torstai 3. elokuuta 2023

Ylen gallup: hallituksella on edelleen suomalaisten vankka tuki

Kirjoitin Helsingin sanomien viimeisimmän gallupin julkaisemisen jälkeen, että "kansa tukee edelleen selkein numeroin nykyistä hallitusta ja haluaa sen jatkavan työtään maan pelastamiseksi edellisen punaviherhallituksen aiheuttamilta talouskriisiltä ja sisäisen turvallisuuden heikkenemiseltä".

Tänään saimme luettavaksemme Yleisradion teettämän puolueiden kannatuskyselyn tulokset, jotka osoittivat lehdistön Perussuomalaisia ja hallituksen yhtenäisyyttä vastaan toteuttaman ajojahdin tuottaneen tulosta. Gallupin mukaan oli nimittäin käynyt siten, että SDP oli noussut maan suosituimmaksi puolueeksi 22,8 prosentin kannatuksella. 

Demareita seurasivat päähallituspuolueet Kokoomus ja Perussuomalaiset 19,8 ja 19,2 prosentin kannatuksella. Ylen jutun mukaan näiden puolueiden kannattajien joukosta olisi livennyt erityisesti naisia ja nuoria. Muiden puolueiden osalta kannatusmuutokset olivat pieniä. 

Kaiken kaikkiaan on kuitenkin syytä huomata, että hallituspuolueilla oli kyselyn aikana vain 48,3 prosentin kannatus. Toisaalta poliittista vihervasemmistoa tuki vieläkin harvempi eli 39,3 prosenttia äänestäjistä. 

Siten kansa ei kaipaa Sanna Marinin (sd) kabinetin aikaista holtitonta menoa, mutta ei myöskään kannata selkeästi hallitusta. Sen sijaan markkinatalousmyönteisen talouspolitiikan kannatus oli vahvaa, sillä kaikkien ei-vasemmistolaistenpuolueiden yhteinen kannatus oli edelleen 59 prosenttia.

On kuitenkin mielenkiintoista, että lehdistön ajojahdin kohteena olleiden Perussuomalaisten sijaan kannatustaan oli menettänyt eniten pääministeripuolue Kokoomus. Itse asiassa sen kannatustappio ylitti jopa gallupin virhemarginaalin eli sitä ei ole lähtökohtaisesti syytä pitää tilastoharhana. 

Tosin tässä suhteessa nyt nähtäväksemme saanee kyselyn ero Helsingin sanomien gallupiin oli erikoinen, sillä sen mukaan Kokoomuksen kannatus oli pikemminkin noussut kuin laskenut. Siten näihin pääministeripuolueen mittaustuloksiin lienee selvistä numeroista huolimatta syytä suhtautua pienellä varauksella. 

Opposition osalta merkittävin havainto lienee se, että Sanna Marinin vaaleissa SDP:n äänestäjiksi houkuttelemat Vihreiden ja Vasemmistoliiton äänestäjät olivat suurelta osin pitäytyneet sen kannattajina. Ensin mainitun kannatus nousi vain 1,0 ja jälkimmäisen puolueen kannatus 1,4 prosenttiyksikön verran kevään vaalituloksesta.  

Tämä tuskin lupaa hyvää vihervasemmistolaiselle oppositiopolitiikalle, koska sekä Li Anderssonin (vas) että Sofia Virran (vihr) on tässä tilanteessa pakko pyrkiä profiloitumaan suhteessa pääoppositiopuolueeseen. Sen sijaan lehdistön intoa jatkaa hallitukseen kohdistuvaa ajojahtia tämäkään galluptulos tuskin vähentää.

Pientä toivoa sen kirjoittelun vähenemisestä antaa kuitenkin sosiaalisessa mediassa näkyvä ihmisten into lopettaa ajojahdin kärkenä toimineen Helsingin sanomien tilauksiaan. Ehkäpä lopulta käykin niin, että markkinatalouden mekanismit johtavat tässäkin asiassa järkevään ratkaisuun eli hallituksen arviointiin sen harjoittaman politiikan - eikä entisten kirjoitusten - perusteella. 

51 kommenttia:

  1. Kokoomus joutui sijaiskärsijäksi ”rasismikohussa”. SDP hyötyi, vaikka Sanna Marin on ollut monta viikkoa hiljaa, kun on keskittynyt turbulenttiin rakkauselämäänsä. Persut selvinneet melko vähällä median valheellisessa rumputulessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokoomus ei ole sijaiskärsijä vaan päätoimija, joka ei toimi kuten pitäisi. Persujen äänestäjät taas ovat sen verran hitaita ajattelijoita että asiat avautuu vähän viiveellä.

      Mitään ajojahtia ei ole. On vain kerrottu ihan oikein, mitä nämä persukkaat oikeasti ajattelevat.

      Kun Orpo ei tähän puutu, moni varmasti kokee Kokoomuksen arvopohjan pettäneen.

      Poista
    2. Teot ratkaisee eivät ajatukset paitsi punikkien ihanneyhteiskunnassa.

      Poista
    3. Ei poliitikon lopputuotos ole halkokasa, vaan se ajatus on se lopputuotos. Muut sitten tuottaa realisaation ajatuksille.

      Poista
    4. Taidat olla yksinkertainen.

      Poista
    5. Voi olla että olen yksinkertainenkin. Siitä olen kuitenkin varma, että sinulla ei ole mitään käsitystä siitä miten yhteiskunta toimii.

      Poista
    6. Uskooko joku hihhuli täällä vakavissaan, että Purra, Junnila tai kukaan muukaan PS kansanedustaja tai ministeri olisi joku "natsi" tai edes varsinainen äärioikeistolainen tai sanan alkuperäisessä merkityksessä "rasisti"?

      No ei toki. Itseänikin varmaan moni pitää "äärioikeistolaisena", tai rassistina, mitä se sitten tarkoittaakin, eli nämä hihhulit määrittävät itse nämä termit..

      Olen käyttäny toki aika kovaa kieltä ja termejä matuista eri keskustelupalsoitlla yli 20 vuotta. Mutta silti en ole perustelemassa keskitysleirejä tai kaasukammioita enkä siis rodun tms. perusteella sinänsä kannata erilaista/ arvoista kohtelua

      Itse asiassa kannatan Sveitsiläistyyppisiä kansanäänestyksiä siis moniin asioihin..

      "paha kello kauas kantaa", ainakin suvakkien soittamana.. Eli nyt on muka totuus paljastunut, oikea karva monesta PS poliitikosta.. mutta miksi aina se kaikkein pahin, negatiivisin sanominen tai tekeminen olisi aina se "oikea karva"? siis suvakkien mielestä?

      Eihän se homma nyt niin mene, vaaan eri ihmisten sanomisista ja mielipiteistä muodostuu kokonaisuuus, jollainen ihminen sitten paljon todennäköisemmin on

      Poista
    7. "Eihän se homma nyt niin mene, vaaan eri ihmisten sanomisista ja mielipiteistä muodostuu kokonaisuuus, jollainen ihminen sitten paljon todennäköisemmin on". Tämän ymmärtäminen ylittää vihervasemmiston kognitiivisen kapasiteetin. Kvanttihypyn vaatii vielä sen ymmärtäminen, että se minkälaisia lakeja säätää ja millaisia rahoituspäätöksiä tekee on tärkeämpää kuin puheet. Tätä vihervasemmisto ei missään nimessä edes halua ymmärtää, koska se on valinnut asua mahdollisimman kaukana maahanmuuttajista.

      Poista
    8. Nimitelläänkö Kanadaa rasistiseksi maaksi, kun se pisteyttää tulijansa? Ei. Nimitelläänkö Australiaa, jolla on myös tiukka maahanmuuttopolitiikka kuten monet ovat varmaan tv:n Australian rajalla-sarjasta nähneet. Ei. Ainoastaan Suomella menee maine ja kunnia, jos emme ota vastaan avosylin kaikkia tänne pyrkiviä. Porukan tyhmimmän eväät syödään aina ensin ja niinhän meille on käynytkin.

      Poista
    9. Kun ne pisteyttää hakijoita, ne ei pisteytä niitä tyyliin "tuo on mokkakikkeli nolla pistettä" "tuo on valkoinen sata pistettä".

      Ymmärrätkö mitä on rasismi?

      Poista
    10. Veikkaan, että palstan kommentoijista ei löydy jengiä joka Kanadaan pääsisi.

      Minä olen ollut jopa suosittelijana yhdelle, joka tarvitsi pysyvän viisumin ja työluvan. Sai. Kriteerit ovat tosi tiukat, eikä niitä täytä huutelemalla snagarilla älyttömyyksiä. Ei ne sinne rasisteja halua.

      Poista
    11. Jaa sori, se olikin kansalaisuus missä olin suosittelijana.

      Mutta tiukat on kriteerit, eikä suomalainen peruspoikuli niitä täytä. Pitää olla jotakin korvien välissäkin.

      Poista
    12. Ja jos ollaan ihan tarkkoja niin sekä Australiassa että Kanadassa on ollut pitkään käynnissä keskustelu rasismista alkuperäisväestöä kohtaan. Jotakin, mitä ei snagarilla opi.

      Poista
  2. Ylen kyselyssä, koskien Purran erovaatimuksia, enemmistö vaati Purran eroa, kun taas TV-persoona Jethro Rostedtin tekemässä Twitter-kyselyssä yli 70 % vastusti sitä, ja vain vähän yli 20 % kannatti. Otos Ylen kyselyssä vähän yli 1000, Rostedtin yli kymmenkertainen.
    Että sellaisia Yle- gallupeja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko otantateoria tuttua?

      Poista
    2. Jos tarkoitat otantateorialla oluen naukkailua niin se varmaan on näille tuttua

      Poista
    3. Ehkä otin, ehkä en.

      Poista
  3. Ihmettelen suuresti, että Saska Saarikoski on Hesarissa töissä. Minkälaisen piiloviestin media haluaa S.S:n työllistämisellä lähettää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se ole mikään piiloviesti; Saarikoski on perussuomalaisten vihaaja nro 1 jo vuosien takaa. Vihervasemmistolla tuo puhutunkin ymmärtäminen on monesti heikkoa, kuten Ruben Stillerin legendaarinen Pressiklubi vuosien takaa osoittaa (löytynee vielä Youtubesta). Stiller, Saarikoski ja Salmen kävivät joukolla Jussi Halla-ahon kimppuun ja jäivät auttamattomasti alakynteen.

      Poista
  4. Pääkaupunkiseudulla on tätä matu-nuorten rikollisuutta kuten väkivaltaa, pahoinpitelyjä, ryöstöjä alistamista jne.
    Nyt taitaa Turussa sama nostaa päätään. Pari päivää sitten uutisoitiin (niukasti) joukkotappelusta.
    Eilen TS otsikoi

    Nuorten mukaan tappelut keskustassa ovat "perus Turku-meininkiä" –  "Kaikki tietää ne"

    https://www.ts.fi/uutiset/6064225

    Alle 15-vuotiaiden väkivaltarikokset ovat lisääntyneet Turun alueella. Nuoret uskovat tekijöiden purkavan pahoinvointiaan väkivaltaisesti.

    //////////////////7

    Artikkeli on maksumuurin takana, joten ei näy enempää.

    Suomalaiset alkavat heräämään siihen mitä 2015 invaasio toi tullessaan ja mitä matu-nuoret, varsinkin, toisia alistavat ja ryöstävät nuoret oikein ovat.
    Ei kukaan halua katukuvaan sitä ettei kantasuomalaiset lapset tai nuoret enää uskalla liikkua kaupungilla ryöstelyjen tai muun väkivallan pelossa.

    Pitäisikö tässä kohtaa nostaa esiin se suvaitsevaiston vanha slogan "Pelolle ei saa antaa valtaa"? Tätä ei olekaan vähään aikaan näkynyt julkisuudessa.

    Oli miten oli, PS kannatus tulee säilymään kun ym. väkivalta lisääntyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten olisi noin ensi alkuun nollatoleranssi nuorisojengeille, ryöstelyille, pahoinpitelyille, raiskauksille ja rattijuopoille mukaan lukien huumepöllyssä ajelevat? Ei ainakaan edellistä hallitusta kiinnostanut, koska heille vieläkin monikulttuurisuus on rikkaus ja voimavara ja Ruotsikin on kai edelleen maailman turvallisin maa. Jos jollekin käy huonosti, se on oma vika tai vain voi voi! Ainakaan uhreille ei heru mitään sympatiaa tai apua, eikä kukaan poliitikko pöyristy edes alaikäisen tytön joukkoraiskauksesta. Niin paljon on pielessä, kun asioita salataan ja kaunistellaan ja pelkästään valtamediaa seuraavat ovat aivan kuutamolla siitä,
      mitä tässä maassa oikeasti tapahtuu. Siksi gallupitkin näyttävät mitä sattuu.

      Poista
  5. Hyvä analyysi PS kannatuksesta matu-alueilla. Artikkeli on vastaveto HS jorinoille

    PT-media tänään

    PS:n kannatus pk-seudulla suurinta maahanmuuttaja-alueilla

    https://pt-media.org/2023/08/03/psn-kannatus-pk-seudulla-suurinta-maahanmuuttaja-alueilla/

    Artikkelista poimittua

    Hesarin artikkeli perustuu siis aivan puhtaasti perussuomalaisten KANNATTAJIEN parjaamiseen. Kuten esimerkiksi väittämä, joka asetellaan perussuomalaisten kannattajien niskaan:
    “Tulos kertoo siitä, että maahanmuutto­vastaiset asenteet eivät useinkaan perustu omiin käytännön kokemuksiin, vaan enemmän mielikuviin ja vieraan pelkoon”.

    Minkä takia sitten perussuomalaisia äänestetään kaikkein vähiten Helsingin ja Espoon niillä alueilla, joilla ei notku maahantulijoita,
    mutta kannatus nousee sitä mukaa mitä enempi jollakin alueella asuu maahantulijoita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama tulos tulee kun kysely tulee, "että pitäsikö rikostuomioita koventaan suomessa?" Kaikki lähes äänestää että, ei. kun eivät ikinä ole uhrin osaan joutuneet, mutta kun ovat ottavana osapuolena, äkkiä äänestävätkin rikoslain tiukentamisesta.

      Poista
  6. Mitähän se Herlin ajattelee, kun ylläpitää tätä vihervasemmistolaista propagandalaitosta eli Helsingin Sanomia. Kuvittteleeko hän, että vihervasemmistolainen politiikka nostaa Suomen suosta, kun sitä nyt taas kokeiltiin neljä vuotta surkein tuloksin. 40 000 000 000 Euroa otettiin velkaa siinä ajassa, mikä tekee reilut 1,3 miljoonaa euroa joka ikinen tunti koko neljän vuoden ajan. Ja rahaa laitettiin etelän "köyhien" maiden kuten Italian avustamiseen miljarditolkulla, ja hoidettiin tekstiviesteillä miljardien Uniper-sotkuja Ruisrockista.
    Marin se vain ilmoitti jossain vaiheessa, että nykyisin talousajattelu on sellaista, että ei sillä velan määrällä ole niin väliä. Ilmeisesti Hesarissa ollaan sitä mieltä, että sillä linjalla pitäisi jatkaa, ja koetetaan likaisilla häväistyskampanjoilla kaataa nykyinen hallitus. Lopettakaa nyt sen Saarikoskien pilaaman Pravdan tilaukset, hyvät ihmiset.

    VastaaPoista
  7. Olisiko kuitenkin niin, että kun Sanna Marin poistui päivän politiikasta, se nosti SDP:n kannatusta? Kyllä niitä Marinin vastustajiakin on siinä porukassa, ei kaikki voi olla yhtä tyhmiä kuin Sanna Marin ja Matias Mäkynen, jotka eivät osaa edes Ojalan laskuoppia. Talouden realiteetit on tunnustettava, vaikka ideologia kuinka toista sanoisi. Mutta mahtuu sitä maailmaan hyviäkin ihmisiä kuten Rydmanin yksityisviestit paljastanut Amanda Blick. Hän sanoi IS:ssa eilen mm. näin: "Amanda Blick kertoo HS:n lähestyneen häntä rasismiasiassa tänä kesänä. Hän sanoo pohtineensa pitkään, mitä ihmiset ajattelisivat, jos hän antaa viestejä julkaistavaksi.
    – Lopulta koin, että yhteiskunnallinen merkittävyys tässä asiassa ajaa sen yli.
    Blick näkee viestien jakamisen olleen ainoa keino, jolla Rydmanin ”todelliset näkemykset” saadaan tuotua ihmisten tietoisuuteen."
    Siis kysymys ei ollut todellakaan mistään kostonhimosta vaan hänkin katsoi, että on yhteiskunnan etu tietää, kuinka vaarallinen ja rasistinen mies se Wille Rydman on. On se hyvä, että ei maailmaa olla vielä menetetty, kun on näin hyveellisiä ihmisiä olemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Että sinun mielestä on hyvä että kun joku jättää seurustelukumppaninsa, toinen vetää herneet aivoihinsa asti ja alkaa valehtehtelemaan hänet jättäneestä ihmisestä täysin keksittyjä juttuja.

      Poista
    2. Amanda on kyllä maailman yksinkertaisin olento, jolta puuttuu itsekritiikki ja kai itsesuojeluvaistokin täysin. Oikeustieteilijä, joka tekee aivan poskettomia rikosilmoituksia Rydmanista naurettavista asioista, jotka poliisi hylkää suoralta kädeltä. Nauhoittaa naisporukan juoruilu- ja mustamaalausistunnon keskustelun ja antaa sen poliisille. Siis nauhoituksen, joka todistaa Rydmanin pään menoksi tehdyn suunnittelun.
      Sitten on tämä yksityisviestien antaminen Hesarille julkaistavaksi. Siis siinä meillä on lakimies ja pian myös lääkäri, joka voi pahalle päälle sattuessaan julkaista mahdollisesti asiakkaiden yksityisiä viestejä. Ja niissähän noilla aloilla voi olla hyvin mielenkiintoisia asioita.
      Siitä vain Amandan asiakkaaksi !

      Poista
  8. Niin, sekin oli kai tältä tytteliltä kavereineen hyveellistä ja yhteiskunnallisesti merkityksellistä, kun uhrautui ja syytti Rydmania valheellisesti seksuaalijutuista? Ja päätyi siitä leivättömän pöydän ääreen... kaikkensa pitää tehdä jotta entinen poikaystävä kärsii.

    VastaaPoista
  9. Vasemmistopuolueiden kannatus johtuu vain siitä, että siellä on porukka, joka saa eniten kaikenlaisia sosiaalitukia. Myös opiskelijat, joille ei tunnu riittävän mikään. Tänään tuli ilmi, että yhteiskunnan rakentamat soluasunnotkaan eivät enää kelpaa, vähintään yksiö pitää saada. Millekänhän mallille se naama vääntyisi, jos joutuisi tyytymään alivuokralaisasuntoon jonkun eläkeläismummon asunnossa ja ja jamaaan sen huoneen toisen kanssa? Näin tehtiin vielä muutamia vuosikymmeniä sitten, jolloin mistään opintorahasta, asumistuesta, lasten ilmaisesta päivähoidosta tai opiskelijakortilla saatavista etuuksista ei ollut tietoakaan. Eipä ollut ihme, että oli kiire valmistua. Meni nyt vähän asian vierestä, mutta osoittaa vain yhtenä esimerkkinä sosiaaliturvan laajuuden ja osittain siksi Suomi on nykyisessä taloustilanteessa. Rahat on loppu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän vastaavaa on tämä itku aikuiskoulutustuen poistamisesta. Montako tutkintoa yhteiskunnalla on velvollisuus yksilölle maksaa? eräskin asiasta valittaja oli kuulemma jo tehnyt neljä tutkintoa... jos ihminen ei osaa viimeistään toista tutkintoa valitessaan tehdä itselleen sopivaa oikeaa päätöstä, ratkaisu ei ole se kolmas tutkinto, vaan se että kyseistä ihmistäm kehotetaan nyt vain tekemään sitä työtä mihin on opiskellut ja säästämään sen verran että voi opiskella uuden tutkinnon jos sellaista kaipaa. Ihmisen pitää ottaa vastuuta valinnoistaan. Olen jo vuosikymmeniä ihmetellyt ihmisiä jotka opiskelevat aloja joissa työnsaanti on käytännössä hyvin vaikeaa, tai palkka koulutuksen pituuteen nähden huono, ja sitten valittavat että muiden pitäisi kantaa vastuu näistä heidän ihan tietoisesti tekemistään valinnoista. Kyllä Suomessakin löytyy tahoja jotka kouluttavat vaikka mitä, mutta se että onko olemassakaan sitä koulutusta vastaavia työpaikkoja, onkin sitten ihan toinen juttu. Ja sitten on vielä päälle nämä harrastustoimintaa tukevat "ammattikoulutukset". Jokainen tietää että eräoppaita ja taidevalokuvaajia (vast.) ei kukaan oikeastaan palkkaa kovin montaa, silti niitä koulutetaan monissa (kymmenissä) paikoissa pitkin Suomea. Ja todellisuudessa kyse onkin siitä että alan harrastajat vain käyvät tuollaisen koulutuksen, ihan harrastustaan tukeakseen ja joskus freelance keikkoja tehdäkseen, eivät oikeasti työllistyäkseen alalle päätoimisesti, eihän niitä paikkojakaan ole kuin siellä täällä. Sillä aikuiskoulutustuella tuetaan juuri tällaista toimintaa. Koko homma pitää muuttaa siten että kullekin taataan yksi ammattiin johtava koulutus, jollain itsevalitulla ja kykyjen sallimalla koulutustasolla, ja seuraavan jokainen maksaa ihan itse. Niille tapauksille joiden on pakko vaihtaa ammattia työssä ollessa tulevan syyn, allergian, tapaturman tms. vuoksi, voidaan järjestää ihan oma tukimuotonsa, siihen ei mitään yleistä oikeutta tarvita. Ugh, olen puhunut.

      Poista
    2. PS. jo 70-luvulla vitsailtiin näistä ihan tarkoituksella työttömiksi kouluttautuvista, eli ns. syvänmeren kalastajista Pohjois-Karjalassa. Eli että koulutussuunta valitaan tarkoituksella siten ettei vahingossakaan työllisty sillä alalla omalla paikkakunnallaan, kun muuttopakkoa sinne missä töitä olisi, ei ole.

      Poista
    3. "PS. jo 70-luvulla vitsailtiin näistä ihan tarkoituksella työttömiksi kouluttautuvista". Ei kannata elää pilvissä. Tässä maassa on ollut jo vuosia menettely, että jos työkkäriin tulee henkilö jolla on mikä tahansa koulutustausta hankittuna, hänen on otettava siltä alalalta se homma minkä te-toimisto hänelle ilmoittaa, jos ei, niin siihen katkeaa rahojen tulo. On täysin nauretavaa väittää että vaikka olisi jossain korvessa hankkinut syvänmeren kalastajan ammatin, sillä persuteelle että voi huoletta maata perseellään loppuelämänsä kun ei alalla ole töitä. Te-toimisto iskee tuolloin sen paikan mikä lähinnä vastaa ko ammattia. Siinäpä lepäät rapaojassa mutaa syöden kodittomana jos et te-toimiston esittämä työpaikka ei kelpaa.

      Poista
    4. Otapa itse selvää asioista tarkemmin. On otettava, jos työpaikka on kotoasi ns. työssäkäynti alueella, mutta jos ei ole niin eipä tarvitse ottaa. Voit rauhassa jatkaa tukien nostamista syvänmerenkalastajan ammatistasi.

      Poista
    5. Ano1446. Opettele lukemaan ja vielä ymmärtämään luettu.

      Poista
  10. Tässä blokissa ja kommenteissa aina välillä kummastellaan vasemmiston toimintaa sekä kummastellaan äänestäjien käytöstä.
    Tässä taas yksi seikka, jota vasemmiston on hyvä miettiä.

    HS tänään

    Iran äänestää entistä tiukemmasta hijab-laista

    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009760149.html

    Artikkelista poimittua

    Iranin viranomaiset vaativat hijabin eli naisilta kaulan ja pään peittävän huivin käytön edellyttävän lain kiristämistä.
    Hijabin käyttämättä jättämisestä seuraisi uuden lakiesityksen mukaan entistä ankarampia rangaistuksia, kertoo CNN.
    ...
    70 kohtaa sisältävä lakiehdotus käsittää muun muassa aiempaa pidemmät vankeusrangaistukset hijabin käytöstä kieltäytyneille naisille.
    ...
    Iranin moraalipoliisi ilmoitti heinäkuussa aloittavansa uudelleen julkisilla paikoilla ilman hijabia liikkuvien naisten pidättämisen.
    ...
    Hijabin käytöstä on Iranissa kiistelty kauan. Sen käyttö kiellettiin vuonna 1936 länsimielisen šaahi Reza Pahlavin aikana, mutta hänen seuraajansa poisti kiellon vuonna 1941.
    Hijabin käytöstä tuli Iranissa pakollista kaikille naisille vuonna 1983,
    kun vasemmistolaiset yhdessä islamististen kanssa vuonna 1979 syrjäyttivät šaahi Mohammad Reza Pahlavin ja valta siirtyi Ruhollah Khomeinin ja hänen kannattajiensa käsiin.
    ...
    ...
    Uuden lakiesityksen mukaan hijabin käyttämättä jättämisestä voitaisiin tuomita viidestä kymmeneen vuoteen vankeutta sekä jopa 360 miljoonan rialin eli 7 778 euron sakko.
    CNN:n haastattelema ihmisoikeus­juristi Hossein Raeesi kertoo, ettei monikaan iranilainen pystyisi maksamaan sakkoa, sillä miljoonat iranilaiset elävät köyhyysrajan alapuolella.

    Lakiesityksessä ehdotetaan lisäksi entistä suurempia sakkoja niille yrityksille, jotka eivät valvo asiakkaidensa hijabin käyttöä.
    Laissa ehdotetaan myös tekoälyn käyttämistä pukeutumissääntöjä rikkovien naisten tunnistamiseksi ja julkisuuden henkilöiden entistä tiukempaa valvontaa.

    Esityksen mukaan myös yliopistoissa tulee jatkossa noudattaa entistä tiukempaa sukupuolten välistä erottelua yliopistoissa ja muissa julkisissa paikoissa.
    -------------------------
    Yle 1.8.2023

    Iranissa vapaapäiviä "ennennäkemättömien" helteiden vuoksi

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-167991

    Iranissa on julistettu maanlaajuinen kahden päivän loma valtion ja pankkien työntekijöille.
    Syynä ovat tukalat helteet, jotka kipuavat lähipäivinä ympäri maata yli 40 asteeseen ja maan lounaisosissa lähes 50 asteeseen.
    -----------------------
    Yle 28.2.2023

    Yli 600 iranilaistyttöä on myrkytetty kouluissa mahdollisesti kostoksi huiviboikotin takia

    https://yle.fi/a/74-20020209

    ///////////////////////////

    Minkähänlaista se elämä Iranin naisilla oikein on?
    Islamilaista lakia pukkaa.
    Moraalipoliisi valvoo, tarvittaessa hakkaa ja tappaa.
    Aviomies tekee mitä lystää.
    Helle nakuttaa 50 astetta ja liikut sitten kaapu tai säkki päällä - jos liikut ulkona.

    Ja länsimaissa vihervasemmisto ihan pokkana, että naisten oma valinta.

    Wikipediassa on esimerkki Saudeista: "Saudi-Arabiassa lain noudattamista valvoo uskonnollinen poliisi, mutaween.
    Mutaweenia on kritisoitu muun muassa tapauksesta, jossa se esti tyttöjä poistumasta palavasta koulurakennuksesta, koska he eivät olleet pukeutuneet islamin edellyttämällä tavalla.[8]"
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Saudi-Arabian_politiikka_ja_yhteiskunta

    Euroopasta uutisoidaan silloin tällöin, että sharia-poliisi valvoo naisia, ja miksei muitakin.

    Jäin HS uutisesta ihmettelemään miksi juuri vasemmisto oli yhdessä islamistien kanssa syrjäyttämässä hallintoa kun varmaan tiesivät mitä imaamit tuovat tullessaan? Onko nyt paremmin?

    Ja lopuksi suomalaisille äänestäjille kysymys - halutaanko tätä keskiaikaista kulttuuria tänne lisää kaikki ongelmineen, sääntöinen ja väkivaltoineen?
    Vai onko Suomi hyvä ja onnellinen maa tällaisena kuin se nyt meillä on? Toivottavasti muistat sen myös tulevissa vaaleissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuonne maahan voisi lähettää kaikki "suvaitsevaiset" ämmät, tulisi ehkä oikeita kokemuksia miten islamimaat naisia kohtelee.

      Poista
    2. Mielenkiintoista on myös se, että esim. Saudi-Arabiassa miehet pukeutuvat valkoiseen kauhtanaan ja naiset mustaan; mustahan imee jokaisen auringonsäteen ja on kantajalleen varmasti melkoinen kärsimys ja ilmeisesti tarkoituksella. Pysyvätpähän näin miesten valvonnassa neljän seinän sisällä.

      Poista
    3. Eikös Hitlerkin ollut hyvää pataa muslimien kanssa; oliko aate kuitenkin yhteinen?

      Poista
    4. Jospa sinne lähetettäisiin kaikki suvaisemattomat poikulit. Samaa pataa tuntuu kuvauksen perusteella olevan.

      Poista
  11. Yle tänään

    RKP:n kannatuksen lasku voi maksaa europarlamentaarikkopaikan

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-168299

    Vuoden 2024 europarlamenttivaalit pidetään ensi vuoden kesäkuussa. Suomessa vaalipäivä on sunnuntai 9.6.

    RKP voi olla europarlamenttivaaleissa tiukan paikan edessä. Ylen aamussa vierailleen tutkija Mikko Majanderin mukaan RKP:lle on ollut aina iso ponnistus saada yksi edustaja EU-parlamenttiin, ja se on nojannut matalaan äänestysvilkkauteen ja RKP:n uskollisiin äänestäjiin.

    – Ei tarvita kuin pieni porukka heidän äänestäjistään, joka pettyy tähän hallitustyöskentelyyn, niin sillä saattaa olla isoja vaikutuksia esimerkiksi tulevissa vaaleissa, eurovaaleissa tai jos katsoo pidemmälle niin seuraavissa eduskuntavaaleissa.

    Parhaillaan RKP:n europarlamentaarikkona toimii Nils Torvalds. Hän on kertonut Ilta-Sanomille ettei aio enää ehdolle.

    ////////////////////

    Mikähän hallitustyöskentelyssä on oleellista? Hallitusohjelman toteuttaminen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti! Nils Torvalds (SKP) parasta mitä löytyy...! Voi kyynel.

      Poista
    2. Aika erikoinen "porvari"-puolue tuo Baja-Majan RKP!

      Poista
    3. Kerran kommari aina kommari?

      Poista
  12. Yle tänään

    Näin pääministeri Petteri Orpo arvioi kokoomuksen kannatuksen romahdusta – sanoo, että rasismi voi johtaa ministerin vaihtumiseen

    https://yle.fi/a/74-20043674

    Artikkelista poimittua

    Hän pitää tärkeänä, että rasismikeskustelu saadaan loppumaan.

    – Itse tulen tekemään kaikkeni, että hallituksen työskentelyssä ei suvaita minkäänlaista rasismia tai syrjintää.
    Tähän tullaan puuttumaan ja tarvittaessa se voi tulla johtamaan vaikka ministerin vaihtumiseen jos tätä sääntöä rikotaan, Orpo sanoo.

    Hän kertoo jälleen, että hallitus aikoo antaa tiedonannon, jossa tehdään selväksi, että hallitus ei hyväksy minkäänlaista rasismia.

    – Tulee hyvin konkreettinen, yksityiskohtainenkin ohjelma, johon haetaan sadalta asiantuntijataholta vielä lisää ideoita toimenpiteiksi,
    joilla edistetään syrjimättömyyttä, tasa-arvoista Suomea ja rasismin vastaista Suomea.
    ...
    ...
    Tutkija: PS:n kannattajat eivät hätkähtäneet rasismista

    Helsingin yliopiston politiikan tutkija Johanna Vuorelma arvioi, että rasismikohut ovat iskeneet kokoomukseen kovemmin kuin perussuomalaisiin, koska kannattajien odotukset ovat erilaisia.

    – Perussuomalaisten kannattajat eivät näe tässä mitään uutta, vaan se on linjassa sen kanssa mitä puolueelta odotetaan, Vuorelma kertoo.
    /////////////////////

    Nyt tutkija puhuu omiaan. Esim. itse kaipaan PS:ltä osallistumista talouden kuntoon saattamiseen, haittamaahanmuuton rajoittamista, yltiöpäisen rahanjaon lopettamista,
    suomalaisten oikeuksien puolustamista, katujengien toimintaan puuttumista ja rikosten tiukennusta sekä kaikenlaisen katuväkivallan estämistä jne jne.
    Eikä minua haitaa se jos tunnustetaan tosiasiat ja asioista puhutaan tai kirjoitetaan niiden oikeilla nimilla. Missä tässä oli rasismia?
    Esim. Jussi Halla-aholta tulee selvällä suomen kielellä järkeviä näkemyksiä kuten, että Suomi ei voi olla koko maailman sosiaalitoimisto. Tämän kun kaikki muutkin poliitikot ymmärtäisi niin Suomen taloudella ei olisi mitään hätää.

    Milloin tämmöinen on tullut?

    https://www.halla-aho.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johan supervihreä Osmo Soininvaarakin taisi sanoa melkein samoilla sanoilla, että Suomi ei voi olla koko maailman sosiaalitoimisto. Totesi vielä, että tulijoita kyllä olisi vaikka maailman tappiin asti. Mutta he, kuten Soininvaarakin, esittävät tämän ikään kuin omana ajatuksenaan, vaikka juuri Halla-aho puhui siitä jo ainakin 15 vuotta sitten.

      Poista


    2. Voihan olla, että joillain menee vuosia ennen kuin asia tiedostetaan ja ymmärretään. Sitten on jo unohtunut mistä ajatus lähti liikkeelle ;-).

      Onhan varmaan myös niin, että me ei aina osata ymmärtää asioihin paremmin perehtyneiden näkemyksiä ja arvioimaa asian tilaa, vaikka ne tarjotaan meille kultalautasella.

      Yks Jamppa vaan

      Poista
  13. Täytyy todella toivoa, että sisäministeri Rantanen (ps) saa estettyä Suomen kulkeutumisen Ruotsin tielle.
    Tässä vuorostaan Eritrealaiset polttivat festivaalin poroksi jne jne.

    HS tänään

    Festivaalia vastustaneet mielenosoittajat sytyttivät telttoja ja autoja tuleen Tukholmassa, useita ihmisiä poliisin hallussa

    Festivaalia on aiemmin kritisoitu siitä, että se on kutsunut mukaan Eritrean hallintoa tukevia vieraita.

    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009761662.html

    Artikkelista poimittua

    Festivaaleilla Tukholmassa leimahti torstaina väkivaltaisuuksia, kun tapahtumaa vastustavat mielenosoittajat ryntäsivät alueelle.
    Mielenosoittajat muun muassa heittivät kiviä ja repivät telttoja alas protestoidessaan Järvafältetissä järjestettävää Festival Eritrea Scandinavia -tapahtumaa vastaan.
    ...
    ...
    ”Poliisi piti järjestystä yllä, jotta loukkaantuneita voitiin viedä ensiapuun. Kun poliisi käski antamaan tilaa, puhuttiin vakavasti loukkaantuneista”, Sippola kertoi.
    ...
    ”Alueella on myös ainakin kaksi autoa, jotka on sytytetty tuleen, ja jotka ovat palaneet täysin”.
    ...
    Paikan päällä levottomuuksien alkuvaiheessa olleen DN:n toimittajan mukaan poliisi torjui mielenosoittajia pippurisumutteen ja pamppujen kanssa.
    ...
    Festivaali­alueella palaneet tulipalot oli DN:n mukaan saatu alkuillasta pääosin sammutettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä videoita PT-media

      EXTRA: Tukholmassa jättimäinen eritreaanojen mellakka

      https://pt-media.org/2023/08/03/extra-tukholmassa-jattimainen-eritreaanojen-mellakka/

      Tukholman eritreaanomellakoihin otti osaa myös suomeneritrealaisia

      https://pt-media.org/2023/08/03/tukholman-eritreaanomellakoihin-otti-osaa-myos-suomeneritrealaisia/

      ja lopuksi

      Kouluesimerkki täydellisestä turvapaikkabluffista – eritreaanot sotapakolaisina

      https://pt-media.org/2023/08/03/kouluesimerkki-taydellisesta-turvapaikkabluffista/

      Voi Ruotsi parka :(

      Poista
    2. Kalergi-suunnitelma4. elokuuta 2023 klo 11.46

      Kyllä turvapaikkabluffista Suomessakin olisi todellisille tutkiville journalisteille työmaata. Se on aihe, jonka esim. globalisti-vihollismedia Brysslin Pravdan "tutkivat" journalistit ja "faktantarkastajat" vaieten kiertävät ja kaartavat kaukaa.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!