sunnuntai 6. elokuuta 2023

Elokapinalaiset osoittivat, etteivät he hyväksy ihmisten tasa-arvoa

Poliisi pidätti Jyväskylässä käytävän rallin yhteydessä Elokapina-järjetön aktiiveja, joiden tarkoituksena oli häiritä tapahtumaa. Tapaus ei sinänsä ole kovin yllättävä - pikemminkin odotettu - mutta ansaitsee pienen pohdinnan. 

Kyseinen järjestö perustaa toimintansa käsitykseen, jonka mukaan maailma olisi tuhoutumassa aivan pian - ja nimenomaisesti ihmisten toiminnan seurauksena. Tälle huolelle ei kuitenkaan ole olemassa kestäviä perusteita. Ei edes ilmastonmuutoksen osalta, kuten vaikkapa vilkaisu - ilmastonmuutokseen erityisen herkästi reagoivan - pohjoisen napajään viime vuosien kehitykseen osoittaa.  

Siksi elokapinalaisten toimintaa ei voi pitää objektiivisesti hyväksyttävänä vaan pikemminkin kiihkeän ja jäseniään manipuloivan uskonlahkon toimintaan verrattavana. Eli ryhmän itsensä kehittämän agendan toteuttamisena sen oman fanatismin antamalla "oikeudella". 

Vaikka en epäilekään, etteivätkö elokapinalaiset nuoret itse uskoisi omaan agendaansa rehellisesti, olisi heidän jatkuva häiriköimisensä saatava loppumaan tai kanavoitua laillisiin - ennalta ilmoitettuihin ja yhteiskunnan sääntöjä noudattaviin - mielenosoituksiin. Nythän heidän kesken jäänyttä operaatiotaan ei oltu ilmoitettu etukäteen, eikä siinä ollut tarkoitus noudattaa yhteiskunnan sääntöjä, vaan sabotoida muun muassa maalin avulla maailmanlaajuista huomiota saavaa tapahtumaa. 

En ole nähnyt missään tietoa siitä, miten maalia oli tarkoitus käyttää. Lievimmillään kyse olisi voinut olla autojen töhrimisestä varikolla, mutta mikäli elokapinallisilla oli tarkoitus ruiskuttaa täydessä vauhdissa olevien kilpa-autojen tuulilasiin, olisi lopputuloksena voinut pahimmillaan olla ihmishenkien menetyksiä.

Tämä ei voi olla hyväksyttävää järjestäytyneessä yhteiskunnassa. Eikä elokapinalaisia saisi siksi päästää vapauteen ennen kuin heidät on saatu ymmärtämään kaikkien ihmisten olevan tasa-arvoisia. Myös siinä tapauksessa, että joidenkin arvot ja kiinnostuksen kohteet tuntuvat vastenmielisiltä elokapinalaisen fanatismin perspektiivistä tarkasteltuna.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

44 kommenttia:

  1. 4H-nuoret istuttavat puita.

    VastaaPoista
  2. Porukka vapautettiin samantien. Olisi pitänyt pitää putkassa rallin päättymiseen asti. Uutta maalia saa kaupasta.

    VastaaPoista
  3. Supo on kovasti yrittänyt varoitella "äärioikeistosta" ja sen "terroriteoista". Elokapinalliset täyttävät ääriliikkeen ja terrorismia suosivan järjestön kriteerit - tosin ilmeisesti ei Supon ja muiden viranomaisten mielestä?!?

    VastaaPoista
  4. Toivottavasti uusi hallitus saa tämänkin porukan kuriin ja rangaistuksia aletaan soveltaa asteikon ylä- eikä alapäästä kuten nykyään tehdään lähes kaikissa rikoksissa. Lieneekö syy tuomarikunnan naisistumisessa? Suunta on taas väärä ja yhteiskunnan tuki "ilmaisiin" oikeudenkäynteihin kyseenalainen sekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syy on tuomarikunnan demlaistumisessa eli äärivasemmistolaistumisessa.

      Poista
  5. Tässä juttu tuon porukan taustoista.
    Ilmaston kanssa tuolla porukalla ei ole mitään tekemistä.

    https://ilmastotiede.wordpress.com/2019/03/28/extinction-rebellion-ilmastotempauksissa-ei-ole-kyse-ilmastosta/

    Ja ihan maksullisia terroristeja ovat. Eli maksua vastaan tekevät noita "tempauksiaan".

    https://www.dailymail.co.uk/news/article-7566515/Extinction-Rebellion-files-reveal-climate-zealots-paid-400-week.html

    VastaaPoista
  6. Moinen touhu on liian helppoa elämää viettäneiden kersojen tapa saada jännitystä elämään. Pettuleivällä kasvanut katajainen kansa ei ymmärtäisi jälkipolviensa touhuja.

    VastaaPoista
  7. Ehkä liikennepäästöjen vähentäminen voitaisiin aloittaa lopettamalla tarpeeton autolla ajeleminen, esimerkiksi lopettamalla rallikilpailut tai siirtymällä niissäkin sähköautoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten olisi jos paremminkin "elinkapinalliset" lopettaisi elämänsä ja säästäisivät siten saastumista. Sinulla ei ole mitään hajuakaan sähköautojen saastuttamisesta, pahempaa kun minkään polttomoottoriuton. Miten luulet että sähköautojen akut tuotetaan? Luuletko että se on luonnolle hyvä homma?

      Poista
    2. Luulenpa, että ralliautoilun päästöt ovat mitättömät verrattuna lentämiseen. Lopetetaan mieluummin turistilennot. Jokainen matkustakoon maitse.

      Poista
    3. Ei liity suoranaisesti aiheeseen, mutta hiukan ihmetyttää, miten välinpitämättömästi suhtaudutaan litiumakkuisten sähköautojen paloturvallisuuteen. Litium näyttää olevan lähinnä ruutiin verrattavaa ainetta, sitä kun ei saa sammumaan kuin upottamalla koko auto vesialtaaseen. Ja palo voi syttyä itsestään uudelleen vielä sammutuksen jälkeenkin. Parkkihallissa tai laivan täpötäydellä autokannella tuntuu mahdottomalta ajatukselta, kun nuo palokaasut ovat vielä myrkyllisiäkin. Hesarin jutussa kuitenkin laivayhtiöiden edustajat suhtautuivat hyvin luottavaisesti tilanteeseen, mutta aprikoivat, miten käynee kun autot vanhenevat. Nyt nähtiin Hollannin edustalla, miten käy kun aivan uusi sähköauto syttyy laivalla, jossa ei edes ollut matkustajia. Miehistöstä kuoli vain yksi. Millainen katastrofi vaaditaan, että asialle tehdään jotain.

      Poista
    4. Kalergi-suunnitelma6. elokuuta 2023 klo 10.25

      Kolaritilanteet ovat oma lukunsa, ainakin jos joku on jäänyt puristuksiin tuleen syttyneen sähköauton sisälle eikä pääse ulos - tuskallinen kuolema!

      Poista
    5. Onneksi palavan polttisauton sisällä se kuolema on tuskaton.

      Poista
    6. Kalergi-suunnitelma6. elokuuta 2023 klo 12.34

      Todennäköisesti näitä sähköauton syttymisiä tuleen myös kolaritilanteissa tulee olemaan suhteellisesti enemmän kuin polttomoottoriautojen, siis kummankin autotyypin liikenteessä oleviin lukumääriin suhteutettuna, sähköautojen suuremman syttymisherkkyyden vuoksi.

      Poista
    7. Kalergi-suunnitelma6. elokuuta 2023 klo 12.57

      Sähköautojen muutenkin suurempi tuleensyttymisherkkyys saattaa kolaritilanteissa vielä lisääntyä verrattuna polttomoottoriautoihin, kummankin autotyypin liikenteessä oleviin määriin suhteutettuina. Pitääkö tilastoinnissa ottaa huomioon myös ajokilometrit, mahdolliset muut seikat ja millä tavalla?

      Poista
    8. Sähköautoja palaa muutama vuodessa, ja nekin yleensä latauksen yhteydessä. Eikä se ajoakku noissa paloissa aina edes pala.
      Polttomoottoriautoja palaa vuosittain tuhansia, joten kumpikohan pitäisi oikeasti varoa?

      Poista
    9. Niin, palaa tuhansia ystäviesi pikipäiden polttamana, entäs sitten, kun pikipäät alkavat sytyttelemään sähköautoja laajasti?

      Poista
    10. No, juuri paloi kokonainen laiva ja palo alkoi osastosta jossa oli nimeomaan vain sähköautoja. Noita sähköautojen paloja on jo nyt melkoisen paljon, vaikka sähköautot ovat aivan marginaali-ilmiö, eli suhteessa sähköautojen määrään paloja on todella paljon.

      Poista

    11. Onko määritelty miten paljon vaihtelee palokuorma bensa-, diesel-, hybridi- ja sähköautojen välillä huomioiden myös se, että sähköautojen akkujen tulipalossa on paloa ylläpitävät aineet paremmin mukana.

      Jamppa vaan

      Poista
    12. Nyt on markkinoille tulossa halpoja kiinalaisia sähköautoja, joissa tuo paloriski todennäköisesti on suurempi, koska kiinalainen laadunvalvonta ei ole länsimaisella tasolla. Youtubessa on hurjia videoita palavista kiinalaisista sähköautoista.

      Poista
    13. Youtubessa: Hidden - Chinas flagship evs are exploding in huge numbers.

      Poista
  8. Olin silloisena jyväskyläläisenä viimeisen kerran seuraamassa Suurajojen Harjun pika-ajoa (tai mikä se onkaan) 15-vuotiaana. Silloin jo kiinnostivat muut harrastukset enemmän mutta niistä ei tämän enempää kun ne olivat syntiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja siksi muut eivät saisi tykätä rallista? Oletko käynyt koskaan määrittämässä millainen psykologinen profiilisi on? onko sinulla ylikorostunut minä ja muiden alistamisen vakavat taipumukset yhdistyneenä totalitaristisiin asenteisiin?

      Poista
    2. Ja sinä luulet saavasi kannattajia asiallesi? LOL, todistat vain sivistymättömyytesi, ja tuon mitä epäilinkin sinun olevan... 🤣

      Poista
  9. J Nasaretilainen päätti päivänsä puisessa risteyksessä.
    Ehdokkaita vastaavaan?:

    https://www.youtube.com/watch?v=qmPqdFeCiOo&ab_channel=ClipClip

    Onneksi toinen on va pm, toinen ttvp (eka t on tuleva)
    Ei mulla muuta.

    VastaaPoista
  10. Fanaattiset idealistit ovat usein immuuneja muiden kärsimyksille. Psykopasttien tavoin he asaavat näytellä tarvittavia itseä/asiaa hyödyttäviä ja edistäviä tunteita. Empatia näyttäisi olevan tuntematon tunne heille.

    VastaaPoista
  11. Nämä elokapinalliset ja vastaavat usein esittävät, että ihminen ei kuuluu luontoon. No mihin ihminen sitten kuuluu? Samalla tavalla kasvanut luonnon ehdoilla, kun kaikki muutkin elukat. Sattumalta ollaan saatu aivokapasiteettia jonkin verran enemmän kuin muut vastaavat, eihän se voi olla ihmisen vika. Se taas on, jos "ihmiset" lisääntyvät kuin somalit, sille ei voi mitään ja sitähän ei saa edes ääneen sanoa. Ihminen kuuluu luontoon sitten hyvässä tai pahassa, aika näyttää.

    VastaaPoista
  12. PT-media 5.8.2023

    Tukholman Pridessa teemana sverigedemokraatti-viha

    https://pt-media.org/2023/08/05/tukholman-pridessa-teemana-sverigedemokraatti-viha/

    Artikkelista poimittua

    Tukholmassa alkoi Pride-kuukausi ja lauantain aikana cityssä pidettiin paraatikulkue, johon osallistui 25 000 ihmistä.
    Tänä vuonna kulkueessa vihattiin erityisen paljon sverigedemokraatteja.

    Seksuaalivähemmistöjen asiaa ajavassa Pride-kulkueessa näkyi tänä vuonna erityisen paljon Sverigedemokraatti-vihaa. Avoimesti kannettiin kylttejä,
    joissa luki “Fuck sverigedemokraatit” ja “Me vihaamme sverigedemokraatteja!”

    Moni on kysynyt, että miksi homojen, lesbojen, hybridimiesten ja -naisten kulkueessa vihattiin silmin nähden paljon yhtä puoluetta, joka ei ole edes hallituspuolue.

    //////////////////////

    Miksi täytyy vihata? Siksikö, että omaa ideologiaa ei pystytä kertomaan ja perustelemaan selkeästi vaan oma kyvyttömyys peitetään tällaisen näytelmän taakse?
    Videoissa hieman samaa kuin Suomessa kun jotkut huutavat kurkku suorana "Ei natseja sinne eikä tänne" kun todellisia natseja Suomesta ei löydy. Säälittävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Homojen kannattaisi vihata islamia. Suomessakin imaami kertoi, että homouden palkka on kuolema. Mutta tällaista asiaa suvaitsevaiset eivät noteeraa ollenkaan. Feministit pystyvät sulkemaan silmänsä myös naisen alistamiselta.

      Poista
  13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  14. Piti jatkaa: 10:n hengen tien tai kadun sulkeminen aivan kaikelta liikenteeltä on muka sallittua mielenosoitusta. Laiton kadunvaltaus? Miten tälläistä sallitaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä vielä siinä, että sallitaan, vaan että näiden eloapinoiden suojaksi tuodaan pikaisesti betoniporsaita, ja sallitaan vapaan kulkemisen estäminen

      Poista
    2. Harmillisia häirikköjä nämä Elopellet toki on, mutta varsinaisia aatteensa marttyyrejä siitä porukasta saadaan vielä odottaa. Valitsevat näille mielenilmauksilleen aina turvallisen paikan kaupungin keskustasta, missä poliisi pitää huolen suojelusta.
      Moottoritielle istahtaminen tai rallin erikoiskokeen tukkiminen on paljon vaarallisempaa. Voi auto ajaa päälle tai yleisö kantaa sakin sivuun ja vaikka antaa vähän hivutusta.

      Poista
  15. Polttomoottoriautoille kanssa mielenosoitus, missä vaaditaan että sähköutot kielletään rikoslailla ja ne pitää romuttaa, ainoa liikuntaväline autona on oltava diiseli tai bensamoottorillinen ajoneuvo. Mitä luulisitte että tapahtuu kaduilla jos sinne mentäisiin osoittamaan mieltä tuosta asiasta?

    VastaaPoista
  16. Viranomaistaho -- tässä tapauksessa siis varsinkin valtiollisen turvallisuuden varjelija Supo -- tekee perustavanlaatuisen lähtökohtavirheen, jos ja kun se yrittää määritellä sen äärilikkeen, joka olisi yhteiskunnalle varallisin.

    Sosiologinen ymmärrys, jonka valossa tajuttaisiin se etteivät äärilikkeet synny yksittäisinä ilmiöinä, vaan pikemminkin aina parittain -- yhteiskunnan kriisiytyessä äärioikeisto ja äärivasemmisto radikalisoituvat samaan tahtiin -- ja on myös mahdollista että jokin historiallinen ääriliike matkan varrella kääntyy ideologiseksi vastakohdakseen, kuten juuri tämän elokapinan kehityshistoria osoittaa.

    Mikä se sellainen poliittinen poliisi on, joka tunnustaa -- tietysti sitä julkilausumatta, todennäköisesti itse sitä edes tajuamatta ja ymmärtämättä -- yhden aatesuunnan radikalisoituneet muodot yhteikunnan uhkaksi, vaikka jjuuri ne ääriliikkeiden voimat, jotka toimivat ikään kuin nauttien enemmän julkista hyväksyntää, ovat tosiasiassa paljon haitallisempia -- ja mysö ehkä potentiaaliltaan paljon vaarallisempia.

    On nimittäin niin, että kaikki viime vuosisadan pahanlaatuiset radikalisoitumiset, ja myös totalitarismien synnyt, tapahtuivat nimenomaan yhteiskunnassa arvostusta nauttineiden opillisten käsitysten aatekulisseissa -- ei suinkaan minkään yhteiskunnan marginaalissa syntyneiden käsitysten opillisissa verhoissa.

    Natsien rasismi oli aikansa kansatieteen viimeisin sana, ja ensimmäinen virallinen järjestö joka hyväksyi näkemykset "elinkelvottoman elämän tuhoamisesta" oli Saksan Lääkäriliitto. Myös bolsevikit nimittivät vallankumouksellista ajatteluaan "tieteelliseksi marxilaisuudeksi".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä: yhteiskunnan kriisiytyessä äärioikeisto ja äärivasemmisto radikalisoituvat samaan tahtiin. Juuri näin kävi Suomessa 1918 ja Weimarin tasavallassa 1920-30-luvuilla.

      Poista
  17. Kiinnihän siitä voi jäädä, jos varikolla sotkee autoja, ja nämä kapinalliset eivät kai vielä ole valmiita tappamaan rallikuskeja ja katsojia heittämällä maalia täydessä vauhdissa olevan auton tuulilasiin. Mutta jonkinlainen määrä maalia tai öljyä tai rasvaa riittäisi hidastamaan tai jopa keskeyttämään kisan. Asvaltilla luistelu öljyisillä renkailla hidastaa kyllä vauhtia, samoin renkaissa maaliin tai paksuun rasvaan takertuvat hiekka ja kivet pakottavat hidastamaan tai jopa keskeyttämään ajon. Koska homma ei ole suunnittelematonta, siitä voisi saada kai syytteen murhayrityksestä.

    VastaaPoista
  18. Juu.."äärioikeisto" on suurin uhka ja este matkalla totalitaariseen "monikulttuuriseen" painajaiseen

    VastaaPoista
  19. Se yksi suurin polttonesteiden yms kuluttaja on poliisi. Kehottaisin elokapinaa hyökkäämään niitä vastaan. Spraymaaleineen tai mitä nyt käyttävätkin. Tai puolustusvoimien tykistöharjoitus alueelle. Eli sinne maalialueelle. Menkää sinne. Järkyttävää luonnon saastuttamista.

    VastaaPoista
  20. Ei ihme, ettei professori uskalla kirjoittaa omalla nimellä. Sen verran arvostelukyvytöntä tekstiä tullut viime aikoina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Semmoista tällä kertaa. Silakkaosastolta.

      Poista
    2. Haet tuolla silakka-hokemalla yhteisöllisyyttä yhteisössä, joka on perusteiltaan natsistinen. Onko meillä Suomessa niin tyhmiä ihmisiä?

      Poista
    3. Ja tämän meille kertoo silakka.... 🤣

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!