tiistai 8. lokakuuta 2013

James Hirvisaari, Muutos 2011

Toivotan James Hirvisaarelle ja Muutokselle menestystä valitsemallaan tiellä.

Minusta on suomalaisen demokraattisen yhteiskunnan kehityksen kannalta hienoa, että suora demokratia saa tehdyn ratkaisun kautta näkyvän edusmiehen. En tiedä, säilyykö tämä asiantila yli seuraavien eduskuntavaalien, joten juuri nyt on Sveitsiläistyylisen demokratian etsikkoaika.

Jos kansasedustaja Hirvisaari pitäytyy puheissaan ja teoissaan asiallisena ja muistaa kaikissa sopivissa tilanteissa nostaa suoran demokratian esiin, saattaa sveitsiläisen kansanvallan etsikkoaika jatkua jopa hamaan tulevaisuuteen. Tätä varten tarvitaan kuitenkin paljon työtä, poliittista vainua ja onnea.

Ja lopuksi: en itse ole voinut ajatella Muutoksen äänestämistä sen suoraa demokratiaa lukuun ottamatta epäselvän poliittisen agendan takia. Ehkä näin on jatkossakin, mutta toisaalta näkyvä edusmies voi tarvittaessa myös linjata asioita. Eri asia sitten onko yltiöpäistä yksilönvapautta korostavalla puolueella halua tähän.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Pakkoruotsi ja demokratia
Suora demokratia - suorat kansanäänestykset
Suomalaisesta poliitikosta itsenäisenä päätöksentekijänä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!