perjantai 11. tammikuuta 2013

Sodassa, rakkaudessa ja tiedonvälityksessä kaikki on sallittua

Tiedonvälitys on tunnetusti hankalaa. Dublinissa, Irlannissa, paikalliset väitöskirjatyöntekijät kehittivät uuden tiedeviestinnän keinon. He painattivat olutlasin alustoja, joissa kerrottiin erilaisia biodiversiteettiin liittyviä faktoja. Sellaisia kuin "tarvitaan ainakin neljä mehiläistä tuottamaan omenat yhtä siiderituoppia varten". Tai että "flamingo on syntyessään harmaa".

Tavoitteena oli paitsi kertoa juomia naukkaileville baarin asiakkaille mielenkiintoisia pikkutietoja, saada heidät huomaamaan kuinka arvokasta biodiversiteetti on jokapäiväisessä elämässämme. Toisin sanoen kertoa, miksi biodiversiteetin säilyttäminen on tärkeää.

Alkujaan jatko-opiskelijat olivat vieneet alustojaan vain baareihin, joiden asiakaskunta koostui yliopisto-opiskelijoista ja opettajista, mutta laajensivat pian työväenluokan suosimiin pubeihin. Jälkimmäisissä baarimikot ensin katsoivat nuoria tiedotekauppiaita vinoon, mutta pian yksi heistä soitti opiskelijoiden puuhamiehelle ja kertoi, että myös hänen kollegansa haluaisi näitä oluenalaisia tiedotusvälineitä omaan pubiinsa.

Tästä innostuneena jatko-opiskelijat olivat viime lokakuussa tuottamassa 20 000 kappaleen lisäpainosta tiedonvälitteestään jakaakseen sen edelleen pariinkymmeneen uuteen pubiin.

Aika näyttää onko tällä tiedotuskampanjalla mitään vaikutusta irlantilaisten asenteisiin biodiversiteettiä kohtaan. Mutta on kyllä myönnettävä, että ainakaan luovaa ongelmanratkaisukykyä näiltä tohtorikoulutettavilta ei puutu. Mainiota!

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Innovaatioita 2020-luvun tarpeisiin?
Yksisarvisia
Muut syyt hukassa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!