lauantai 22. heinäkuuta 2023

Vasemmisto ja anarkistit tekivät 85 prosenttia vuoden 2022 terrori-iskuista

Tänään on Norjan tunnetuimman terroriteon vuosipäivä. Näin siksi, että 22. heinäkuuta 2011 Anders Breivik räjäytti Oslon hallintokorttelissa autopommin, joka surmasi kahdeksan ihmistä sekä tappoi Utöyan saarella peräti 69 Norjan työväenpuolueen nuorta jäsentä.

Yle innostui tuoreessa jutussaan kertomaan - ehkäpä vuosipäivän takia - Lahden uusnatsistisesta neljän hengen porukasta, jota poliisi epäilee terroristisessa tarkoituksessa tehdystä törkeästä ampuma-aserikoksesta, kouluttautumisesta terrorismirikoksen tekemistä varten sekä rasistisesta postilaatikon räjäyttämisestä. Joukko oli myös esittänyt tukea Kankaanpään epäillyille uusnatseille. Tämä kaikki on tietenkin ikävää.

En tiedä oliko Ylen tarkoituksena kääntää suomalaisten huomio pois muista terrorismiryhmistä vai jokin muu. Enkä tällä tahdo sanoa, etteikö niin sanottu äärioikeistolainen eli kansallissosialistinen terrorismi voisi olla äärimmäisen vaarallista. Osoittihan Utöyan tapaus, että se saattaa johtaa varsin suuren ihmismäärän hengenmenetykseen. 

Tässä yhteydessä olisi kuitenkin muistettava, ettei uusnatsismi suinkaan ole Euroopan merkittävin terrorismia motivoiva aate. Ja siksi joudun paikkaamaan Ylen juttua kertomalla aiheeseen liittyvästä tuoreesta tilastotiedosta, jonka on julkaissut Euroopan Unioni. 

Tämän raportin suomalaisesta tiivistelmästä näemme, että EU:ssa kirjattiin 28 toteutettua, epäonnistunutta tai estettyä terrorismi-iskua. Niistä toteutui 16, joista valtaosa (13) liittyi vasemmisto- ja anarkistiterrorismiin, kaksi jihadistiterrorismiin ja yksi oikeistoterrorismiin. 

Toisin sanoen poliittinen vasemmisto toteutti noin 85 prosenttia kaikista vuoden 2022 terrori-iskuista. Viime vuonna kirjattiin kuitenkin vain neljä kuolonuhria, joista kaksi johtui jihadistien terrori-iskuista ja kaksi oikeistolaisesta terrori-iskusta. Näyttää siten siltä, että innokkaimmat terroristit ovat onneksi myös näistä kaikista ääliöistä tumpeloimpia.

Mielenkiintoista kyllä, viime vuoden aikana vasemmistolaisten ja anarkististen ääritoimijoiden väkivaltaisten hyökkäysten keskeinen kohde oli poliisi. Heitä kohtaan käytiin ennalta suunnitelluin ja kohdennetuin hyökkäyksin sekä palveluksessa että vapaalla - muun muassa iskuilla yksityisajoneuvoihin ja koteihin.

Omalta osaltani totean tästä kaikesta vain sen, että suomalainen verorahoitteinen media olisi voinut totuuden nimissä uutisoida tämän raportin nyt nähdyn artikkelin sijaan, jotta suomalaiset olisivat saaneet todenmukaisen kuvan Euroopassa esiintyvästä terrorismista. Nythän se on Ylen viimeaikaisen uutistarjonnan perusteella vääristynyt pahasti - ja sen tuore artikkeli vain lisäsi tätä vääristymää.

20 kommenttia:

  1. Ennen toimittajat kertoivat millainen maailma on, nyt toimittelijat kertovat millainen maailman pitäsi heidän mielestään olla.

    VastaaPoista
  2. Kun katsoo tämän Professorin viimeisen kappaleen lin listausta Ylen uutisista - on todella pahasti vääristynyttä "uutisointia".

    Onko esim. Stalinin ja stalinistien teoista koskaan todella syvällisesti suomalaisissa medioissa uutisoitu tai raportoitu?

    Ja nythän on kyse vain siitä, että emme halua tänne islamisteja emmekä sitä terroria mitä he harjoittavat muita kohtaan.

    Ja vain siksi matujen terrorismi olisi muka oikeutettua, että heidän "uskontonsa" opettaa muslimeille heidän olevan "oikeauskoisia" ja muuta ovat "vääräuskoisia". SAIRASTA!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Onko esim. Stalinin ja stalinistien teoista koskaan todella syvällisesti suomalaisissa medioissa uutisoitu tai raportoitu?"
      Propagandamedian toimittajien suuren valtaenemmistön muodostaville punakaartilais- ja viherpunakaartilais-toimittajille Stalin on ilmeisesti yhtä suuri ihanne kuin on esim. Putinillekin.

      Poista
    2. Vasemmisto vouhkaa natseista haluten viedä ajatuiset pois kommunistien ruumisröykkiöistä ja muista ihmisoikeusrikoksista. Ehkä tässäkin tarkoitus pyhittää keinot.

      Poista
  3. Kyllähän se natsismi oli tuhoava voima. Ilman sitä olisi Euroopassa 30 miljoonaa juutalaista enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietenkin. En minä ole kiistämässä äärioikeiston terrorismia, vaan asettamassa sitä nykyiseen viitekehykseensä.

      Poista
    2. Eikös se natsismi ollut sitä kansallisSOSIALISMIA?

      Poista
    3. Ano klo 1033: Nimenomaan. Ja juuri siitä syystä neuvostopropaganda hyökkäsi "fasisteja" ja "hitleriläisistä" ym. vastaan, koska sosialistisen imperialistisen Neuvostoliiton ideologeilla oli tiukka paikka, kun vastassa oli toinen sosialismia ihannoiva valtio. Meillähän mm. Touko Aalto sanoi yhdessä haastattelussa, että
      "sosialismi on kaunis aate".

      Poista
  4. Yleläisillä on niin jalot ja varmat mielipiteet, että ne voittaa totuudenkin.

    VastaaPoista
  5. Tuossa tiivistelmässä herättää myös huomiota pidätysten ja toteumien välinen epäsuhta. Esimerkiksi oikeistolaisia pidätyksiä on verrattain paljon. Näin neuvostovastaisuuteen tottuneena herää kysymys, että millä perusteilla noita pidätyksiä tehdään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä hommissa pitää kaivautua ihan tilastoinnin perusteisiin. Esimerkiksi Saksassa pyritään antisemitistiset teot laittamaan äärioikeiston piikkiin aina kun se on mahdollista. Jos teon tekijä jää tuntemattomaksi se pannaan äärioikeistolokeroon. Kun tuhannet islamilaiset marssivat Israelia vastaan ja huutavat hirveyksiä juutalaisista nämä laitetaan äärioikeiston piikkiin jos marssilla on ollut muutama valkoihoinen kaljupää jne.

      Poista
  6. Ihmismielen pohjimmainen kaksijakoisuus on ikuinen ominaisuus, ja kun kukin aika elää ajanmukaisten aatteellisten "totuuksiensa" -- nyt "ideologioidensa" -- ajatuskulisseissa, kannattaisi muistaa, että kriisiytymisen mukana tulevat ääriasenteet ovat aina ilmiöinä kaksinapaisia -- olivatpa ne sitten luonteeltaan mentaalisia, uskonnollis-tunnustuksellisia tai poliittis-ideologisia.

    Kriisiytyvää tilannetta on ajateltava eräänlaisena vertaistason konfliktina, jossa tajunnallinen taantuminen tuo mukanaan yhä raaistuneempia keinoja -- kun asenteet on lukittu "absoluuttisiksi" ja "nollatoleranssi" pyyhkäisee olemattomiin viimeisenkin yksilöllisen kriittisyyden, silloin alkaa veri virrata.

    Ihan noin niinkuin eläytymiskyvyn harjoituksena kannattaa matkata vuosisatojen taakse historiaan ja antaa man mielensä näyttämöllä mitä erilaisimpien "uskonvarmojen" ajatuskulissien stia keskenään -- kuten ne ovat todellisuudessa tehneet. Sitä historiallista matkaa voi jatkaa esihistoriaan saakka -- siellä pätevät ihan samat yhteisöllisen kriisiytymisen ja taantumisen mekanismit kuin tässä nykyhetkessäkin, jonka koemme "omanamme". ja siten "todellisena".

    Mitä vankempi on yhteisössä vallitseva ajatuksellinen taustavakaus, sitä systemaattisimmin keinoin yhteisö karsii keskustestaan kriittiset äänet -- ja sitä äärimmäisiksi nämä äänet kasvavat mitä määrätietoisemmin ne yritetään tukahduttaa. Veriteot ovat siis aina seurausta vertaistason sisäisestä törmäyskurssista -- ja noin niinkuin yleisesti ottaen on aivan harhaista elää sen aikalaistunnon ja -kuvitelman varassa, että kahdesta toisilleen vastakkaisesta rintamasta toinen olisi "oikeassa" edustaen "hyvää" ja toinen "väärässä" ollen "paha".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erittäin hyvä kommentti. Kiitos.

      Poista
    2. Juuri noin Seppo. Kykenet tuomaan asiayhteyden esiin: oikeastaan, saman teeman kimpussa olimme jo US-blogiaikoina. Sinä vain kykenet tuomaan kontekstin selkeämmin esille kuin minä.

      Poista
  7. Kohtapuoleen on Turun islamistisen terroristi-iskun vuosipäivä.
    Uutsioiko valtamedia siitäkin samalla intensiteetillä vai onko se kenties nyt vaan sellaista parempaa terrorismia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, koska ruoskimme itseämme ja hoemme että kotoutus on mennyt pieleen.

      Poista
  8. Aika tumpeloita nuo oikeistoterroristit. Jos 3-D tulostetulla aseella tässä vaiheessa tekniikan kehitystä meinaat ampua sarjatulta, niin hallelujaa, olet jihadisti, joka uhrasi henkensä.

    VastaaPoista
  9. Hoh, hoijaa. Taas mennään kovaa ja korkealla:

    Yle tänään

    Iranin uskonnollinen johtaja: Ruotsi valmistautuu sotaan koko muslimimaailmaa vastaan

    https://yle.fi/a/74-20042131

    ///////////////////////

    Näitä fanaattisia sotahulluja tai heidän kannattajiaan - ei Euroopassa tarvita.
    Mutta aavistan, että hetken päästä Ruotsissa tapahtuu jotain kun uskonnollinen johtaja taas pillastuu.
    Sehän ei riitä, että poltetaan Ruotsin lähetystö tai hyökätään Tanskalaisten kimppuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on peljästyttävää!!
      Toissakesänä, nimittäin, käytin saunan sytykkeenä kristillistä uskontokirjaa: Ystävä sä lapsien. Se on ollut aikoinaan kansakoulun alaluokkien uskontokirja.
      Onneksi kuitenkaan edes helluntailaiset, ole niin hulluja, että tappotöihin ryhtyisivät moisen vuoksi.
      En tunnusta käyttäneeni koraania, en ole koskaan omistanut sellaista.

      Poista
  10. No mutta tämänhän Paludan nimenomaan halusi demonstroida eli että muslimit ovat vaarallisia kaheleita fanaatikkoja joita ei kannata rahdata omaan maahansa kovin suurta joukkoa tai saa sellaisia ongelmia joista ei selviä. MOT

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!