maanantai 3. heinäkuuta 2023

Edistikö Provinssirock tasa-arvoa, monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta?

Ilta-Sanomat kertoi, että Provinssirockiin kutsuttu kansanedustaja Juha Mäenpää (ps) poistettiin festivaaleilta, koska hän ei jaa tilaisuuden järjestäjien kanssa samoja arvoja. 

Tilaisuuden järjestäjän edustajan mukaan "olemme sitoutuneet noudattamaan toimintaperiaatteita, jotka pyrkivät edistämään tasa-arvon, monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden toteutumista. Tuo kirjoitus oli selvästi ristiriidassa meidän arvojemme kanssa. Ilmoitimme hänelle jo päivällä, että valitettavasti joudumme häneen kutsunsa perumaan, ja hän ei kutsuvieraana ole meidän tapahtumaan tervetullut."

Otetaanpa uudelleen. Festivaalien järjestäjä väitti siis olevansa sitoutunut edistämään tasa-arvon, monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden toteutumista. Tässä tilanteessa on tehtävä kolme kysymystä. 

Yksi. Millä tavalla järjestäjän kanssa toisenlaisen arvomaailman omaavan henkilön sulkeminen pois tapahtumasta edistää tasa-arvoa?

Kaksi. Millä tavalla järjestäjän kanssa toisenlaisen arvomaailman omaavan henkilön sulkeminen pois tapahtumasta edistää monimuotoisuutta?

Kolme. Millä tavalla järjestäjän kanssa toisenlaisen arvomaailman omaavan henkilön sulkeminen pois tapahtumasta edistää yhdenvertaisuutta?

Vastauksen saamiseksi näihin kysymyksiin turvauduin Wikipediaan. Ja löysin sieltä seuraavat tiedot, joiden valossa edellä esitettyihin kysymyksiin voidaan hakea vastauksia.

Yksi. Tasa-arvo tarkoittaa Kielitoimiston sanakirjan mukaan samanarvoisuutta ja varsinkin kaikkien ihmisten yhtäläistä arvoa yksilöinä ja yhteiskunnan jäseninä.

  • Tämä ei tarvinne minun tulkintojani, vaan arvoisa lukijani osaa itsekin päätellä, edistikö kansanedustajan poistaminen tasa-arvoa vai oliko kyseessä pikemminkin ihmisten välisen tasa-arvon loukkaus. 

Kaksi. Monimuotoisuudella tarkoitetaan kaikkia niitä ominaisuuksia ja piirteitä, jotka erottavat ihmiset toisistaan. Erottavia tekijöitä ovat muun muassa ikä, sukupuoli, etninen tausta, uskonto, koulutus, siviilisääty, seksuaalinen suuntaus, asenteet ja arvot, persoonallisuus sekä poliittinen ja taloudellinen asema

  • Tämä ei tarvinne minun tulkintojani, vaan arvoisa lukijani osaa itsekin päätellä, edistikö kansanedustajan poistaminen monimuotoisuutta vai oliko kyseessä pikemminkin monimuotoisuuden loukkaus etenkin määritelmän kursivoitujen osien suhteen.

Kolme. Yhdenvertaisuus tarkoittaa ihmisten samanarvoisuutta riippumatta heidän välillään vallitsevista eroista, kuten sukupuolesta, iästä, etnisestä tai kansallisesta alkuperästä, kansalaisuudesta, kielestä, uskonnosta ja vakaumuksesta, mielipiteestä, vammasta, terveydentilasta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai muusta henkilöön liittyvästä syystä. Henkilöön liittyvät tekijät eivät saa vaikuttaa ihmisten mahdollisuuksiin päästä koulutukseen, saada työtä ja erilaisia palveluja.

  • Tämä ei tarvinne minun tulkintojani, vaan arvoisa lukijani osaa itsekin päätellä, edistikö kansanedustajan poistaminen yhdenvertaisuutta vai oliko kyseessä pikemminkin yhdenvertaisuuden loukkaus etenkin määritelmän kursivoitujen kohtien suhteen. Samalla lukijani voinee kysyä itseltään, että noudattivatko festivaalin järjestäjät Suomen perustuslakia ja sen henkeä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kaikki suomalaiset ovat tasa-arvoisia, mutta toiset suomalaiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset
#Metoo-henkiset haistoivat Mika Lehtimäen veren
Juha Mäenpää (ps) poliittisen farssin objektina

66 kommenttia:

  1. Tämä IS artikkeli sisältää kohdan Mäenpään haastattelusta

    "– Kolumnissa kritisoin sitä, että Opetushallituksen ohjeiden mukaan opettajien tulisi kouluissa ja varhaiskasvatuksessa opettaa tai kertoa lapsille, että joillakin pojilla on pimppi.
    Eihän tämä voi olla todellista, että varhaiskasvatuksen työntekijät velvoitetaan opettamaan tällaista sontaa lapsille."

    Tietääkö joku, onko Opetushallituksen ohjeissa todellakin tällainen kehoitus?
    Jos on, niin on todellakin on mennyt törkeäksi asioiden vääristely - ja vielä pieniä lapsia älytetään ja valehdellaan heille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin seuraava löytyy:
      "Varhaiskasvatuksessa sukupuolen moninaisuutta voi pitää esillä esimerkiksi niin, että henkilöstö purkaa normeja siitä, että mielenkiinnon kohteet tai vaatteet määrittäisivät sukupuolta. Poika voi pukeutua hameeseen tai muunsukupuolinen lapsi rakastaa autoleikkejä, eivätkä nämä asiat määritä lapsen sukupuolta. Sukupuolen moninaisuudesta voi jakaa ikätasoisesti tietoa lapsille kertomalla esimerkiksi, että joillain pojilla on pimppi tai on mahdollista kasvaa aikuiseksi naiseksi, vaikka olisi syntymässä määritelty pojaksi."

      https://www.oph.fi/fi/opettajat-ja-kasvattajat/osallisuus

      Kohdassa "sukupuolen moninaisuus"

      Poista
    2. Kiitos linkistä!

      Mäenpää on siis oikeassa, että työntekijät velvoitetaan opettamaan tällaista sontaa lapsille.
      Ja opetusministeri RKP:n Henriksson ei tee asialle mitään. Tekeekö lapsiasiavaltuutettu?

      Poista
    3. Ei ihme että Suomessa tarvitaan entistä enemmän lastenpsykiatreja.

      Poista
    4. Yle tänään

      Perussuomalaisten Juha Mäenpää poistettiin festivaaleilta ja siitä nousi palautevyöry – Provinssi-järjestäjä: ”Harkitsen jatkotoimia”

      https://yle.fi/a/74-20039438

      Artikkelista poimittua

      – Pohdimme kutsun perumista jonkin aikaa ja olimme yksimielisiä johdossa, että näin on tehtävä, Kivelä sanoo.

      Kivelä ei ota kantaa siihen, olisiko Mäenpään mielipiteet pitäneet olla heillä tiedossa jo etukäteen.
      – Erityistä painoarvoa tähän tuo se, että tämä tapahtui festivaalimme aikana ja Pride-viikolla.

      Mäenpää voi osallistua tapahtumaamme kyllä jatkossakin, mutta tältä vuodelta hänen kutsunsa peruttiin.
      /////////////////

      Mikäli Opetushallituksen ohjet eivät muutu, taitaa Mäenpää pitää mielipiteensä,
      mutta saa osallistua ensi vuonna...ei vaan saa kirjoitella festivaalin tai Priden aikoina :)

      Poista
    5. Tuossakin opetushallituksen ohjeessa yritetään kumota muka yleisiä käsityksiä, jota ei ole koskaan ollutkaan.
      Tuskinpa kukaan kiistää, etteivätkö jotkut pojatkin olisi kiinnostuneet asioista, jotka tavallisimmin kiinnostavat tyttöjä, ja päinvastoin. Korkeintaan siitä saattaa yhä olla jonkin verran erimielisyyttä, onko tämä hyvä vai huono asia, vai pelkkä tosiasia, jonka hyvyyteen tai huonouteen ei ole syytä ottaa kantaa. Mutta eivät sukupuolelle epätyypilliset kiinnostuksen kohteet muuta poikaa tytöksi eivätkä tyttöä pojaksi, ja tuskinpa lapsetkaan niin kuvittelevat, ellei heille sitten syötetä tuota Opetushallituksen propagandaa.

      Poista
    6. Yle 6.7.2023

      Kansanedustaja Juha Mäenpää jättää tutkintapyynnön Provinssin tapahtumista

      Mäenpää päätyi jättämään tutkintapyynnön vakavan harkinnan jälkeen. Hän kertoo saaneensa paljon yhteydenottoja, joissa korostettiin tapauksen yhteiskunnallista merkitystä.

      https://yle.fi/a/74-20039925

      Poista
  2. Ymmärtääkseni hän olisi kuitenkin päässyt sisälle maksamalla lipun.

    VastaaPoista
  3. Tästä ei sinänsä voida päätellä, uskooko Provinssin järjestäjätaho pojilla voivan olla pimpin vai ei. Tässä ei pelata voittoa, vaan ainoastaan varmaa ei-häviötä. Kuten kukaan ei koskaan ole saanut potkuja siksi, että on tilannut IBM:n tuotteita, kukaan ei koskaan joudu vaikeuksiin oltuaan liian woke. Sen sijaan voi joutua vaikeuksiin, jos joku sanoo, että ei ole oltu tarpeeksi woke.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Catilinalta hyvä kommentti. Tälläiseksi lammasteluksi on touhu tosiaan mennyt. Kovin elävästi muistuttaa stalinin ajan neuvostoliittoa. Omasta mielestään puhdasoppisen kommunistin päätyessä lopulta blohinin tms. eteen ylisti teloitettava vielä viimeisinä sanoinaan toveri stalinia.

      Poista
  4. Tiedoksi, MTV uutiset tänään

    Alaikäisten väkivaltarikokset lisääntyneet rajusti – ylisukupolvisuus näkyy: "Väkivaltainen käyttäytyminen periytyy vanhemmilta"

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/alaikaisten-vakivaltarikokset-lisaantyneet-rajusti-ylisukupolvisuus-nakyy-vakivaltainen-kayttaytyminen-periytyy-vanhemmilta/8730448

    Artikkelista poimittua

    Alaikäisten väkivaltarikokset ovat poliisin mukaan lisääntyneet rajusti vuodesta 2015 lähtien.
    Asiantuntijoiden mukaan taustalla on usein ylisukupolvisuus ja nuoreen itseen kohdistunut väkivalta.
    ...
    – Näemme kouluterveyskyselyissä ja muissa tutkimuksissa, että aika monet nuoret kohtaavat kotona ja myös koulussa väkivaltaa.
    ...
    – Väkivalta on ylisukupolvista, eli väkivaltainen käyttäytyminen nuorilla periytyy vanhemmilta.
    Jos kotona opit väkivallan erääksi keinoksi ratkaista konflikteja, se on myös kadulla käytössä.
    /////////////////

    Löytyi siis syy miksi ulkomaalaistaustaiset nuoret ja lapset ovat väkivalta- ja ryöstörikollisuudessa selkeästi edustettuina.

    Aika jännä, että taas tuo vuosi 2015 hyppää silmille. Mitähän silloin oikein tapahtui?
    Ainoa mikä itselleni tuli mieleen, oli tämä niin sanottujen turvapaikanhakijoiden ryntäys maahamme.

    Ja nyt sitten pyöritellään ja pyöritellään, että mitä pitäisi tehdä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmettelin itse sitä, ettei jutussa ollut sanaakaan tiettyjen maahanmuuttajaryhmien yliedustuksesta nuorten väkivaltatapauksissa. Mutta kyllä sinun tekemäsi johtopäätös oli minun huomiotani merkittävämpi.

      Poista
    2. Kiitos!

      Onneksi meillä on sisäministerinä Rantanen (ps), joka aikoo katkaista Suomen kehityksen kohti Ruotsin tilannetta - tai Ranskan katastrofaalisia mellakoita.

      Poista
    3. Aamun HS oli julmaa luettavaa.

      https://www.hs.fi/paivanlehti/03072023/art-2000009688162.html

      Poista
    4. Muutama poiminta artikkelista, HS tänään

      Ruotsalaiskoulussa juuri kukaan ei osaa kunnolla ruotsia – Rehtori kertoo, miten sai oppilaat oppimaan

      Maahanmuuttajavaltaisten alueiden kouluilla on Ruotsissa tärkeä tehtävä lasten integraatiossa, jengirikollisuuden ehkäisyssä ja kielitaidon kohentamisessa.
      Samalla koulun vastuulle on tullut myös vanhempien integroiminen, sanoo rehtori Linnéa Lindquist.

      https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009688162.html

      Artikkelista poimittua

      ”Suurin osa oppilaistamme on syntynyt Ruotsissa, mutta he oleskelevat ympäristössä, jossa ruotsia ei puhuta. Sitä ei puhuta kotona, eikä kavereiden kanssa.
      Oppilaiden ruotsin kielen taito on erittäin heikko. Toki osalla kielitaito on vahva, mutta suurella enemmistöllä ei”, hän sanoo.

      Lindquist toimii rehtorina Göteborgissa sijaitsevassa Hammarkullsskolanissa, joka tarjoaa opetusta esikoulusta kolmanteen luokkaan asti.

      ”Oppilaistamme yli 99 prosentilla äidinkieli on jokin muu kuin ruotsi.”

      Hammarkullenin kaupunginosa Göteborgissa on niin kutsuttu utsatt område eli alue, jonka poliisi on määritellyt ongelmalliseksi.
      Maahanmuuttovaltaisen alueen tulotaso on matala ja jengirikollisuus on iso ongelma.

      Lindquist sanookin, että tällaisten alueiden kouluilla on suuri vastuu lasten – ja myös vanhempien – integraatiosta Ruotsiin. Jopa liian suuri vastuu.
      ...
      ...
      ”Kyseessä on täysin eri ammatti. Jos olisin työskennellyt koulussa, jonka oppilaat tulevat akateemisista kodeista,
      minun olisi tuskin tarvinnut ottaa tulkkia mukaan 95 prosenttiin vanhempaintapaamisista.”
      /////////////////////////

      Typerää, että poliitikkojen järjettömän virheeen korjaaminen on sysättyjen koulujen ja opettajien niskaan. Mission impossible!
      Tästä lähtökohdasta inkluusio ei myöskään toimi ja ainakin Suomessa on syytä se uskoa jo nyt.
      Suomea ei missään nimessä pidä ajaa tähän pisteeseen. Kaikki tuki sisäministeri Rantaselle, Mäenpäälle, PS:lle.

      Pikä artikkeli mutta kannattaa lukea.

      Poista
  5. Toivottavasti festivaalin järjestäjillä oli tiedossa kaikkien osallistujien poliittiset ja muut mielipiteet, ettei vaan mukaan livahtanut ketään toisinajattelijaa minkään elämänalan osalta. Ja mitä tekemistä opetushallituksen ohjeella on tämän tapahtuman kanssa? Täysjärkisten ihmisten sijaan suurennuslasin alle pitäisi laittaa opetushallitus ja sen täysin idioottimaiset ohjeet, jotka vain sotkevat epätotuuksilla viattomien lasten päät. Herätys, lapsiasiavaltuutettu!

    VastaaPoista
  6. On sitten kai tullut aika selvittää niiden palveluntarjoajien arvot, joilta itse palveluita ja tuotteita ostaa ja suosia jatkossa vain niitä, joiden arvot ovat jokseenkin samat kuin itsellä.

    VastaaPoista
  7. Me elämme hirvittävää SANOJEN VÄÄRINKÄYTÖN AIKAKAUTTA. Tarkemmin sanottuna vihervasemmisto käyttää sanoja väärin. He puhuvat tasa-arvosta ja toteuttavat samaan aikaan epätasa-arvoa, he puhuvat suvaitsevaisuudesta ja samaan aikaan toteuttavat suvaitsemattomuutta, he puhuvat hienoista arvoista ja heidän toteuttamat arvot ovat PELKKÄÄ SAASTAA JA KUVOTUSTA, ja niin edelleen ja niin edelleen, listaa voisi jatkaa loputtomiin. Kaikki vihervasemmiston julkiset tempaukset ovat pelkkää mieltä vailla olevaa arvotonta roskaa. Koskaan aikaisemmin ihmiskunnan historiassa ei sanojen ja tekojen välillä ole ollut niin suurta kontrastia kuin nykyaikana!.

    VastaaPoista
  8. Provinssihan sai ainakin joskus julkista tukea. Tällaista ei pidä jatkossa myöntää syrjivälle fasistiselle organisaatiolle. Sympatiani ovat kaikkien Provinssista ajatusmaailmansa takia poistettujen muslimien puolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Entä lestadiolaiset?

      Poista
    2. Paljonkos ne lestadiolaiset saavatkaan julkista tukea? se mitä ne ajattelee ja sanoo, on niiden oma asia, niin kauan kuin eivät ketään rikokseen yllytä. Ja ajatteleminen ja sanominen erilailla mitä vihervasemmisto haluaa, ei ole rikos.

      Poista
    3. Hallituspuolueen kansanedustajan karkottaminen tilaisuudesta, johon oli kutsuttu, on törkeä temppu. Valtion tukea ei tuolle syrjintävenkulan johtamalle festivaalille pidä antaa.

      Poista
  9. kait se "monimuotoisuus" on sillon huipussaan, kun valkoinen rotu on tuhottu ja kaikki ovat homoja, ainakin Euroopassa

    Afrikassahan on helvetin hieno monimuotoisuus, kaikki on pelkkiä neekerereitä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vihreä eduskuntaryhmä on melkein täysin tasa-arvoinen, siellä on vielä kai yksi biologinen mies, mutta kyllä he sen asian korjaavat, edistyksellisiä kun ovat.

      Poista
  10. Kyseessähän on uskonnollinen kiihko. Sisältö on täysin uskonnollista sen kaikkein huonoimmalla tavalla. Emme me myöskään _tiedä_, mitä pyhät isät ja muut monsignoret todella ajattelivat saastattomasta sikiämisestä ja neitseellisestä synnyttämisestä. Rohkeudessaan ja kapinallisuudessaan teko on verrattavissa katolisuuden julistamiseen Vatikaanissa.

    VastaaPoista
  11. Keskustelu tapauksesta on ollut pääosin asian vierestä ja epäjohdonmukaista.

    Järjestäjä on ensin kutsunut Mäenpään tilaisuuteen ja sitten peruuttanut kutsun ennen tilaisuuden alkua. Tähän järjestäjällä on tietenkin oikeus, vaikkakin vain suora henkilökohtainen ilmoitus etukäteen on hyväksyttävä tapa peruutukselle.

    Tapauksen kulun perusteella tulee kuitenkin mieleen, että homman ainut kyyninen tarkoitus olikin juuri ensin kutsua Mäenpää, muka peruuttaa kutsu, päästää hänet sisään, ja sitten porukalla huomiota herättäen pysäyttää hänet alueella ja pyytää poistumaan sillä tavoin, että asiasta varmasti saadaan iso julkisuus.

    Tähän vasemmiston normitouhuun on normaalin ihmisen vaikea varautua tai vastata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliko kutsu alun perinkin lähetetty vain sitä varten, että se voitaisiin sitten tuontapaisilla perusteilla peruuttaa hänen jo saavuttuaan alueelle?
      Tietenkin on korrektimpaa olla lähettämättäkään mitään kutsua kuin lähettää se ja sitten peruuttaa se tuontapaisilla perusteilla. Siinäkin tapauksessa Mäenpää olisi tietysti voinut ostaa pääsylipun, jos olisi halunnut, ja tuskinpa häntä olisi sieltä poistettukaan, ellei hän olisi paikan päällä ryhtynyt häiriköimään. Mutta järjestäjät eivät olisi saaneet tilaisuutta tällaiseen näyttävään mielenilmaisuun.

      Poista
  12. Joo, se että Mäenpää ei huomaa johonkin siviilimailiinsa tullutta peruutusta ei ole oikeutus heittää hemmo järkkäreiden voimalla pihalle. Ja sen lisäksi että se on oikeudetonta, se on aivan helvetin huonoa käytöstä. Mutta wokettajat eivät noin muutenkaan osaa käyttäytyä kalustetuissa huoneissa, joten heiltä on turha odottaa sivistynyttä käytöstä.

    VastaaPoista
  13. Peruutus oli tullut Mäenpään työpuhelimen sähköpostiin, eikä hänellä ollut sitä mukana Provinssissa. Hän oli saanut olla siellä perjantaina (se kirjoitus oli sinä päivänä), mutta kun sillä samalla VIP-lipulla meni lauantaina niin heräsivät. Joku oli kannellut kirjoituksesta ja heti tuli poistopäätös.

    Kun olen lukenut parin lehden kommenttipalstoja, ihmettelen sitä negatiivisten kommenttien määrää, no tokihan niitä puolustavia sensuroidaan. Ja peukutusten määrä Mäenpään puolustajille on kyllä huikea, kuitenkin. Vaikea uskoa, että kovin moni olisi samaa mieltä Opetushallituksen ohjeiden kanssa. Ne vihervassarit vain, tietysti. Ja moni sai nyt vain taas mielestään hyvän syyn solvata persuja noin yleisestikin.

    VastaaPoista
  14. Jatkossa myös siis pressikortilla tilaisuuteen x menevä musiikkikriitikko tai tilaisuudesta y kriittisesti kirjoittava toimittaja on poistettava tilaisuudesta. Käsitykseni on (korjatkaa jos olen väärässä) että pressikortti oikeuttaa ilmaisiin sisäänpääsyihin (joissain tapauksissa).

    VastaaPoista
  15. Opetushallitus noissa ohjeissaan pyytää varhaiskasvatuksen opettajia suorastaan opettamaan vastoin tosiasioita. Voisihan sitä sanoa valehteluksikin, jos ilkeäksi heittäytyisi.
    Ei ole mahdollista, että pojaksi syntynyt voisi kasvaa aikuiseksi naiseksi! Ettäkö kasvaessa lapsen sukupuoli noin vain vaihtuisi? Kyllä on paksua, toivottavasti kukaan ei pikkulapsille tai isommillekaan tuollaista syötä. Eikä biologisella pojalla/miehellä ole syntyessään pimppiä. Sellainen on vain biologisella naisella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Opetushallituksen ohjeita ei kyllä kouluissa ymmärretä pyynnöiksi, ne katsotaan ehdottomiksi velvoitteiksi. Olisiko aika katsoa tuota Opetushallitusta virallisesti tarkemmin!

      Poista
    2. Opetushallituksen pääjohtajaksi nimitettiin reilu kaksi vuotta sitten pätevämpien hakijoiden ohi Li Anderssonin puoluetoveri Minna Kelhä. Kuinka ollakaan! Hän on Jussi Saramon avustajana osallistunut Anderssonin loistaviin koulu-uudistuksiin. Jäljet hirvittävät jo nyt ja ko. pääjohtaja on virassaan vielä vuoteen 2026.

      Poista
  16. Taitaa professori olla oman asiantuntijuudensa ulkopuolella nyt ja tukevasti. Mutu-tuntumalla tehtävä käsitteiden soveltaminen näkyy olevan niin vaikeaa, että pitää jo kyseenalaistaa väite bloginpitäjän tutkijataustasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta hyvä lapsi, blogisti lainaa suoria sitaatteja Wikipediasta:) Revi siitä!

      Poista
    2. Juu, näin tekee, ja soveltaa niitä päin honkia.

      Poista
    3. Ei, kun kirjoittaa näin: "Tämä ei tarvinne minun tulkintojani, vaan arvoisa lukijani osaa itsekin päätellä...". Sinähän se veikkonen ressukka siinä tulkintoja teet, ihan niin kuin blogissa sanotaan. Kukin luonnollisesti edellytyksillään.

      Kieli kun on sellainen ilmiö, että se venyy ja sinkuu viestin vastaanottajan vastaanottoelimissä:) Tämä on se juttu, mitä nykyisin ei sitten millään haluta tajuta. Kun sanon TUOLI, siitäkin sopii alkaa räyhätä, koska jokaisella on oma käsityksensä, minkälainen entiteetti on kyseessä. Harvempi älyää edes tätä. Toinen juttu on se, ettei puheessa tai kirjoituksessa ole kyse konkretiasta muutenkaan. Vaikka puhun minkälaisista tuoleista, se ei kuulu pkaakaan kenellekään. Toisten puheiden ja ajatusten kieltäminen ja niihin aggressiivisesti reagoiminen osoittaa tietämättömyyttä tai vielä pahempaa: sitä natsismia.

      Poista
    4. Suorastaan kummallista, että tännekin on tultu joukolla kommentoimaan ja parin päivän aikana on ollut noita vedätysyrityksiäkin ihan kohtuullisesti...

      Poista
  17. Se voi suomalaisille olla vaikea ymmärtää, kun kielessä ei ole kuin yksi sana eli sukupuoli. Esim. englannissa on käytössä sekä sex että gender. Ja kun mietitte asiaa noiden kautta, niin ehkä se avautuu vähän tyhmemmillekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukupuolia on kaksi, mies ja nainen. Nainen ei muutu mieheksi, eikä mies naiseksi. Sukupuolta ei voi muuttaa eikä korjata. Joka muuta väittää, on irtautunut todellisuudesta. Gender-höpinä on idioottimaista.

      Poista
    2. Sukupuoli ja sukupuoli-identiteetti ovat molemmat suomenkielisiä sanoja. Sukupuoli on ja pysyy kun taas identiteetti voi muuttua elämän varrella tai olla koko elämän ajan toinen kuin jalkoväli antaisi ymmärtää. Tässä kirjoituksessani ei kuitenkaan ole kyse siitä.

      Poista
    3. Biologinen tosiasia ei muutu epätodeksi sillä, että joku keksii mielikuvitussukupuolen ja sille termin.

      Poista
    4. Sanoja puuttuu ja ymmärrystä sen mukana, joo.
      Lisääntymiseen tarvittavia sukupuolia (nisäkkäillä) on kaksi ja sitten harvinaiset luonnonoikut siihen päälle.
      Sosiaalisia sukupuolirooleja sen sijaan on monta ja lisää ilmaantuu.

      Poista
    5. Mielisairaus on mielisairaus, kutsuipa sitä sitten sexiksi tai genderiksi ja mielisairaus on kitkettävä yhteiskunnasta armotta juuria myöten. Mielisairauden suvaitseminen johtaa mielisairaaseen yhteiskuntaan.

      Poista
  18. Elävästi tulee mieleen 70-luvun lukio- yliopistoaikani. Samoin Ehrnroothin, Melinin, Procopén ja Torsten Nordströmin muodostama "äärioikeistolainen fraktio". Junnila, Kare, Simppa jne.... YLE ja sen massapropaganda...
    Eniten kaipaan Kari Suomalaisen piirroksia. Hänellä olisi todella sanottavaa nykyajasta.

    VastaaPoista
  19. Ne jotka sex-gender erottelun haluavat tehdä keksiköön sitten jonkun muun sanan kuin sukupuoli. Kyse ei ole mistään tieteellisestä termistä, vaan tahallisesta sekoittamisesta. Jos minä haluan tehdä erottelun kaupungin ja harvaan asutun alueen välillä, en tietenkään kutsu molempia kaupungiksi. Arvaukseni on, että tätä sekavuutta halutaan ylläpitää, koska tällöin on helpompi luokitella mielenterveyden ongelmat joksikin muuksi.

    Ja kuten kaikki alkeellisellakaan tasolla biologiaan tutustuneet tietävät sukupuolia on kaksi. Jos tuotat munasoluja olet naaras jos siittiöitä uros. Kun tästä lähdetään voidaan ohjata ihmisiä tarvitsemiinsa hoitoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just näin. Johan sen sanoo termi sukupuoli, siis 'puoli'. Ihmineen jakautuu kahteen 'sukupuoleen'. Yhdessä ei voi olla kuin kaksi puolikasta. Mieli voi tietysti pirstoutua hajalle.

      Poista
    2. Joo ja ne jotka haluavat olla henkilöitä olkoon keskenään mutta muilla olkoon oikeus olla putkimiehiä ja katkonaisia ja ne tittelit pitää säilyttää virallisina valitkoon itse kukin joka haluaa tulla luokitelluksi valtion/kunnan/firman papereissaan sen henkilö tittelin mutta sen tulee olla _vapaaehtoista_

      Poista
  20. Nauravat hullut ovat kuulemma vaarallisimpia.

    VastaaPoista
  21. Jos kuuntelee vain mesojia niin:

    1.Tasa-arvo riippuu sukupuolielimistä niillä joilla se riippuu on tasa-arvo matalammalla. Tasa-arvoa vastustavat kaikki jotka eivät kuulu puolueeseen tai kuuluvat väärään.

    2. Monimuotoisuus tarkoittaa sukuelimiä ja niiden sekoittamista kaikilla mahdollisilla tavoilla kaikissa eri kokoonpanoissa ja siitä pitää käydä kertomassa lapsille. Monimuotoisuutta vastustavat kaikki joilla ei ole samat mielipiteet, sävy erot eivät sallittuja.

    3 Yhdenveraisuus tarkoitaa sitä, että pitää huudella elimistä ja kaikkien muiden pitää hyväksyä huutelu, täydellinen yhdenvertaisuus saavutetaan kun kaikki asuvat ddr-kuutiossa syöden samaa ruokaa ja kaikille on operoitu samanlaiset elimet. Yhdenvertaisuutta vastustavat ovat pahoja ja iljettäviä.

    4. Kaikki edelliset kolme liittyvät vain elimiin ja seksuaalisuuteen paitsi jos ei ole hyväksynyt noita puheita niin silloin vastustaa tasa-arvoa jne. ja silloin ne voi tarkoitaa mitä tahansa.

    tasa-arvo valtuutetun tulee olla vähintään setan ex-pääsihteeri joka on perillä yliministeriöden ja hallintoneuvostossa toimivasta sateenkaari verkostosta joka jakaa tietoa jäsenilleen ja näin pitää lisää avoimuutta paljastamatta tietenkään jäseniään..

    https://valtioneuvosto.fi/-/1271139/sukupuolen-moninaisuuden-tunnistaminen-ensiarvoisen-tarkeaa-tasa-arvon-ja-yhdenvertaisuuden-toteutumiseksi

    https://oikeusministerio.fi/-/tasa-arvovaltuutetuksi-rainer-hiltunen (mm.Setan-entinen pääsihteeri) Ei tarvitse ihmetellä mistä tulee lausuntoja, että on epätasa-arvoista jos seksuaalivähemmistöt eivät pääse puhumaan lasten kanssa sukuelimistä :P
    https://www.debaatti.uutisparkki.com/2020/06/22/kdn-antero-laukkanen-valtioneuvoston-sisalla-toimii-ammattilobbareiden-sateenkaariyhteistyoverkosto/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori jos joku loukkaantuu mutta alkaa tulemaan korvista kun lähes poikkeuksetta tämä monimuotoinen joukko on täsmälleen samaa mieltä kaikesta ja vääristelee joka asian täsmälleen samalla lailla joka on kyllä enemmänkin monomuotoista monotoniaa..

      Poista
  22. Voidaan toki kysyä, onko monimuotoisuus ainakaan kaikissa noissa luetelluissa asioissa perusarvo, jota olisi syytä määrätietoisesti edistää. Eikö se pikemminkin ole tosiasia, joka on päätöksenteossa otettava huomioon, jottei ketään tulisi syrjityksi, ja jota tietysti monessa tapauksessa (joskaan ei aina) on eduksikin, mutta tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteuttamista se pikemminkin hankaloittaa kuin edesauttaa. Se kun voi edellyttää joitakin erityisryhmiä, esimerkiksi vammaisia varten mahdollisesti kalliiksikin tulevia erityisjärjestelyjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ihan varma esim. jos fortumin hallitus olisi ollut monimuotoisempi ja hallituksessa olisi ollut muutaman huippujohtajan sijaan Rane rekkakuski, Jorma Uotila ja yksi satunnainen lähibaarin kanta-asiakas jolla ei ole marx partaa, voisi olla, että olisi jäänyt miljardi tappiot tekemättä.

      Olikohän tämä nyt _ääri_esimerkki.

      Poista
  23. Ei kai tapahtuman lippuluukulla sentään kysytä lipun ostajalta, mitä mieltä hän on jostakin opetushallituksen ohjeesta? Ja jos joku on eri mieltä, pääsylippua ei myydä?
    Ja ei kai sen enempää tilaisuuden järjestäjillä kuin Mäenpäälläkään ollut mitään aikomusta ryhtyä siellä pitämään puhetta sen ohjeen sisältöön liittyvistä asioista?
    Vieläkö siellä muuten valittiin tangokuningas ja tangokuningatar mutta ei "muunsukupuolista" kuninkaallista?

    VastaaPoista
  24. https://www.ess.fi/uutissuomalainen/6046085

    "Tilastot eivät tue väestönvaihtoteoriaa – "Väite väestönvaihdosta vaikuttaa aika absurdilta""

    "Tilastokeskuksen yliaktuaari Markus Rapo sanoo STT:lle, että väestömuutokset eivät tapahdu nopeasti. Rapo antaa esimerkin: Suomessa asuvista 36-vuotiaista oli vuonna 2000 ulkomaalaistaustaisia 3,6 prosenttia ja viime vuoden lopussa noin 18 prosenttia."

    "Aro sanoo, että maahanmuuttajien määrä kasvaa myös siksi, että maahanmuuttajien ikärakenne poikkeaa kantaväestöstä. Iäkkäitä on vähemmän ja lapsia ja nuoria enemmän.

    – Ikärakenteesta johtuen kuolleet ovat pääosin suomalaistaustaisia, Rapo sanoo."


    Siitäs saitte ja pyramidin pohjalla olevat eivät vaikuta yhtään vaikka onkin paljon koska ovat niin nuoria siitäs saitte rasistit..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väestörakenne siis ei ole tämän tilastonikkarin mukaan muuttunut/muuttumassa kun 20 vuoden aikana on ulkomaalaisten osuus kasvanut liki 20 prosenttiin? millä meriiteillä kyseinen henkilö on saanut virkansa? se ei voi olla ao. alan osaamisella, koska sitä hänellä ei näytä olevan lainkaan. Ilmeisesti hän on poliittisesti sopiva ja helvetin tyhmä, koska pystyy päästämään suustaan moisia sammakoita saamatta aivoödeemaa.

      Poista
    2. Onhan siinä tilastot oikein ja katsos kun nopeasti ei ole 20 vuotta, sellainen puoli tuntia on nopeasti jne.. eihän se sinänsä valehtele ja sanoohan se periaatteessa tuossa, että nuoria on enemmän ja tulevaisuudessa tämä on nopeampaa vaikkei sano sitä suoraan

      Poista
    3. Mutta kyllähän se valehtelee siinä, että kansanmurha ei olisi totta, noi tyyppit on isossa roolissa siinä, että neuvostoliittoa ei ole ikinä tuomittu kuten saksaa kun se pieniä kansoja on venäläistänyt, liekö virolaiset olisivat hävinneet jo jos ei olisi neuvostoliitto kaatunut...

      Poista
    4. Niin siinä vaihtui se tyyppi välissä joka puhui mutta aika huolestuttavaa, että turussakin tutkimusjohtajaksi pääsee noin epärehellinen henkilö.

      Poista
  25. Suomi ja suomen kieli on jo kovasti mennyt kohti valehtelijoiden maata ja kieltä. On siis loogista, että opetushallitus pyytää opettajia valehtelemaan lapsille, että joillain pojilla on pimppi. Kun vihervasemmistolainen poliitikko puhuu, niin viimeistään kolmas lause on valhetta. Ylen, MTV:n, jne mukaan Ranskan mellakat ovat Ranskalaisten rasisimin syyttä. Se on tietenkin valetta, kuten sitten on kaikki muukin mitä kertovat. Valheessa on hyvä elää, ei ikävät tosiasiat häiritse, kunnes....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, Ranskahan on vähän niin kuin Suomi. Sielläkään ei ole vielä oikein totuttu toisenvärisiin ihmisiin ja siksi rasismin syytä kaikki sorto... Olisi muuten mielenkiintoista tietää auto- ja muiden vakuutusten hinta Ruotsissa ja Ranskassa. Kaikenlaisia tilastoja ja vertailuja julkaistaan, mutta vakuutusten hintavertailuja EU:ssa ei ole näkynyt.

      Poista
  26. Huumorin kukka on kaunein kukka.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!