sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Feministinen olkinukke vai valeuutinen?

Helisngin Sanomat julkaisi jutun, jossa kritisoitiin keskustanuorten vaatimusta feministisestä aluepolitiikasta. Sen teki mielenkiintoiseksi vain ja ainoastaan se, millä tavoin maan suurin sanomalehti käyttää valta-asemaansa harhauttaakseen lukijoitaan.

Oleellista jutussa olivat seuraavat lauseet: "vaikka asiaa ei ihan suoraan sanota, käytännössä kannanotossa ollaan huolissaan maaseudun nuorten miesten kohtalosta... Tiedotteen mukaan feministisellä aluepolitiikalla olisikin 'positiivinen vaikutus maamme syntyvyyden kehitykseen'. Käytännössä feminismi ilmeisesti toteutuisi sillä, että maaseudun naiset ymmärtäisivät jäädä kotipaikkakunnilleen synnyttämään."

Toimittajan muotoilu toi hakematta mieleeni ikävän kuvan maaseudun nuoresta naisesta maalaismiehensä nyrkin ja hellan välissä. Se lienee myös ollut tarkoituksena.

Itse tiedotteesta voidaan toki lukea virke, jonka mukaan "feministisellä aluepolitiikalla Keskustaopiskelijat uskoo olevan positiivinen vaikutus myös maamme syntyvyyden kehitykseen". Mutta se ei ole aloitteen varsinainen sisältö vaan pikemminkin arvioitu seuraus.

Aloitteen kannalta keskeistä ei siis ole se, että naiset jäisivät "kotipaikkakunnilleen synnyttämään" kuten toimittaja olkinukkensa muotoili. Sen sijaan siinä vaaditaan sitä, että korkeakouluissa "hankittua osaamista on opiskeluiden jälkeen oltava mahdollista hyödyntää ympäri Suomen".

Toisin sanoen keskustanuorten tavoitteena oli luoda aluepolitiikan keinoin koko maahan edellytykset korkeakoulutetuille sopivien työpaikkojen syntymiselle. Tämän onnistuessa helpottuisi luultavasti myös nuorten ns. kohtaanto-ongelma, jolla tarkoitetaan naisten yliedustusta kaupungeissa ja miesten maaseudulla. Tästä tosiasiasta eivät kärsi vain maaseudun miehet, joista pelkästään toimittaja arveli keskustanuorten olevan huolissaan, vaan yhtä lailla kaupunkien parisuhdetta vaille jäävät naiset.

Toimittaja puhui jutussaan feminismin venyttämisestä. Tämä ei kuitenkaan todellisuudessa koske keskustanuorten aloitetta, sillä sen tekee varsin perinteiseksi feminismiksi se, että aloitteen tavoitteiden toteutuessa korkeakoulutetuille naisille avautuisi mahdollisuus asua kaupunkien lisäksi myös maaseudulla näin halutessaan.

Nyt tätä mahdollisuutta ei käytännössä ole lähinnä opettajia ja lääkäreitä lukuun ottamatta. Tästä HS:n toimittaja ei kuitenkaan ollut huolissaan juttua kirjoittaessaan.

Kirjoitin tämän blogimerkintäni siksi, että halusin nostaa esille sen vallan, jota suurimmat mediat - Helsingin Sanomien lisäksi Yle - voivat kenenkään kyseenalaistamatta käyttää edistääkseen sellaisia poliittisia aatteita, joita toimituskunta kannattaa. Keinot ovat moninaiset sisältäen myös poliittisten kilpailijoiden aloitteiden vääristelyn - kuten keskustanuorten aloitteen käsittelystä erkkomediassa näimme.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

9 kommenttia:

 1. Paha juttu, jos suomalaiset naiset synnyttäisivät suomalaisia lapsia. Sehän on todettu jo suurimmaksi synniksi ilmastotaistelussakin. Suomalaisten pitää lopettaa lisääntyminen, että maailma pelastuu. (Korkeintaan miehet saavat synnyttää, mikä onneksi on tullut mahdolliseksi koulukirjojen mukaan.)
  Sen sijaan kehitysmaista tulevat synnyttäjät pelastavat Suomen huoltosuhteen synnyttämällä runsaasti uussuomalaisia. Saadaan myös ihanaa monikulttuurista väriä ja värinää.
  Hesari kuten Ylekin on täynnä suomalaisia vihaavia henkisesti nyrjähtäneitä. Ehkä he käyvät jonkin kurssin aiheesta. Vaikka vaikeahan se -inhimillisesti katsoen- on toimituksen maisemakonttorissa olla erimielinen mistään aiheesta, porukka nuijii varmaan mahdollisen toisinajattelijan hyvin äkkiä ruotuun, esimiesten johdolla.

  VastaaPoista
 2. Kaupungin yksinäisille naisille tuodaan Lähi-Idästä ja Afrikasta miehet. Maaseudun miehille riittää netti ja käsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät nuo lähi-itäläiset ja afrikkalaiset kuitenkaan ole mieleinen ratkaisu kovinkaan monelle naiselle. Kuten eivät venäläisnaiset kaikille maaseudun miehillekään.

   Poista
  2. Mutta kauko-itäläiset naiset voisivat olla maaseudun miehille.
   https://www.google.com/search?sxsrf=ACYBGNQvrQX2YRyYoP213Q2E6DkCDc0_nw:1573994220759&q=miss+thailand+2019&tbm=isch&source=hp&sxsrf=ACYBGNQvrQX2YRyYoP213Q2E6DkCDc0_nw:1573994220759&sa=X&ved=2ahUKEwj0oaCzofHlAhXKUJoKHTH1DpIQsAR6BAgEEAE&biw=1046&bih=464
   Tämä ei ole edes vitsi. No, hieman myönnytyksiä voi joutua ulkonäön suhteen fiilaamaan. Tilakoko myös merkittävä tekijä.

   Poista
  3. No joo, hiukan pilke silmäkulmassa tuon kommentin laitoin. Itse olen maaseudun mies ja asun Vaasassa kaupunginosassa, jossa mamuja on melkein 20 %. Se on kyllä tosi, ettei nämä kehitysmaiden miehet kaikille kelpaa. Yleensä pyörivät "siiderivalaiden" kanssa, kunnes tuovat kotipuolesta morsiamen.

   Poista
 3. Hesari on kyllä aika traaginen tapaus. Kun varsinaista painetun sanan valtakautta elettiin, ei täällä muita valtiaita ollutkaan. Kun yhden suvun yksi lehti sai määrätä omat sääntönsä, miten muka olisi ollut mahdollista, että maassa olisi kehittynyt kunnollista tunnollista journalismia?

  Ei sitä koskaan kehittynytkään, eikä sitä toistaiseksi ole. Siihen on toki muitakin, ja hyvin yleisiä syitä. Sellainen on kaikessa julkisuudessa tapahtunut laatumuutos -- individualisaation terminaalivaihe, jossa julkinen sanakin menee toimittajan potretti edellä.

  Lämmittelin juuri jokin päivä sitten vanhaa blogikirjoitusta vuoden 2013 keväältä, jolloin tapetilla oli niin sanottu Alppilan koulun tapaus. Se nostatti silloin hurjan kohukirjoittelun ja kurinpitoimiin "syyllistyneen" opettajan puolesta kerättiin muistaakseni yli kaksisataatuhatta allekirjoittajaa saanut adressi. Mutta lehdistö silloinkin pysyi tiukasti vaiti itse tapauksen taustasta, eli monikulttuuristen avioliittojen traagisista piirteistä.

  Lauantain YLE tv-1:n Sannikka ja Ukkola -ohjelmassa oli haastateltavana entinen yleläinen ja nykyinen Iltalehden toimittaja Juha Ristamäki, joka totesi, ettei meillä suinkaan pahinta ole se sensuuri joka pakottaa toimittajat kirjoittamaan joistakin asioista jollakin valikoivalla tavalla, vaan pahinta on se, että on asioita joista ei ollenkaan puhuta. Asioita joita ikään kuin ei ole ollenkaan olemassa.

  Tällaisesta Ristamäki mainitsi esimerkkinä kysymyksen, kuka suomalainen viranomainen sopi ruotsalaisten kanssa vuoden 2015 loppukesästä siitä että kolmenkymmenen tuhannen kansainvaeltajan virta ohjataan läpi Ruotsin Tornion rajalle. Tätä kysymystä emme tule koskaan tietämään, koska sitä ei ikään kuin ole edes olemassa.

  Hesari on todellakin traaginen tapaus. Se on ihan oman historiansa sokaisema ja vanki. En usko että on koskaan mahdollista että siellä otettaisiin lusikka kauniiseen käteen ja lakattaisiin vaikenemasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse luen lähinnä maaseudun tulevaisuuta prittilehdistä, siinä ei ole paljoa mkutusta, mutta johtuneeki siitä että on ammattilehti

   Poista
 4. Radikaalia Ruotsin tilannetta koskevaa tekstiä, joka valitettavasti pohjautuu FAKTOIHIN:

  ”Ruotsin valtamedian Lena Mellin: ”Meno päin helvettiä on tiedetty vuosia””,
  Päivälehti Aftonbladetin Lena Mellin kirjoittaa, että Ruotsin lähiöiden ”meno päin helvettiä” on tiedetty pitkään. 64-vuotias toimittaja vaatii ruotsalaisia poliitikkoja tuntemaan häpeää.”
  https://mvlehti.net/2019/11/17/ruotsin-valtamedian-lena-mellin-meno-pain-helvettia-on-tiedetty-vuosia/

  ””Tukholman ”Ghettosotilaat” kiihottavat äärimmäiseen väkivaltaan poliisia vastaan”,
  https://mvlehti.net/2019/11/16/tukholmanghettosotilaat-kiihottavat-aarimmaiseen-vakivaltaan-poliisia-vastaan/

  ”Yli 173 räjähdystä 2019 – TV4: Ruotsin MPK vertaa tilannetta Afganistaniin”,
  Ruotsin Maanpuolustuskorkeakoulu pitää Ruotsin kokemaa pommitusta niin mittavana, että vastaavaa on etsittävä Afganistanista saakka, Ruotsin TV4 raportoi. Tilannetta Ruotsissa pidetään sodan ja rauhan välitilana.”,
  https://mvlehti.net/2019/11/15/173-rajahdysta-2019-tilannetta-verrataan-afganistaniin-ruotsin-televisiossa/

  Juuri samaan on nykyinen viherpuna-hallitus ajamassa Suomea, viimeistään kunhan seuraavassa kuvattu alkaa huomattavasti vaikuttaa, todennäköisesti jo melko lähitulevaisuudessa kasvavalla voimalla:

  ”Gunnar Heinsohn: 950 miljoonaa afrikkalaista ja arabia tekevät lopun Euroopasta vuosisadan puoliväliin mennessä”,
  https://www.kansalainen.fi/950-miljoonaa-afrikkalaista-ja-arabia-tekevat-lopun-euroopasta-vuosisadan-puolivaliin-mennessa/

  Ainoana jarruna viherpuna-hallitukselle Suomen tuhoamisesssa EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelman mukaisella etnisellä matalan intensiteetin kansanmurhalla on pelko kannattajien karkaamisesta erään ”hylkiöpuolueen” äänestäjiksi – Sisäministeri Ohisalo: ”Turvapaikan hakeminen on perusoikeus”, https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/58fddc94-a6a7-4c09-b852-6ae22add7f9c

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 5. Hesarin Nyt-liitteessä oli toinenkin feminismiuutinen; yhä useampi feministi harjoittaa noituutta. Asiaa kummasteli Hesarin paperiversion yleisöpalstalla 17.11. feministiäiti. Nettihesarin puolella ei tullut yhtäkään kommenttia. Ehkä asia ei kummastuta ketään, ihan normaalifeminismiäkö se sitten on?

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!