keskiviikko 27. elokuuta 2014

Suomi tukehtuu; miksei hallitus tee mitään?

Luin äsken hätkähdyttävän uutisen. Se kertoo vain Lahdessa toimivan suomalaisen leipomon laajentumisesta Keniaan.

Toimittajan kysyessä, että eikö olisi ollut helpompaa laajentua ensin muualle Suomeen, yrittäjäpariskunta vastasi: "laa­jen­tu­mi­nen on ko­vaa hom­maa, lu­pa­vii­dak­ko ja muu pa­pe­ri­so­ta vai­val­lois­ta ja in­ves­toin­nit lait­tei­siin ja ti­loi­hin val­ta­van kal­lii­ta". 

Eivätkö tässä kommentissa kulminoidu ne syyt, miksi Suomen talous kyntää pohjamudissa? Jos ja kun vastaus on kyllä, niin miksei Stubbin hallitus tee mitään? 

On tullut aika murtaa suurteollisuuden ja ay-liikkeen ylivalta suomalaisen talouspolitiikan saralla ja kiinnittää huomio myös pienempien yritysten toimintaedellytyksiin muuallakin kuin juhlapuheissa. Ensimmäinen askel kohti parempaa tulevaisuutta on nykyisen lupaviidakon purkaminen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Lääkäreiden veronkierto
Mitä pitäisi ymmärtää kurjistuvasta taloudesta?
Vipinää talviseen Helsinkiin

2 kommenttia:

  1. Professorismiehen pitäisi kyllä tietää, että tekeminen ei kuulu poliittisen järjestelmämme sanastoon.

    VastaaPoista
  2. Niin kaikki yritystuet pitää lopettaa ja heti, varsinkin suuryrityksille. Seurauksena on aluksi hieman yritys konkursseja mutta yritystoiminta tervehtyy ja tuo ORJATYÖ jota nyt teetetään sairailla ihmisillä ja lisäksi se näyttää lisääntyvän valtion ja kuntien saralla, SE ON LOPETETTAVA HETI. Tämä talous tilanne tarvitsee kunta sektorin ja valtion hallinnon palkkojen leikkuun tuekseen rankalla kädellä. Sillä olemme Suomessa samalla tiellä kuin Argentiina aikoinaan.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!