keskiviikko 11. lokakuuta 2023

Mitä kaasuputken särkeminen kertoo venäläisistä?

Eilisen uutisen mukaan Suomen ja Viron välistä kaasuputkea on vaurioitettu tarkoituksella. Asiantuntijan mukaan syyllinen ei voi olla mikään muu kuin Venäjä.

Diktaattori Putinin motiiviksi on ilmeisesti riittänyt turhautuminen siitä, että Suomi liittyi NATO:on saadakseen suojaa hänen aggressiivisuuttaan vastaan. Samalla hän alleviivasi tämän päätöksen tärkeyttä. 

En osaa sanoa onko Putin ja hänen hallintonsa yksinkertaisesti tyhmä, vai onko niillä ainoastaan vaikeuksia kontrolloida omia tunteitaan. Selvää kuitenkin on, ettei Venäjälle tai venäläisille ole kaasuputken särkemisestä mitään hyötyä, vaan pelkästään haittaa maan kansainvälisten suhteiden muuttuessa entistä kehnommiksi. Ja sen seurauksena venäläisten elintason laskiessa entisestään.

Nyt nähty kaasuputkioperaatio yhdessä armeijan Ukrainaan juuttumisen kanssa - sekä mahdollinen Hamasin taustapirtuna toimiminen - ovat osoittaneet kuitenkin sen, ettei Venäjän kansainvälisen aseman kaikinpuolinen heikentäminen jää ainakaan tahdosta kiinni. Mutta kansannousujen puuttuminen osoittaa samalla, ettei tavallisilla venäläisillä ole todellista tahtoa maansa ulkopolitiikan muuttamiselle. 

On hyvä huomata, ettei tämä sinänsä johdu ihmisten pelosta hallitustaan kohtaan - ei ainakaan, mikäli kaikki venäläiset eivät ole säälittäviä jänishousuja. Tämän ovat osoittaneet Iranin naiset, jotka ovat omasta turvallisuudestaan välittämättä nousseet kapinaan islamistista hallintoaan vastaan osoittaen, ettei tilanteeseensa oikeasti tyytymättömiä ihmisiä voi hallita edes väkivallalla ja kuolemanpelolla. 

 

23 kommenttia:

  1. Pekka Toverin mukaan Venäjää vastaan on vaikea toimia, jos ei löydy savuavaa asetta. Mitäpä jos vastattaisiin myös salaisesti vaikka laskemalla miina merireitille, jota venäläiset laivat käyttävät? Natomaita ja Ruotsia tietysti salassa varoitettaisiin eräästä koordinaatista. Siinäpä sitten tutkisivat, mikä räjähdyksen aiheutti samalla, kun länsijohtajat kohauttelevat tietämättöminä olkapäitään.

    VastaaPoista
  2. Voi hyvinkin olla tahallinen teko, mutta ei vahinkokaan ole täysin pois suljettu. Virolaisten mukaan näyttää siltä, että putkea on vedetty sivusuunnassa pitkin merenpohjaa. Tämähän voisi olla tilanne, jos vaikkapa suuri (mukavuuslipun alla purjehtiva) tankkeri täydessä öljylastissa olis myrskyssä laskenut ankkurin putken viereen, ja myrskytuuli olisi kuljettanut alusta siten, että ankkuri olisi tarttunut putkeen ja vetänyt putkea aiheuttaen vaurion.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no entäs se datakaapeli sitten? noin vain yhtäaikaa molemmat rikki, mahis semmoseen on aika olematon.

      Venäjä on taustaPIRTU? yah haha

      Poista
    2. Muistaakseni se oli joku Telian varakaapeli, jolla ei niin suurta merkitystä kai ole. Jospa ollut käyttämättömänä ja vika syntynyt jo aiemmin, ja testattu nyt, jolloin vika tullut ilmi ?

      Poista
    3. Kyseessä oli jokin Telian varakaapeli, jolla ei ole kai paljoa merkitystä. Jospa se on ollut pois käytöstä ja vaurio on tullut jo aiemmin, mutta huomattu vasta nyt testattaessa ?

      Poista
    4. Kertaus on opintojen äiti...

      Poista
    5. Ei, ankkuri siellä raahaudu, sitäpaitsi jos heität ankkurin tuollaisesta isosta laivasta mihin sattuu tulee lappuliisa sanomaan.. Se nyt suunnitellaan aika tarkaan mihin se ankkuri lasketaan, tietysti jos jättää sen ankkurin kokonaan laskematta voi repiä sitä perässä muttei vahingossa tuollaista tehdä.. Eiköhän siihen naaraukseen ole paremmat välineet kuin ankkuri..

      Oikeasti sen ankkurin lasku suunnitellaan aika tarkaan oli sää mikä tahansa.

      https://www.youtube.com/watch?v=084zNe2uC4Y

      https://www.youtube.com/watch?v=wSc3QoRhMTI

      Poista
    6. Ja pohjakoskeketus kun repisit ankkuria vauhdissa repisi koko paskan irti laivasta rikkoisi aika paljon kaikkea muuta matkalla tms..

      Poista
    7. Hätäpysäytykseenkin ankkurilla on eri toimintatavat, muttei tosiaan vahingossa ...

      Poista
  3. Eilinen A-studio tuoksahti vankasti suomettuneita. Vain tutkija Salonius-Pasternak uskalsi syyttää kaasuputkirikosta Venäjää. Odotin, että olisi syytetty Pekkaa ja Pätkää sammakkomiehinä. Siitähän on kuvamateriaaliakin.


    VastaaPoista
  4. Odotellaan nyt kaikessa kauhassa ja annetaan tutkijoille työrauha, eihän meillä ole kiire mihinkään. Tällaisissa tapauksissa lopullisen totuuden selville saaminen vaatii usein hieman aikaa. Suurelle yleisölle on tällaisissa tapauksissa niin tyypillistä tehdä pikaisia johtopäätöksiä ennakkoluulojen perusteella, koska se tietojen kerääminen ja analysoiminen ottaa aikansa. Muistan hyvin syksyllä 1983 sattuneen tapauksen, jolloin Neuvostoliiton ilmavoimien hävittäjä ampui alas Korealaisen matkustajakoneen Japaninmeren yllä. Tuolloin totuus vaihteli päivästä toiseen ja lopullinen totuus paljastui vasta vuosien kuluttua!

    VastaaPoista
  5. Perinteistä venäläisyyttä: ihmiset eivät uskalla.
    Putinin komennossa on kopioitu stalinistinen vallankäyttö; jos olet diktaattoria vastaan, kuolet.
    Putin aloitti metodisen likvidoinnin Anna Politkovskajasta - kun kehtasi vittuilla vastaan. Hänet, kuten tiedämme, ammuttiin asuintalonsa rappukäytävään.
    Sittemmin tulivat (tyylikkäämmät??) metodit käyttöön: parvekkeelta putoamiset, kalsarimyrkytykset, poloniumdrinksut, pommi lentokoneessa etc.
    Venäjällä kaikki on suhteetonta, maa-alasta lähtien. Toisessa maailmansodassa kuoli 20 miljoonaa puna-armeijan sotilasta. Vertailukohdaksi voidaan ottaa Saksan 3 miljoonaa sotilasta.
    Huomattava osa puna-armeijan sotilaiden kuolemista ovat sisäisiä likvidointeja. Esimerkiksi pelkästään Stalingradin taistelujen aikana teloitettiin 13500 puna-armeijan sotilasta. (neuvostovastaisuudesta, petturuudesta, pelkuruudesta, Stalinin vastaisista puheista...) Se vastaa täyttä divisioonan vahvuutta.
    Tulee mieleen sanonta. "ryssä on ryssä, vaikka voissa paistaisi"

    VastaaPoista
  6. Putin pelaa peliä, peliä jota muutkin voisivat pelata. Saa nähdä pelaako. Suurin osa venäläisistä taitaa kuitenkin olla Putinin toimien kannalla, tai sitten Venäjällä ei oikeasti tiedetä, mitä Putin oikeasti tekee. Mitä kertookaan Suomen feministeistä ja yleensäkin vihervasureista se, että pienestäkin toksisesta maskuliiniseksi tulkitusta asiasta nostetaan jumalaton meteli, mutta Iranin naisten sankarillisesta taistelusta sortoa vastaan ovat he muuttuneet mykiksi ja eleettömiksi. Ei minkäännäköistä protestointia tai tuen osoitusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Islam on edistyksellisten piirien suosiossa. Mitä takapajuisempi ja brutaalimpi väkivaltauskonto, sitä ihanampi monikulttuurisuusväelle. Tervetuloa tänne kaikki te "haavoittuvassa asemassa olevat" vääräuskoisten mestaajat, naisten ja homojen kivittäjät ja varkaiden käsien amputoijat. Refugees welcome ! Meillä on tilaa, luki Li Anderssoninkin kyltissä.

      Poista
    2. Tässä artikkelissa pari videota - kannattaa katsoa:

      PT-media eilen

      Länsi joutumassa sotaan islamia vastaan

      https://pt-media.org/2023/10/10/lansi-joutumassa-sotaan-islamia-vastaan/

      Poista
  7. Kun kaksi asiaa tapahtuu samoihin aikoihin, ei se ole sattumaa.
    Minusta Putin on kuin koulukiusaaja mutta hieman isommassa mittakaavassa.

    Haluaa näyttää, että pystytään sentään kiusaamaan ja mukamas pelottelemaan mutta ei edes Ukrainassa pärjätä.

    Näillä tempuilla testataan mitenä länsimaat reagoivat ja mitä sitten tapahtuu.
    Oman maan kehittämiseen Putin ja kumppanit eivät ole missään vaihessa pystyneet eikä ilmeisesti ole ollut halujakaan.
    Se iskee tulevaisuudessa lujaa Venäjään.

    VastaaPoista
  8. Niin, nythän joku viisaampi jo nostikin esille vahingon mahdollisuuden, että joku myrskyä vältellyt rahtialus olisi voinut hinautua ankkurinsa varassa putken yli.
    Kannattaa aina ensin tutkia kaikki vaihtoehdot, ennen kuin alkaa vauhkoamaan ja latelemaan syytöksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä ankkuriasiaa on ilmeisesti mietitty. Tiedä sitten kuinka hyvin tämä suojaa?

      "Putkilinja on asennettu merenpohjaan, jossa kriittisimmillä alueilla sen suojana on metrin paksuinen kivikerros.
      Tämän tarkoituksena on suojata putkilinjaa ankkurivaurioilta sekä mahdollisen karilleajon ja uppoavien aluksien aiheuttamilta vaurioilta."

      Jospa ei kuitenkaan olla liian sinisilmäisiä kun on Putinin Venäjästä kysymys.
      Täytyyhän heidän jotenkin toimia kun ovat luvanneet vastatoimia Suomen Natoon liittymisen vuoksi. Tosimies pitää aina sanansa.

      https://yle.fi/a/74-20054541

      Poista
    2. IS 12.10.2023

      Venäjän mielestä Suomi on ”epä­ystävällinen valtio” – tätä se tarkoittaa

      Suomen ja Venäjän välit ovat heikentyneet merkittävästi, arvio suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009918200.html

      Artikkelista poimittua

      Suojelupoliisin näkemyksen mukaan Venäjä kohtelee Suomea ”epäystävällisenä valtiona”.
      Tämä näkyy muun muassa siten, että venäläisessä mediassa uutisoidaan kielteisesti Suomesta. Venäjä myös sulki hiljattain Suomen Pietarin-pääkonsulaatin.

      Suomen ja Venäjän väliset suhteet ovat viilentyneet merkittävästi Suomen Nato-jäsenyyden takia, Venäjän saamien pakotteiden ja maan hyökkäyssodan takia.
      – Suomen ja Venäjän kahdenväliset suhteet ovat selkeästi heikentyneet Ukrainan hyökkäyssodan alkamisen jälkeen, suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari kertoo Ilta-Sanomille.

      – Suomen ja Venäjän välillä ei ole juurikaan poliittisia suhteita ja yhteistyötä. Venäjä näkee Suomen liittymisen Natoon epäystävällisenä toimena, Pelttari sanoo.

      Pelttari korostaa, että Suomi ei ole aiheuttanut ja halunnut suhteiden viilentymistä.
      – Suomi ei ole kohdellut Venäjää huonosti, eikä tehnyt mitään vihamielisiä toimia.

      Suomen on pitänyt pitää huolta omasta turvallisuudestaan ja tämän takia Suomi päätti liittyä Natoon, Pelttari sanoo.

      Poista
  9. Vastaan professorin kysymykseen. Kyllä aikuinen suomalainen, joka on vähänkään perillä historiasta tietää, mitä Venäjästä ja venäläisistä pitäisi ajatella. Vuosisatojen saatossa se ei ole muuttunut miksikään; 1700-luvulla Isonvihan aikaan se toteutti suomalaisten kansanmurhan tappamalla, raiskaamalla ja viemällä orjiksi miehiä, naisia ja lapsia. Sortovuodet kansan venäläistämiseksi toteutettiin myöhemmin, sitten huseerattiin maanpetosta 1918 suomalaisten kommunistien kanssa ja 1939 hyökättiiin tekosyyn nojalla raukkamaisesti pienen ja vähäväkisen maan kimppuun. MInkäänlaista luottoa noin arvaamattomaan maahan ei pitäisi kenelläkään suomalaisella olla.

    VastaaPoista
  10. Tästähän voi päätellä sen,että meidänkin varalle oli joku suunnitelma mikä meni mönkään..ei meistä turhaan ole alettu vuosia sitten viholliskuvaa rakentamaan mm laittamalla ne äänisen rannan joukkohaudat meidän miehityshallinnon tekosiksi

    VastaaPoista
  11. Yle tänään

    Naisen sukuelimestä Unescon maailmanperintökohde? Järjestö taistelee tyttöjen silpomista vastaan ”poikkeuksellisella keinolla”

    Solidaarisuussäätiö huomauttaa, että ilman naisen sukuelintä yksikään ihminen ei olisi olemassa.

    https://yle.fi/a/74-20054645

    Artikkelista poimittua

    Silpomisen vastaista työtä tekevä Kansainvälinen solidaarisuussäätiö vaatii naisen sukuelimen lisäämistä Yhdistyneiden kansakuntien Unescon maailmanperintökohteeksi.

    Säätiö on jättänyt hakemuksen asiasta tänään tyttöjen päivänä opetus- ja kulttuuriministeriöön.

    – Tämä on poikkeuksellinen tapa toimia, mutta asiakin on poikkeuksellinen. Kyse on haitallisesta perinteestä, joka ei tottele minkään uskonnon tai yhden valtion rajan sisäisiä perinteitä, sanoo Solidaarisuuden toiminnanjohtaja Miia Nuikka.

    Maailmanperintökohteiden katsotaan olevan niin arvokkaita, että niiden suojelu ja säilyttäminen on koko ihmiskunnan vastuulla.
    Nykyisiä maailmanperintökohteita ovat muun muassa Kiinan muuri, Machu Picchun kaupunki Perussa, Suomenlinna ja Sammallahdenmäen pronssikautinen röykkiöalue.

    //////////////////////

    Saapa nähdä meneekö ehdotus läpi vai tökkääkö kenties muslimi-mieheen?

    VastaaPoista
  12. Setä samulin joukot rikkoivat putken ja kaapelin,´´. Jollet ymmärrä jotain tapahtumaa nii koita miettiä ketä siitä eniten hyötyisi.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!