tiistai 3. lokakuuta 2023

Kriminologin keinot ja laiskan ajattelun lopputulos

Eilisiltana seurasin hämmentyneenä Ruotsin jengirikollisuutta - ja sen heijastuksia Suomeen - käsitellyttä Ylen A-studiota, jossa oli poliisin lisäksi vieraana naiskriminologi. Hänellä oli monenlaisia näkemyksiä, joita kaikkia voisi luonnehtia keskeneräisen eli laiskan ajattelun lopputuloksiksi. 

Hänen esiintymisensä kuvasi erinomaisesti arvoliberaalien ajattelua yleisestikin - hän syyllisti jengiväkivallasta vauraat kantaruotsalaiset huumeiden viihdekäyttäjät, rinnasti nyt nähdyt ongelmat 1960-luvun ruotsinsuomalaisiin ja ehdotti ongelman ratkaisuksi rahan syytämistä lastensuojeluun ja sosiaalityöhön. 

Tämän blogimerkinnän laukaisi kuitenkin hänen näkemyksensä siitä, kuinka Ruotsin yhteiskunnallisen kehityksen toistuminen voitaisiin välttää Suomessa naapuria onnistuneemmalla maahanmuuttajien integroimisella yhteiskuntaan. Tämä on tietenkin totta, mutta niin kyseisellä kriminologilla kuin muillakin arvoliberaaleilla jäävät aina avoimeksi keinot. Eli se, mitä me voisimme tehdä toisin kuin ruotsalaiset ottaen huomioon taloudelliset realiteetit. 

Tämä hämmentää minua vuodesta toiseen, sillä ratkaisu on sinänsä äärimmäisen yksinkertainen. Yhdellä virkkeellä sanottuna ongelmat voitaisiin välttää rajoittamalla humanitaarisen maahanmuuton volyymi sellaiselle tasolle, jonka yhteiskunnalliseen integroimiseen meillä on olemassa halukkuus, rahat ja keinot. 

Käytännössä tämä tarkoittaa - koska maahanmuuttajien epäonnistunut integroituminen on jo nyt ilmeistä - ongelmia aiheuttavan humanitaarisen maahanmuuton pysäyttämistä tässä ja nyt. Siis tulijoiden vastaanottamisen pysäyttämistä rajalle ja tarvittaessa irtautumista turvapaikanhakua säätelevistä kansainvälisistä sopimuksista. 

Käytännössä saattaisi riittää jo sekin, että muutettaisiin turvapaikan edellytykseksi hakijan kiistatta osoittama tarve. Eli epäselvät tapaukset tulkittaisiin veronmaksajien eduksi ja hakija palautettaisiin lähtömaahansa tai otettaisiin katon, ruuan ja juoman takaavaan säilöön, josta voisi poistua ainoastaan Suomen rajojen ulkopuolelle.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Olisiko aika pyytää anteeksi Jussi Halla-aholta?
60 prosenttia suomalaisista pelkää katuväkivaltaa
Oliko A-studiossa puhe pohjoiseurooppalaisen näköisestä nuorisorikollisuudesta?

54 kommenttia:

  1. Järjenvastaisesti AKT laittaa satamat kiinni, jos hallitus tekee "rasistisia" aloitteita.

    VastaaPoista
  2. Älyllistä epärehellisyyttä viljellään valitettavan laajalti. Kun sitä esittää oikeasta viitekehyksestä, niin edes perusteiden perään ei kysellä.

    Eilen maanantaina meinasin kuitenkin pudota sohvalta, kun huomasin kummankin iltapäivälehden nostaneen Suomen jengit ja Ruotsin niin valitettavan sotaa lähentelevän tilan esiin. Kuitenkin IL:n Lauri Nurmi omassa pääkirjoituksessaan tiesi kertoa, että juuri rangaistusten kiristäminen raaistaa rikollisuutta ja perusteluna #koskaUSA. Tämä on aika outo väite suoraan sanottuna. Jos rikollisuus olisi palautettavissa vähemmän raa´aksi, niin sittenhän USA:ssa olisi aika helppoa tehdä sosiaalinen kokeilu -uskallan kyllä epäillä lopputulosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko tietoa saiko nurmi pesää marinilta koska on ansioituneimpia perseen-nuolijoita varmaan lehdistön historiassa ja kirjoitukset oli todellakin tasoa jota jotkut lähibaarien tolloimmat ukot ja tyhmimmät jätkät harrastaa kun luulevat sillä lohkeavan...

      Poista
    2. Pekalta se sai.
      Sanna soittaa toista viulua.

      Poista
    3. Nurmi on nilkki kuten sen sortin hyypiöt monesti ovat.

      Poista
    4. Oliko Nurmi takapaksimies, kun hra Soini petti kaverinsa?

      Poista

  3. Kertoisivat nyt eka sen 90-luvusta asti hokemansa "Afrikassa niitä lapsia pitää tehdä vanhuuden turvaksi mutta sitten kun ne tulevat tänne niin niiden ei enää tarvitse tehdä niitä niin paljon"jne.. ja muuta paskaa, että millos se nyt sitten tapahtuu kun tuostakin on 30 vuotta ja imaamit edelleen käskee lisääntymään ja näinhän ne tekee myös käskemättä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muslimiveljeskunnan tavoite on valloittaa maailma lisääntymällä ja sitä kautta väestömäärällä kuten hyvin näemme.

      Poista
  4. Lyhyesti sanottuna lopetetaan haittamaahanmuutto tässä ja nyt heti.
    Se on se ensimmäinen asia, joka pitää tehdä keinolla millä hyvänsä.
    Vaikka kuten Professori esitti kirjoituksessaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myös kaikenlaiset vetovoimatekijät on syytä poistaa meidän sosiaaliturvasta. Sitähän tänne tullaan hakemaan - ilmaista elatusta!

      Poista
  5. Tärkeää olisi myös lopettaa Välimeren meritaksi-liikenne ja esim. Naton voimin estää siellä tapahtuva ihmisten salakuljetus Välimeren yli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On todella erikoista, että EU ei puutu millään tavalla tuohon ihmissalakuljetukseen Välimerellä. Kun EU:hun liityttiin kerrottiin sen takaavan jäsenvaltioiden turvallisuuden eikä Natoon tarvitse liittyä. Kuinkas sitten taas kävikään? Italian Lampedusan saarelle ja Espanjan etelärannikolle tulee taas päivittäin erilaisia paatteja täynnä nuoria mustia miehiä Tunisian kautta muualta Afrikasta. Kauan nämä eivät Espanjassa ja Italiassa viihdy, koska sosiaaliturva on noissa maissa olematon, vaan haluavat muualle Eurooppaan ja siihen EU työntää kyllä näppinsä ja alkaa jaella näitä solidaarisuuspokaaleja muihin maihin. Tällä konstilla tästä ei tule ikinä loppua ja Eurooppa on tuhon oma muutamassa sukupolvessa. Monikulttuurinen Eurooppa on vastuuttomien vasemmistolaisten hörhöjen unelma ja moninkertainen maanpetos.

      Poista
    2. Hulluinta että tuossa ihmissalakuljetuksessa toimivat matkatoimistoina järjestöt, jotka väittävät tekevänsä pelastustyötä. No, ennenkään ei merihädässä olevia ole viety sen meren vastakkaiselle rannalle mistä heidät on pelastettu, vaan lähimpään tai lähtörantaan. Kun porukka kuljetetaan moninkertaisen matkan päässä olevaan toiseen maahan siitä mistä heidät "pelastettiin" kyse on organisoidusta ihmissalakuljetuksesta. Merellä vain tapahtuu palveluntarjoajan vaihto lähtömaan yrittäjien ja määränpään yrittäjien välillä. Yhtä rikollisia molemmat.

      Poista
  6. Eurooppaan tulevat ihmisoletetut Lähi-idästä tai Afrikasta ovat meihin verrattuna kouluttamattomia, kenties lukutaidottomia ja siten alikehittyneitä.
    Ei heillä ole mahdollisuuksia pärjätä kehittyneissä länsimaissa varsinkin kun koulunkäynti ei kiinnosta eikä opiskelussa pärjätä.
    Kun ei opiskella tai siinä ei pärjätä, ei saa hyväpalkkaista työtä vaan he jäävät yhteiskuntamme alimpaan kastiin.

    Heillä ei siis ole muuta vaihtoehtoa kuin elää sosiaalituella ja perustaa oma varjoyhteiskunta, jossa islam uskonto on se elämänohje.
    Siinä uskonnossa oleellista on "vääräuskoisten" alistaminen ja jihad. On syytä tietää, että jihadin aiheeksi riittää pelkkä vääräuskoisten olemassaolo.

    Meillä ei ole mitään tarvetta eikä syytä hankkia heitä tänne tuhoamaan yhteiskuntaamme ja elintapaamme.
    Heidän kulttuurinsa eroaa meidän kulttuuristamme kuin yö ja päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalergi-suunnitelma3. lokakuuta 2023 klo 11.03

      Niitähän PettUri Orpo otti syksyllä 2015 avosylin vastaan n. 30000 nuppia. Otaksui kai, että niiden avulla Suomi nostettaisiin tieteen, tekniikan ja talouden kärkimaaksi?

      Poista
    2. Luulivatkohan Orpon kaltaiset urpot ja hyysärit tosissaan, että näillä sarjaosaajilla saadaan talous lentoon?

      Poista
  7. Kriminologi syyllistää kanta-asukkaita ja vain jatkaisi samaa lepsuilua kuin tähänkin asti.
    Ruotsi on varmasti käyttänyt kaikki mahdolliset pehmeät pullakahvidiskuteeraukset, mitä maa päällään kantaa, ja tulos on katastrofi. Nyt kovat keinot käyttöön ja sosiaaliperäinen maahanmuutto seis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lukee tuon tyypin pieraisut ei kyllä mikään kirkkain tähti tuokaan ole .. Juuri näitä koulukuraatori tyyppisiä ihmisiä joista kaikki tajusi pysyä erossa ihan vain koska ne on joko tyhmiä, pimeitä tai ihan saakelin pimeitä ja tyhmiä ja niistä saa vain ongelmia(myöhemmin ymmärsin näiden typeryyden johtuvan puoluetaustasta ja alasta)

      Poista
    2. Tämä naiskriminologi todella vertasi Suomalaisia Ruotsiin muuttaneita nykyisiin maahanmuuttajiin. Hän totesi myös, että silloin Suomalaisilla oli yliedustus Ruotsalaisissa vankiloissa ja teki sen päätelmän, että sen takia Suomalaiset eivät integroituneet Ruotsalaiseen yhteiskuntaan. Siis mitä? Suomalaiset jos ketkä, ovat varmasti parhaiten sopeutuneet ja sulautuneet Ruotsalaiseen yhteiskuntaan. Sitä paitsi Suomalaiset lähtivät sinne töihin, eikä loisimaan yhteiskunnan rasitteena. Huh, mikä asiantuntija, tämä naiskriminologi. Tyypillinen YLE:n asiantuntija.

      Poista
    3. Muuten olen sitä mieltä että YLE-vero on poistettava.

      Poista
  8. Jokin osavastuu Ruotsin tilanteessa on toki rikkailla huumeiden viihdekäyttäjilläkin. Esim paljon negatiivista huomiota saaneissa kristillisiä piireissä huumeiden käyttö on hyvin poikkeuksellista. Päinvastoin, vuosikymmeniä herätyskristillisissä piireissä on tehty työtä päihdeongelmaisten auttamiseksi. Minäkin olen näitä kavereita, ex-käyttäjiä tavannut ja jututtanut paljon, joten tietoa on.

    Viihdekäyttö on yksi osa nykyajan hedonismia. Toinen osa on holtiton seksuaalisuus, jonka hyvä esimerkki on homomiesten chem-sex. Ryhmäseksiä amfetamiinin terästämänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osallistuuko Pekka Haavisto näihin ryhmiin?

      Poista
    2. Ei perkele taas kuulin jostain kristillisistä piireistä ja muusta sonnasta vaikutus on sama kuin kaupunginjohtajan lärvillä pakko lähteä lähibaariin ja "huumeetikin" kelpaisi, että toipuisi taas tuostakin paskasta...

      Jeesustelu ja tekopyhyys on hedoinismia pahimmillaan, sitä löytyy parhaiten näistä herätyspiireistä. Toivottavasti saatte sellaisen herätyskohtauksen vaikka pitkissä sementtikierreportaissa ja toivottavasti lääkärit tietävät vakaumuksennne ja jättävät oxycontit ja fentanyylit antamatta kun leikkelevät kaikkia katkenneita luita toivottavasti väännellen niitä mahdollisimman hitaasti paikalleen.. Kepulaista pahempi on vain kepulainen hihhuli..

      Poista
    3. Ihan oikeasti miksi, ette saa niitä hihhulointi kohtauksia missään normaali paikassa? Miksi? Maailma olisi paljon parempi paikka..

      Poista
    4. Ja lisään vielä, että vastustan huumeita lähinnä siksi, että se altistaa teikäläisille ja heikoimmat sortuvat ja niistä tulee hihhuleita, että portti teoria kyllä pitää paikkansa.. Vastustan myös naispappeutta koska miespappejakin on liikaa.

      Poista
    5. Ehkä edustavimman kuvan saa kun lukee tapio tuomaalan kommentteja uudensuomen sivuilla.. Äijä on valehteleva, pahansuopa, hävytön ehkä jopa itse pahuus.

      Poista
    6. Dena, ai ettäkö kuulit? Se on sitten ehdotonta totuutta ja vieläpä yleistettävissä koskien kaikkia Jeesukseen uskovia? On kyllä totta, että on epätervettä hengellisyyttä, josta uusi testamenttikin varoittaa uskovia.

      Minä en usko, että parin ateistisen työtoverini tekemiset ja puheet ovat yleistettävissä kaikkiin ateisteihin. Varmasti niin ei ole.

      Poista
    7. Ikäänkuin pikipäät lopettaisivat rotuominaisuuksiin kuuluvan erinäköisen rikollisuuden ja paskapuheen, jos ei olisi koko huumekauppaa olemassakaan.. Sitten pikikset vain siirtyisivat seuraavaksi kannattavimpaan rikollisuuden alaan.

      Kyl tää peli on menetetty, nää lisiii ihan sisäisesti, vaikkei yhtään lisää pikipäätä otettais suomeen...joku pakkosterilisaatio näille olisi ainoa pitkäntähtäimen keino pysäyttää kehitys, mut sehän olisi teitty rasssimiii ja sitäkin pahempaa natsismii täh

      Poista
    8. Dena kirjoitti: "...vastustan huumeita lähinnä siksi, että se altistaa teikäläisille ja heikoimmat sortuvat ja niistä tulee hihhuleita, "

      On varsin jyrkän linjan puhetta sulla. Maltillisemmat kyllä toteaa, että on yhteiskunnan etu, kun rikoksilla elävä narkomaani tulee uskoon ja elämä saa täyskäännöksen. Tämä tunnustetaan esim. vankeinhoidossa jossa on annettu tilaa uskovien työlle ja esim. lähetetty koevapausvankeja kristillisiin hoitokoteihin oppimaan vapaudessa elämistä.

      Valtakunnassa tunnettu ja arvostettu KRP:n rikoskomisario jäi eläkkeelle ja toimii nyt seurakunnassaan. On ollut uskossa nuoresta saakka.

      Poista
    9. Eiköhän se niin ole, että ne aineet ei tee kenestäkään rikolista se kilipää sieltä ala-asteelta on edelleen kilipää ihan sama onko aineita ja se fiksu jätkä on edelleen fiksu jätkä eikä käy kylillä puukottamassa sen takia ketään, mutta se fiksu jätkä sekin saattaa ainakin thl:län mukaan tärähtää ja siitä seuraa aina hihhulismi, tästä nyt todisteena on jo pelkästään se, ettei kukaan ole koskaan nähnyt ei tärähtänytttä hihhulia.. .

      Poista
    10. No helvetti_ en kuullut kun luin tuosta ylhäältä_ juuri tuollaista pilkunnussijoitta ne piirit on..

      Poista
    11. Et taida kiihkoissasi Dena ymmärtää, että olet tuossa fanaattisuudessasi pitkälti ohi ongelmallisuudessa noiden inhoamiesi keskiverto uskovaisten, aivan siellä kiilusilmä päässä janaa. Alkaa olla tuollaiset mielipiteet jo aivan patologisia ja kaivata ammattiauttajan apua vihan purkamiseen. Ei tee hyvää sinulle eikä lähiympäristöllesi. t. skeptikko

      Poista
    12. Niin kuten sanottu vetävät ne myös puoleensa kaltaistasi lässyttävää sdp ämmää.... todistit juuri koko pointin.

      Sitä voit mennä vaikka pohjanmaalle ja tutkia sieltä löytyvää korruptiota niin jeesus on iso tekijä siinä...

      Poista
    13. Jep, todistit juuri sen että patologisuutesi ilmenee melkoisena agressiona kaikkia ihmisiä kohtaan jotka eivät ja patologiaasi. Tottakai rikoksetkin tehdään useimmiten sen viiteryhmän piirissä mistä ihmisellä on kontaktit. Väitätkö että jeesusporukka tekee enemmän rikoksia keskenään kuin esim kokoomuslaiset, sosiaalidemokraatit, somalit, irakilaiset, muslimit jne.? aivan....

      Poista
    14. Siinä tulikin jeesus tyyppien tekopyhyys tuossa lokeroinnissa, fanaattinen, kiilusilmä, tuollaiset mielipiteet, ammattia apua, niin selkeä sossu ämmä kun olla ja voi..

      Ladataas vähän lisää, possut on punaisia, lehdet on vihreitä, autoissa on pyörät, jeesus hihhulit on hihhuleita.. Nyt oli rankkoja "mielipidettä" sulattele rauhassa. Sä et ole skeptikkoa nähnytkään

      Poista
    15. No jeesusporukka on sitä pahinta tekopyhintä rikollisporukkaa ja kyllä ne ihan miljardeissa mitataan niiden vahingot valtiolle kaiken maailman sipilöinteineen, ainut fanaatikko(ts. hihhuli ) olet sinä, väitätkö, että liimanhaistajat tekee enemmän rikoksia kuin hihhulit(lestadiolaiset, helluntalaiset jne.) aivan...

      Poista
    16. Tämä Denahan on aivan seinähullu. Nyt kiireesti apua hakemaan, käy vielä jonkun päälle tuolla tosimaailmassa kun alkaa tuollatavalla kuolaamaan jo täälläkin.

      Poista
    17. Taitaa sulla olla nainen jatkuvan henkisen pahoinpitelyn uhri, seinähulluko se teidän termi on jos ei aavikkojumalia ja jeesuksia palvo menehän tuonne jatkamaan väittelyäsi:

      https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?t=26467

      -pulushakki päivässä pitää virkeänä.

      Poista
    18. Mutta kerro nyt ihmeessä tekevätkö ne liimanhaistajat niin paljon rikoksia, mitataanko monessakin sipilöinnin miljoonasosassa . Yksi sipilöinti = iso raha, niin iso, ettei jeesuskaan keksinyt pitäsikö se raahata keisarille.

      Poista
    19. Eiköhän tämä näkemys tullut kaikille selväksi eli pyydän palaamaan keskustelun aiheeseen.

      Poista
    20. Dena ja Debatoija taitavat olla yksi ja sama jakautunut persoona. Ainakin mitä tulee sanavalintoihin, välimerkkien käyttöön/käyttämättömyyteen ja kielioppivirheisiin.

      Poista
    21. Niin ei-selkokieliset lauserakenteet sekä aikailmaisut kummallisine sekä ennennäkemättömine prepositioneen saattavat olla hankalia ymmärtää ja niitä voi pertuttuneempi luulla virheiksi etenkin siinä vaiheessa kun lyhytmuisti alkaa täyttymään eikä enää muista koko lauseen ensimmäistä sanaa saati siitä johdettua kokonaisuutta joka jääkin sitten hämärän peittoon.

      Poista
    22. Minä en tommosta Denaa muista koskaan...havainneeni ennen...enkä tiettenkään ole hän, tai siis sama henkilö..

      Poista
    23. Korkki kiinni jos näin on nyt on aika katsoa peiliin, monta vuotta siitä on kun ajoit partasi?

      Poista
  9. Se tuollaisten puheet ole hämmentäviä ollenkaan..harva kehtaa myöntää tehneensä jättimäisen virheen..
    En usko,että tuo touhu olisi paljon kummempaa ilman viihdekäyttäjiä..ne kyllä jonkun syyn keksii käyttäytyä kuten käyttäytyvät

    VastaaPoista
  10. Erkki Bordeaux'sta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin lähti mopo käsistä... tässä kommenttini. Katselen Suomea Ranskan vinkkelistä ja totean, että Suomessa valitsee kummallinen antirasistinen omerta. Lyhyesti sanoen, muslimien tapaus on selvä vaara avoimille yhteiskunnille. Käynnissä on hillitön radikalisoitumisen ja puhdasoppisuuden hyökyaalto, jota ruokitaan Euroopan ulkopuolelta. Muslimiveljeskunta ja salafistit levittävät uskonpuhdistettua islamia, joka noudattaa tiukasti koraania, siraa ja haditheja. Tuloksena on muslimiyhteisön sulkeutuminen ja rinnakkaisyhteiskunnan syntyminen, jossa sharia korvaa Ranskan "maalliset" lait. Tätä ei tosiaan tajuta Suomessa, koska islamin "asiantuntija" ovat ihastuneet kritiikittömästi islamiin. Jos Suomen tulee kristitttyjä afrikklaisia, sekään ei käy ihan noin vaan, koska koulutus on monasti aika heikkoa. Minun opiskelijani ovat vuosien varrella kattaneet koko ranskankielisen Afrikan, ja on todettava, että opiskelijoilla on monasti aika hankala seurata oppisuunnitelmia. Toki huikeita lahjakkuuksiakin tulee tänne, mutta monasti pitäisi antaa tuhdisti tukiopetusta. Tietysti tämä on yleistys, ja tälläkin hetkellä minulla on erinomaisia mustan (todella mustan) Afrikan muslimiopiskelijoita, tytöt huiveineen tai ilman. Meno tunneilla on monasti todella hauskaa!! Yksilöt ovat yksilöitä, mutta kulttuuritaustan merkitys on pidettävä aina mielessä. Suomessa on ilmeisne vaikea uskoa, että uskonto todella määrää elämän kaikki alueet tiukasti ja helvetin pelko on oikeasti merkittävä tekijä elämässä iesti .m aä´r dsine vareella aika s amahan

      Poista
  11. Muslimi ei halua integroitua maahamme. Siksipä oleskeluluvan hakijan on syötävä kinkkua ja sen jäkeen sylkäistävä koraania, millä tempulla hän todistaa luopuneensa harhaopistaan.

    VastaaPoista
  12. Tämän kriminologin laiskaa ajattelua voisi luonnehtia myös uskonnolliseksi ajatteluksi. Sellaiselle on luonteenomaista, että kaikki ratkaisut perustuvat muutamaan dogmiin eikä missään vaiheessa arvioida, onko niillä dogmeilla mitää yhtymäkohtaa todellisuuteen. Niinpä rikoksen tekijä nähdään uhrina tai vähintään yhteiskunnan tuotteena, syyllinen on yhteiskunta ja ratkaisuna aina rahan jakaminen ja rikollisten "ymmärtäminen". Vastuu on siis aina jonkun muun kuin tekijän. Seuraava kysymys sitten on, miksi moinen uskonnollinen ajattelu on päässyt soluttautumaan akateemiseen maailmaan, sillä siitähän tämä laiskan ja dogmaattisen ajattelun yleistyminen ns. asiantuntijapiireissä kertoo. Kun Suomen yliopistojen sijoitus kansainvälisissä rankingeissä tippuu vauhdilla, on syytä kysyä, kykeneekö meidän yliopistolaitoksemme edes puolustamaan omassa ympäristössää tieteellistä ajattelua vaikka sen itse asiassa pitäisi pystyä edistämään sitä koko yhteiskunnassa.

    VastaaPoista
  13. Onhan se tutkimattakin selvää että mitä suuremmat kulttuurierot maahanmuuttajilla ja kantaväestöllä on, sitä huonommin maahanmuuttajat integroituvat uuteen kotimaahansa. Pienilläkin kulttuurieroilla tämä integroituminen on joskus hankalaa. Tunnen suomalaisia jotka ovat asuneet ruotsissa yli 50 vuotta ja eikä heitä voi ruotsalaisiksi sanoa vieläkään vaikka kulttuurieromme Suomen ja Ruotsin välillä ovat aika pieniä. Pidän heitä edelleen Ruotsissa asuvina Suomalaisina, mitä he todellisuudessa ovatkin.

    Mitä taas tulee tuohon eiliseen A-studion lähetykseen, niin haluan huomauttaa että Yle on niin sanottu menetetty tapaus, sieltä suunnasta on ihan turha odottaa mitään järkeviä ulostuloja. Ei kannata kiinnittää Ylen roskatuotantoon mitään huomiota. Huutakoot Ylen mölyapinat roskaohjelmissaan mitä huutavat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mitä nuo peräänkuuluttamasi ulostulot voisivat olla? Eivätkö kaupalliset mediat ole aivan yhtä kusi sukassa ja kieli keskellä suuta kun puhutaan vaikkapa mamutaustaisesta katuväkivallasta tai kunniaväkivallasta?

      Poista
  14. Kriminologin ajatukset jakaa suurin osa yhteiskuntatieteellisten tiedekuntien tutkijoista. Ilman näyttöä selitetään, että islamilaisten pahuus johtuu heikosta sosiaaliturvasta ja tulonjaon epätasa-arvosta. Jos tämä pitäisi paikkansa niin Virossa ongelmien pitäisi olla kertaluokkaa suurempia kuin Ruotsissa. Mutta siellä ei ole kaikien uskontojen tunnustajia, joten todennäköisin selitys on melko todennäköinen.

    VastaaPoista
  15. Ihan saattumoisin näin tuon A-studion, ja sehän tosiaan oli taattua YLE-laatua, eli takuuvarmasti maahanmuuttokritiikitöntä ympäripyörittelyä jota oli kutsuttu todistamaan yksi naispuolinen paljonpuhuva ja päätään nyökyttelevä asiantuntija ja yksi vähäpuheinen poliisivirkamies.

    Ja sisko ja sen veli todistivatkin taas kerran ihanasti.

    Olen juuri kirjoitellut vaikutelmistani koko suomalaisen kouluinstituution yhä jatkuvasta likimain tunnustuksellis-uskonnollisesta yksisimäisyydestä, siis siitä, että erinäisistä kansallis-kulttuurisista rasitteista johtuen oppisivistyksemme on yhäkin kuin raamattukoulun peruja. Kouluissamme ei tosiaankaan opeteta eurooppalaisen uuden ajan ajattelun erityisyydestä mitään, vaan koulujakin käytetään nykyisin tämän meneillään olevan mussuhumanistisen ihmiskokeen -- monikulttuuristamisen -- työkaluina.

    Suomessa voi ihan vakavalla naamalla pyrkiä presidentiksi vaikka on mennyt möläyttämään: "Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. YLE -laatua tosiaan. Sillehän on luonteenomaista, että jengirikollisuutta päivitellessä erittäin huolellisesti vältetään sen eritteleminen, keitä nämä rikolliset ovat etniseltä taustaltaan. Kyllä se tiedossa on, että pellesvenssoneita heissä on hyvin vähän; suurin osa on ensimmäisen ja varsinkin toisen polven mamuja. Mutta sen sanominen ääneen ja ongelman ratkaisujen etsiminen siitä suunnasta on vissiin sitä rassismia, fy fan!

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!