sunnuntai 29. lokakuuta 2023

Sitä saa mitä tilaa myös Gazassa

Punaisen Ristin johtaja on vaatinut toimenpiteitä inhimillisen kärsimyksen lopettamiseksi Gazassa. Hänen mukaansa on mahdotonta hyväksyä tilannetta, jossa siviileillä ei ole turvapaikkaa pommituksilta. 

Kannanotto liittyi siihen, että Israel on aloittanut maahyökkäyksensä Gazan kaistaleelle tarkoituksenaan äskettäiseen äärimmäiseen terrorismiin syyllistyneiden ja sen jälkeen siviilien selän taakse piiloutuneiden Hamasin terroristien mahdollisimman täydellinen tuhoaminen. Siksi Punaisen ristin johtajan vetoomuksen voi katsoa koskevan ensisijaisesti Hamas-järjestöä ja sen johtoa. 

Epäilen kuitenkin, ettei Hamas muuta taktiikkaansa, vaan evää edelleen siviileiltä turvallisen tilan toimimalla myös jatkossa näiden keskuudessa saadakseen mahdollisimman paljon huomiota ja sympatiaa maailmalta. Ja sitähän se on saanutkin ottaen huomioon, että jopa YK:n pääsihteeri on vaatinut Israelia lopettamaan pitkään valmistellun hyökkäyksensä.

Tähän asiaan liittyen panin tyytyväisenä merkille Suomen pidättäytymisen ottamasta kantaa YK:n tulitaukoa vaatineessa äänestyksessä. Valitettavasti ulkoministeri Elina Valtonen (kok) kuitenkin kertoi, että Suomi olisi äänestänyt lauselman puolesta, mikäli siinä olisi selkeästi tuomittu terroristijärjestö Hamasin isku. 

Tämä olisi ollut paha virhe, sillä tulitauko juuri nyt ei olisi mitään muuta kuin terroristien pussiin pelaamista. He saisivat lisäaikaa hyökkäyksen torjumiseen, entistä parempaan piiloutumiseen siviilien joukkoon, hyökkäyksen alta pakenemiseen tai jopa maailman muiden muslimien kiihottamiseen juutalaisia vastaan. 

Tämän kirjoituksen lopuksi on syytä todeta vielä se, ettei gazalaisten tilannetta ole juurikaan syytä sääliä. Heistä 57 prosenttia suhtautui kesällä positiivisesti Hamasiin eli hyväksyi sen tavan hoitaa heidän asioitaan. 

Eivätkä palestiinalaiset - ainakaan heidän TV-lähetyksissä näytetyistä kommenteistaan päätellen - edelleenkään moiti järjestön Israeliin tekemää laajamittaista terrori-iskua, joka laukaisi nyt käynnissä olevan yhteenoton. Päinvastoin, en ole huomannut yhdenkään haastatellun palestiinalaisen syyttäneen Hamasia ahdingostaan. 

Eivätkä kai palestiinalaisetkaan sentään niin tyhmiä ole, etteivät ymmärtäisi, että - Yölinnun laulun mukaisesti - sitä saa mitä tilaa. Ja juuri siitä he nyt nauttivat riippumatta siitä, mitä YK:n pääsihteeri tai Punaisen Ristin johtaja vaativat.

20 kommenttia:

  1. Spr, amnesty, pelastakaa lapset, lääkärit ilman rajoja, jne, ovat pelkkiä helkkarin terroristi järjestöjä kaikki.

    VastaaPoista
  2. Israelin armeija on kehottanut Gaza Cityn siviiliasukkaita pakenemaan alueelta etelään Wadi Gazan eteläpuolelle.
    On syytä totella niin ja parantaa täten omaa turvallisuuttaan.

    VastaaPoista
  3. Missä ovat Honkasalo ja Ruskeat tytöt, missä on naistutkimuksen kansainväliset nerot ja mikä sen paksun vihreän tyttösen nimi olikaan, missä ovat kaikki tiedostavat, kun pitäisi vaatia rodullistetuille juutalaisille turvallista tilaa somessa ja välitöntä loppua mikroaggressioille.

    VastaaPoista
  4. Mitähän uskontokuntaa tai kansallisuutta nämä ryöstäjät edustavat?
    Tilasivatko nämä uhrit tätä vai miksi heidät ryöstettiin?
    Herätkää suomalaiset!

    Yle tänään

    ”Polvistu. Mene maahan”, 15-vuotias käskytti katuryöstössä uhriaan – Yle kävi läpi ryöstöjä, joissa on viety merkkivaatteita

    Yle kävi läpi kaikki käräjäoikeuksien tuomiot, joista löytyvät sanat katuryöstö ja merkkivaate.

    https://yle.fi/a/74-20056267

    Artikkelista poimittua

    Merkkivaatteita ryöstävät ihmisten päältä usein alaikäiset nuoret. Tämä käy ilmi käräjäoikeuksien tuomioista.
    ...
    Teot olivat lähes poikkeuksetta nuorten aikuisten tai alaikäisten tekemiä. Teoissa oli mukana vähintään 54 alaikäistä.
    Alle 15-vuotiaat eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa. Sen vuoksi kaikki ryöstöt eivät tule oikeuden käsiteltäviksi. Oikeuden tuomiot kertovat siis vain osatotuuden vaatteiden katuryöstöistä.
    Tuomioiden perusteella katuryöstöt painottuvat pääkaupunkiseudulle. Poliisin mukaan ja Telegramin osto- ja myyntiryhmien perusteella merkkivaatteita varastetaan muissakin isoissa kaupungeissa.
    Tässä jutussa kerrotaan esimerkkejä, millaisia merkkivaatteiden katuryöstöt ovat olleet.
    ...
    ...
    Kuuden hengen teiniporukka ryösti ihmisiä väkivaltaisesti Helsingissä tapaninpäivänä vuonna 2019. Porukassa oli kaksi 15-vuotiasta ja neljä 14-vuotiasta.
    ...
    Valvontakameroiden kuvista näkyy, kuinka uhrille tuntematon porukka seuraa uhria. Yksi heistä halusi tämän Niken Air Force -tennarit.
    Sen jälkeen yksi 14-vuotiasta löi uhria kasvoihin.
    Uhrilta saatiin vietyä toinen kuuloke.
    Tämän ryöstön jälkeen porukka lähti Käpylään. He huomasivat yksin junasta poistuneen 13-vuotiaan pojan. He lähtivät seuraamaan poikaa, joka oli juossut karkuun.
    Porukka oli kuitenkin saanut pojan kiinni ja lyönyt tätä.
    He olivat käskeneet uhria antamaan kaiken mukana olleen omaisuuden.

    Poika soitti ryöstöstä kaverilleen, joka päätti lähteä auttamaan tätä. Tullessaan Käpylän asemalle auttaja piiritettiin.
    Häneltä porukka vei North Face -merkkisen takin, lompakon, bussikortin ja Niken lenkkarit. Ryöstäjät antoivat auttajalle ”vaihdossa” valkoiset Adidaksen kengät.

    Molemmat 15-vuotiaat tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa kolmesta nuorena henkilönä tehdystä ryöstöstä 11 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.
    ...
    ...
    15-vuotias poika ryösti itselleen tuntemattoman 14-vuotiaan Helsingin Kaisaniemenpuistossa uudenvuodenaattona vuonna 2020.
    Viidakkoveitsellä uhaten uhrilta vietiin olkalaukku, 50 euroa rahaa ja 20 euron arvosta ilotulitteita.
    Ryöstön jälkeen uhria oli nimitelty ja solvattu. Häntä potkaistiin polvella kasvoihin ja potkimista jatkettiin vieläkin, kun uhri makasi maassa.
    Uhri oli pakotettu polvistumaan toisen ryöstäjän eteen ja suutelemaan tämän kenkää.

    Nöyryyttävää tilannetta oli ollut katsomassa muita henkilöitä ja ainakin kaksi ihmistä oli kuvannut sen. Video oli julkaistu Snapchatissä ja se levisi myös Tiktokissa.

    "Maahan, koira. Maahan."

    Hyökkääjä

    – Polvistu. - - Arvaa mitä, oot huora. Oletko huora? Pussaa. Pussaa! Hyvä poika, mene maahan, hyökkääjä käskyttää videolla.

    Videolla myös näkyy, että hyökkääjä, jonka kenkää pojan piti suudella, pahoinpitelee tätä.
    Vasikoinnista uhrin kurkku uhattiin viiltää auki.

    15-vuotias tekijä tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa nuorena henkilönä tehdyistä törkeästä ryöstöstä, törkeästä kunnianloukkauksesta, törkeästä pahoinpitelystä ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.
    Hyökkääjä tuomittiin lisäksi useammasta muustakin rikoksesta Helsingin käräjäoikeudessa. Hän oli syyllistynyt muun muassa kahteen muuhun ryöstön yritykseen, pahoinpitelyyn ja tapon yritykseen. Oikeus langetti hänelle yli neljä vuotta vankeutta.
    jne.
    jne.
    jne.

    VastaaPoista
  5. Israelin toiminta haiskahtaa siltä, että nyt ratkaistaan Hamas-ongelma lopullisesti. Tuskin onnistuu mutta voi tulla 15-20 rauhallisempaa vuotta.

    VastaaPoista
  6. Äärivasemmistolainen Turun Sanomat keskittyy jutussaan gazalaisten kärsimyksiin. Puolet sivusta peittävässä kuvassa huivipäinen muija poseeraa itkunaamalla kameralle. Otsikot on tehty niin, että tosiasiassa kärsimyksiin syyllinen on Israel eikä terroristiklaani "palestiina".

    VastaaPoista
  7. Guterrezin lausunto osoittaa, että hän on aivan väärässä virassa. YK ei pane tikkua ristiin rauhan aikaansaamiseksi Ukrainaan tai Lähi-Itään tai mihinkään konfliktipesäkkeeseen, mutta Guterrezin lempiaiheita ovat "pakolaisten" vapaa liikkuvuus ja ilmastonmuutos.
    Törkeää oli sekin, kun Guterrez piti Kiinan "Vyö ja tie"- kokouksessa puheen, jossa mainitsi Israelin konfliktin mutta ei Ukrainan sotaa, koska eturivissä istui Putin. Ei halunnut aiheuttaa pahaa mieltä Putinille...
    Taitaa olla Kiinan ja Venäjän talutushihnassa koko tyyppi. Erottaahan tuo vasemmistolainen läskipää pitäisi.

    VastaaPoista
  8. Hamas on vaaleilla valittu johtamaan Gazaa. Kaikissa valtioissa väestön suojelu on maan hallituksen tehtävä. Ei sen maan tehtävä, jonka kimppuun tämä maa käy. Tämä keskustelu on mennyt aivan naurettavuuksiin älyllisesti. Jos Venäjä kävisi meidän kimppuumme, olisiko Suomen väestönsuojelu heidän hallituksensa tehtävä, vai Suomen hallituksen?

    Toinen asia on että puhtaasti siviilikohteiden tulittaminen on jossain sopimuksissa kielletty. Mutta sodassa ei ole aina mahdollista erotella siviili- ja sotilaskohteita toisistaan noin edes ylipäätään. Ja etenkään se ei ole mahdollista jos ko. maan "sotilaat" kätkeytyvät ja tekevät johtokeskuksensa sekä tuliasemansa siviiliväestön keskelle. Ja etenkään se ei ole mahdollista jos em. "sotilaat" estävät siviilejä lähtemästä pakoon kauemmas näistä paikoista joita tullaan tulittamaan vihollisen toimesta koska ne "sotilaat" ovat siellä.

    Ja kaikkea tuota on Hamas tehnyt ja tekee. Kuka ihme siis onkaan vastuussa Gazan siviileille aiheutuvasta murheesta? sekö jonka kimppuun hyökättiin? vasemmisto ja muut suvakit tekevät itsestään ihan pellejä tässä jutussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaus on tietysti että Gazan ns. siviilit itse tietysti. Ei pidä mennä päästämään valtaan tuollaisia perseilijöitä, jos ei halua kantaa sen seurauksia. Tässä ollaan jo pari vuotta keskusteltu mikä vastuu kansalla noin ylipäätään on siitä millaisia hallitsijoita sillä on ja mikä on kansan vastuu siitä millaisia rikoksia hallitsijat kansalla teettävät. Vastuu ei voi olla kenelläkään muulla kuin sillä kansalla. Otetaan nyt vaikka esimerkiksi se että montako uutista olette kuulleet venäläisten kapinasta Putinia vastaan? entä gazalaisten kapinasta Hamasia vastaan? tai edes jostain sen suuntaisista toimista? ettekö yhtään? en minäkään... ja se että 16000 hengen Taliban muka valtasi Afganistanin jonka väkimäärä on 42 miljoonaa? älkää nyt viitsikö vitsailla, ei tuolla miesmäärällä vallata noin suurta maata, ellei kansa sitä halua.

      Poista
  9. Jos äänestää hamasin tapaisen diktatuurijärjestön valtaan se on sitten demokratian loppu. Muita mielipiteitä ei enää sallita.

    VastaaPoista
  10. Tuhka kuuli Scott Adams kommentin. Sekä Israelin puolustajien ja vastustajien pitäisi antaa lukema uhreista jonka sanot oevan liikaa.
    Tuhkaa sanoo että kun siviiliuhrien määrä Gazassa nousee yli 14 000 kuolleen. Sanoisin että riittää.
    Samoin kuinka monta kuollutta Israelin pitäisi hyväksyä vuosittain terrorissa-iskuissa, ilman että se tekee mitään rajua. Sanoisin siinä alle 20.
    Mitkä ovat muiden luvut jotka ovat rajoja?
    Jos et anna lukuja miksi olet mukana keskustelussa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistä tuo 16000 tulee? median mukaan Hamasilla on 30000 terroristia siellä. Jos ne plus parikymmentä tuhatta oheisvahinkoa?

      Poista
    2. Niin kauan Israel voi ampua kuin gazalaiset ampuvat. Uhrimäärä riippuu tilanteesta. Jos ei jää ketään jäljelle, paikan voi asfaltoida lentokentäksi.

      Poista
  11. Sitä saa mitä tilaa myös Euroopassa

    On käsittämätöntä, että eurooppalaiset eivät tee mitään vaikka heidän alueensa pikku hiljaa vallataan ja tehdään hitaan varmasti väestönvaihtoa.
    Samoin kuin pöljät Gazassa äänestivät Hamasin valtaan, samoin kerta toisensa jälkeen me äänestämme EU:n edustajat, joista on enemmän haittaa kuin hyötyä.
    Mitä enemmän Gazalaisten serkkuja tänne meritaksila tuodaan, sen varmemmin Eurooppa muuttuu samanlaiseksi Paskastaniaksi kuin Gaza.

    Yle tänään

    Siirtolaiset protestoivat Rodoksen satamassa

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-187610

    Noin 400 siirtolaista osallistui sunnuntaina mielenilmaukseen Rodoksen saaren satamassa.
    Siirtolaiset vastustavat olojaan pakolaiskeskuksissa ja vaativat siirtämistään muualle Kreikkaan, Kreikan rannikkovartiosto kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

    Suurin osa mielenosoittajista pelastettiin Välimereltä. Siirtolaiset estivät Kreikan mantereelle matkanneen Nissos Chios -aluksen lähtemästä satamasta ja toisen aluksen telakoitumista satamaan.
    Rannikkovartioston mukaan siirtolaiset vaativat päästä aluksen kyytiin tai kunnolliseen majoituspaikkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi noiden globaalikommareiden termien vääntöä! Tunkeutujista on tehty 'siirtolaisia', maailman yli miljardista muslimista vähemmistöjä, raiskauksista, murhista ja ryöstöistä kärsivistä sekä musujen hoivajärjestelmän maksajista, tavallisista euroopalaisista, 'vihapuhujia' ja 'rasisteja' jne. Kuinka paljon ihmisiä voi sumuttaa ja kyykyttää kaikella paskapuheilla ihmisoikeuksista ja muista luovuttamattomista arvoista, ennen kuin heräämme itsepuolustukseen?

      Poista
    2. Kalergi-suunnitelma29. lokakuuta 2023 klo 17.56

      EU-diktatuuria kumartavia Bilderberg- ja WEF-maanpettureita on presidenttiehdokkainakin, jotka ainakaan eivät vastusta EU:n aatteellisen isän Coudenhove-Kalergin suunnitelmaa kantaeurooppalaisten korvaamisesta värillisillä barbaareilla, jotka raiskaavat, ryöstelevät ja tappavat kantaeurooppalaisia kuten suomalaisia - aitoon Ruotsin malliin, vaikka joukko Arkadianmäen graniittibunkkerinsa suojassa olevia selkärangattomia rottia ei halua sitä tosiasiaa tunnustaa.

      Poista
  12. Kalergi-suunnitelma29. lokakuuta 2023 klo 20.16

    Valvontasotilaat varoittivat Hamasin toiminnasta Gazan rajalla kuukausia ennen 7. lokakuuta.
    Israelin tiedotusvälineille antamissaan haastatteluissa IDF:n taistelutiedustelujoukkojen sotilaat kertovat, että ainakin kolmen kuukauden ajan ennen iskuja he olivat havainneet Hamasin jäsenten harjoittelevan puolisotilaallista koulutusta aidan varrella, kaivavan kuoppia, tutkivan aluetta karttojen avulla, tutkivan maanpintaa ja jopa sijoittavan ja räjäyttävän räjähteitä.
    https://www.timesofisrael.com/surveillance-soldiers-warned-of-hamas-activity-on-gaza-border-for-months-before-oct-7/
    Niinollen ei ole ihmettelemistä, että Netanyahu on joutunut israelilaistenkin kritiikin kohteeksi - ilmeinen kansanvihollinen.

    VastaaPoista
  13. MTV uutiset tänään

    Norjalaiskirjailija haastatteli Taleban-komentajaa, jonka lapsi herätti pelkoa – "Minut tappamalla hän menisi suoraan paratiisiin"

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/norjalaiskirjailija-haastatteli-taleban-komentajaa-jonka-lapsi-heratti-pelkoa-minut-tappamalla-han-menisi-suoraan-paratiisiin/8809232

    Artikkelista poimittua

    Helsingin kirjamessuilla vieraillut Åsne Seierstad matkusti uutuuskirjaansa varten Afganistaniin tutustumaan Talebanin jäseniin.
    ...
    ...
    – En pelännyt talebaneja, koska he olivat voittajia ja halusivat vakuuttaa maailman siitä, että he ovat tuoneet vakauden maahan ja kohtelevat vieraitaan hyvin.
    Pelkäsin sen sijaan (terroristijärjestö) Isistä, joka on saanut sijaa Afganistanista. Siksi matkustin burkaan pukeutuneena.

    Bashirin kotona pelkoa herättivät lähinnä taleban-komentajan lapset, jotka harjoittelivat kotona rynnäkkökiväärien huoltoa.

    – Yksi Bashirin pojista, olikohan hän silloin 12-vuotias, sanoi minut nähdessään verensä palavan, koska minut tappamalla hän menisi suoraan paratiisiin.
    Hänen isänsä kyllä torui poikaansa ankarasti, Seierstad kertoo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pappa yritti olla "viaras-koree"

      Vipulaiainen

      Poista
  14. Vasemmistolainen(?) Itzhak Rabinhan aikoinansa melkein sai tuolla järkevän sovun aikaiseksi, kunnes nuori kiihkouskovainen Netanjahun äärioikeistolaisesta(!) leiristä hänet murhasi.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!