maanantai 30. syyskuuta 2024

Itävallan vaalit muistuttivat EU:n maahanmuuttopolitiikan epäonnistumisesta

Yleisradio painotti uutisoinnissaan Itävallan eilisistä vaaleista sitä, että ne voittanut Vapauspuolue on "Venäjä-mielinen". Tämä pitänee sinänsä paikkansa, mutta venäjämielisyys tuskin on ollut tärkein - eikä ehkä edes kovin tärkeä - syy äänestää tätä puoluetta. 

Sen sijaan syy on sama kuin itäisen Saksan osavaltiovaaleissa kannatustaan rajusti lisänneiden AfD:n ja BSW:n äänestäjillä tai Ruotsissa Ruotsidemokraatteja ja Ranskassa Kansallista liittoumaa kannattavilla. Eli ihmisten kyllästyminen Euroopassa harjoitettuun maahanmuuttopolitiikkaan, joka on johtanut kaikissa näissä maissa monenlaisiin ongelmiin.

Suomessa on Riikka Purran (ps) johtaman Perussuomalaisten kannatus noussut samasta syystä, mutta sitä erottaa itävaltalais- ja saksalaispuolueista venäläisen todellisuuden ymmärtäminen. Eli sen, että Venäjä aiheuttaa uhan Suomelle ja koko eurooppalaiselle turvallisuudelle. 

Siksi on kysyttävä, että olisiko myös Euroopassa aika noudattaa Juho Kusti Paasikiven oppia ja todeta tosiasioiden tunnustamisen olevan viisauden alku. Ja muuttaa EU-maiden maahanmuuttopolitiikka sellaiseksi, ettei itävaltalaisten tai saksalaisten tarvitse sitä vastustaaksen äänestää Vladimir Putinia myötäileviä puolueita. 

54 kommenttia:

  1. Olisi pitänyt aikoja sitten ja nyt alkaa olla myöhäistä. Kiitos demokratian, hulluilla idealisteillakin on äänioikeus. Noita kahjoja tuottaa koko ajan lisää marksilainen koulutus ja tiedonvälitys.

    VastaaPoista
  2. Kyllä. Euroopassa todellakin pitäisi noudattaa Paasikiven oppia.
    Uskon, että suurin osa eurooppalaisista ymmärtää sen, että tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku.
    Valitettavasti meillä on edelleen liikaa järjettömästi ajattelevaa vihervasemmistoa joiden ohjauksessa on viime vuosikymmenet menty mutta ajat muuttuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreät ne pohtii kokouksissaan moniavioisuuden hyväksymistä, josta näkee millä tasolla prioriteetit ovat sillä onnettomalla porukalla. Pelkkää intersektionaalista feminismiä ja päättömiä lausuntoja, kuten koko vihervasemmistolla. Peussuomalaisten kimppuun osataan kyllä käydä, kun oma typerä politiikka johti rökäletappioon vaaleissa. Vihervasemmiston löperö suhtautuminen maahanmuuttoon on ajamassa Suomea samanlaiseen katastrofiin, jossa Ruotsi on jo peruuttamattomasti. Humanitaarinen maahanmuutto on saatava kuriin ennen kuin se on liian myöhäistä.

      Poista
    2. Humanitäärisen maahanmuuton voi lopettaa kokonaan - ei tarvitse kuin tehdä päätös asiasta. Miksi sitä ei tehdä vaikka kaikki näkevät mitä yhteiskunnissa tapahtuu?

      Poista
    3. Kenen tahdosta Välimeren meritaksiliikenne tuo koko ajan porukkaa Eurooppaan eikä sitä kukaan pysäytä. Miksi ei pysäytetä vaikka kaikki tajuavat sen olevan vanhingollista Euroopalle?

      Poista
    4. Se on se idioottimainen arvopohja, jonka mukaan on kehitysmaalaisten ihmisoikeus tulla eurooppalaisten elätettäväksi, ja monikulttuurisuuden ihanteiden mukaan niiden pitää olla arabeja, afrikkalaisia ja muslimeja.

      Poista
    5. Juuri noin!
      Todella IDIOOTTIMAINEN arvopohja viher- ja muilla kommareilla ja etenkin
      varsinaisilla "ihmisoikeus"-talebaneilla.

      Poista
    6. Ano 9.05. Pelkään pahoin, etteivät kaikki tajua maahanmuuton vahingollisuutta.

      Poista
    7. Tekijät tajuavat ja se on täysin tarkoituksellista toimintaa.
      Tosin täyttää laittoman maahantulon järjestämisen tunnusmerkit.

      Poista
  3. Uskomaton juttu, ei ihme, että mitta alkaa olla täynnä "turvapaikanhakijoita"

    IS eilen

    Viidakkoveitsimies kylvi tuhoa ympäri kaupunkia Saksassa – ainakin 31 loukkaantui, kaksi lasta vakavasti

    Essenin pormestari kuvaili lauantai-illan tapahtumia kaupungissa ”dramaattisiksi tunneiksi”. Kymmenien loukkaantuneiden joukossa on kaksi kriittisessä tilassa olevaa lasta.

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010729226.html

    Artikkelista poimittua

    Saksassa poliisi kertoi sunnuntaina pidättäneensä 41-vuotiaan miehen epäiltynä tuhopoltoista ja murhayrityksistä. Mies otettiin kiinni Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa sijaitsevassa Essenin kaupungissa lauantai-iltana.

    Miehen kiinniottoon johtaneessa tapahtumasarjassa loukkaantui muun muassa vakavasti kaksi lasta, uutisoivat muun muassa Bild ja Deutsche Welle.

    Mediatietojen mukaan Essenin palolaitos sai lauantaina hieman kello 17 jälkeen ilmoituksen tulipalosta Altenessenin kaupunginosassa sijaitsevassa asuintalossa. Pelastusviranomaiset joutuivat evakuoimaan talon asukkaita ikkunoiden kautta.
    ...
    ...
    Pian palolaitos sai uuden hälytyksen toisesta tulipalosta lähistöllä olevassa asuintalossa. Myös tämän rakennuksen asukkaat hakeutuivat ikkunoihin ja parvekkeille. Yksi heistä ehti hypätä alas juuri pelastusviranomaisten saapuessa paikalle.

    Viranomaisten mukaan toisessa tulipalossa loukkaantui 19 ihmistä, joista 11 vakavammin.

    Myöhemmin kiinni otetun miehen epäillään sytyttäneen tuleen kummankin asuintalon.

    Miehen kerrottiin nousseen toisen talon syttymisen jälkeen pakettiautoon ja ajaneen viereiseen Katernbergin kaupunginosaan. Siellä hän törmäsi autolla vihannesmyymälän julkisivuun.
    ...
    ...
    Poliisin mukaan 41-vuotias pidätetty on Essenissä asunut Syyrian kansalainen.

    VastaaPoista
  4. Kun kuulen sanan "äärioikeistolainen", suljen television (tai vaihdan kanavaa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasi, että YLE:n eilisessä (su) viittomakielisissä uutisissa kello 16:55 tämän Itävallan kohdalla mainittu voittava puolue oli tekstipalkissa "laitaoikeistona".

      Seuraavaksi ja heti perään tulevissa kello 18:00 uutisiin se taikasan oli jo korjattu "äärioikeistoksi".

      heppa

      Poista
    2. Mihin ovat häpyneet kaikki äärivasemmistolaiset ja vasemmistopopulistit vai saisiko heitä nimitellä suoraan kommunisteiksi?

      Poista
  5. Se von der leyenin akka ja koko hänen porukkansa pitäisi aluksi savustaa ulos EU:n johdosta, sitten sairaus hellittäisi ja tervehtyminen voisi alkaa.

    VastaaPoista
  6. Yhteiskunnalliset tosiasiat ovat tulkitsijasta riippuvia.

    VastaaPoista
  7. Tyhmyyden määrä pysynee vakiona. Olen skeptinen, vaikka asiaa on pidettävä esillä.
    Nyt Malmilla asuessani, en aina tunne olevani Suomessa, ehkä jossakin ambomaalla???
    Kuinka noista sitten voisi päästä eroon?
    Tyhmyys pysynee vakiona: "Raili 60 on elokapinallinen", (IL) koskee siis myös meitä suomalaisia.
    Raili lienee juuri niitä typeryksiä, joiden toimesta afrikkalaistaustainen mamuilu on voinut mahdollistua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä ilmastouutisoinnilla ja Elokapina-uutisoinnilla pyritään osaltaan siihen, että kansainvaellus jäisi peittoon eikä ihmiset tajuaisi sitä ennen kuin on liian myöhäistä.

      Toinen asia mistä ei uutisoida on ihmismäärä maapallolla.
      Ihmisethän ovat ne, jotka kuluttavat ja aiheuttavat päästöjä - ja jos kerta ilmastonmuutos on ihmisten aiheuttama kuten "ilmastotieteilijät" väittävät - niin asiaahan auttaisi jos ihmisiä olisi vähemmän maapallolla.
      Silti kukaan päättäjistä ei uskalla ehdottaa syntyvyyden säännöstelyä sinne missä se on ongelma.

      Ei voi olla ihmisoikeus tuhota maapalloa järjettömällä syntyvyydellä ja sen aiheuttamalla ihmismassalla.

      Poista
    2. Aika paljon näitä aivottomia Raileja oli "Welcome Refugees"-kylttien kanssa vastaanottamassa mielipuolista vuoden 2015 matu-vyöryä. Li Anderssoninkin kyltissä luki, että "Meillä on tilaa".
      Hölmöt naiset ovat kyllä myötävaikuttaneet tähän kansainvaellukseen hyvin voimakkaasti. Vihreät ja Vasemmistoliitto ovat naisten puolueita, ja demareillahan on marinit ja tuppuraiset jne olleet puikoissa, ja tulokset nähdään.

      Poista
    3. Olisivat siis voineet mennä suoraan Anderssonin oven taakse. Kuinkahan sydämellinen vastaaotto olisi ollut?

      Poista

  8. Yksi oleellisimpia asioita olisi tehdä perusteellinen, puolueeton selvitys siitä mitkä ovat maahanmuuton ja kehitysavun kustannukset ja hyödyt Suomen taloudelle.

    Selvitys olisi julkaistava niin, että sen tulokset on julkiset ja tarkistettavissa. Olisiko tämä ensi askel professorin ajatuksen toteuttamisessa:

    ”Siksi on kysyttävä, että olisiko myös Euroopassa aika noudattaa Juho Kusti Paasikiven oppia ja todeta tosiasioiden tunnustamisen olevan viisauden alku.”

    Voisiko Suomi olla tässä esimerkkinä Euroopalle? Jos tälläistä tutkimusta ei saada tehtyä Riikka Purran ollessa valtionvarainministerinä, tällä vaalikaudella niin on varmaan luovuttava jatkossa PS äänestämisestä ja annettava ääni vaikka Kristillisille.

    Jos oikein muistan niin Pauli Vahtera on kertonut, että häneltä kului aikaa kolme viikkoa oman laskelmansa tekemiseen.

    Jamppa vaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Purrahan ei yksin päätä, mitä tutkitaan ja mitä ei.
      Vaikea nähdä, miten Kristillisten äänestäminen tässä auttaisi. Mutta ääni pois Perussuomalaisilta ei vuorenvarmasti sitä tekisi.

      Poista
    2. Hollantilaistutkimus: Maahanmuutolla rajut kustannukset

      Professori Matti Virén toivoo, että Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) selvittäisi maahanmuuton kustannuksia Suomessa.

      Vastaavanlaisia tutkimuksia on Virénin mukaan tehty paljon myös Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa, ja tutkimustulokset ovat yleensä samansuuntaisia kuin hollantilaisessa tutkimuksessa.

      Suomessa on toisin. Aiheesta ei juuri ole tehty akateemista tutkimusta.

      Virén toivoo, että Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) tarttuisi härkää sarvista.

      – Eihän siinä tarvita muuta kuin että ministeriö käskyttää, Viren sanoo.

      VATT tekee tutkimusta mm. valtiovarainministeriön toimeksiannosta.

      – Valtiovarainministeriön pitäisi ohjeistaa VATT tutkimaan varsinkin, kun ministeriöllä on strategiarahaa. Ei tämä rahasta kiinni ole. Eivät nämä miljoonia maksa, Virén sanoo.

      Virénin mukaan maahanmuuton kustannusten tutkimus Suomessa tuskin olisi edes vaikeaa.

      – Olemme isoveliyhteiskunta. Meidän kaikki tiedot ovat rekistereissä, hän perustelee.

      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d9403997-b5cc-4315-9957-46e42a3edf56
      -------------------------------------

      Nyt täytyy kysyä, että eikö valtiovarainministeri Purra ole tietoinen tästä vai estääkö joku hänen ohitseen käskyä aloittaa tutkimus?

      Poista
    3. Tutkimus olisi tervetullut kunhan muistetaan että pahimmat seuraukset eivät ole taloudellisia vaan kokonaisten yhteisöjen hajoamisia. Eräs ahkera kommentoija tätä on jo vuosia yrittänyt opettaa. Mutta näkisi edes sen "fiskaalisen askeleen"...
      -jussi n

      Poista
    4. Ehkä Orpo ei jostain syystä tykkää ajatuksesta. Hänhän oli aikanaan sitä mieltä, että turvapaikanhakijoiden motiivien epäileminen on rasismia. Kyllähän sitä Orpon ja Sipilän kädettömyyttä tuli ihmeteltyä silloin, kun ystävämme Ruotsi urakalla kuskasi junilla ja linja-autoilla lähi-itäläisiä Tornioon.

      Poista
    5. Meillä annetaan apurahoja mm. tutkimuksiin "Kukkuun ja kaukana kukkuun akustisten eroavuuksien vaikutukset etätyöläisten yhteisöllisiin kokemuksiin" ja "Julkitehdyn ulosteen politiikka kaupunkikuvassa, taiteessa ja bioetiikassa" (254.000 €). Kallis koulutus on kyllä mennyt täysin harakoille ja siihen saadaan vielä jatkoakin näillä täysin pähkähulluilla tutkimuksilla. Yhteisellä kakulla riittää jakajia ja on yksi syy, miksi tässä maassa rahat ei riitä enää rahaa edes perusterveydenhuoltoon.

      Poista
    6. Voisiko tässä käyttää vanhaa luonnehdintaa, että Akatemia ja Koneen säätiö ovat kuin hullujenhuone, jota potilaat johtaa.

      Poista
    7. Akatemiaan aikoinaan konsulttina tutustuneena sanoisin että voi käyttää tuota luonnehdintaa. Mikään normaaleista ihmisistä koostuva paikka se ei kyllä ihan omakohtaisesti todettuna ole. Oi jospa minulla ei olisi NDA:ta päällä.... 🤣

      Poista
  9. Koska EU syntyi kehitysvammaisena keskosena, niin eihän siitä voi edes teoriassa kehittyä mitään tervettä ja normaalia!

    VastaaPoista
  10. Maahanmuutto ei ole ainoa tekijä joka saa porukan keski- ja itä-Euroopassa äänestämään näitä puolueita. Ja valitettavasti se toinen juttu liittyy nimenomaan Putiniin ja hänen konservatiivisiin arvoihinsa joita venäläiset eivät piilottele mitenkään. Eli tämä perhearvojen jatkuva lokaan painaminen vihervasemmiston ja ääliöoikeistolaisten taholta on se asia joka nimenomaan ajaa porukkaa Putinin helmoihin. Hänhän on likipitäen ainoa joka sanoo ettei yhteiskunnan tolkuton seksualisoiminen ja poikkeavuuksien ylistäminen ja sen hierominen konservatiivisesti näistä asioista ajattelevien naamaan ole oikein. Edes Euroopan konservatiiviset oikeistopuolueet eivät tee tälle naamaan hieromiselle mitään, vaan niidenkin piireissä on ihmisiä jotka marssivat pridessä alasti kaulapannassa. Toki näillä on täysi oikeus elää. niin kuin haluavat, niin kauan kuin ketään ei pakoteta mihinkään, sama kuin muillakin, mutta kun koko media ja kadut alkavat olemaan 365 prideparaatia Olympialaisia myöten, on osan porukasta mitta täyttynyt. Ja tässä tulee se Putin kun hän on se ainoa joka puhuu näitä vastaan. Eli kyse on vihervasemmiston äärimmäisen typerästä toiminnasta joka ajaa porukka Putinin helmoihin huolimatta siitä mitä muuta se Putin on. Vihevasemmisto ei ymmärrä että heidän toimintansa ei käännytä ketään heidän katuhomostelunsa kannalle, vaan herättää vain vihaa jolla on seurauksensa. Olen seurannut tätä kehitystä huolestuneena jo pitkään, enkä ymmärrä mikä luonnevika vihervasemmistossa on että he eivät voi millään tasolla kunnioittaa toisten ihmisten arvoja jos ne poikkeavat piirunkaan heidän omistaan. Mutta en voi asialle mitään, joten seuraan sivusta kun ajetaan kohti jyrkännettä. Tuo näiden uusien puolueiden Putinilaisuus ei todellakaan tiedä hyvää Euroopalle, kenellekään meistä. Ja se on aivan vihervasemmiston aiheuttama tilanne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt oli täsmäkiteytys aiheesta !

      Poista
    2. Taitaa olla mutu-pohjalta tehty analyysi. Uskon enemmän professorin ajatusta, että kysymys on ensisijaisesti maahanmuuton vastustamisesta, jonka vuoksi joku puolue saa ääniä. Siinä sitten tulee useimmille epämiellyttävänä haittapuolena tuo Putin-kytkös. Putinin homovastaisuudella voi olla joku merkitys, mutta marginaalinen

      Poista
    3. Sinulla jokin lukihäiriö? eihän siinä sanottu että se ei olisi pääosin maahanmuuttoon liittyvä ilmiö, vaan että tuo on mukana jutussa, ei ainoa, eikä merkityksellinen, mutta ei olematon. Ja liittyy nimenomaan Putiniin. Lue ensin ajatuksella se teksti mitä kommentoit, niin et kirjoita mottipäisiä.

      Poista
    4. Eli marginaalinen. Hyvä poika.

      Poista
    5. Ei, ei siinä niinkään sanottu. Yritäpä uudelleen, kyllä se siitä kun harjoittelet.

      Poista
    6. Luepa vielä itse tuo teksti niin huomaat, että keksit nimenomaan itse sanoja, joita siinä ei ole. Hehheh

      Poista
    7. Ei kai jostakin asiasta Putinin kanssa samaa mieltä oleminen tarkoita sitä, että ollaan mainitun diktaattorin helmoissa. Vaikka olen itse samaa mieltä Hitlerin kanssa, että bolshevismi on perseestä, en koe olevani natsi.

      Poista
    8. Putin onkin juuri oikea henkilö kertomaan, mikä on oikein. Putinin "perhearvoista" antaa kuvan hänen puheensa kaatuneiden äideille, kun hän kertoi, että niin moni elää merkityksettömän elämän, mutta teidän poikienne elämällä oli merkitystä. Että sitä rataa.

      Poista
    9. Minkä helvetin takia tuolla noissa maissa ei ymmärretä,että voi olla kansallismielinen sympatiseeraamatta ryssää..
      Nythän on niin,että juuri ryssä on noille vihervasemmistolaisille sun muille istuttanut noita typeriä asioita heidän päihinsä..jotta voi esittää kansallismielisten kaveria ja saada heiltä sympatiaa.
      Voisi olla aika pettymys ryssän valta heillekin..se kun on vain sortoa,orjuuttamista ja resurssien varastamista.
      Divide et impera..tämä pitäisi ihmisten tajuta,että kaiken pahan alku ja juuri on ryssä..Ilmestyskirjan Peto

      Poista
  11. Näitä videoita lisää niin tyhmimmätkin alkavat tajuamaan mikä on totuus niin sanotuista "turvapaikanhakijoista":

    PT-media eilen

    Puolan rajalla taas tunkua, mutta kehitysmaalaisia ei päästetä rajan yli

    https://pt-media.org/2024/09/29/puolan-rajalla-taas-tunkua-mutta-kehitysmaalaisia-ei-paasteta-rajan-yli/

    VastaaPoista
  12. Viherkommarien Sofia Virta sanoi viime kevään presidentinvaali-keskusteluissa, että kaikki Suomeen haluavat saavat tulla eli kuten mutavyöry-syksynä 2015 kommari Li Anderssonin mukaan "Suomessa on tilaa". Täytyy sanoa, että "järki hoi, äly äla jätä!", vaikka kuuroille korvillehan se noilla idiooteilla menee.

    VastaaPoista
  13. Juho Kusti Paasikiven oppi, että tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku, on suunnilleen yhtä tyhjä kuin kyläsepän pähkäily Rauni Mollbergin elokuvassa "Aika hyvä ihmiseksi". Se kuului: "Kaunis on kaunista, ainakin minun mielestäni."

    Näillä käsitteellisillä eväillä kasvavan kansainvaelluksen ja yhteismitattomien kulttuurien kohtaamisongelmia ei ratkaista. Kun ensimmäistäkään systeemistä ajatusvirhettä ei osata muotoilla ääneen, tosiasiallinen tilanne tulee jatkumaan ja jatkumaan -- ja lulen, että peruttamattomat rajapyykit kehitysmaalaisten Eurooppaan rantautumisessa on jo ohitettu.

    Mutta se tulee vain painamaan poliitikkojen päät yhä syvemmälle pensaisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perussuomalaiset osaavat muotoilla ääneen aika paljon systeemisiä ajatusvirheitä, varsinkin Halla-aho.

      Poista
    2. Aikoinaan keskustelin Halla-ahon kanssa face to face...Mies on liian älykäs kansanedustajistoon.

      Poista
  14. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010730947.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ""...Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteen mukaan maahanmuuttajataustaisten oppilaiden osaamistuloksia selittää usein heikko lukutaito ja matalampi sosioekonominen perhetausta...""

      Tämä on sitä tuttua, mitään mistään kertomatonta stiiknafuulaa, käsitteellistä ympäripyörittelyä, koska kysymykset toistuvat kun etsitään syitä sille mistä koko kulttuuria koskeva heikko lukutaito tai huono sosiaalinen sijoittuminen johtuvat.

      Ne johtuvat kulttuurisista perityistä ominaisuuksista, joihin ei voida vaikuttaa yksilöiden asenteita tai arvoja muuttamalla. Ihminen on lajityypillisesti. lähtökohtaisesti ja olemuksellisesti sosiaalinen olento, ja kulttuurievolutiivisesti valikoituneet ominaisuudet maiessä ovat perinnöllisintä mitä ihmisolento voi nahkansa alla kantaa.

      Eurooppalaisen uuden ajan individualismi, joka on kasvanut sokeuden asteelle, ja sen kylkiäisenä varsinkin naisissa roihuava vieraskulttuurien ihailu, rakkaudennälkä ja sokea empatia eivät ratkaise todellisia ongelmia.

      Mutta niistähän ei saa puhua ääneen. Poliittisen puheen on pysyteltävä siinä kuplassa jota opetus- ja kulttuuriministeriön virkaväki työpaikkojensa suojelemiseksi tarvitsee.

      Poista
    2. No eihän nyt totta voi puhua....

      Poista
  15. Hieman off topic, mutta näköjään uusi Risto Räppääjäkin jatkaa lasten aivopesua tai "oikean ajattelun ajamista". Mainittakoon, että syyllinen ei ole kyseinen henkilö, hänellä ei ole mitään osaa asiaan ja varmasti tekee hienoa työtä roolissaan. Kritiikki ei kohdistu häneen. Mutta mistä puhun, linkki traileriin https://www.youtube.com/watch?v=OOFI4XZ2qxU

    VastaaPoista
  16. Tynkkynen ennen eurovaaleja Brysselissi "ilmastomuutos on pahin uhka maailmassa" Tuo kommentti irrotti minut koko helkkarrin puolueen järkevänä olemisesta. Katajisto erotetaan persusta kun kommentoi tynkkysen wake pukeutumista ja olemusta, toinen niitti. Seuraavaksi persut varmaan kertoo jokainen että mies voi synnyttää ja maahamuutto pelastaa suomen.

    VastaaPoista
  17. Kuulkaas tätä:
    https://yle.fi/a/74-20114466
    Vai että oikein eristää ! Suuret on suunnitelmat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äänestäminen on siis uhka demokratialle. Hienosti menee.

      Poista
    2. Jep. Mitä virkaa äänestämisellä on, jos vaikuttajiksi valitut eivät pääse kommareiden takia vaikuttamaan? Kättä pidempää seuraavaksi?

      Poista
    3. Miksi ei sanota suoraan, että halutaan kansallismieliset eristää...no sehän tiedetään miksi...

      Poista
  18. Tuo linkki on ajankohtainen, edelleen.
    https://www.youtube.com/watch?v=wrYBhmRePFI

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!