lauantai 21. syyskuuta 2024

Elämme juuri nyt kylmintä aikaa lähes 500 miljoonaan vuoteen

Viime aikoina on puhuttu paljon Grönlannin jäätiköiden sulamisesta. Siksi oli mielenkiintoista lukea Saksassa työskentelevän Rebecca Adam McPhersonin ja kumppaneiden tutkimusta, jonka mukaan valtamereen laskevan grönlantilaisen 79 North -jäätikön sulaminen on hidastunut jonkin verran viime vuosina. 

Tätä ilmiötä tutkiessaan tutkijat huomasivat, että jäätikön kielekkeen alapuolisen veden lämpötilat viilenivät vuosina 2018–2021. Tutkijoiden mukaan tämä johtui Pohjois-Atlantin kierron hidastumisesta ja Atlantin välivesien viilenemisestä. 

Se puolestaan oli seurausta Euroopan ilmakehässä havaitusta ilmiöstä, jonka seurauksena kylmää arktista ilmaa valui etelään Framinsalmen kautta. Tämä ilmiö ei suinkaan ole tieteelle uusi, vaan se on aiheuttanut viimeisen puolen vuosisadan aikana myös muita merten viilenemistapahtumia ja tulee jatkossakin olemaan keskeinen tekijä Koillis-Grönlannin jäätiköiden kehityksessä.

Tutkimusta tavatessani mieleeni tuli tietenkin, että voisiko tämä sama ilmiö selittää myös sen, ettei pohjoisen napa-alueen merijää ole sulanut vuoden 2013 jälkeen. Jos näin on, pitäisi merijään sulamisen jatkua mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.  

* * *

Kun nyt innostuin kirjoittamaan ilmastotieteen tuloksista, niin jatkan samalla linjalla, mutta kovin erilaisella aiheella. Amerikkalainen Emily Judd kumppaneineen oli nimittäin tutkinut maapallon maapallon keskimääräistä pintalämpötilaa peräti viimeisten puolen miljardin vuoden aikana. 

Tämä tapahtui yhdistämällä tilastollisesti geologisia tietoja ja ilmastomallien simulaatioita. Näin voitiin osoittaa, että Maan lämpötila on vaihdellut 11°C ja 36°C välillä viimeisten 485 miljoonan vuoden aikana. 

Tämä vaihteluväli on suurempi kuin aiempien tutkimusten perusteella oli arvioitu, mutta linjassa viimeisten noin 60 miljoonan vuoden arvioiden kanssa. Tutkijoiden mukaan tämä lisää luottamusta siihen, että heidän saamansa tulokset ovat aiempia arvioita oikeampia myös varhaisempia ajanjaksoja koskien. 

Tässä käsittelemäni tutkimuksen mukaan trooppiset lämpötilat ovat vaihdelleet 22° ja 42°C välillä, joten aiemmin esitetty väite siitä, että troopiikin lämpötilalla olisi jonkinlainen kiinteä yläraja. Ja viittaa siihen, että muinainen elämä olisi kehittynyt sietämään äärimmäistä kuumuutta ja joutunut sittemmin sopeutumaan kylmempään ilmastoon. 

Kaiken kaikkiaan maapallo on viimeisten 485 miljoonan vuoden aikana viettänyt enemmän aikaa lämpimissä kuin kylmissä ilmastoissa. Juddin ja kumppaneiden mallin mukaan ilmastoa on tänä aikana ohjannut pääasiassa hiilidioksidin konsentraatio. 

Mielenkiintoisinta tässä tutkimuksessa oli kuitenkin se, että maan lämpötila on vaihdellut paljon enemmän kuin aiemmin on luultu. Tähän liittyen minua itseäni hämmästytti erityisesti kuva, jonka he julkaisivat maapallon pinnan globaalin keskilämpötilan kehityksestä. 


Kuten arvoisa lukijani havaitsee, elämme juuri nyt kylmintä aikaa lähes 500 miljoonaan vuoteen. Ja sikäli maapallon historian suhteen aivan äärimmäisissä poikkeusoloissa. Nähtäväksi siis jää, onko planeettamme tulevaisuus entistäkin kylmempi vai nousevatko sen lämpötilat jossain vaiheessa kohti maapallolle tyypillisempiä lukemia.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Rypälemehu ilmastomittarina
WMO: Jäätiköiden sulamista ei voi enää estää
Onko arktinen alue lämmennyt neljä kertaa nopeammin kuin muu maailma?

57 kommenttia:

  1. Terhomatti Hämeenkorpi21. syyskuuta 2024 klo 8.02

    Mielenkiintoista, todella mielenkiintoista :-) Ja samalla totean, että noiden saatanan nykymuodikkaiden ilmastovouhottajien hömpötykset ovat ihan sieltä - sanonko ma mistä ?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ja meille on koko ajan uskoteltu, että lämpeneminen aiheuttaa kuivuutta, mutta asia tuntuu olevan juuri päinvastoin, kun nuo "ilmastotiedemiehet" selittävät.

      https://notrickszone.com/2024/09/17/new-study-21st-century-megadrought-in-the-sw-usa-caused-by-45-years-of-east-central-pacific-cooling/

      Poista
    2. Tiijättekö minkälaiset eläinlajit pärjäsivät noina kuumina aikoina?

      Poista
    3. Se voi tulla proffallekin ihan yllärinä että maapallo on tosiaan jäähtynyt 4,5 mrd vuotta. Ja ehkä sekin tulee proffalle yllärinä että ilmaston muuttumisen nopeus on se ongelma. Tasalämpöiset ei ehdi sopeutumaan parissa sadassa vuodessa.

      Opetuslapsesi täällä näyttävät kovasti taistelevan tiedettä vastaan. Hyvä hyvä. Tyhmiä riittää.

      Poista
    4. Ano 12.49. Keskimäärin kyllä, mutta tässä kirjoituksessa aiheena oli uusin tieteellinen tieto maapallon lämpötilan kehityksestä viimeisten 495 miljoonan vuoden aikana. Eikä se osoita tasaista lämpenemistä vaan erittäin suuria vaihteluita. Opetuslapsia minulla ei tietääkseni ole, vaikka sellaista aika ajoin toisteletkin.

      Poista
    5. Tuo väite sopeutumisesta on aika outo, koska jos keskilämpötila nousee, ei se merkitse maksimilämpötilassa oikeastaan yhtään mitään. Eihän nytkään maksimilämmöt ole nousseet mihinkään. Välillä on hyvinkin lämmintä ollut aina, hyvin korkeita lämpötiloja pitkin historiaa ja aina niistä on eliöstö selvinnyt ihan hyvin. Ei naali kuole 30 asteessa vaikka arktinen eläin onkin. Jos niitä 30 asteen päiviä on muutama enemmän, nousee keskimääräinen lämpötila hieman, mutta maksimilämpö ei yhtään. Eli tuo väite etteivät eläimet selviä keskilämmön nopeastakin noususta on suurelta osalta ihan fuulaa. Pohjoisessakin on aina ollut koviakin helteitä kesäisin, eikä se mitään ole tappanut, ei ainakaan sukupuuttoon. Äärimmäinen kylmä on sen sijaan tappavaa.

      Poista
  2. Lopetan aina lukemisen siihen kun aletaan väitämään että, hiilidioksidi lämmitää ilmakehää, sillä tuo on niin seniili väite että tuota väittävä ihminen on alinta kastia mitä tulee aivotyöskentelyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "hiilidioksidi lämmitää ilmakehää, sillä tuo on niin seniili väite"

      Voisitko tarkentaa.

      Poista
    2. Tässäpä tuota on selitetty.

      https://karvola.blog/2015/05/15/kasvihuoneilmio-ilman-seinia-ja-kattoa/

      Poista
    3. Haluatko poistaa hapenkin ilmakehästä? Silllä hiilidioksidi ei lämmitä eikä kylmennä ilmakehää vaan pitää maapallon elolliset elossa. Jos tuo olisi saastumisen mittarina niin nykyään ei voisi olla mitään elämää sillä evoluution myötä ei olsi tullut mitään miljardeja vuosia sitten kun ilmakehässä oli lähes 20 kertaa enemmän hiilidioksidia kun nykyään. Mutta kun tuolloin olikin maapallo vihertävä afrikkaa myöten ja aavikkoja ei ollut kuin alle 0,2% nykyisestä. Eli kaikki hiilidioksidi väitteet nykyään on pelkkää valetta tai päättäjien tietämättömyyttä.

      Poista
    4. Tämä blogi on tyhmyyden huipentuma.

      Poista
    5. "Tämä blogi on tyhmyyden huipentuma."

      Mutsis on.

      Poista
    6. "Mutsis on"

      I rest my case

      Poista
    7. Olisiko tästä parisen viikkoa aikaa kun ilmastotieteilijät kertoivat, että hiilidioksidi ei suinkaan ole pahin eikä suurin uhka lämpenemisen kannalta. Suurin uhka on lisääntynyt metaanin määrä ja se on lisääntynyt hälyttävissä määrin ilmakehässä.
      Ja mistäpä sitä metaania tulee? Suot sulaa ja päästää metaania ilmaan enemmän kuin mutama nauta maapallolla joita virheät ituhipit pitävät kaiken syynä.

      Poista
    8. Öö kyllä kaikki muut ovat tietäneet jo kauan että metaani on pahempi kuin co2. Ongelma on se että co2 lämmittää ilmaa riittävästi jotta ikirouta sulaa joillakin alueilla ja alkaa metaanin pääsy.

      Poista
    9. Hyvää tässä on se, että te seepparit saatte tänne mamuja kiihtyvään tahtiin,kun päiväntasaajalla ei voi enää elää. Samaan aikaan kun te seepparit ette osaa nussia niin suomalaiset häviää maailmankartalta.

      Poista
    10. Heh, ei tuota hiilidioksidin absorbio kykyä ole edes pakko testata jos osaa kvanttifysiikasta edes alkeet ... onhan se selvä seniilillekkin..

      Poista
    11. seniilillä on typoja

      Poista
  3. Itselle opetettiin aikoinaan, että hiilidioksidipitoisuuden nousu johtui lämpötilan noususta. Missä vaiheessa tämä syy-seuraus suhde kääntyi toisinpäin vai olenko alunperinkin ymmärtänyt asian väärin? Judd kumppaneineen näyttää professorin tekstin perusteella selittävän ilmaston lämpötilan muutoksia hiilidioksidipitoisuuden konsentraation muutoksilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on käsittääkseni evidenssiin nähden avoin kysymys edelleen, mutta suurin osa ilmastotutkijoista kuitenkin pitää hiilidioksidia ja muita kasvihuonekaasuja lämpenemisen syynä. Mielipidekyselyt eivät kuitenkaan ole koskaan olleet merkityksellisiä luonnontieteissä.

      Poista
    2. Tietenkin pitävät, koska muuten heiltä loppisi hommat välittömästi, ja agendalta katoaisi pohja.

      Poista
    3. Tuossa hieman siitä hiilidioksidin lämpövaikutuksesta.

      https://karvola.blog/2014/01/23/lampofysiikan-perusteita/

      Poista
    4. Karvola on yksi aikaimme uskottavimpia paskatiedon levittäjiä. Samaa sukua ns proffan kanssa.

      Poista
    5. Tämän blogin ikioma trollimme on taas palannut meitä hauskuttamaan:

      Poista
    6. Siis Ano klo 17.24.

      Poista
  4. Elämme nyt siis kylmintä aikaa ja kuvaaja sen kuin sojottaa alaspäin.
    Eikö olisi odotettua, että jossain vaiheessa ilmasto alkaisi lämpenemään kohti keskiarvoa?
    Eli ilmastontutkijoiden väite ilmaston lämpenemisestä voi pitää paikkansa.

    Jos nyt lämpenee ja mennäänkin nyt kohti normaalimpaa, eikö se ole hyvä asia?
    Kannattaako taistella maapalloa vastaan ja yrittää esim. ottaa hiilidioksidia "talteen" keinotekoisin keinoin kuten jossain tehdään?
    Riittävätkö ihmisen kyvyt ja keinot taistella vastaan jos maapallo on vaan päättänyt, että nyt mennään kohti lämpimämpää jaksoa?

    Se iso ero entisaikoihin nähden on siinä, että nyt maapallolla on paljon enemmän ihmisiä kuin ennen.
    Olisiko siis parempi jos syntyvyyttä säännösteltäisiin siellä missä ihmisiä on tungokseen asti niin saataisiin maapallon väkimäärä pienemmäksi.
    Voisiko tällä olla positiivinen vaikutus maapallolle?

    VastaaPoista
  5. Kyselin tuolta tekoälyltä kuinka montaa lentoa Etnan purkaus vastaa. Siihen se ChatGPT osasi vastata vaan, että Etnan purkaukset ovat 10-20 miljoonaa tonnia vuodessa. Vastaa jopa 1000 000 lyhyttä lentoa ja 66 000 pitkää lentoa. Mutta siinä oli vaan Etnan normaalipäästöt, kun se on suunnilleen rauhallinen. Tänä vuonna tapahtui kuitenkin iso purkaus, joka varmasti moninkertaisti ne päästöt. Ei tarvittaisi kun kunnon kova purkaus jostain supertulivuoresta, niin meidän ihmisten aiheuttamat hiilidioksidipäästöt olisivat aika kevyttä kamaa. Ja tupruttavathan ne tulivuoret kaikenlaista muutakin kuonaa sinne taivaan tuuliin, tässä ChatGPT.n luettelo: Tyypillisimpiä kaasuja ovat hiilidioksidi (CO₂), vesihöyry ja rikkidioksidi (SO₂), mutta metaania (CH₄) esiintyy vähemmän tulivuoriperäisessä toiminnassa, koska se ei yleensä ole merkittävä kaasu vulkaanisissa purkauksissa. Myös tuhkaa ja tulikiveä...

    VastaaPoista
  6. Pitkät aikaperspektiivit jäävät käsittämättä. Ilmastohuoli ahdistaa psyykeä seuntien ja minuuttiern mittaan, ja kovahan se ahdistus on kun nuoret siitä ihan fyysisesti kärsivät.

    Miljoonasta vuodesta nykyihminen on ollut olemassa ehkä sadasosan verran, ja ihmisen nykyinen "minä" ei edes tuhannesosan vertaa. Kovasti on kuitenkin kipeäksi päässyt. Uskoo edelleen jumaliinsa, ideologioihinsa ja poliitikkoihinsa.

    Putin, Lavrov tai Trump harhoissaan voivat ihan uskottavuutensa todistamiseksi uhata vihollisiaan, käytännössä siis koko maailmaa, myös itseään, ydinaseilla. Kannattaa katsoa "Oppenheimer" koska sekin opettaa, ettei tiedemiehistä, poliitikoista ja juristeristeista voi muodostaa yhtälöä.

    Ehkäpä älyllinen säteily korvautuu kohta ydinsäteilyllä. Se on globaali säätila. Miljoonien vuosien mittakaavassa. Viimeisenä kuuluu Putinin kähisevä ääni: "Venäjän kansa on pettänyt minut..."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ydinsäteilyjuttukin tuntuu olevan pelkkää vedätystä, ettei meillä voisi olla todella halpaa ydinenergiaa saatavilla.
      Tuosta kannattaa katsoa hyvä video aiheesta. Ydinfyysikko kertoo aiheesta tarkemmin.

      https://www.youtube.com/watch?v=KIuNAbxa7OA


      Poista
  7. Ainakin co__2 uskovaisuus on osoittautunut oivaksi keinoksi verottaa, vaikuttaa ja rahastaa. Siksikin siitä on erittäin vaikea irrottautua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähempilahjaisia on helppoa vedättää.

      Poista
    2. Erityisesti viherkommarit ovat olleet kehittämässä suuresta ilmastohuijauksesta todellista uskontoa, kaikkine varsinkin Suomelle haitallisine liitännäishuijauksineen kuten idioottimainen päästökauppa "hiilinieluineen".

      Poista
  8. Ehkä ei olisi syytä puhua tuollaisista 500 milj. aikaskaaloista jos käsitellään tämänhetkistä ilmastonmuutosta.
    Kadunmies(nainen) kaipaisi selvästi ja ymmärrettävästi esitettyjä tilastoja menneiden vuosikymmenten kaikista sääilmiöistä.
    Minkä voi sanoa, sen voi sanoa selvästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esim. maamme tilastot on piilotettu, tai laitettu hankalasti saataville ilmastotaiteen laitoksen toimesta. Esitellään vain tilastoja vuodesta -61 alkaen, vaikka tilastodataa on saatavilla paljon pidemmän aja takaa.
      Ilmeisesti jo piilotettujen tietojen perusteella tuo ilmastovedätys paljastuisi.

      Tässä hieman laajemmin aiheesta.
      On suom.tekstit.

      https://odysee.com/@Clintelfoundation:2/Climate-The-Movie---2GB_burn-in_2048x1080_x264_FIN:8

      Poista
    2. Lol, et taatusti edes ymmrtäisi muuta kun videon...

      Poista
    3. Ano 15.47. Ilmatieteen laitos tosiaan päätti joitain vuosia sitten, ettei se esitä koko aikasarjojaan helposti löydettävässä paikassa. Eivät ne kuitenkaan ole kadonneet, vaan ovat toki edelleen saatavilla ja löytyvät myös esimerkiksi täältä yhdessä monien maailman muiden lämpötilasarjojen kanssa: https://data.giss.nasa.gov/gistemp/station_data_v4_globe/

      Poista
    4. Käsittelemätöntä dataa ei ole saatavissa mistään. Nuo sarjat ovat "adjustoitua" dataa, tosin sitä metatietoa että miten ja miksi kukin mittaus on "adjustoitu" ei ole missään olemassa. Eli kukaan ei voi tehdä omia tutkimuksiaan perustuen alkuperäisiin mittalaitteiden antamiin lukuihin.

      Poista
  9. Valitettavasti valta- eli propagandamedia, sen enempää kuin joillekin uskonnonomainen "virallinen totuuskaan", ei anna vastausta siihen, ketkä perimmältään ovat suuren ilmastohuijauksen takana, siis sen alullepanijoita ja tärkeimpiä ylläpitäjiä. Seuraavassa on suomeksi käännettynä alkuosa pitkähköstä artikkelista
    "Rockefellerit loivat 990 ”ilmastonmuutosta” käsittelevää instituutiota, säätiötä ja aktivistiryhmää."

    Kanadalainen toimittaja Elizabeth Nikson kaivautuu syvälle Jacob Nordangardin eeppiseen kirjaan Rockefeller: Controlling the Game. Jokainen amerikkalainen, vapautta vaarantava järjestö on perustettu tai rahoitettu Rockefellerin rahoilla. Vuonna 1973, kun Trilateraalinen komissio perustettiin, heidän suunnitelmansa potkaistiin vauhtiin maailman kaikkien resurssien kaappaamiseksi.

    Lähettäjä: Elizabeth Nickson via Substack

    Ilmastonmuutoksen alalla Rockefellerit määräävät. Koko juttu oli heidän ideansa, he ottivat typerän mutta mielenkiintoisen teorian ja lisäsivät siihen satoja ja taas satoja miljoonia dollareita. He perustivat instituutioita ja yhdistivät näiden instituutioiden selviytymisen ilmastonmuutoksen edistämiseen ja väestön vähentämiseen. He adoptoivat yhden todennäköisen poliitikon toisensa jälkeen.

    Rockefellerit ovat perustaneet 990 ilmastonmuutosaktivistijärjestöä. He antavat niille suuntaa ja rahoitusta ja laukaisevat ne maailmalle. Rockefellerit aloittivat, rahoittivat, organisoivat ja militarisoivat vihreän liikkeen. 40-luvun lopulla perhe oli kaikki mukana, samalla sivulla. 50-luvulla he alkoivat perustaa lukemattomia instituutioita, komiteoita, yliopistojen laitoksia, yliopistoinstituutteja, säätiöitä ja poliittisia toimistoja, jotka kokoontuivat tämän yhden ajatuksen ympärille, kuten alla on esitetty:

    Pysähdytään tähän ja todetaan, että Yhdysvallat ja Kanada ovat 5 prosenttia kehittyneitä. Jos se olisi 50 prosenttia, meillä olisi ehkä syytä olla huolissamme sellaisten hivenkaasujen vaikutuksista, jotka muodostavat 0,04 prosenttia ilmakehästä, josta 3 prosenttia on tällä hetkellä ihmisen aikaansaannosta. Mutta jos olisimme niin pitkälle kehittyneitä, tieteemme olisi jo kauan sitten ratkaissut ongelman. Suhteellisuus-, koko- ja seuraustajumme on vääristynyt, ja sitä on propagoitu satojen miljardien dollareiden avulla. Ja kaikki tämä on liioiteltua tiedettä, jota ovat tehneet Rockefellerin rahan vaarantamat tiedemiehet.

    Vuoteen 1998 mennessä Rockefellerin perhe oli pyyhkäissyt pöydän puhtaaksi kaikesta tämän yhden ajatuksen vastustuksesta. Kaikki tiedemiehet, jotka eivät olleet mukana agendassa, olivat vaarassa. Kaikki yliopistojen osastot, jotka eivät työskennelleet tämän yhden keinotekoisen tavoitteen hyväksi, olivat vaarassa syrjäytyä. Soluttautuminen oli alkanut jokaiseen mediaorganisaatioon, jokaiseen suuryrityksen viihdeosastoon. Tämä, kuten jäljempänä todetaan, olisi sukupolvien tavoite. Kaikille. Tai poistukaa bussista.
    (jatkuu seuraavassa kommentissani)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. (Jatkoa edelliseen kommenttiini)
      Se, mikä on todistettavissa, mikä voidaan todistaa oikeudessa, eikä niinkään mielipide, on kuitenkin se, että vapaamieliset aloittivat ajatuksen koko tästä yhden maailman valtiosta, jossa ei ole kansallisvaltioita. On myös selvää, että ensimmäisen maailmansodan jälkeen vapaamieliset värväsivät mukaan Rockefellerien toisen sukupolven. Se oli suuri saalis. Se tarkoitti, että he saivat Amerikan. Ja se oli henkinen. Sen oli tarkoitus muuttaa ihmiskunta, tappaa Homo Sapiens ja muuttaa meidät Homo Universalisiksi.

      Uusi ihminen ei olisi kristitty, hiljainen ja itsekeskeinen. Talous suuntautuisi kohti nollakasvua, ellei peräti kasvua. On olemassa runsaasti tietoa, monia julkaisuja, joissa esitetään heidän suunnitelmansa. He käänsivät koulutuksen pois käytännön tieteestä, insinööritieteistä ja rakentamisesta kohti sosiaalisia liikkeitä, humanistisia aineita, taidetta ja nautintoa. Ja Laurance Rockefellerin rahan ja organisointitaidon avulla he kehittivät ja keksivät kybernetiikan tieteenalan, josta internet kumpuaa..."

      https://www.activistpost.com/2024/07/the-rockefellers-created-990-climate-change-institutions-foundations-and-activist-groups.html

      Translated with DeepL.com (free version)

      Poista
    2. Mainittakoon että Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila kuuluu Rockefellerin perustamaan ja kontrolloimaan Trilatelaariseen komissioon.
      Ylen hallituksen puheenjohtaja Matti Apunen puolestaan on käynyt kuulemassa ohjeistusta Bilderberg-kokouksessa; Bilderberg-sisäpiiriin ja niin ollen ohjeistusten antajiin kuuluu mm. Rockefellerien edustaja, jollainen osallistuu kaikkiin vuosittain järjestettäviin Bilderberg-kokouksiin.
      Aatos Erkko osallistui Bilderberg-kokoukseen samoin kuin monet HS-Brysselin Pravdan päätoimittajat hänen jälkeensä sekä huomattava joukko ylimpiä globaalikommunisti-roistoja kumartavia suomalaisiakin maanpetturi-poliitikkoja.

      Poista
  10. Erityisesti historialliseen klimatologiaan perehtynyt kanadalainen emeritusprofessori Timm Ball on kirjoittanut mm. seuraavat teokset:
    The Deliberate Corruption of Climate Science,
    Ilmastotieteen tarkoituksellinen korruptoiminen;
    Human Caused Global Warming: The Biggest Deception in History,
    Ihmisen aiheuttama ilmaston lämpeneminen: historian suurin petos.

    VastaaPoista
  11. Se kaikkein kylmin aika 500 miljoonaan vuoteen ei ilmeisestikään ole juuri nyt vaan jossakin vaiheessa viimeksi kuluneen miljoonan vuoden aikana. Tuona aikanahan ovat vaihdelleet jääkaudet ja niiden väliset lämpimämmät jaksot. Viimeisin jääkausihan päättyi noin 10000 vuotta sitten, mutta sitä oli edeltänyt pari kolme muutakin, kaikki nekin viimeksi kuluneiden miljoonan vuoden aikana. Jokin niistä oli se kaikkein kylmin aika. Mutta tuossa kaaviossa, joka ulottuu 500 miljoonan vuoden päähän, eivät yhden miljoonan vuoden kuluessa tapahtuneet muutokset edes näy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsoin wikistä sivua Jääkausijaksot. Sen mukaan parikin jääkautta on ollut tämän 500 milj. vuoden aikana.
      Ei vaan ole lämpötilat silloin kovinkaan alas laskeneet verratuna siihen, että käyrä nyt on tosi alhaalla eli kylmää pitäisi olla?

      Poista
    2. Mitä tarkoitat että viimeisin jääkausi olisi loppunut 10000 vuotta siten? ei jääkausi ole minnekään loppunut, vain sen yksi glasiaalivaihe loppui silloin. Elämme edelleen jääkautta ja nyt sattuu olemaan vain yksi sen monista interglasiaaleista eli jäätiköitymisten välisistä sulista ajoista. Eli jääkautta eletään edelleen.

      Poista
    3. Selitys lienee se, että blogitekstissä käsitellyssä tutkimuksessa käytetyt geologiseen aineistoon perustuvat menetelmät mahdollistavat vain varsin pitkien aikajaksojen keskimääräisten lämpötilojen määrittämisen.

      Poista
  12. Grönlannin sulamisesta.
    Kysyn aina tilaisuuden tullen tutkijoilta ym, että koska niitä lentokoneita saa hakea sieltä pois. Vastausta ei yleensä saa.
    Siis vuonna 1942 oli Islantiin lentämässä koneita, mutta siellä oli sankka sumu ja kenttää ei löytynyt. Joten lentokoneet tekivät pakkolaskun aurinkoiseen Grönlantiin, viimeisillä bensan tipoillaan.
    Koneet 2 kpl B-17 ja 4 kpl B-38, mahalaskun jäljiltä koneet jäivät sinne.
    Kunnes 1990-luvun alussa warbirdit alkoivat olemaan kortilla, joten yksi B-38 löydettiin ja haettiin pois. (B-38 Glasier Girl nykyään)
    Työtä riitti, koska koneen päällä oli jäätä 82 m. Tehtiin tunneli, ja purettiin kone osiin.
    Eli siellä on vielä ne, 2 kpl B-17 ja 3 kpl B-38
    jäljellä. Yksi lehtijuttu on myöhemmin ollut, noin 10 v sitten jäätä oli koneiden päällä 100 m joten yritys kuivui siihen.
    Joten sulamista odotellessa, taitaa tulla hautakivi vastaan ennemmin kuin kone jäistä.

    VastaaPoista
  13. Ilmasto"muutos" tosiaan johtuu auringon lisääntyneestä aktiviteetista. Ei ihmiskunnan "tupruttelulla" ole faktista merkitystä. Myös kaasukehäplaneetta Venus käy meteorologista myllerrysten aikaa. Mutta mutta ne myyntitykit sloganeineen, polliitikot säestää ja säätää. Maailmanhallitus vetää tämänkin vedätyksen läpi. WTC-iskun pelikirjamainen suoritus osoitti, että niillä on resurssit ja häijyys, siinä luola-arabit toimi hämäävänä rekvisiittana. Hyvä tietää, missä mennään, kannattaa vaan sopeutua "viherhulluuteen" ja laistaa jos suinkin "direktiivibullshiteista"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogitekstissä käsitellyn tutkimuksen mukaan auringon merkitys lämpötilojen vaihteluun näyttäisi olevan pienempi kuin hiilidioksidin.

      Poista
    2. Aika erikoinen väite että auringon merkitys olisi pienempi, koska sekin on epäselvää että kasvaako hiilidioksidin määrä lämpenemisen myötä vai aiheuttaako hiilidioksidi lämpenemisen.

      Poista
    3. Osoittaa melkoista fysiikan ymmärryksen puutetta puhua, kuin hiilidioksidin määrä aiheuttaisi lämpenemisen tai mahdollisesti päin vastoin. Todellisuudessa kysymyksessä on mutkikas dynaaminen fysikaalinen järjestelmä, jossa "kaikki vaikuttaa kaikkeen", eikä kukaan ole vielä kyennyt kirjoittamaan näkyviin sellaista yhtälöjärjestelmää, joka asianmukaisesti esittäisi ilmiössä esiintyvien fysikaalisten muuttujien keskinäiset suhteet.

      Poista
  14. Täällä muutama median talusnuorassa kommentoiva ilmastohullu haukkuu viisaimpiaan, no, se noilta tuonkaltaisilta pintaliitäjiltä tuttua, niillä ei pääkoppa kehity ikinä oikean ihmisen vastaavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kyllä sinä ryssä se tyhmin olet,älä toisia hulluttele

      Poista
  15. This is a great inspiring article. Good work you have on this. Keep it up.

    VastaaPoista
  16. Keep up the excellent quality writing, It is rare to see a nice blog like this one today

    VastaaPoista
  17. I have you saved as a favorite to see new info in your blog. Fantastic read!!

    VastaaPoista
  18. I just found this blog and Hopes it continue. Keep up the great work, Thankyou!

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!