tiistai 9. tammikuuta 2024

Feministinen paljastus

Kulttuuripersoonat ovat Suomessa tunnetusti lähes poikkeuksetta vasemmistolaisia tai äärivasemmistolaisia wokeltajia. Sen mukaisesti heidän "viralliseen" olemukseensa kuuluu aatteellinen vapaamielisyys eli arvoliberalismi, ihmisten tasa-arvon korostaminen, feminismi ja konservatiivisten arvojen kyseenalaistaminen. 

Tässä mielessä oli mielenkiintoista ja valaisevaa lukea Ilta-Sanomaista artikkeli, joka kertoi Tuuli Mukan julkaisseen sosiaalisessa mediassa kuvakokoelman, jossa tuodaan esille Katariina Sourin menneisyys Playboy-mallina. Sen kohde huomauttikin osuvasti, että "Tuuli Mukka näyttää miten seksismi luonnistuu naisiltakin". 

Tämä ilmeisesti havahdutti Mukan huomaamaan, että hänen viestinsä oli tosiaankin kaikkea muuta kuin wokeltava ja pyytämään siitä anteeksi - mikä toki hyväksyttiin. Tämä oli mielenkiintoista. 

Katsoin jutun luettuani hiukan Tuuli Mukan X-tiliä. Siinä pisti silmään erityisesti hänen taipumuksensa uudelleenjulkaista tunnetusti vasemmistolaisten henkilöiden ja nimimerkkien viestejä, joten kyseessä on ilmiselvästi syvälle vasemmistolaiseen kuplaan kallellaan oleva henkilö. Ei mitenkään erityisen tärkeä, mutta kuitenkin tyypillinen lajinsa edustaja. 

Taiteen osalta Mukka näyttää - ainakin helsinkiläisen gallerian kuvaston mukaan - suosivan hiuksilla peitettyjä naishenkilöiden kasvoja. Tarkemmin en osaa sanoa, koska en muista tätä aiemmin kuulleeni hänestä - mahdollisesti vain siksi, etten ole mikään nykytaiteen suurkuluttaja. 

Niin tai näin. Tässä käsittelemäni tapaus pääsi blogikirjoituksen aiheeksi siksi, että se osoitti vihervasemmistolaisessa kuplassaan wokeltavan taiteilijankin saattavan ylittää karsinansa rajat kiihkossaan. Ja sortuvan jopa naista vähättelevään seksismiin.

10 kommenttia:

  1. Todellinen syy Mukkan seksistiseen ja halventavaan käytökseen lienee se, että hän on kateellinen Sourille, joka on yrittäjä ja ansaitsee itse rahansa. Mukka sen sijaan on säälittävä apurahataiteilija, jota elättävät yhteiskunnan lisäksi jotkut säätiöt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin. Mukkaa ja muita niin kutsuttuja "taiteilijoita" varmasti ärsyttää kärkkäisen tapainen henkilö joka tunkee heidän tontilleen ja joka on tunnettu valmiiksi kaikesta muusta kuin taiteesta. niinpä hän ei ole heidän mielestään "oikea taiteilija"

      Poista
  2. Olisikon niin, että Mukka ei ole huomannut päivittää omaa wokeismin käsikirjaansa uuteen painokseen. Muutama vuosikymmen sitten feministiseen ajatteluun lienee vahvasti kuulunut Playboyn kaltaisten julkaisujen kritisointi ja niissä poseeravien naisten näkeminen joko uhreina tai sitten miesten ehdoilla operoivina tietoisesti alistettuun asemaan sopeutuvina. Eihän siitä ole lopulta kovin kauankaan, kun median asenne on muuttunut toiseksi sen jälkeen, kun naiset itse alkoivat tuottaa samankaltaista sisältöä nettiin. Tänä päivänä wokeismi kaiketi hyväksyy naisten oman (kevyt) pornon tuottamisen voimaannuttavana. Asia, mitä Mukka ei sitten tainut tietää.

    VastaaPoista
  3. Feministit voisivat joskus tehdä jotain hyödyllistäkin - vai voisivatko?
    Esim. lasten silpominen on teko, jota vastaan minusta olisi syytä voimakkaasti taistella ja se tulisi laajasti tuomita mutta ei näy eikä kuulu. Miksi ei?

    IS eilen

    Miehet tekivät 4-vuotiaalle Ajalle hirvittävän teon – äiti yritti estää

    Dokumenttisarja seuraa vantaalaisen Aja Daffehin matkaa kohti silvottujen sukuelinten korjausleikkausta.

    https://www.is.fi/viihde/art-2000010105231.html

    Artikkelista poimittua

    Kokonainen on seurantadokumenttisarja 31-vuotiaasta Aja Daffehista, joka on joutunut 4-vuotiaana sukuelinten silpomisen uhriksi.
    ...
    Suomeen kouluikäisenä muuttaneelle Ajalle tehtiin 4-vuotiaana naisten ympärileikkaus eli silpominen, jossa häneltä poistettiin käytännössä kaikki ulkoiset sukupuolielimet. Hän kertoi vuonna 2022 asiasta Ylen Sinkut paljaana -sarjassa.
    – Tästä päätti kylän vanhin mies, että en harrasta seksiä aikaisin ja että mun tuleva mies voi löytää mut, kun olen neitsyt, Aja kertoi ohjelmassa.

    Pystyykö äidiksi haluava Aja saamaan omia lapsia? Millaiset fysiologiset vauriot silpominen on aiheuttanut? Palautuuko tunto sukuelinten alueelle, ja voiko Aja saavuttaa seksuaalista nautintoa leikkauksen jälkeen?
    ...
    ...
    Aja kertoi tilanteen sellaisena kuin hän sen muistaa:

    – Olin kyläni pihalla muiden lasten kanssa leikkimässä. Yhtäkkiä kaukaa kuuluu hirveää rummutusta ja miesten huutoa. Kuulen vain, kun kaksi veistä lyö yhteen. Äitini yrittää sanoa niille ”ei” meidän kielellä, että ”ei, älkää ottako häntä, älkää ottako häntä”. Eihän ne kuunnellut, kun mua revittiin sieltä äidin takaa.
    – Muistan viimeisen otteen, kun kaaduin maahan ja ne sai mut sieltä takaa. Pidin kynsillä kiinni ja hiekkaa täyttyi kynsieni alle. Kylän vanhin mies tuli mun jalkojen väliin. Ensimmäinen juttu, mitä mä tunnen, musta tippuu mun klitoris. Kirjaimellisesti tunnen, kun musta tippuu paloja.
    – Mä olin lähellä kuolemaa. Mulle nousi kuumetta niin pahasti, että äiti oli niin varma, että mä kuolen.

    Aja alkoi pelätä vessassa käymistä niin paljon, että hänen oli lapsena helpompi nukahtaa ja laskea sitten alleen. Pelko johti yökasteluun 14-vuotiaaksi saakka.
    – Se oli minulle tapa välttää pahin painajaiseni eli se, että virtsaaminen sattui ja kirveli, Aja sanoo.
    ...
    Tyttölasten silpominen on vielä nykyäänkin yleistä, ja sitä tapahtuu myös länsimaissa asuville tytöille.
    Silpomisesta vaietaan monista syistä myös terveydenhuollon ammattilaisten parissa.

    -------------------------
    Yle tänään

    Syyttäjä vaatii Veijo Baltzarille vähintään 10 vuotta vankeutta: tästä on kyse nyt alkavassa oikeudenkäynnissä

    https://yle.fi/a/74-20068209

    Artikkelista poimittua

    Helsingin hovioikeudessa alkaa tänään pääkäsittely, jossa kulttuurineuvos-kirjailija Veijo Baltzarille vaaditaan vähintään 10 vuoden vankeusrangaistusta ihmiskauppa- ja seksuaalirikoksista.
    ---
    Käräjäoikeus hylkäsi helmikuussa 2022 kaikki syytteet Baltzaria vastaan.

    Syytteet liittyvät teatteritoimintaan, jossa oli mukana useita naisia. Syyttäjän mukaan Baltzarin toiminnassa oli kyse lahkonomaisista olosuhteista taikka pahamaineisesta kultista.
    Käräjäoikeuden tuomion mukaan näyttämättä kuitenkin jäi, että Baltzarin tarkoituksena olisi ollut saattaa hänen luonaan asuneita tai oleskelleita naisia pakkotyöhön, seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi taikka muihin ihmisarvoa loukkaaviin olosuhteisiin.
    ...
    ...
    Syyttäjä ja kuusi naista valittivat käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen. Yksi tyytyi tuomioon.
    Syyttäjä pysyy alkuperäisten syytteiden takana ja katsoo, että ihmiskaupan kohteena oli seitsemän suomalaista naista, jotka olivat tekoaikoina 15–36-vuotiaita. Osaan heistä kohdistui syyttäjän mukaan myös seksuaalirikoksia.
    Syyttäjä katsoo törkeiden ihmiskaupparikosten ja lukuisten seksuaalirikosten tapahtuneen Helsingissä, Kuopiossa, Raaseporissa ja Rautalammilla elokuusta 2004 alkaen aina marraskuuhun 2019 asti.

    VastaaPoista
  4. Jokin totuus siihen sisältyi kun sanottiin, että sosialismi oli hieno juttu mutta kun tyypit pilasi sen.

    Luulisi että tosiasia -- siis tosiasia, vaikka se näyttää paradoksilta -- että vallankumoukset ja totalitarismit ovat samanlaisia siinä suhteessa, että ne kumpikin sortuvat omaan sisäiseen hajoamiseensa. Vallankumoukset syövät omat lapsensa ja totlitarismit eivät muulla tavalla osaa itse loppuakaan kuin hajoamalla sisältä käsin.

    Valitettavasti koluissamme ei opeteta sen enempää syvyyspsykologiaa kuin sosiologisia perustotuuksia lajimme lähtökohtaisesta ja olemuksellisesta sosiaalisuudesta, joten meillä ei ole käsitteellisiä eikä siis myöskään tiedollisia eväitä järin syvästi ymmärtää, millaista leikkiä perustavanlaatuiset persoonallisuuden identiteetit, eli "objektin" ja "subjektin" roolihahmot psyykemme pohjavirityksissä näyttelevät.

    Vaikka ihmisidentiteelillä ja itseidentiteetillä on jokaisessa sielussa ihan tietty kehitysjärjestys, nuo kumpikin komponentti muodostavat ihmisen "minää" toinen toisiaan tukien ja toisistaan kiinni pitäen elämän alusta sen loppuun saakka.

    Ja koska psyykemme on näyttämö, elämme omien korviemme välissä aina ikään kuin näyttömäkulisseissa, ja muut ihmiset näemme oman näytelmämme roolihahmoina -- kussakin kohtauksessa aina joko objekteina tai subjekteina.

    Kun nainen riisuu itsensä valokuvaan tai mielenosoituksessa alastomaksi "jonkin hyvän asian puolesta", kyllähän se on kaikilta osatekijöiltään miltei Shakespearen näytelmän veroinen draamakohtaus -- siinä ollaan Narkissoksen lähteellä näkemässä ja näyttämässä itseään peilille ja kameran objektiiville, ollaan objektina kokemassa alitajuista voimaantumista uhriroolista ja samaan aikaan subjektina toimitaan mukamas hyvän asian ja ylevän motiivin nimissä -- kuka jaksaa edes kartoittaa koko sen sielullisen hämähäkinverkon joka tällaisissa psyykkisesti nyrjähtäneissä draamoissa näyttäytyy?

    Juristeristit peruukki päässään ja musta kaapu yllään puhumassa pykälistä pyhillä äänenpainoillaan ovat kuin suoraan estradilta. Heillä on käytettävissään vain tragedian käsikirjoitus, koska juristerian käsitetiedollista ongelmaa ei ole pystytty ratkaisemaan muuten kuin kirjoittamalla kaikki lait kehittymättömän normimoraalin mekaniikalla.

    Taiteilijat ne sitten vasta haavasieluja ovatkin, ja ah sitä uhriajattelun voimaannuttavaa motiivia jolla he luomistyönsä tuloksia näytteille asettavat. Windsorin iloiset rouvat ja itsensä taiteilijoiksi roolittavat ja sydämensä kyllyydestä toisilleen ilkeilevät näyttämötaiteilijat ehkä pitäisi istuttaa kolun penkille Shakespearea lukemaan.

    Ai niin, mutta se kirjailijahan on poistettu sieltä teatterikorkeakoulun turvallisesta tilasta. No, näytelmä jatkuu joka tapauksessa. Maailma on näyttämö, ja ihmiset sen näyttelijöitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Jokin totuus siihen sisältyi kun sanottiin, että sosialismi oli hieno juttu mutta kun tyypit pilasi sen". joskus minäkin kuvittelin, että tuossa olisi jotakin totuutta, mutta kun ne yritelmät toistuvasti kääntyivät kurjuudeksi ja orjuudeksi, niin ei siinä voinut tulla muuhun tulokseen kuin siihen, että paradigmassa on joku aivan perustavanlaatuinen vika.

      Poista
    2. Juuri noin. Kysymys toistuu kuitenkin ajattelun muotorakenteiden tasolla -- ideologiat voivat olla hyviä tai huonoja, mutta sen lisäksi kaikki tunnustuksellis-opillinen ajattelu on ensin tidollinen ja sitten tajunnallinen oikotie totalitarismiin.

      Eli se mikä romauttaa systeemin ei ole mikään tiedollinen sisältö, vaan se että systeemi rakennetaan tunnustuksellisen ajattelun varaan -- ja tunnustukselliset "arvot ja totuudet" yritetään sementoida.

      Pitänee kirjoittaa tuosta nimenomaisesta mielenmekanismista, jossa vallankumousta seuraa historiallisesti ensin sementoitu absolutismi ja sitten totalitarismi.

      Jos ongelmat olisivatkin sillä ratkaistavissa, että kunhan meillä vain on oikea ideologia, pelastumme. Sellaista ei todellisuudessa tapahdu. En näe että sellaista olisi koskaan ihmisen historiassa tapahtunut.

      Poista
    3. Minusta tuntuu, että neukkulan alkuaikoina tuon systeemin ongelma jopa ymmärrettiin. Hoksattiin, että sosialismi ei tule toimimaan kun ihminen on sellainen kuin on. Niinpä yritettiin kehittää homo sovjeticus ja siinä sivussa sen tueksi, jotta yritys olisi edes jotenkin uskottava, perinnöllisyystiede romutettiin ja korvattiin opilla hankittujen eli opetettujen ominaisuuksien periytymisestä. Ja tämä, kuten hyvin tiedämme, johti ojasta allikkoon. Ja tuohan oli juuti sitä tunnustuksellis-opillista ajattelua, jossa ensin tulee dogmi ja sitten sille yritetään kehittää sitä tukevia asioita ja kieltää kaikki sen kyseenalaistavat tai sen vastaiset asiat.

      No, ajat sitten jouduttiin tunnustamaan, että eihän tämä sosialismi tule onnistumaan, mutta johtoportaalle saadaan kyllä runsain mitoin rahaa ja valtaa. Ja niinpä syntyi kyyninen reaalisosialismi. Ja sitä samaa kyynistä perinnettä meidänkin laitavasemmistomme nyt pyrkii toteuttamaan.

      Poista
  5. Eiköhän kyseessä ole se aivan tavallinen siipeily. Kun nimi pitäisi saada esiin, mutta omilla ansioilla se ei onnistu, turvaudutaan valmiiksi julkisuudessa olevaan henkilöön, valmiiseen kohuun ja lisätään keitokseen annos polemisoivaa sävyä ja moralisointia ja tarjoillaan toimittajille. Ja toimittajat ilman muuta tarjoavat aulista apuaan sillä saavatpa taas palstansa täytettyiä eikä tarvitse vaivautua sen enempää ajattelemaan kuin etsimään jutun aihettakaan.

    VastaaPoista
  6. Katujengistä on kehittynyt mafia:

    MTV uutiset tänään

    Ruotsin mafia levitti lonkeronsa Bagdadiin: Ruotsalaisjengin johtaja surmattiin autoonsa – tekijäkin Ruotsista

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ruotsin-mafia-levitti-lonkeronsa-bagdadiin-ruotsalaisjengin-johtaja-surmattiin-autoonsa-tekijakin-ruotsista/8854240

    Artikkelista poimittua

    Irakilainen, ruotsalaisjengi LaLigan johtaja Mustafa Benzema Al-Jubour surmattiin maanantaina iltapäivällä Bagdadin keskustan vilkkaalla alueella. Turvallisuusasiantuntijan mukaan ruotsalaisten rikollisjärjestöjen sisäinen konflikti saattaa laajentua Irakiin.

    Vuonna 1989 syntynyt Mustafa Benzema Al-Jubouri asui Bagdadissa ja oli Foxtrot-jengin johtoportaassa ennen kuin hän perusti oman ryhmittymänsä ja otti etäisyyttä ”kurdikettu” Rawa Majidin ja "Mansikka" Ismail Abdoun ryhmiin.

    Turvallisuusasiantuntija Sarmad Al-Bayati on huolissaan ruotsalaisten rikollisjärjestöjen sisäisten riitojen siirtymisestä Irakin epävakaalle maaperälle. Hän viittasi al-Sharqiya tv-kanavalle Irakin turvallisuuskaaokseen ja korosti, ettei tällainen olisi mahdollista Ruotsin rajojen sisällä.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!