Eilisessä uutisessa kerrottiin siitä, kuinka Suomen vauvabuumi on niin erikoinen, että se yllätti jopa tutkijan. Näin siksi, että koronapandemian aikana vauvojen määrä on Suomessa lisääntynyt, kun muissa maissa se on yleensä vähentynyt.
Hyvä näin, sillä uusille suomalaisille on todella tarvetta maamme syntyvyyden pudottua vuoteen 2020 mennessä siten, että naisten hedelmällisyysluku oli vain 1,4. Se tarkoitti, että esimerkiksi viime vuoden heinäkuussa syntyneen 4 184 vauvan sijaan tämän vuoden heinäkuussa päivänvalon näki 4323 pienokaista. Helmi- ja maaliskuussa ero oli vielä sitäkin suurempi.
Tässä yhteydessä on hyvä muistaa, että nuorten kannattaa todellakin tehdä vauvoja juuri nyt. HS nimittäin kirjoitti tänään maamme eläkejärjestelmästä, joka ei kansainvälisen arvion mukaan ole kestävällä pohjalla, vaan työikäisen väestön eläkemaksuja pitäisi vuoteen 2050-luvulla korottaa jopa 30 prosenttiin palkoista - tai vaihtoehtoisesti laskea eläkkeiden tasoa nykyisestä.
Valitettavasti näyttää siltä, että ilmastonmuutos tai ainakin siihen liittyvä synkkä uutisointi on Suomessa johtamassa siihen, ettei vauvabuumi tule jatkumaan pitkään. Suuri osa nuorista on nimittäin menettänyt uskonsa tulevaisuuteen: sen seurauksena peräti 42 prosenttia 16-25-vuotiaista on vakavasti harkinnut pidättäytymistä lapsenteosta.
Valitettavasti on myös niin, ettei koronaan liitetty vauvabuumi ole tosiasiassa kovinkaan kummoinen. Vuoden 2021 syntyvyysluvut ovat nimittäin alussa referoimani eilisen uutisen mukaan buumista huolimatta pienempiä kuin samana ajanjaksona vuonna 2018.
Hyvää tässä kaikessa on se, että viime kädessä nykyiset nuoret suomalaiset päättävät itse lakanoidensa välissä siitä, minkälaisen elintason he saavat eläkeläisinä - eli niin makaa kuin petaa. Harmillista tässä on kuitenkin se, että vain harva nuori taitaa murehtia elämänsä edellytyksiä kymmeniä vuosia eteenpäin.
Siksi olisi hyvä, jos yhteiskunta eli poliitikotkin kantaisivat korttansa kekoon. Omalta osaltani muistutan, että asiaa voi tarkastella myös hiukan luovemmin kuin pelkkää eläkemaksuprosenttia tuijottamalla tai perhevapaiden pituuksia säätelemällä.
Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Lähes 10 prosenttia lapsista maahanmuuttajataustaisia
Lapsettomuuden aiheuttama taakka
Paljaalla paneminen herätti huumorintajuttomat väärinymmärtäjät
Mutta..., eikös valtaapitävät ja muutenkin tietävät huuda kurkku suorana kaikista uhista, mitä on taas tulemassa tänkin epidemian jälkeen ja että koko maapallo on häviämässä. Kuka järkevä lapsia tällaseen maailmaan tekee ja aattelee eläkettään?! Toisaalta ihmettelen eräiden politiikkojen positiivisuutta ja heidän intoaan lisääntyä.
VastaaPoistaJa että aikuiset ihmiset kulkevat laput kasvoillaan ja piikkittävät itseään ja lapsiaan ties millä, että vaan saisivat elää ikuisesti ja samaan aikaan toiset huutaa maailmanloppua.
Olenko menettänyt jotain uutisista, kun en näe tälle surrelismille loppua.
Mutta tämä ei koske muslimeja. Heidän pitkän tavoitteen strategiansahan on lisääntyä niin, että he muodostavat enemmistön täällä pohjolassa viimeistään joskus 2050. Sen jälkeen meillä on vain Suomen kalifaatti.
PoistaJoo, buumi on päällä.
VastaaPoistaJouduin asioimaan Naisten klinikalla tässä hiljakkoin, ja kyllähän siellä väkeä riitti. Todella harva vaan näytti ns. kantasuomalaiselta.
Tuohan se vähän huolettaakin. Jos nimittäin saadaan porukkaa, joka siirtyy lapsilisiltä eläkkeelle, ei niitä kaivattuja eläkkeenmaksajia paljon kerry, vaan porukka on aina saamapuolella. Vai pitäisikö ajatella kuten eräs vihreä, että mieluummin naiivi ja väärässä kuin kyyninen ja oikeassa.
PoistaKansainvälinen pankkien pitämä velkaorjuusjärjestelmä pitää huolen, ettei vauvoja tule kantasuomalaisille jatkossakaan.
VastaaPoistaYKSITYISPANKKI Federal Reserven omistajat Rotschildit, Rockefellerit ym. megabanksterit hallitsevat vähintäänkin läntistä maailmaa orjuuttavaa velkaponzi-rahajärjestelmää, joka on muiden korttitalojen tavoin tuomittu jossain vaiheessa romahtamaan katastrofaalisin seurauksin.
PoistaPaljonko huolta lisää se että hallituksemme on haluton ja kyvytön luomaan luottamusta ja uskoa kantasuomalaisten tulevaisuuteen. Ensimmäinen ehto olisi tunnustaa suomen resurssien riittämättömyys huoltaa ja huolehtia ns kolmansien maiden ongelmista. Turvallisuutta ja uskoa tulevaisuuteen loisi pelkästään sekin, että keskittyisimme ensisijaisesti kotimaisten ongelmiemme ratkaisemiseen.
VastaaPoistaNiinpä.
PoistaEi päästä eläkkeelle. Kohta kaikki syö näitä...
VastaaPoistahttps://www.popularmechanics.com/science/health/a36905562/us-military-testing-anti-aging-pill/
Suomessa ei tilastoida syntyviä lapsia taustan perusteella. Kielitilaston avulla voidaan laskea, että vuosina 2015-2020 kotimaisten kielien 0-4-vuotiaat lapset ovat vähentyneet 52701:llä (-19 %). Samaan aikaan vieraskieliset 0-4-vuotiaat lapset ovat lisääntyneet 5315:lla (+23%). Iloa vauvojen määrän kasvusta vähentää heidän taustansa. Tilastojen mukaan maahanmuuttajien toinen sukupolvi on ensimmäistä vaikeampi työllistää ja heidän sopeutumattomuutensa Suomeen suurempi.
VastaaPoistaVäestönvaihto vauhdittuu. Suomessa yli 75 vuotiaita kantaväestön aikuisia on 543.000, vieraskielisiä 5000. Kun nämä 10 vuoden sisällä keskimäärin kuolevat ja suomalaisia tulee tilalle vähemmän, ovat suomalaiset vähemmistönä omassa maassaan tämän vuosisadan loppupuolella.
PoistaMaahanmuutto luonnollisesti nopeuttaa muutosta. Hyvässä lykyssä suomalaiset ovat vähemmistönä jo 2050-60. Jokainen voi tykönänsä miettiä, kuka maksaa suomalaisten eläkkeet. Afrikkalaiset ja lähi-itäläiset? Epäilen.
Poista”Eurooppaa odottaa afgaanisiirtolaisten tsunami”,
Poistahttps://oikeamedia.com/o1-165500
”Saksan sisäministeri Horst Seehofer on tuonut julki pahaenteisen arvion, että jopa viisi miljoonaa ihmistä yrittää lähteä Afganistanista Eurooppaan.
Jos tällaiset maahanmuuttomäärät toteutuvat, niiden rinnalla kalpenisi vuoden 2015 maahanmuuttokriisi, jolloin yli miljoona ihmistä Afrikasta, Aasiasta ja Lähi-idästä saapui Eurooppaan, huomauttaa Gatestone -instituutin vanhempi tutkija Soeren Kern 26.8.2021 julkaistussa artikkelissaan ”Eurooppaa odottaa afganistanilaissiirtolaisten tsunami”.”
Tässä mielessä kehitysapu Afganistaniin saattaisi olla jopa järkevää, jos sillä tehostettaisiin rajavalvonnan resursseja pitää maan kansalaiset rajojen sisällä.
Poista