keskiviikko 29. syyskuuta 2021

Juolahduksia, ajatuksia ja mietteitä Göteborgin tapaukseen liittyen

Eilisen uutisen mukaan Ruotsin Göteborgissa räjäytettiin kerrostalo, jossa asui paikallisia rikollisjengejä vastaan useita kertoja todistanut poliisi. Ruotsalaispoliitikot ovat "luonnollisesti" vähätelleet tapahtunutta, mutta Itämeren itäpuolelta katsottuna länsirannalla ollaan aidossa kusessa, joka on luotu idioottimaisella maahanmuuttopolitiikalla. 

Tästä juolahti mieleeni, että mitä mahtaa ajatella Suomen sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri Maria Ohisalo (vihr) seuratessaan pilkuntarkasti ruotsalaisten jalanjälkiä? Tai mitä liikkui oppositiojohtaja Petteri Orpon (kok) mielessä, kun hän nykyistä hallitusta muodostettaessa höpötti arvopohjasta silloin, kun vihervasemmisto ja keskusta löysivät toisensa muodostaakseen punavihreän hallituksen? 

Eli onko esimerkiksi mainittujen poliitikkojen mieleen edes juolahtanut analysoida Ruotsin tapahtumia, saati ovatko he osanneet tehdä niistä loogisesti oikeita johtopäätöksiä? Tai ymmärtävätkö he tärkeimmäksi tehtäväkseen toimia siten, että Suomi säilyy sellaisen lintukotona, jollaiseksi se on kehittynyt toisen maailmansodan jälkeen?

Lisäksi ajatuksissani häivähti miete siitä, miten oikeusvaltion päättäjien tulee toimia silloin, kun tilanne on karannut käsistä. Eli kun paha on saanut vallan, eivätkä todistajat enää uskalla todistaa eivätkä poliisien resurssit riitä rikollisjengien hallintaan oikeusvaltiolle hyväksytyin keinoin? Annetaanko asian olla, vai käytetäänkö sitten oikeusvaltiolle sopimattomia keinoja? 

Lopulta päädyin pohdinnassani ihmettelemään, että eikö kaikkien kannalta olisi kuitenkin ollut paras, että Ruotsissa - tai ainakin sitä peesaavassa Suomessa - olisi ajoissa pysähdytty ja linjattu maahanmuuttopolitiikka sellaiseksi, ettei edellä esittämiäni juolahduksia, ajatuksia tai mietteitä pälkähtäisi kenenkään päähän? Ei edes blogia harrastuksekseen kirjoittavan professorin.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Lähes koko valtamedia vaikeni Rikosylikomisarion viestistä
Hyödyllinen idiootti unohti etnis-uskonnollisen ulottuvuuden
Jengirikollisuuden tilasta Suomessa ja Ruotsissa

26 kommenttia:

  1. Tuosta röjäytyksestä näkee, että kun taloudelliset panokset huumebisneksessä ovat tarpeeksi kovat, on aivan sama kenet ja millä keinolla raivataan tieltä. Ei tarvitse enää edes harkita laillisia keinoja. Kun tuollainen asenneilmapiiri ja bisneskuvio on syntynyt, on miltei mahdotonta peruuttaa. Yhteiskunta joko ottaa kovat otteet tai tavalla tai toisella sopeutuu ja saa siten tulevaisuudessa entistä kovemman haasteen. Lundissa klaanit sopivat rauhasta ja rajoista ohi poliisin. Voi olla, että tuohon mennään laajemminkin. Poliitikot tuskin tekevät mitään ratkaisevaa, elleivät sellaiseksi lasketa silmien ummistamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta kun yksi afgaani vastaa kymmentä ruotsalaista.

      Poista
  2. Kuunnelkaapa mitä Ruotsissa on tapahtunut tämän vuoden aikana:

    https://www.youtube.com/watch?v=iO7FYwv-OCo

    VastaaPoista
  3. Niinpä.
    Selkämme takana tehdään pahoja asioita, joita kukaan ei halua uskoa.
    Väestönvaihto on tosiasia, vaikka moni sitä koittaa kiistäää.
    Miksi yli 20 % länsinaapurimme nuorista miehistä on syntynyt Afganistanissa?
    Mistä itse paavi kävi sopimassa Iranissa keskellä pahaa pandemiaa? Jne...
    Onko maamme luvattu johonkin, mistä emme vielä edes halua tietää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pysytään nyt kuitenkin oikeissa luvuissa, antamasi 20 % kaikista nuorista miehistä on väärä lukema. Oikeasti 21-vuotiaiden kohdalla luku on 12%, kertoo maahanmuuttokriittinen Fria Tider:

      Bland 21-åringarna var 12 procent av männen exempelvis födda i Afghanistan vid utgången av 2020, enligt SCB:s siffror.

      Poista
    2. Huh, no sittenhän mitään ongelmaa ei olekaan. Jatkakaa.

      Poista
    3. Ongelma on iso, mutta silti olisi syytä pitäytyä faktoissa, eikä heittäytyä hysteeriseksi antamalla mitä tahansa lukuja, jotka on kaivettu ties mistä.

      Poista
    4. 12 % afganistanilaisia 21- vuotiaista on sekin aika paljon, mutta heitähän on myös muun ikäisiä, mikä tarkoittaa vielä lisää afganistanilaisia. Mikä sitten olisi se luku, jonka kohdalla saa huolestua.

      Poista
    5. Veikkaanpa, että Ruotsin alle 21-vuotiaista afhaaneista on tosiasiassa 25-30 vuotiaita. Ollaanhan täällä Ruotsissa nähty sekin "ihme'kun aikuinen mies osallistui 4-luokkalaisten juoksukilpailuun. Tästä on olemassa sinänsä hupaisa kuvakin, tosin en nyt muista missä aviisissa se on julkaistu.

      Joka tapauksessa, matut itse lähtökohtaisesti ilmoittaa ikänsä. Se on sitten migrin päänsärky selvittää mikä on se todellinen ikä. Kun ne paperitkin pääsi katoamaan.

      Poista
    6. Silkkaa vaheellista pelleilyähän tuo iän arpominen on,kuten koko turvapaikkasirkus alusta loppuun.

      Poista
  4. Viisas oppii virheistään ja todella viisas myös muiden virheistä.

    Tuohon vanhan kansan viisauteen kiteytyy Suomen ongelmat. Kun päättäjistä ei näytä löytyvän riittävästi niitä oikein viisaita henkilöitä, ei muiden tekemistä virheistä kyetä ottamaan oppia, vaan samat virheet pitää toistaa myös itse.

    VastaaPoista
  5. Sisäministeri Ohisalon haastattelu Alfa-TV:n kanavalla antoi hyvinkin tylyn kuvan tämän vihreän päättäjän kyvystä ummistaa silmänsä reaalitodellisuuden tosiasioilta. Kaikki ongelmat ratkeavat kun asiat siirretään sellaisiin sinänsä päteviin muuta käytännölle täysin vieraisiin käsitetodellisuuksiin, joissa omaa vastuuta ei tarvitse ottaa kannettavaksi eikä omaa kyvyttömyyttä tosiasioiden kohtaamisessa tarvitse paljastaa.

    "Oikeusvaltiosta" on mahtavaa puhua, mutta jo lähtökohdassa unohtuu se, että kysymys on valtiosta. Valtio on todellisuudessa jotain ihan muuta kuin yksityisten ihmisten oikeuksia ja vapauksia. Kun idealisti keskittyy puhumaan yksilöiden oikeuksista, hän sulkee silmänsä siltä, että yhteiskunnassa yhteiskuntaa koskevat päätökset pitäisi tehdä yhteisöjä koskevien lainalaisuuksien pohjalta -- ja ensimmäinen sääntö on se, ettei yksikään oikeus ole "ilmainen", vaan yksien oikeudet kääntyvät aina toisien velvollisuuksiksi.

    Elokapinan "mielenosoituksissa" ei ole mitään mieltä, mutta kokonaiskustannukset yhteiskunnalle ovat laskemattomat. Niiden esiin nostaminen olisi nimenomaan ministerin asia. Nyt meillä on ministeri, jolla on hevosen silmälaput silmillään niin että ravaaminen poliittisella kannatuskilparadalla onnistuu vain porkkanaa tuijottamalla.

    Yhteisövoimat ja yhteisöominaisuudet jäävät nykyisin kokonaan pois poliittisesta "keskustelusta". Voidaan puhua "ihmisarvosta- ja -oikeuksista" tajuamatta sen vertaa, ettei siitä, että kaikilla on "ihmisarvo", mitenkään seuraa se, että kaikki kulttuurit sopeutuisivat keskenään. Eikä tämä sopeutumattomuus ole mitään mikä olisi hoidettavissa oman yhteiskuntamme eväillä -- ei esimerkiksi sosiaaliapua ja -tukea aktiivisesti tarjoamalla -- vaan ongelmat palautuvat todellakin ihan ihmisyyden perustotuuksiin, siihen, että kaikki ihmisyys on nimenomaan kulttuurista ihmisyyttä.

    Ohisalon esiintyminen Sanna Ukkolan haastattelussa antoi todella lohduttoman kuvan siitä, miten täydellisen tietämättömiä ja kyvyttömiä vallassa olevat poliitikot voivat olla. Vihreän puolueen nauttima kannatus -- joka kansanedustajien sukupuolijakaumasta päätellen tulee miltei yksinomaan naisilta -- on yhteiskunnallinen tragedia vailla vertaa.



    Me elämme täällä eurooppalaisella uudella ajalla kehittyneissä kielellis-kulttuurisissa kansallisvaltioissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ... jossa vaikuttaa historiallisesti aivan erityinen, "edustuksellisuuden" kognitioon perustuva demokratia. Edes tämän oman demokratiamme erityislaatuisuutta eivät poliitikkomme ymmärrä, saati sitten, että niin monet ovat ihan valmiita tuomaan yhteiskuntaamme demokratian rinnalle toiskulttuurisen teokratian. Huhhuh.

      Poista
    2. Niin, ja kuka sen on päättänyt, että kaikilla ihmisillä on "ihmisarvo"?

      Poista
    3. Ja mitä se "ihmisarvo" sitten käytännössä tarkoittaa? Oikeutta elää toisten piikkiin, kuten suvakkien mielestä.

      Poista
    4. Juuri tämä minua poliitikoissa nyppii oikein toden teolla - - > vastuu delegoidaan kuuntelijalle iänikuisten kansainvälisten sopimusten kautta. Niihin on hyvä vedota koska toimittajat eivät koskaan vaadi tarkentavia kysymyksiä näistä 'kaikenkattavista"kans.väl. sopimuksista. Joskus toivoisi näkevän toimittajan laittavan haastateltavan poliitikon lujille vastausten suhteen, toisaalta aniharva poliitikko tuntee kansainväliset sopimukset perinpohjaisesti.

      Ohisalo on aivan omassa luokassaan. Tätä ohjaa sokea fundamentalismi johon kuuluu mm. kansainvaelluksen kritiikitön edistäminen, ekoterroristien suojelu, ilmastovouhotus jne.
      Suomalaisten turvallisuudesta viis, mikään "pikkuseikka" ei saa häiritä agendaa.

      Poista
  6. Ruotsin TV 4:llä pyörii mainio rikoksia käsittelevä ohjelma nimeltä "Anders & Våldet". Eilen illalla katselin sitten kun käsittelivät Goddungan pommiräjähdystä.
    Melko ison kerrostalon koko julkisivu oli pahoin vahingoittunut, samoin kaikki ikkunat säpäleinä.

    Tuo rikosajankohtaisohjelma on kyllä virkistävä piristys täkäläisessä tv-ohjelmistossa sillä se ei arkaile käsitellä mm. jengirikollisuutta.
    Eilisessä jaksossa tosiaan haastateltiin Löfveniä, mutta ei tämä oikein sanonut mitään, demari kun on.

    Kannattaa seurata tuota Anders & Våldet - ohjelmaa mikäli vain mahdollista. Se välittää paljon tietoa nykyruotsin rikollisuudesta.

    VastaaPoista
  7. Korjaan-Gottsunda oli tuon lähiön nimi.

    VastaaPoista
  8. Miten tyhmä ja pakkomielteeseensä uponnut voi olla ihminen, joka ei sisäministerin postilla pysty näkemään, mitä seurauksia tolkuttomasta vääränlaisesta maahanmuutosta seuraa. Varmasti ei ole informaatiosta puutetta, Ruotsi tuossa vieressä elävänä esimerkkinä. Ei oikein voi tehdä muuta johtopäätöstä kuin että Ohisalo on todella pahasti häiriintynyt yksilö, olisiko rajaton narsisti oikea psykiatrinen termi. Rajaton tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että ihminen ei näe toiminnalleen mitään rajoja, kuten esimerkiksi taloudelliset rajoitukset, tai tässä tapauksessa suomalaisen yhteiskunnan turvallisuuden tuhoutuminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän vihreitä ja siten myös hutimaisaa ohjaa samat tavoitteet kuin sisarpuolueitaan kaikkialla Euroopassa.
      Liikehän perustettiin, KGB:n kätilöimänä muinaisessa DDR:ssa tuhoamaan silloisen Länsi-Saksan sisäinen turvallisuus ja talous.
      Liikkeen perustivat silloiset kommunistit ja entiset natsit.
      Nykyiset vihreät toteuttavat oman maansa kohdalla ihan samaa agendaa.
      Katsokaapa mitä hädin tuskin 4 pinnan vihreät ovat saaneet aikaiseksi sveduataniassa ja miettikääpä uudelleen hutimaisan oikeita motiiveja teoilleen.
      Onko meidän vihreät ikinä koskaan tehneet yhtään esitystä tai ajaneet asiaa joka ei vahingoittaisi talouttamme tai sisäistä turvallisuutta?
      Hutimaisa toteuttaa ideoliaansa täysin johdonmukaisesti kohti tavoitetta.
      Hänen unelmansa on tavallisen ihmisen painajainen.

      Poista
    2. Joppoksen kommenttia voisi hyvin summata vertaamalla kahta Vihreätä, Hutimaisaa ja Eero Paloheimoa. Paloheimon tekstejä luettuaan ymmärtää hyvin, miksi hän lähti puolueesta. Paloheimon kaltaiselle rationalistille Hutimaisaa kanssa samassa puolueessa olo lienee raainta mahdollista kidutusta

      Poista
  9. Kyllä tässä Bloggerissa pitäisi olla peukutus. Nyt ei ole oikein muuta sanottavaa, kuin että ihan osuvia mietteitä.

    VastaaPoista
  10. Vasurit niin kovin kuvittelevat, että intersektionaalisuuden ilosanoma se lopulta käännyttää kaikki kehitysmaalaiset ja muslimitkin heidän loistavaan totuuteensa, vaikka taitaa kyllä käydä niin päin, että intersektionaalit saavat tuulta tupaan kun tarpeeksi kauan nykyisen tilanteen kehittymistä odotetaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Afganistaniakin käännytettiin 20 vuotta suurella rahalla länsimaalaiseksi, ja mikä oli lopputulos; 99 prosenttia afgaaneista haluaa sharia-lain. Ja sen he nyt myös saavat.

      Poista
    2. Afganistanin operaation tarkoituksena on ollut artikkelin "Afghanistan: Before and After US Intervention" mukaan estää maan siirtyminen sosialististen maiden leiriin.

      https://www.unz.com/article/afghanistan-before-and-after-us-intervention/

      Kirjoittaja John Ryan kertoo maan olleen kehittymässä hyvään suuntaan. Tätä ei USA hyväksynyt ja tuki islamisteja. Afganistan pyysi sen takia avukseen Neuvostoliiton.

      Siinä artikkelin sisältö pähkinänkuoressa. Olen tietysti voinut ymmärtää sen väärinkin.

      Acc

      Poista
  11. "Pysytään nyt kuitenkin oikeissa luvuissa, antamasi 20 % kaikista nuorista miehistä on väärä lukema. Oikeasti 21-vuotiaiden kohdalla luku on 12%, kertoo maahanmuuttokriittinen Fria Tider:"

    Siis 12 prosenttia 21-vuotiaiden miesten ikäluokasta on afgaaneja. Mahdollisesti Ruotsissa on afgaanien lisäksi muita lähi-itäläisiä miehiä saman verran tuossa ikäluokassa. Siis Ruotsissa voi olla jopa neljännes nuoremmista ikäluokista lähi-itäläisiä miehiä.

    acc

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!