lauantai 23. huhtikuuta 2022

Kanslaisaloite oikeusvaltion rikkomiseksi

Aamun uutiset kertoivat, että kansalais­aloite Suomessa pitkään asuneiden turva­paikan­­hakijoiden oleskeluluvista etenee edus­kuntaan. Jos se hyväksytään, valtio voisi myöntää nelivuotisen jatkuvan oleskeluluvan henkilöille, jotka ovat hakeneet turvapaikkaa Suomesta ennen vuotta 2017, mutta eivät ole pystyneet esittämään sille päteviä perusteita.

Toisin sanoen kansalaisaloitteen allekirjoittajat haluavat, että maahamme hyväksyttäisiin pysyviksi oleskelijoiksi - siis monenlaisista sosiaaliturvaan liittyvistä eduista nauttiviksi - turvapaikan hakemisoikeutta väärinkäyttäneet elintasoturistit. Samalla maamme vetovoimaa länsimaisesta hyvinvoinnista unelmoivien kehitysmaalaisten parissa kasvatettaisiin aimo harppauksella. 

Nähtäväksi jää, kuinka eduskunta tulee suhtautumaan kansalaisaloitteeseen. Onko se vastuullinen oman maan kansalaisia vai solidaarinen kansainvälisiä sopimuksia tahallaan väärinkäyttäneitä ihmisiä kohtaan. 

Sanomattakin on selvää, että jokainen oikeusvaltioperiaatteita kunnioittava poliitikko jättäisi aloitteen hyväksymättä. Onhan sen taustalla ajatus, että yhteiskunnan pelisäännöt on kirjattu lakeihin ja asetuksiin, joita noudattamalla ihmiset voivat rakentaa elämänsä ennustettavalla tavalla. 

Nyt esillä olleen kansalaisaloitteen osalta ei tehtäisi näin, vaan säädettäisiin taannehtivasti sääntö, jonka mukaan kansainvälisiä sopimuksia tahallaan väärinkäyttäneet ihmiset palkittaisiin. Siis vähän samaan tapaan - joskin käänteisesti - kuin tehtiin toisen maailmansodan jälkeisessä sotasyyllisyysoikeudessa, jossa maamme johtajat jouduttiin pakon edessä tuomitsemaan lainmukaisista tekemisistään.

Onneksi tällainen ei voi olla mahdollista 2020-luvun Suomessa. Eihän?


14 kommenttia:

  1. Tuo tulee menemään läpi heittämällä. Se on wef:n tavoite.
    Jopa käsitteitä muutetaan nykyään tuohon suuntaa, kun valtiovallan toimesta jo mediassakin toivotettiin jaksamista, ei suomalaisille, vaan suomessa asuville.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös aloitteet raukea, jos niitä ei käsitellä vaalikauden aikana. Olen ymmärtänyt, että aloitteita on aika paljon jonossa ja valiokunnilla aika paljon tekemistä.

      Poista
    2. Kansalaisaloitteet eivät pääsääntöisesti mene läpi eduskunnassa. Jollen nyt ihan väärin muista niin ainoastaan se samansukupuolisten avioliittolaki meni läpi, mutta siitähän oli jo ollut poliittisissa piireissä puhetta aiemmin, siis että sellainen laki on säädettävä. Joten se kansalaisaloite olisi mennyt läpi joka tapauksessa. Kansanedustajat ovat mustasukkaisia vallastaan ja eräskin heistä mainitsi ettei mitään kansalaisaloitteita tarvitsisi tänne lähettää heidän riesakseen. Heillä kun sattuu olemaan tärkeämpääkin tekemistä kuin kansalaisaloitteiden käsittely, mainitsi hän. Nyt en kuollaksenikaan muista tyypin nimeä mutta kai se jostain Googlen syövereistä löytyy.

      Poista
  2. Eivät aloitteen allekirjoittaneet ole ilmeisesti tajunneet minkälainen magneetti tästä tulee jos se hyväksytään - tai sitten todella ovatkin?

    Missään nimessä tällaista ehdotusta ei saa hyväksyä. Tämähän mitätöisi täysin turvapaikkasäännöt ja lisäksi vie Suomen yhä syvemmälle velkaantumisen kierteeseen.

    Onkohan tässä kysymyksessä vastaisku? Suvaitsevaiset ovat suorastaan pöyristyneitä kun oikeita pakolaisia otetaan vastaan - eli ukrainalaisia lapsia ja naisia.
    Siksi suvaitsevaisto nyt vaatii (?), että myös heidän kultapalleronsa saisi hyväksynnän.

    VastaaPoista
  3. Kyllä tuntuu taas masentavalta, että tästä maasta löytyy niin emätyhmiä idiootteja, jotka tuonkin rikollisen aloitteen on mennyt allekirjoittamaan - saati laatmaan. Miksi noita hävyttömiä kusettajia pitäisi hyysätä juuri neljä vuotta? Kuka uskoo, että heidät määräajan jälkeenkään poistettaisiin maasta? Voi kilin ...

    VastaaPoista
  4. Eikös hallitus aja samaa asiaa jo nyt.
    Neljän vuoden jälkeen saavat Suomen kansalaisuuden.

    VastaaPoista
  5. Pauli Vahtera jo ehti toteamaan kuinka tämä Suomen talouden lopullisesti upottava hallitus on lähinnä Ohisalon toimesta ajanut samaa asiaa. Suomen turvapaikkalainsäädäntö on kyllä merkillinen kummajainen. Jos saat hylkäävän päätöksen, voit tehdä aina vain uuden turvapaikka - anomuksen hamaan tappiin saakka. Missä seikassa tavallinen suomalainen voi valittaa rajattomasti? Mieleeni ei nyt äkkiseltään juolahda ainuttakaan. Koko turvapaikkasysteemi on pahasti rikki. On ollut sitä jo pitkään, jos se koskaan ehjä olikaan. Jos saat hylkäävän päätöksen, valituksen on rajattava yhteen kertaan. Sen jälkeen passitus takaisin kotiin. Lisäksi käsittelyn odottelun tulisi suorittaa valvotuissa olosuhteissa niin ettei kaupungille ole asiaa hillumaan. Emmehän me tiedä näistä tyypeistä mitään. Niin vain maahan onnistui livahtamaan marokkolainen miekkonen joka käytti turvapaikkajärjestelmää hyväkseen ja suoritti Turussa terrori-iskun. Tämä siitäkin huolimatta, että Päivi Nerg tiesi kertoa tuntevansa kaikkien taustat...

    VastaaPoista
  6. Meillähän on jo lainsäädäntöä joka on ihan samassa linjassa tällaisen projektin kanssa. Eli uskonnolliselta pohjalta nouseva loukkaantumisherkkyys ja taipumus vastata loukkauksiin väkivallalla on sotalain pykälissä de facto määritelty suojelukohteeksi -- joten tuollainen uskonnollinen väkivaltaisuus nauttii siis lain erityistä suojelua.

    Suomalaiset ovat historiallisesti alistettua ja rasitettua, aina kaikissa kysymyksissä kahtiajakautuvaa kansaa, ja tässä nimenomaisessa kysymyksessä eliitin hyväihmiset pääsevät oikein ihmisoikeushumanismin nimissä mätkimään halveksimiaan "rasisteja" ynnä muita jotka eivät lähde mukaan suureen moraalisen ylivertaisuuden demonstraatioon.

    Huonostihan meillä menee -- eikä edes Venäjällä harjoitetun valtiosensuurin ja sikäläisen elämän paljastuminen nyt Putinin hyökkäyksen yhteydessä täysin pimitetyksi ja propagandalla ohjatuksi, ideologisen moraalin tekohurskaaksi kulissiksi saa meitä nyt katsomaan omaa moraalihurskasteluamme peilistä.

    Mikään ei ole suomalaiselle eliitti-ihmiselle tärkeämpää kuin löytää aiheita ja kysymyksiä, jossa "impivaaralaista" kansanosaa saa lyödä siekailemass ja olan takaa. Oma punavihreä rintamamme jatkaa kunniakkaasti omaa ja myös naapuramaamme historiaa.



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä näkemys tuosta kuinka Suomessa itsensä eliittiin nostanut tai sinne toveriensa avulla päässyt kokee itsensä olevan tavallisen rahvaan yläpuolella niin että se pitää myös rahvaalle tehdä selväksi. Minä en ole Suomessa syntynyt vaan tänne 14-vuotiaana muuttanut, äitini kotimaahan. Joten säästyin hieman suomalaisesta kollektiivisesta "kansanperinteestä" joka tuntuu siirtyvän sukupolvelta toiselle, eli tämä Suomen historian rasitus. Varmaan ymmärrät hyvin mitä tarkoitan, mutta jos oli vähän epäselvää niin pahoittelen. Suomenkieli on minulle kakkoskieli kun taas espanja dominoiva. Mutta, siksipä ihmettelin kovasti Suomeen muuttaessani miksi suomalaisia niin kovasti kiinnostaa mitä meistä muualla ajatellaan. Minua se ei ole koskaan liikuttanut ollenkaan, tosin Olen nyt huomannut että tuollainen ajattelu on vähenemässä ja sitä tuntuu enemmänkin toimittajat harrastavan klikkiotsikoiden toivossa.

      Tuosta kansan hajaantumista tai jakaantumisesta vielä. Onhan näin päässyt käymään muuallakin länsimaissa, esim. Yhdysvalloissa tuo jakaantuminen on aika selkeää ja jotkut jopa veikkaavat liittovaltion hajoavan (johon en itse usko).
      Noin muuten on ilo lukea kirjoituksiasi sillä pidän lueskella vanhoja sosiologian klassikoita. Ja kun tekstejäsi luen niin tuntuu, että jopa ymmärrän kyseisestä tieteenalasta jotain, kovin vähän mutta kuitenkin.

      Poista
    2. Michael Herr kertoo Kubrick-kirjassaan, miten tämä nerotyyppi puhui loputtomia puheluita ja usein viittasi mielikirjaansa, James Frazerin monumentaaliseen kulttuuriantropologiseen kartoitukseen "The Golden Bough", jonka kahtatoista nidettä hän ei vain suositellut vaan melkein vaati Herria lukemaan. "Etkö ymmärrä, että se se kertoo sinun elämästäsi?"

      Aika harva meistä jaksaa ajatella isoja asioita, sellaisia kuin ihmissuvun matka sosiaalisesti sitovien alkulaumojen asteelta eurooppalaisen uuden ajan individualismiin. Aika harva pystyy yhtään ymmärtämään, miten alkulaumaa organisoitunut "valta" on miljoonien vuosien mittaan jalostunut yksilön kokemukselliseksi "tahdoksi". Ehkä joku sentään hämmästyy jotain hypnoosi-ilmiötä, tai vaikkapa Milgramin koetta, jossa käy ilmi, että kaksi kolmasosaa meistä on valmis antamaan hengenvarallisen sähköiskun kun vain valkotakkinen kokeenjohtaja niin vaatii.

      Ihminen on huono laji. Ja huonointa meissä on varmaan se, ettemme halua tulla tietoisiksi kehnoista ominaisuuksistamme, vaan keskitymme kilapilemaan eina siitä kuka on joidenkin kalkittujen kilparatojen paras.

      Kiitokset arvostuksestasi.

      Poista
  7. Suomi seuraa vain Marinin kavereiden (Macron, Andersson jne) maiden mallia. Me kaikkihan haluamme tällaista, eikö vaan? Eihän nämä ihmiset muuten vallassa istuisi. Vai onko tämäkin Putinin vika?

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.