maanantai 28. helmikuuta 2022

Bunkkerimiehen huolet johtivat suomalaiseen kansalaisaloitteeseen

Yle julkaisi uutisen, jonka mukaan enemmistö (53 prosenttia) suomalaisista haluaa maamme liittyvän NATO:on. Vain 28 prosenttia vastustaa. Tämä siis maassa, jossa kansan enemmistö on kymmeniä vuosia luottanut siihen, että itänaapurin kanssa ollaan turvassa, kunhan ei vain haasteta riitaa - mutta ilmeisesti kovin monen mielestä tosiasiat ovat viime päivinä osoittaneet jotain aivan muuta.

Jos olisin ilkeä, kysyisinkin bunkkerimies Putinilta, että "Как я думаю, все прошло, Владимир", vaikka en Venäjää osaakaan. Tässähän on nyt käynyt niin, että venäläinen sotaväki on veljeskansansa kanssa samanlaisissa vaikeuksissa kuin konsanaan talvella 1939-40 maansa luoteisrajalla. Ja sen seurauksena siirtynyt siviiliväestön terrorisointiin. 

Eikä siinä kaikki. Kuten jo aamulla totesin, on Venäjän ruplan arvo romahtanut. Lisäksi kävi niin, ettei Moskovan pörssi uskaltanut tänään avata osakekauppaa lainkaan. Ja TV:ssäkin kerrottiin Ukrainan asioista venäläisen sotapropagandan sijaan niin kuin ne ovat. 

Ja samaan aikaan länsimaat ovat toimittamassa veljeskansalle aiempaa parempaa aseistusta. Ja jopa omat oligarkit ovat kyllästyneet johtajaansa.

Nähtäväksi siis jää, kuinka tässä lopulta käy. Kaatuuko bunkkerimiehen valta, vai onnistuuko suurvallan armeija sittenkin siinä, mitä se tavoittelee. Suomen osalta yli 2 000 kansalaista on joka tapauksessa tätä tekstiä kirjoittaessani käynyt allekirjoittamassa kansalaisaloitteen, jossa vaaditaan maamme johtoa viemään Suomi Venäjältä turvaan Naton siipien suojelukseen. 

Tätä ennen sai 50 000 allekirjoitusta kokoon myös kansalaisaloite, jossa vaadittiin kansanäänestystä NATO:on liittymisestä, mutta sen toteuttamiseen liittyy riski venäläisestä hybridioperaatiosta. Siksi suosittelen, että mikäli arvoisa lukijani haluaa maamme liittyvän länsimaiseen puolustusjärjestelmään, hän allekirjoittaa mieluummin tämän uudemman kansalaisaloitteen kuin vanhemman.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Vihreän siirtymän toteutus on suunniteltava uudelleen
Aamu-uutinen Venäjältä antoi toivoa paremmasta
Putin sulki Ukrainan NATO-oven

10 kommenttia:

  1. Miksi Nato ei lähetä joukkojaan Ukrainaan? Jos Nato pelkää ydinsotaa, samalla pelotteellahan Venäjä voi estää Suomen hyväksymisen Naton jäseneksi? Vai?

    VastaaPoista
  2. Nyt on aika hakea NATO:n jäsenyyttä ja hyödyntää Euroopan löytämää yhtenäisyyttä hakemuksen nopelle käsittelylle. Tässä on nyt ajoituksella suuri merkitys, mikäli halutaan turvata ajatukseen, ettei Venäjä hyökkää NATO maahan. Tottakai Venäjältä tulee vastatoimia Suomen jäsenyydestä, mutta viime päivien tapahtumat ovat joka tapauksessa "tahrineet" Suomen Putinin silmissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuitenkin ihmettelen Naton toimintaa. Kun Irak runsas kolmekymmentä vuotta sitten valtasi Kuwaitin, Naton sotakone jyräsi hyökkääjän kivikauteen. Tosin se tehtiin YK:n mandaatilla.

      Sekin ihmetyttää, ettei YK ole erottanut Venäjää, kuten sen edeltäjä Kansainliitto 1939, kun Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen. YK:n mandaatilla natomaat voisivat jyrätä venäläisten hyökkäystankit muutamassa päivässä.

      Poista
    2. Se ei ollut Naton operaatio, eikä Irakilla ollut ydinasetta.

      Poista
    3. Niin, muodollisesti se oli YK:n operaatio, mutta pääasiassa Naton voimin. Venäjä pitäisi kyllä erottaa YK:sta. Miksei näin tehdä, koska se rikkoo YK:n periaatteita.

      YK:n peruskirja alkaa kauniita sanoja viljellen näin:

      "Me Yhdistyneiden Kansakuntien kansat, vakaana tahtonamme

      pelastaa tulevat sukupolvet sodan vitsaukselta, joka jo kahdesti nykypolven eläessä on tuottanut ihmiskunnalle sanomattomia kärsimyksiä,

      uudelleen vakuuttaa uskovamme ihmisen perusoikeuksiin, ihmisyksilön arvoon ja merkitykseen, miesten ja naisten sekä kansakuntien, suurten ja pienten, yhtäläisiin oikeuksiin,

      luoda olosuhteet, joiden vallitessa oikeudenmukaisuutta sekä kunnioitusta sopimuksista ja muista kansainvälisen oikeuden lähteistä johtuvia velvoituksia kohtaan voidaan pitää yllä,

      edistää sosiaalista kehitystä ja parempien elämisen ehtojen aikaansaamista vapaammissa oloissa,

      sekä tässä tarkoituksessa

      osoittaa suvaitsevaisuutta ja elää keskenämme rauhassa hyvinä naapureina,

      yhdistää voimamme kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden ylläpitämiseksi,

      omaksua periaatteita ja luoda menettelytapoja, jotka takaavat sen, ettei asevoimaa käytetä muutoin kuin yhteiseksi eduksi, sekä

      käyttää hyväksi kansainvälisiä toimielimiä kaikkien kansojen taloudellisen ja sosiaalisen kehityksen edistämiseksi,

      olemme päättäneet yhdistää ponnistuksemme näiden päämäärien toteuttamiseksi."

      Poista
  3. Tuli jälleen kerran todistetuksi, että Newtonin kolmas laki pätee muuallakin kuin fysiikassa. Sehän sanoo, että ”Jos kappale A vaikuttaa kappaleeseen B tietyllä voimalla, B vaikuttaa A:han yhtä suurella mutta vastakkaisuuntaisella voimalla”. Arkielämässä jokseenkin kaikki tietävät, että tämä myös pätee niin ihmisten välisissä suhteissa kuin politiikassakin, mutta arkitodellisuudesta vieraantunut voi sen unohtaa ja jättää huomiotta. Tässä tapauksessa tuolla voimankäytöllä saatiin kuitenkin aikaan hämmästyttävä siirtymä. Ukraina siirtyi länteen päin ehkä jopa satoja kilometrejä.

    Pakotteet ja erityisesti oligarkkien varojen jäädytys saattavat sittenkin, ehkä vastoin odotuksia, osoittautua tehokkaaksi keinoksi, sillä oligarkkien kääntyminen Putinin vastustajiksi voi olla hänelle kohtalokasta ja eivät oligarkit kovin kauaa siedä sitä, että Putinin törmäily uhkaa viedä heidän rahansa, ensin jäihin ja sitten mahdollisesti jopa kokonaan.

    VastaaPoista
  4. Oligarkit eivät ennestään pidä Putinista. Vova on vain iloinen voidessaan tarjota heille reipasta ja karaisevaa leirielämää ja päästää heidät maallisen omaisuuden taakasta.

    VastaaPoista
  5. Ehkäpä Putin ajaa juuri nyt World Economic Forum´in ja The Great Reset -oppia: Et omista mitään ja olet onnellinen?

    Onkohan niin, että käytännössä kaikki maat, jotka auttavat nyt aseellisesti Ukrainaa, ovat sodassa Venäjää vastaan?

    Huom! En kannata sotaa enkä väkivaltaa missään muodossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä usko. Kuitenkin Venäjä ei koskaan enää palaa Swiftiin. Todennäköisesti he itse irrottavat energiaostoija varten siihen jätetyt pankit siitä. Maksu käteisellä, kullassa kiitos. 90% öljystämme tulee sieltä. Kultajuna Porvoosta Vainikkalaan lähtee raiteelta yksi.

      Poista
  6. Putin ja kenraalit tekivät strategisen virheen sodan alussa. Mutta virheet voidaan korjata ja voimavaroja niiden korjaamiseen näyttää olevan. Jollei joku sisäpiiriläinen eliminoi Putinia, niin ennen pitkää hän valtaa Kiovan.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.