keskiviikko 5. kesäkuuta 2024

Tyhmistä johtajista kärsii koko Palestiinan kansa

Helsingin yliopiston Lähi-idän tutkimuksen professori Hannu Juusola varoitti MTV3:n uutisessa, että  Gazasta on vaarassa syntyä merkittävä uusi terrorismin kasvualusta. 

Hänen mukaansa "jos Gazasta tulee kaoottinen alue, jota oikein kukaan ei hallitse eli syntyy valtatyhjiö, niin samat ilmiöt voivat toistua, joita on nähty esimerkiksi Somaliassa, Syyriassa ja Irakissa... Tällaisessa tapauksessa valtaan nousisi jokin sen tyyppinen järjestö, joka keskittyy ensisijaisesti terroriin ja myös kansainväliseen terroriin."

En epäile lainkaan, ettei Juusola olisi oikeassa, sillä palestiinalaisten terroristien lista on jo nyt varsin pitkä. Esimerkiksi vuonna Abu Nidalin joukot alkoivat vuonna 1985  tulittaa matkustajia lähes samanaikaisesti  Rooman ja Wienin lentoasemilla. Iskuissa kuoli 18 ihmistä ja 138 haavoittui. Ja Abu Daud järjeesteli vuoden 1972 olympialaisissa verisen iskun, jossa tapettiin 12 israelilaista urheilijaa.

Niinpä on jopa todennäköistä, että vuosikymmeniä väkivallalla asemaansa parantamaan pyrkivien palestiinalaisten joukosta löytyy jatkossakin sellaisia, jotka arvelevat saavuttavansa itsenäisen Palestiinan valtion tekemällä iskuja kaukana kotiseuduiltaan. Tosiasiassa sellaisilla toimilla lienee päinvastainen merkitys, eli palestiinalaisten juuri nyt länsimaissa saama tuki vähenee ja paine Israelin painostamiseksi pienenee. 

Tästä syystä palestiinalaisten kannattaisi juuri nyt tukea sitä, että Israelin annettaisiin rauhassa tuhota Hamas niin pitkälle kuin mahdollista. Ja sen jälkeen etsiä rauhan mahdollisuutta jollain muulla keinolla kuin väkivallalla. 

Valitettavasti tämä ei taida olla kovinkaan todennäköistä. Eikä Israelin tarvitse jatkuvan väkivallan takia ottaa vakavasti Länsirannan tai Gazan palestiinalaisten pyrkimyksiä itsenäisyyden saamiseksi. Saati harkita kansalaisuuden myöntämistä näille. 

Palestiinalaisten tilannetta kuvaakin parhaiten vanha sanonta, jonka mukaan "tyhmästä päästä kärsii koko ruumis". Eli tyhmistä johtajistaan kärsii koko Palestiinan kansa. Ja on kärsinyt jo lähes kahdeksankymmentä vuotta - eikä tälle kärsimykselle näyttäisi olevan tulossa loppua.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Maailma lankesi Hamasin johdon virittämään ansaan
Elina Valtoselle osoitettu kirje osoittaa laatijoidensa kyvyttömyyden ymmärtää tosiasioita
"Maahanmuuttajanuoret" kiusaavat juutalaislapsia - Halla-aho Ukrainassa

29 kommenttia:

  1. Vähän samaa voi sanoa länsimaiden tyhmistä johtajista ja hyödyllisistä idiooteista.
    Olemme vuosikymmeniä ottaneet vastaan elintasopakolaisia, jotka käyttävät turvapaikka "oikeutta" väärin ja esiintyvät "turvapaikanhakijoina".
    Kustannamme heidän elantonsa elämänsä loppuun asti ja ihmettelemme kun maamme velkaantuu ja rikollisuus kasvaa tai jopa räjähtää käsiin kuten Ruotsissa.
    Tähänkin muutos olisi kansan käsissä jos vaan haluttaisiin asioihin muutosta ja käytettäisiin järkeä.
    EU-vaalit 9.6. Äänestä oikein! Muuten ei kärsimyksellemme ole loppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalergi-suunnitelma5. kesäkuuta 2024 klo 9.11

      Juuri noin. Noita tyhmiä, hyödyllisiä idiootteja on meidän poliitikoissamme ihan riittämiin vähintäänkin jarruttamaan turvapaikkapolitiikkamme järkiinnyttämistä. En pysty käsittämään, että heidän kalloonsa ei millään uppoa ymmärräys siitä, että tukalan valtionvelkatilanteemme huomioonottan meillä yksinkertaisesti ei ole varaa kustantaa meille asylum-taikasanalla tunkeutujen loisijoiden "parempaa elintasoa".
      Noiden käenpoikasten elättäminen maksaa yhteiskunnallemme yli 3 miljardia euroa vuodessa, kun samaan aikaan koetetaan hikeä ja kyyneliäkin vuodattaen raapia kokoon vähintään 3 miljardin euron lisäsoppeutus valtion budjettiin. Talousasiantuntija Pauli Vahtera tuli laskelmissaan noihin yli 3 miljardin euron kustannuksiin.
      Ks. myös jukkahankamaki.blogspot.com/2017/12/kuinka-maahanmuutto-pelastaa-suomen.html

      Poista
    2. Länsimainen ihmisoikeussairaus on tuhonnut itsesuojeluvaiston ja kyvyn nähdä asiat realistisesti kuten ne ovat. Aiemmin nähtiin, että primitiivisiin kulttuureihin on hyvä pitää tietty etäisyys, mutta nyt lähinnä vihervasemmistolainen typeryys oikein pyrkii haalimaan monikulttuurista värinää, ja mitä alhaisemman älykkyystason takapajulasta, sitä parempi.
      Tuo vihonviimeinen mitäänosaamattomien porukka esitetään täällä sitten kaikkien ongelmien ratkaisijana. Aikaisemmin oikein viranomaistahot puhuivat moniosaajista ja kultamunista, ja aivan tosissaan ! Nyt sitten nämä ovat virallisissa puheissa huoltosuhteen korjaajia ja työikäisiä, joista on huutava pula. Näiden tapauksessa se työikäisyys ei merkitse yhtään mitään, yhtä elätettäviä ovat kaikki ikään katsomatta.
      On idioottimaisiin aikoihin eletty ! Humanitaarinen maahanmuutto on lopetettava kokonaan !

      Poista
    3. Tänään äärivasemmistolainen Turun Sanomat julisti kissankokoisella otsikolla jotenkin niin, että Ruotsin tie ei ollut Suomen tie - en muista tarkkaa muotoa. Itse juttu kertoi takavuosien rahankuljetusryöstöistä, jotka eivät täällä onnistuneet kuten Ruotsissa suomalaisten roistojen amattitaidottomuuden vuoksi. Otsikoinnin tarkoitus oli hämätä nykylukijoita, jotka eivät muuta jaksa lehdistä lukea kuin otsikot.

      Lehtitekele pyrkii tempullaan rapauttamaan maahanmuuttovastaisten argumenttia, että olemme Ruotsin tiellä musujen tuoman rikollisuuden kanssa. Se, että suomalaiset eivät osaa ryöstää rahakuljetuksia, ei takaa sitä, ettei kohta moinen onnistu tuontirikollisilta. Sylettää tuo suvakkimedian epärehellisyys ja hämäys.

      Poista
    4. Tyhmimmän evääthän tunnetusti syödään aina ensin ja suomalaisten eväät on kohta syöty kuvainnollisesti viimeistä leivänkannikkaa myöten ja velkavuori on ainoa, joka kasvaa. Ehkä tyhmyyskin ja ainakin se on jo tiivistynyt isossa joukossa ihmisiä, jonka kierot päättäjät ovat saaneet uskomaan, että Suomi on rikas maa ja meillä on varaa elättää kymmeniä tuhansia uusia tulijoita joka vuosi. Ehkä ovat myös samassa uskossa ns. turvapaikanhakijoiden kanssa ja luulevat, että rahaa voi repiä seinästä, jonne se jostakin Roope Ankan rahasäiliöstä ihmeellisesti kulkeutuu.

      Poista
  2. Taisi taannoinen Hamasin terrorihyökkäys olla kuitenkin koko jyrkän islamilaisen,lähinnä Iranin, suunnittelema. Koko Lähi-Idän islamilaisen maailman suuri tavoite on tuhota Israel. Siksi tässä ei ole tavallaan kysymys "tyhmistä" johtajista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tavalliset palestiinalaiset sylkevät ja hakkavat avolavalla olevaa kuollutta nuorta naista , voidaan todeta että kansa ja johtajat ovat yhtä ja samaa.

      Poista
    2. Rikkaat arabimaat voisivat kevyesti järjestää Gazan ja Länsirannan asukkaille kunnon vakiintuneet olot, mutta ei. Tarvitaan Israelin ympärille tuollainen vihaa ylläpitävä tilanne tulevaa Israelin tuhoamista varten.

      Poista
    3. Palestiinalaisethan voisivat lähteä TURVAPAIKANHAKIJOIKSI esim. Saudi-Arabiaan, Qatariin, Arabiemiraatteihin jne. jne.
      Miksi näin ei tapahdu?
      Miksi Euroopan täytyy olla likasanko, jonne oksennetaan ylijäämä väki?

      Poista
    4. Ei niitä huolita muihin arabimaihin, Huonoja kokemuksia riittämiin.
      Viherpunaiset haluavat palestiinalaiset Eurooppaan.

      Poista
    5. Jokohan Sanna Marin on käynyt Saudi-Arabiassa puhumassa hengenheimolaistensa puolesta?

      Poista
  3. Yle tänään

    Italian pääministeri vierailee Albaniassa

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-232697

    Italian pääministeri Giorgia Meloni vierailee tänään Albaniassa.
    Matkan tarkoitus on kiittää Albaniaa sen panoksesta Euroopan pakolaiskriisin ratkaisemiseksi, uutistoimisto AP raportoi.

    Marraskuussa Meloni ja Albanian pääministeri Edi Rama allekirjoittivat 5-vuotisen sopimuksen, jonka mukaan Albania ottaa joka kuukausi vastaan enintään 3 000 Välimereltä pelastettua ihmistä.
    Sopimuksen mukaan mereltä pelastetut siirtolaiset odottavat Albaniassa, kun heidän turvapaikkahakemuksensa käsitellään Italiassa.
    ------------------

    Miten älytöntä. Varsinainen vetovoimatekijä tulla Eurooppaan. Mahdollisia "hylkäyksiä" "turvapaikkahakemuksiin" ei tule - tai jos tulee - porukkaa ei kuitenkaan palauteta sinne mistä tulivat.
    Eurooppaa täyttyy hitaasti mutta varmasti tulijoista ja meritaksiliikenne kukoistaa.
    Miksi meillä on puolustusvoimat ja Nato - kun teemme itsemurhaa.

    PS. Onko Gazan laituri rakennettu sen vuoksi, että koko väki siirretään "turvapaikan" hakijoina jonnekin muualle? Mihin?

    VastaaPoista
  4. Gazan terroristithan on tervetulleita suomeen, vihreät feministiset suomalaisnaiset koulutaa heidät hoitoalalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomalainen ei kelpaa samalla tavalla koulutettavaksi, mutta luku- ja kirjoitustaidoton kelpaa. Siinä sitä on vanhemmille ikäpolville ja hyvinvoinnin rakentajille kiitosta kerrakseen.

      Poista
  5. Professori Laksola on islam-symppari sekä...


    VastaaPoista
  6. Hamas on johtajilleen rahantekokone. Palet ottavat pommit niskaan Gazassa, uusia teuraita kasvatetaan raatojen tilalle ja johtajat läskistyvät ulkomailla.
    Ei johtajia kiinnosta paskanvertaa jokin Palestiinan itsenäisyys vaan raha.

    VastaaPoista
  7. Israel olisi perustamisensa aikaan antanut arabien jäädä alueelleen, mutta näille ei kelvannut tilanne. Halusivat mieluummin mennä "pakolaisleireille", joilla arabit keräsivät länsimaisten yliopistojen maailmanparantajien sympatiat ja vihan Israelia kohtaan. Pelkkää haisevien kamelikuskien riehumisen tarvetta on tämä palestiinalaishömpötys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arabien johtajat liki pakottivat nämä Israelin puolelle jäämässä olevat lähtemään pakolaisiksi Syyriaan, Libanoniin, Jordaniaan ja Egyptiin ennen hyökkäystä Israeliin eli itsenäisyyssodan alkamista. Heidän motivaationaan oli että kun Israelissa ei ole sekaisin arabeja ja juutalaisia, voidaan juutalaiset tappaa kaikki tehokkaammin, eikä paikallisia todistajia ole. Osalla paikallisista kun oli varsin hyvät suhteen juutalaisiin. Sitten kun arabit hävisivät tuon sodan, he eivät antaneet näiden pakoon pakottamiensa Israelin arabien sulautua omiin maihinsa, vaan pitivät heidät koko tämän ajan pakolaisleireillä eivätkä antanee kansalaisuutta eikä samoja oikeuksia kuin paikallisilla. Jos jotkut tuolla alueella ovat noudattaneet apartheid politiikkaa, niin ne ovat olleet Syyria, Jordania ja Egypti. Israelissa asuvilla arabeilla on tasan samat oikeudet kuin juutalaisilla ja heitä on osuuttaan vastaava määrä knessetissäkin.

      Poista
  8. Olisi jo korkea EU:nkin tehdä jotakin oikeita ratkaisuja, eikä vaan suunnitella taakanjakoja ja turvallisempia reittejä Eurooppaan. Väki ei nimittäin tule vähenemään ja kohta koko maanosa on tällä kansainvaelluksella tuhoon tuomittu. Katsomalla karttaa ja mieluummin vielä palloa, jossa maat ovat oikeissa mittasuhteissaan, selviää kuinka mitättömän pieni Eurooppa on ja kuinka suuri Afrikka. Lisäksi on vielä tolkuton väestönkasvu, yksistään Nigeriassa on jonkun ajan päästä saman verran väkeä kuin koko Euroopassa. Satelliittikartta näyttää myös, kuinka paljon Euroopassa on viljeltyä alaa ja kuinka vähän
    Afrikassa; sekin kertoo omaa tarinaansa.

    VastaaPoista
  9. Pikkuisen ihmetyttää, kun YK on nykyisin hiljaa kuin pissa sukassa näissä oikeissa kriiseissä, kuten Ukraina ja Israel, paitsi mitä nyt Guterres antaa ymmärtää, että Hamas hyvä ja Israel paha. Guterresin läskipää on aivan näkymätön, eikä mitään rauhansuunnitelmia tunnu olevan vireillä.
    Mutta kun Biden uhkaa laittaa Yhdysvaltojen ja Meksikon rajan kiinni kun porukkaa tulee yli niin perhanasti, niin läskipää havahtuu horroksestaan, ja alkaa torua USA:ta, että eihän nyt pakolaisia saa torjua.
    Ainoa, mikä tuntuu läskipäätä kiinnostavan, on ilmastonmuutoksella pelottelu, ja tietysti "pakolaisten" oikeus rajoittamattomaan vaelteluun ihan minne vain haluavat. Mikä on ymmärrettävää, koska hänhän on sosialisti ja entinen YK:n pakolaisjohtaja. Tuo ensimmäinen takaa sen, että järkeä ei ole ollenkaan.
    Guterresin aikana YK on menettänyt viimeisenkin merkityksensä ja arvovaltansa maailman ongelmien ratkaisussa. Ensimmäiseksi pitäisi Venäjä heittää ulos koko instanssista tai ainakin poistaa veto-oikeus päätöksiin. Aivan absurdia katsella sitä Venäjän pallopäätä siellä enimmäkseen sivistyskansojen edustajien keskellä. Kunnon siivous ohjesääntöön pitäisi tehdä, mikä koskee myös muun muassa näitä "kansainvälisiä pakolaissopimuksiakin", jotka ovat täysin toisesta maailmasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohon vaikuttaa tietysti muslimimaiden määrä ja rahoitusosuus YK:ssa. Muslimiöljyvaltiot rahoittavat YK:ta ja sen eri järjestöjä avokätisesti ja edellyttävät että heidän äänensä kuuluu niissä. Kuten UNHCR:ssä... täysin Hamasin läpisoluttama, mutta niin ovat muutkin YK:n alaiset järjestöt, muslimien ja lännen vasemmiston hallussa. Jos jokin ei ole, niin sen merkitys on niin olematon etteivät ole viitsineen vaivautua.

      Poista
    2. Joutaisi lopettaa koko YK. Länsimaat voisivat perustaa oman yhteistyöelimen, jos tarvetta on.

      Poista
  10. Aina voi miettiä, ketkä niitä tyhmiä ovat. Ovatko tyhmiä palestiinalaisten johtajat, jotka rikastuvat terrorismilla, ylläpitämällä jatkuvaa sotatilaa ja ajamalla kansaa kurjuuteen. Vai ovatko tyhmiä ne palestiinalaiset, jotka eivät heitä moisia kelvottomia johtajia ulos. Vai ovatko lopultakin tyhmiä ne palestiinan hallinnon harjoittaman terrorismin puolesta mieltään osoittavat länsimaalaiset, jotka omalta osaltaan ovat osoittamassa, että terrorismi sittenkin kannattaa.

    VastaaPoista
  11. Joku sanoi joskus että kansakunnan henkisen ja sivistyneisyyden tason voi päätellä siitä miten se kohtelee eläimiään.

    Gazan konfliktin alkuaikoina kiersi video jossa palestiinalaiset maalasivat juutalaistähden aasin kylkeen ja kiduttivat sen kuoliaaksi. Uskooko joku että tällaiset ihmiset pystyisivät johonkin loogisiin, rauhan tulevaisuudessa varmistaviin päätöksiin? Eivätkä vanhoilliset juutalaisetkaan kanojenpieksemis-rituaalissaan taida paljon tehdä eroa tästä. Levantista ja lähi-idästä peräisin olevilla kansoilla on omituinen piirre levittää kärsimystä ympärilleen ja muuhun maailmaan.

    VastaaPoista
  12. Lähes jokainen 3 vuotiaasta yläspäin oleva Gazalainen on terroristi. Noi pitäisi kaikki siirtää vaikkapa juutalais-ja rasismivapaalle Etelämantereelle ja vapautunut alue voitaisiin muokata vaikkapa metsäksi.

    VastaaPoista
  13. Miten voi kärsiä, kun koko "Palestiinaa" ei ole olemassa. Pitäisi tuo tietää jos oikeasti kuvittelee proffa olevansa. Voisi hiukan tutkia historiaa tuolla alueella jos se sitten vaikka selviäisi.

    VastaaPoista
  14. Ei ole Palestiinaa (ollut) olemassa ?
    Selailin vähän vanhoja karttakirjoja, ja nettiä.
    Ainakin 1600-luvun Abraham Ortelii:n kartassa alue on Palestiina. Hollantilaisessa vuoden 1700 kartassa myös. Ja vuosina 1785 ja 1905 myös löytyy alueen nimenä Palestiina. Nämä kaikki mielestäni ennen Britannian mandaattia alueella.
    Löytyi myös pari Juudea nimeä kartoista, samoin Egypti, Syyria, Turkin keisarikunta, Foinikia (jossa kyllä oli koko Välimeren itäpää. Ja Taisi olla Roomakin, eli alue on vaihtanut omistajaa koko ajan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alueella jota kutsutaan Palestiinaksi, on asunut ja asuu kymmenkunta eri kansaa. Ja niistä viimeisimmin tulleet ovat arabeja. Eivät he voi noin vain omia aluetta ja sen nimeä itselleen, ei heitä siten kutsuttukaan ennenkuin joskus 50-60 luvuilta alkaen, siis tarkoittaen vain Palestiinan muslimiarabeja. Sitä ennen palestiinalaisia olivat kaikki nuo muutkin, juutalaiset useat eri ryhmät, erilaiset kristityt ja tietty muslimit heitäkin montaa eri heimoa ja laatua, ei kaikki arabeja. Palestiinan juutalaisia, eli palestiinalaisia hekin, kutsuttiin myös sabroiksi.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.