torstai 6. kesäkuuta 2024

Perussuomalaisten laimea äänestysaktiivisuus antaisi SDP:lle, Vihreille tai RKP:lle lisäpaikan europarlamenttiin

Euroopan parlamentti tulee ensi viikonloppuna siirtymään oikealle, koska erityisesti kansalliskonservatiiviset puolueet näyttävät nostavan kannatustaan selvästi. Tähän on johtanut ennen kaikkea Eurooppaan kohdistunut niin sanottu humanitaarinen maahanmuutto ja sen seurauksena tapahtunut yhteiskuntien kehitysmaalaistuminen lisääntyneine huume-, väkivalta- ja seksuaalirikollisuuksineen. 

Kansalliskonservatiivit ovat etenemässä erityisesti Saksassa, Ranskassa, Italiassa, Hollannissa ja Puolassa. Siis juuri niissä maissa, joista valitaan eniten edustajia europarlamenttiin.

Suomessa Ylen tuore eurovaaligallup ei tuottanut suurempia yllätyksiä. Sen huomionarvoisin seikka oli se, että Ylen edellisessä kyselyssä mitattu Perussuomalaisten tolkuton notkahdus ja Keskustan suuri nousu olivat varsin todennäköisesti mittausvirheitä ja nyt puolueet palasivat lähemmäs todellista kannatustaan 16,5 ja 11,9 prosentin kannatuksillaan.

Muuten galluptulos ei tarjonnut suuria yllätyksiä. Kokoomus oli edelleen kärjessä ja Suomen sosialidemokraattinen puolue toisena. Niiden jälkeen tulivat Perussuomalaiset, Keskusta, Vasemmistoliitto ja Vihreät. Sekä niiden perässä muutama pienpuolue, joista yksikään ei nyt mitatuilla kannatuksilla saisi paikkaa europarlamenttiin.

Ylen kyselyn mielenkiintoisinta antia olivatkin juuri puolueiden ennakoidut paikkaluvut. Suurista puolueista Kokoomus yltäisi sen mukaan neljään paikkaan ja SDP sekä Perussuomalaiset kolmeen. 

Näistä laskelmista toteutuu lähes varmasti Kokoomuksen paikkaluku. Sen sijaan SDP:n ja Perussuomalaisten paikkaluku on riippuvainen puolueiden kannattajien äänestysaktiivisuudesta. 

Eli mikäli SDP:n kannattajat ovat muiden kannattajia aktiivisempia äänestäjiä, voi puolue saada vielä neljännenkin europarlamenttipaikan. Perussuomalaisten osalta kannattajien laimeaksi jäävä äänestysinto taas tarkoittaisi kolmannen paikan siirtymistä jollekin toiselle puolueelle - todennäköisimmin juuri SDP:lle tai Vihreille - ellei se sitten menisi RKP:lle tai Kristillisdemokraateille.

Siksi erityisesti Perussuomalaisten kannattajien kannattaa käydä äänestämässä sunnuntaina, mikäli he katsovat SDP:n, Vihreiden tai RKP:n europolitiikan olevan suomalaiselle yhteiskunnalle haitallista! Toki äänestää kannattaa kaikkien muidenkin, mutta juuri Perussuomalaisten kannattajakunnan äänestysaktiivisuudella on näissä vaaleissa poikkeuksellisen suuri merkitys.

33 kommenttia:

  1. Joka ikinen eu intoileva pyrkyri oli puolue mikä tahansa on Suomelle virus. Siitä ei eroa mikän puolue, ei edes persut. Minulle riitti kun ko puolue äänesti mynteiseti eu:n uudelle maahanmuuttolaille joka upottaa koko euroopan. Persujen mielestä on upeaa ottaa Suomeen kaikki 3 maailman sosiaalipummit mitä eu ohjaa, eihän siitä mene kun 20.000€ jokaisesta tulijasta sakkoja jos Suomi ei ota noita vastaan, eli sama mitä, Suomi tuhoutuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä se jaksat vängätä.
      Kerro nyt vihdoin mikä se äänestys oli mistä höpötät ja milloin se tehtiin?
      Muuten juttusi on silkkaa valhetta.

      Poista
    2. Lukisit sinä sisäministeriön sivuja. Siksi hallituksella on viralliset sivut että sieltä kansalaiset saa luettua mitä ollaan tekemässä ja tehty. Minä en niitä tolloja ihmisia jaksa auttaa että jos eivät jaksa edes lukea ministeriön sivuja, olkoot sitten tiedottomia ja aukokoot tyhminä päätään. Tuollaisten takia ollaan myös tässä maassa polvillaan. Turha sitten ihmetellä kun alkaa kolmanen maailman rynnistys tähän maahan. Nyt niitä nimittäin on tulossa. 2015 oli vain hyttysen läjä verrattuna siihen mitä on tulevana. Jos et sitäkään tiedä, brysselissä Suomella ei ole mitään päätösvaltaa, ei sitten yhtään eikä ole myöskään tulossa, Suomi on nurkkaruusu jota ei kuunnella. Ainostaan irtaantumalla unionista Suomi voi parantua, mutta eroa ei aja yksikään puolue, ei edes persut, ne on muuttuneet kokkareiksi.

      Poista
    3. Ei kannata ottaa vakavasti tuon anon 08:36 horinoita. Kyseessä on muunneltua totuutta suoltava persumoukka.

      Poista
    4. Ymmärtääkseni asiat päätetään eduskunnassa eikä ministeriössä.

      Poista
    5. Ano 8:07 ja Historix, opetelkaa lukemaan ja lopettakaa valehteleminen.

      Poista
    6. Persumoukka se on persumoukka, vaikka putinin voissa paistais!

      Poista
    7. Historix taisi hukata ylevän tyylinsä, kun sai kritiikkiä jatkuvasta persumollauksestaan.

      Poista
    8. Jep, kokeillaan nyt sitten olla poliittisesti epäkorrekti. Sitähän peräänkuulutettiin . Ei nyt rutista kaikesta, vaikka osuukin takaisin päin.

      Poista
    9. Koska ette pysty näyttämään mikä se äänestys oli mistä höpötät ja milloin se tehtiin, niin tajuaa jutun pelkäksi valheeksi.

      Poista
    10. Ano 8:07 ja Historix. Olette tässä asiassa yksinkertaisesti väärässä. Ellette usko minua tai kanssakommentoijianne, niin kuunnelkaa edes Eva Vlaardingerbroekia. Hän selittää miksi juuri nyt on tärkeää äänestää: https://x.com/EvaVlaar/status/1798405571403448586

      Noin muuten olisi kohteliasta olla toistamatta samaa väitettä jokaisen blogikirjoitukseni perään. Näkemyksenne perussuomalaisista ja heidän puolueestaan on varmasti rekisteröitynyt kaikille tämän blogin vakiolukijoille jo nyt.

      Poista
    11. Äänestämisen tärkeyttä ainakaan minä en ole kiistänyt. Mietin, että vähissä ovat hyvät vaihtoehdot - jos niitä edes enää on.

      Toki vihervasemmiston voitto olisi taas suuri askel huononpaan, mutta samoin olisi kokoomuksen tai keskustan, puhumattakaan Ruåtsalaista.

      Persut olisivat periaatteessa paras vaihtoehto, mutta käytännön varauksin. Siksi olen kirjoittanut, mitä kirjoitin. Luottamus heihin on kokenut kolauksia.

      En oikein ymmärrä, miksi edellisen julkituominen aiheutti eräältä anolta noinkin voimakkaan ja henkilöön käyvän hyökkäyksen. Asioistahan täällä pitäisi keskustella?

      Poista
    12. Kalergi-suunnitelma6. kesäkuuta 2024 klo 18.03

      Kunnioituksesta nostan hattua ja syvään kumarran Eva Vlaardingerbroek'ille - eikä pelkästään siksi, että hän perustelee äänestämisen tärkeyttä.
      Olen lukenut hänen sanomisistaan ja mielipiteistään.

      Poista
    13. Jos ei edes perseet tiedä, "mikä" äänestys eu:ssa olei mille persut atoin kannatuksesna, niin ei voi kun ihmetelle puolueen kannattajien tyhmyyttä, tuollaisten takia tämä maa on polvillaan tuhoutumassa. Ette te tajua mistään mitään kun ette seuraa poliikkaa ja puolueiden tekemisiä, ette sitten yhtään.

      Poista
  2. Jos persut voittaa kolme paikkaa, tuloksen kruunaa se, että Teuvo Hakkarainen ei ole joukossa. Kaikkiaan ehdokkaita on kahta sorttia: oma maa ensin ja oma lärvi ensin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogistin ounastelema laimea äänestysaktiivisuus yhdessä Hakkaraisen viemien äänien vuoksi johtanevat siihen, että persut jäävät kahteen edustajapaikkaan.

      Poista
    2. Tuskin äänestäjät lähtevät jonkin pikkupuolueen sitoutumatonta ehdokasta äänestämään kun ei ole mitään vaikutusvaltaa eikä todellista mahdollisuutta läpi menoon.

      Poista
  3. Jokainen ääni vihersossuja vastaan on ääni järjen puolesta. Nyt on ehkä hullua, mutta voisi olla paljon hullumpaakin. Oppositiosta on helppo huudella, mutta joskus tehtävä ikäviä päätöksiä , etteivät muut saisi aiheutettua katastrofia.

    VastaaPoista
  4. Solisaliraateilla on vahva oikeassaolemisen usko; hyräilevät, "maksamme velkaa" ja kiittävät itseään ehdottomasta hyvyydestä.
    Persuilla, sensijaan, on yleensä pragmaattinen asenne, joka epäideologisuudessaan saattaa passivoida äänestäjää.
    SDP:n propaganda on kantanut mätää hedelmää SDP-uskovaisissa.
    Ikävä kyllä,se on myös vaikuttanut Suomassa asuviin afrikkalaisiin. Afrikkalaiset uskovat vakavasti sossupropagandaan, jonka mukaan he ovat rakentaneet Suomen.
    Siihen ei auta edes se peruskysymys, miksi koko musta afrikka on raiskiolla.
    Asian toteaminen afroporukassa aiheuttaa vain turhaa väkivaltaa, afrojen puolelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muslimit jättävät SDP:n sinä vaiheessa kun heitä on tarpeeksi kansalaisina perustamaan oman puolueen, joka saa läpi useamman ehdokkaan.

      Poista
  5. Poliittisten pukareiden eilisiltainen vaalitentti MTV:lla oli irvokas näyttämömukaelma "keskustelusta" jossa mukamas pitäisi pohtia valtakunnan kannalta tärkeitä kohtalonkysymyksiä.

    Pelkkää puoluepolitiikkaa, kullakin oli käytettävänään muutama minuutti ohjelma-ajasta. Ja poliitikot ovat todellisia retoriikan automaatteja -- poliitikon lause ei varsinaisesti ala mistään eikä lopu mihinkään, mutta suu käy koko ajan. Miehet paatostelevat, naiset kälättävät. En huomannut että kukaan olisi kokenut ainoatakaan oivallusta.

    No, presidentivaaleissahan harjoittelimme valintaa ruton ja koleran välillä, ehkä pitää uskoa siihen että sen jo osaamme. Asiakysymykset ovat kuitenkin yhtä levällään kuin ennenkin, eikä toivoakaan että poliittisella älyllä niitä ratkaistaisiin.

    Kuinka ratkaistaisiin, kun ei osata edes esittää oikeita kysymyksiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, politiikassa näyttää olevan vain sen yhteisen kakun jakamistavasta.
      Minusta ainoastaan Purran ei-politiikkomaisessa puheessa heijastuu huoli tämän viismiljoonaisen kansan identiteetin säilymisestä.

      Poista
    2. Valitettavan totta Seppo.
      Kiitokset kirjasta!

      Poista
  6. Olen samaa mieltä ja vaikken kaikesta pidäkään sen enempää perussuomalaisten kuin hallituksen toimissa, niin puolueen äänestäminen on käytännössä ainoa mahdollisuus yrittää torpata EU:n liittovaltiokehitys sekä tulonsiirtounionin muodostuminen. EU:n kunnianhimoinen ilmastopolitiikka tulee ajamaan maanosan teollisuuden Kiinaan ja laskemaan ihmisten hyvinvointia. Kiina ja Intia taitavat olla vuoteen 2050 saakka käytännössä ilmastonmuutoksen vapaamatkustajia, kun siinä vaiheessa EU haluaisi olla jo hiilineutraali.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalergi-suunnitelma6. kesäkuuta 2024 klo 11.21

      Ilmastouskonto näyttää tällä hetkellä olevan haitallisin uskonto ainakin Suomelle, islam hyvänä kakkosena. Viherkommarit ovat ilmastouskonnon ylipappeja, eikä heillä naisia todella sortavaa islamiakaan vastaan näytä mitään vastaansanomista olevan, päätellen siitä kuinka heille kaikki muslimi-pakolOisetkin ovat tervetulleita anteliasta suomalaista sosiaaliturvaa nauttimaan - asylum-taikasanan lausuttuaan.

      Poista
  7. Tämänpäiväinen sitoutumaton, mutta äärivasemmistolainen Turun Sanomat käy omaa vaalikampanjaansa Suomen tuholaisten puolesta. Tekeleessä on juttu jostakin ulkomailta tulleen ja Suomen ilmaisesta koulutuksesta nauttineen naisoletetun väitöskirjasta.

    Yllättäen aiheena oli maahanmuuttajien kokema sorto. Väitöskirjaksi väitetyn kuonakasan kyseenalaistamaton totuus tuntui jutun perusteella olevan, että kaikilla maailman kehitysmaista tuleviila mulliturvilla on perusoikeus tulla suomalaisten elätettäviksi.

    Tällaisia tieteeksi valehdeltuja tuotoksia feministikommunistinen yliopistomme nykyään ulostaa. Kyllä on tohtorinhattujen arvo laskenut valkolakinkin alapuolelle. Enemmän kunnioitan hankkijan lippistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on useita tieteitä ja yliopistoissa niitä edustavia tiedekuntia. Suurimmassa osassa niistä eletään ja toimitaan edelleen lähtökohtaisesti tieteen ehdoilla.

      Poista
  8. Kun ns. koronalla perusteltu 'elvytyspaketti' on vielä suttaamatta, uutta velkavetoista pakettia pukkaa Pääomaunioni-kuorrutuksella. Siinäpä sitten riittää pilteillä maksettavaa.

    Jos tämä tuntuu huonolta ajatukselta, on lienee tasan yksi puolue joka on vastustaa yhteisvelkaa.

    https://www.tichyseinblick.de/wirtschaft/baerbock-macron-frankreich-haushalt-kapiatalmarktunion/

    V-V F

    VastaaPoista
  9. Yle tänään

    Puolassa raja-aidan takaa puukotettu sotilas on kuollut

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-232908

    Artikkelista poimittua

    Puolassa toukokuun lopulla raja-aidan läpi puukotettu sotilas on kuollut, maan armeija kertoo. Onnettomuus tapahtui Valko-Venäjän vastaisella rajalla, jossa armeijan mukaan raja-aidan läpi kurottanut siirtolainen puukotti sotilasta rintaan.

    Sotilas vietiin kriittisessä tilassa sairaalaan Hajnowskaan. Torstaina hänet siirrettiin sotilassairaalaan Varsovaan, mutta hän kuoli sinne iltapäivällä.

    Valko-Venäjän vastaiseen rajaan on muutenkin liittynyt viime aikana kuohuntaa Puolassa.

    VastaaPoista
  10. Nyt ei tarvita EU parlamenttiin veneen keikuttajia. Kaikki äärihörhöt on parasta jättää rannalle.

    Suomen etu on valtavat yhteisvelat, se johtaa liittovaltioon nopeimmin ja on Suomen turva. Saksalaisia kiinnostaa Suomen puolustaminen paljon enemmän jos toinen vaihtoehto on bratwurstin vaihto kaurapuuroon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saksalaisilla ei ole tästä hetkestä ainakaan kahteenkymmeneen vuoteen mitään millä he puolustaisivat edes itseään saati muita. Se on karua luettavaa millaiseksi Von der Leydenin puolustusministeriaikana Saksan Buindeswehr viimeisteltiin. Ei heillä ole mitään joukkoja eikä mitään varastoissa. Kasarmeilla porukka ostaa itse omat ruokansa kyliltä, ei ole edes ruokaloita. Kun ottaa huomioon lähtötason ja sen miten tilanne on viimeisen kahden vuoden aikana muuttunut, eli ei yhtään, niin se parikymmentä vuotta on se parhaan tapauksen arvio, ei pahimman.

      Poista
  11. Kalergi-suunnitelma6. kesäkuuta 2024 klo 19.57

    @RMXnews
    -
    Seuraa [Eva Vlaardingerbroek]: ”Jos emme ala taistella maanosamme puolesta, aika, jossa elämme, jää historiaan aikana, jolloin länsimaiden kansoja ei tarvinnut valloittaa valloittaakseen.”. Meidän korruptoitunut eliittimme kutsui hyökkääjät sisään!"

    Pätee myös meillä, meidän korruptoitunut, ylikansallisia globaalikommunistisia feodaaliherrojaan kumartava isänmaaton poliittinen "eliittimme" käy kuuntelemassa ohjeistusta mm. Bilderberg-kokouksissa ja WEF'in perustaja-toimitusjohtaja Klaus Schwabin pitkäkestoisilla kurseilla - tavallisten tallaajien kuppaamiseksi ja turmioksi, tavoitteena harvainvaltainen tyrannimainen maailmanhallitus, johon EU-diktatuuri on vain yksi etappi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eurooppa joutaaki mennä, tuhoutua, tulevaisuus on aasian ..

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.