perjantai 18. lokakuuta 2024

Hamasin johtajakysymys: riittävätkö luvassa olevat neitsyet?

Israelin puolustusvoimat otti hengiltä Khan Younisin teurastajana tunnetun Yahya Sinwarin. Samalla palestiinalaisterroristit menettivät jälleen johtajansa. 

Kyseessä on epäilemättä kuluneen viikon paras uutinen, mitä osoittaa sekin, että Israelin ulkoministerin mukaan Sinwarin kuolema mahdollistaa panttivankien välittömän vapauttamisen ja avaa tien Hamasin ja Iranin hallinnasta vapaalle Gazalle. Näin sopii tietenkin toivoa. 

Selvää on kuitenkin, että johtajan kuolema yhdistettynä kuluneen vuoden aikana henkensä menettäneiden muiden terroristijohtajien kuolemaan - Al-AruriNasrallahHaniyehAqil ja Wahbi - nostaa vähänkään ajattelukykyisten ihmisten rimaa ryhtyä johtamaan Hamasia. 

Tähän tuskin auttaa edes muslimien tarina paratiisissa odottavista 72 neitsyestä, sillä se on tarkoitettu ymmärtämättömälle rahvaalle, eikä osaavien ja pätevien ihmisten usko siihen ole todennäköistä. Niinpä järjestön johtoon pyrkinee ykkösluokan johtajakandidaattien sijaan kolmannen luokan tunareita, joita ajaa puhdas fanatismi. 

Siten Sinwarin kuoleman välittömänä seurauksena lienee Hamasin terrorististen ja sotilaallisten kykyjen heikkeneminen entisestään. Tai vaihtoehtoisesti sellaisen henkilön valtaan nouseminen, joka tunnustaa tosiasiat ja pyrkii normalisoimaan palestiinalaisten suhteet Israeliin. 

Jälkimmäinen lienee Israelin ulkoministerin toiveissa - hänen lausuntonsakin perusteella - mutta nähtäväksi jää, ovatko palestiinalaiset kypsyneet siihen. Vai vieläkö heillä on intoa jatkaa oman ja lastensa tulevaisuuden tuhoamista. 

Itse en olisi valmis lyömään vetoa rauhantahtoisen henkilön puolesta, vaan veikkaan Hamasin seuraavaksi johtajaksi jonkinlaista äärimmäistä idioottia, joka menettää henkensä - edeltäjänsä tapaan - muutaman seuraavan kuukauden kuluessa. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Viesti palestiinalaisille, jotka haluavat kuormittaa Suomen terveydenhuoltoa
Terroriteon ensimmäisen vuoden saldo
SDP vaati Suomea tunnustamaan olemattoman terroristivaltion

14 kommenttia:

  1. 72 neitsyttä. Tämä tarina kertoo vain sen, kuinka typeriä uskonnot ovat, erityisesti islam.
    Neitsyen metsästäjiä oli taas Malmin kauppakeskus väärällään. Kun töissä ei käydä, niin käyhän sekin työstä.
    Eiköhän nuokin kohta löydä tiensä Suomeen, suomalainen viher/vas/demari-poliitikko voi antaa ohjeita.

    VastaaPoista
  2. Terroristithan elää terrorismista, heiltä katoaa elämästä tarkoitus jos tulee rauha. Islamisteilta ylipäätään katoaa elämän tarkoitus jos ei ole vastakkainasettelua vääräuskoisten kanssa.

    VastaaPoista
  3. Rauha ei kelpaa Hamasille. Onko esteenä islam uskonto?

    Sehän opettaa heitä, että kaikki muut ovat vääräuskoisia, jotka joko alistetaan tai jos se ei onnistu, heidät voidaan tappaa.
    Nyt ei onnistu kumpikaan mutta loppuun asti yritetään eikä siten rauhaan voida suostua.

    Minusta tuntuu siltä, että muslimien aiheuttamat ongelmat ovat kaikkialla lähtöisin tästä niin sanotusta uskonnosta ja sen määräyksistä.
    Miten muun maailman pitäisi toimia, että se uskonto ja muslimit muuttuisivat rauhantahtoisiksi ihmisiksi sekä alkaisivat kunnioittamaan myös muita ihmisiä ja kansoja?

    VastaaPoista
  4. Kun tavoitteena on maailmanlaajuisen kalifaatin muodostaminen, terrorismi jatkuu ja rauha on valovuosien päässä.

    VastaaPoista
  5. Kenties Hamas värvää johtoon lapsen. Tällöin Israelin kynnys tappaa johtaja on vähän korkeampi.

    VastaaPoista
  6. Loistava isku jälleen Israelilta. Pistää terroristit ajattelemaan kuka seuraavaksi pomoksi.

    VastaaPoista
  7. Mikäli seuraava johtaja ymmärtää vapauttaa Hamasin pitämät panttivangit - se osaltaan johtaisi rauhaan.
    Mutta rauha ei ole Hamasin tavoite joten sota jatkuu, kuin myös palestiinalaisten kärsimys.

    VastaaPoista
  8. Tämä neitsytjuttu kuvaa, millä tasolla muslimien moraalis-eettinen ajattelu mataa, eli pikkuisen navan alapuolella. Kun täällä maan päällä naiset verhotaan päästä varpaisiin, aiheutetaan miehissä pohjaton seksuaalinen turhauma. Joten joku kaikkien imaamien isä on oivaltanut, että parasta mitä paratiisi voi tarjota, on rajaton seksi 72 neitsyen kanssa. Siinäpä sitä motivaatiota liittyä terroristeihin odottamaan pääsyä paratiisin iloihin, kun kadulla näkee vain käveleviä jätesäkkejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, rajaton seksi 72 neitsyen kanssa? Kun on yhden korkannut, neitsyitä on enää 71. Tuo määrä neitsyitä on kulutettu loppuun parissa kuukaudessa. Sen jälkeen musulla ei ole neitsyitä vaan käytettyä tavaraa. Paratiisin luonne on muuttunut. Puikulapäitä on kustu silmään.

      Poista
    2. Suhtautuminen naisen sukupuolielimeen on hiukan kieroontunut muslimeilla, kuten suurin piirtein kaikkiin muihinkin asioihin. Kuinkahan moni nuori muslimityttö ja -nainen saakaan kärsiä ja kuolla perheen sairaalloisen kunnian vuoksi, kun sen pimperon koskemattomuutta vartioidaan. Miten kaikki naisten täyttämät vihervasemmistolaiset ja feministiset instanssit silti haluavat tätä monimuotoista rikkautta Suomeenkin, on järjellä selittämätön asia.

      Poista
  9. Kun näin ensimmäisen Israeli Defence Forcsesin julkaiseman kuvan eliminoidusta Hamas johtajasta, mieleeni tuli ajatus:"Onko tukka hyvin, näkyykö kello?"

    VastaaPoista
  10. Joskus on tullut mieleeni tällainenkin ajatus:
    Olisikohan niille terroristeille ihan oikein, jos heitä siellä tuonpuoleisessa todella odottaisi 72 neitsyttä, kenties kaunistakin, mutta he kaikki olisivatkin miehiä vihaavia kovan linjan feministejä, ja sitä paitsi lesboja. Monista meikäläisistä feministeistä he kuitenkin eroaisivat siinä, että he vihaisivat myös ja ennen kaikkea muslimimiehiä. Ja varsinkaan he eivät millään muotoa voisi hyväksyä sitä terroritekoa, jonka heidän luokseen saapunut muslimimies on tehnyt. Vaan he moittisivat häntä ja nalkuttaisivat siitä hänelle yhtä mittaa ja iankaikkisesti. Koko ajan olisi ainakin osa heistä paikalla haukkumassa. Ja he myös pitäisivät häntä vankina paikassa, josta hänellä ei olisi mitään mahdollisuutta poistua. Lisäksi he olisivat ruumiinvoimiltaan ainakin sen verran vahvoja, että jos tuo terroristi yrittäisi vaikkapa raiskata yhden heistä, tai vaientaa väkisin, muut 71 yhteisvoimin kyllä voittaisivat hänet tappelussa. Siten he kyllä pysyisivät ikuisesti neitsyinä.
    Taitaisi olla niille terroristeille aikamoinen pettymys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, helvettiinhän nuo joutuvat joka tapauksessa.

      Poista
  11. Jo sosiologian isähahmo Durkheim puhui sosiaalisesta sitovuudesta ja yhteisöjen ylittämättömistä eroista -- ajattelumme olisi lähdettävä liikkeelle siitä, että yhteisödynamiikka ja yhteisömoraali eri kulttuureissa eivät ole vain erilaatuisia, vaan jopa sosiodynaamisesti päinvastaisiin suuntiin meneviä. Siinä missä kehittymättömille yhteisöille on ominaista vahvistaa yhteisön sisäistä sosiaalista sitovuutta, siinä yksilölliseen eriytymiseen pyrkivät kulttuurit pitävät individualismia arvona ja ovat omat yhteiskuntansa organisoineet roolien periaatteellisen vaihdettavuuden ja päämäärärationaalisuuden pohjalta.

    Meidän ei liikaa kannata röyhistellä omia rintojamme tällaisten sosiologisten perustotuuksien ymmärtämisessä saati niiden hallitsemisessa. Omat koulumme -- akatemioita myöten -- eivät opeta sosiologian perusasioista mitään. Sanon tämän nyt vain esimerkkinä ja tilannekuvana: kun joku voi nimimerkillä "professori" kirjoittaa ylläolevan blogitekstin kaltaisia pohdiskeluja, se kertoo tosiasiassa vain synkkää kieltä siitä miten täydellisesti käsitteellisen stiiknafuulan vallassa koko yhteiskuntamme elää.

    Joo, ei niiden neitsyiden lukumäärällä ole väliä, vaan sillä, mikä oikeasti ratkaisee kulttuurien tosiasiallisen sosiodynaamisen erisuuntaisuuden. Sitä ei ratkaise mikään. Terroristijärjestöt eivät ole sitä mitä omissa yhteisöissämme ja eurooppalaisessa individualismissa tarkoitetaan "järjestöllä". Terrorismi ei ole roolien vaihdettavuuteen perustuvien yhteiskuntien ominaisuus, vaan sellaisten kulttuurien ja yhteisöjen, joissa mitään organisatorisia rajoja ei yhteisöä läpäisevään valtamagiaan voi tehdä.

    Nuo sosiaalisesti sitovien kulttuurien kulttuuri-ilmiöt, kuten viholliskuvien tarve, pyhä sota ja väkivalta tulevat kaikkien niihin kohdistuvien eliminointiyritysten seurauksena vain vahvistumaan. Niitä vastaan taistelemisella on vain paradoksaalinen seuraus. Emme pysty kehittämään tehokkaita tai edes enemmän vaikuttavia keinoja niin kauan kun emme edes salli itsellemme tietoa sosiologian alkeista.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.