Selvällä suomenkielellä sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että RKP haluaa vähentää mieluummin suomalaisia palvelevia julkisia menoja kuin kehitysmaiden gepardihattujen tilejä lihottavia lahjarahoja. Lisäksi hallitusneuvotteluissa on näkynyt se, kuinka RKP on turvautunut neliraajajarrutukseen maahanmuuttoasioissa.
Tästä kaikesta en syytä RKP:tä. Se on linjannut nämä asiat selkeästi, eikä sitä voi pakottaa hallitukseen vasten tahtoaan. Eikä RKP:tä toki olisi sinne tarvittukaan, ellei Keskusta olisi pettänyt jälleen kerran suomalaisia. Eli päättänyt poliittisen vihervasemmiston kanssa liittoutumalla tehdä kaikkeansa estääkseen maatamme saamasta järkevää politiikkaa tekevää hallitusta tuleviksi vuosiksi.
Näin RKP:lle syntyi asema, jossa se voi vaatia hallitukseen osallistumisensa ehdoksi muidenkin tavoitteidensa kuin ruotsinkielen aseman turvaamista. Ja sen se todellakin näyttää tekevän.
Tässä yhteydessä on syytä lopuksi todeta, että tuoreessa Helsingin sanomien gallupissa hallitusneuvottelujen pääpuolueet Kokoomus ja Perussuomalaiset saivat kansalaisilta vahvan tuen pyrkimyksilleen muuttaa suomalaista yhteiskuntaa tosiasioihin perustuvaksi. Siksi olisi sääli, mikäli Keskustan selkärangaton päätös vihervasemmiston kanssa liittoutumisesta johtaisi niiden asettamien tavoitteiden vesittämiseen.
Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Tähtääkö Eva Biaudet hallitusneuvotteluiden kaatamiseen?
Terveydenhuolto tuli äärimmäiselle rajalle
Perussuomalaisten ja Kokoomuksen traumat
Tähtääkö Eva Biaudet hallitusneuvotteluiden kaatamiseen?
Terveydenhuolto tuli äärimmäiselle rajalle
Perussuomalaisten ja Kokoomuksen traumat
Päätöksellään Kepu jatkaa Suomelle tuhoisaa linjaa. Saa nähdä miten tässä kaikessa käy.
VastaaPoistaKuinka paljon Kepun petokseen vaikutti sen puheenjohtajan Annika Saarikon ideologia? Taisi käydä niin, että vihervasemmistolaisen maailmankuvan harhoissa elävä nainen onnistui tekemään jättimäisen vahingon meille suomalaisille. Miksi naisia ylipäänsä päästetään päättäviin asemiin, kun on nähty mitkä ovat sen seuraukset? Jo monta monituista kertaa...
VastaaPoistaRkp ja persut eivät sovi samaan hallitukseen. Turha tuupata väkisin.
VastaaPoistaIlmaisu "kuivana kakkoseen" lienee sopiva kuvaamaan yritystä tunkea nämä kaksi samaan hallitukseen.
PoistaKuivana poikittain kakkoseen.
PoistaPS ei missään nimessä saa taipua nyt näissä neuvotteluissa vaan edellytän, että he katkaisevat neuvottelut ellei RKP luovuta!!!!
Sanon tämän alusta saakka PS:a äänestäneenä henkilönä. Jos PS ei pysy linjassaan, ääneni siirtyy SML:lle!
t: Vitjaantunut Stadilainen
Olisi kiva nähdä muutaman keskustalaisen ilmoittavan puolueelleen, että siirtyvät Kokoomukseen, PS:ään, KD:en tai Liike Nytin jäseniksi. Itse en tunne Keskutalaisia, mutta luulen, että monilla olisi halua edustaa mieluummin em. puolueiden linjaa kuin vihervasemmistolaista linjaa. Voisiko vaikka Hannu Hoskonen toimia esimerkkinä ja siirtyä ensimmäisenä.
VastaaPoistaKukapa omaa oksaansa sahaisi? Muun muassa Yhteiskunta-alan korkeakouluteutut ry on noussut pontevasti puolustamaan kehitysapua. Se kuulemma vahvistaa demokratiaa, ihmisoikeuksia ja osaamistasoa ja ehkäisee näin eriarvoisuutta, köyhyyttä ja aseellisia konflikteja. Onko tästä mitään todisteita? Ei ole; 60:ssä vuodessa länsimainen raha ja muu apu ei ole tuottanut Afrikassakaan muuta kuin räjähdysmäisen väestönkasvun. Sitten vielä RKP ehdottaa tällaisena aikana Suomen rahallisen avun nostamista 0,7 prosenttiin BKT:stä, johon ei taida pystyä mikään maa maailmassa. RKP kuvittelee olevansa vielä demarihallituksessa ; rahaa on!
VastaaPoistaPitäisikö hallitusneuvotteluissa antaa enemmän painoarvoa niiden puolueiden ehdotuksille, joille kansa on antanut tukensa? Eikö tämä olisi demokratiaa?
VastaaPoistaEi RKP:tä eli pikkukielipuoluetta voi päästää siihen asemaan, että se voisi jotain sanella.
VastaaPoistaSe ei missään nimessä ole maan etu tässä tilanteessa.
Silloin täytyy yrittää kokoonpanoa
kok 48 kansanedustajaa
ps 46
krist 5
liike 1
Yhteensä 100 kansanedustajaa.
Mikäli puhemies on hallituspuolueista, epäluottamuslauseäänestyksessä ääniä max 99. Oppositiolla 100.
Lähteekö kepulaiset mukaan kaatamaan tätä hallitusta vihervasemmiston eduksi?
Se selviää kokeilemalla jos tämä täytyy tiukaksi vetää.
Mikäli puhemies esim. kepusta, hallituksella enemmistö äänestyksessä.
Toisaalta tämä toinen leiri
SDP 43 kansanedustajaa
vihr 13
vas 11
RKP 10
Yhteensä 77 kansanedustajaa.
Tällä vaihtoehtoisella kokoonpanolla toimivaa hallitusta ei synny. Sikäli mikäli keskusta pysyy oppositiossa vaikka Annikalla mieli tietysti olisi jatkaa vihervasemmiston aisankannattajana. Miten keskustan jäsenet tai kannattajat?
Eduskuntavaalien selkeä äänestystulos ja kansan tahto tuli selväksi. Vihervasemmistolainen vaihtoehto ei kelvannut vaan haetaan muutosta.
Nyt pitää poliitikoilla olla selkärankaa eikä pikkupolitikoinnilla tuhota kaikkea.
Sen verran isoja asioita maailmalla on nyt menossa, että suomalaisten pitää hoitaa omat asiansa kuntoon tai joku muu tulee sen tekämään puolestamme.
Ajattelin itsekin tuota ensimmäistä vaihtoehtoa, se voisi toimia. Marin itse ehdotteli vähemmistöhallitusta. Tuskin keskusta on valmis kaatamaan hallitusta tässä vaiheessa. Tulisi vielä huonompi vaalitulos. Keskustan voisi ostaa vaikka hyvinvointialueiden lukumäärän säilymisellä.
Poista"kok 48 kansanedustajaa
Poistaps 46
krist 5
liike 1
Yhteensä 100 kansanedustajaa."
Entä Ahvenanmaan edustaja. Ei liene RKP:n jäsen. Voisiko tulla mukaan, jos saisi ministerin salkun.
acc
Keskusta on todellinen ongelmatapaus linjattomuudessaan äänestäjän kannalta, kun ei voi koskaan tietää mille puolelle se missäkin asiassa asettuu. Nyt on tullut kuitenkin vaaleissa todistettua se, että Saarikon vihervasemmistoa myötäilevä politiikka on ajanut täydellisesti kiville. Aika olisi tullut Saarikon ottaa pää pois jääkaapista (metafora Nils-Aslakilta) ja erota, mutta sitähän ei tapahtunut, koska hän on niin "vastuuntuntoinen" (ja röyhkeä). Kumma kun jäljellä olevat keskustalaiset katselevat tuollaista, vaikka mm Hoskonen ainakin olisi jo valmis vaihtamaan johtajaa.
VastaaPoistaOvatko rkpeen äänestäjät niitä rantaruotsalaisia vai sitä sivistynyttä osaa ruotsia kotikielenään puhuvista? On ilo tuntea jälkimmäisiä.
VastaaPoistaYle tänään
VastaaPoistaJättitutkimuksen huolestuttavat tiedot: suomalaisten elämänlaatu on romahtanut ja itsemurha-ajatuksia aiempaa useammalla
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Terve Suomi -väestötutkimuksesta on saatu ensimmäisiä tuloksia. Ne antavat huolestuttavia tietoja työikäisten voinnista.
https://yle.fi/a/74-20032176
Artikkelista poimittua
Työikäisten psyykkinen kuormittuneisuus on lisääntynyt merkittävästi: joka viides työikäinen eli 20–64-vuotias kokee merkittävää psyykkistä kuormittuneisuutta.
THL:n Terve Suomi -väestötutkimuksen kyselyosuuden tuloksista käy myös ilmi, että työikäisten elämänlaatu on heikentynyt voimakkaasti viime vuosina.
Vain joka toinen työikäinen kokee elämänlaatunsa hyväksi, kun neljä vuotta sitten näin koki vielä yli 60 prosenttia työikäisistä, kerrotaan THL:n tiedotteessa.
Yksi huolestuttavimmista tuloksista liittyy kuitenkin itsemurha-ajatusten yleistymiseen alle 50-vuotiailla.
Kun vuonna 2018 itsemurha-ajatuksista kertoi joka kymmenes, nyt niistä kertoi joka kahdeksas alle 50-vuotias.
– Aiemminkin on saatu viitteitä siitä, että työikäisten hyvinvointi on heikentynyt, mutta että se näkyy näin selvänä heikentymisenä elämänlaadussa ja itsemurha-ajatusten yleistymisessä,
niin kyllähän se huolettaa, sanoo Terve Suomi -tutkimuksen vastaava tutkija Annamari Lundqvist.
--------------------
Nyt täytyy pitää huolta suomalaisista ja lopettaa rahan lappaaminen ulkomaille.
Jokainen halukashan voi itse antaa rahaa kehitysapuun ihan niin paljon kuin haluaa. Miksi hallituksen pitäisi ottaa ne rahat heiltä verotuksella?
VastaaPoistaHuomannet, että tässä on sama logiikka kuin aikoinaan maskipakkokeskustelussa. "Jokainen voi käyttää maskia, jos haluaa. Miksi hallituksen pitäisi heitä siihen vielä velvoittaa?" Sama logiikka ei tällä kertaa kelpaa?
Ymmärtääkseni valtiolla on tili, jolle jokainen saa lahjoittaa rahaa niin paljon kuin haluaa. 1980-luvulla toimi vähän aikaa ns. Prosenttiliike, jonne kehitysapua kannattaneet saivat lahjoittaa prosentin palkastaan. Eipä toiminut kauan. Kun valtio pakottaa jokaisen veroja maksavan kansalaisen osallistumaan asioihin, joita ei kannata ja jotka eivät ole välttämättömiä yhteiskunnallisille toiminnoille, eikö se ole ryöstö tai pakkovaltaa? Mikä oikeus valtiolla on levitellä sinun rahojasi ympäri maailmaa?
PoistaLopetetaan ruotsin kielen asema virallisena kielenä, jolloin säästetään paljon, kun kaikkea ei tarvitse ruotsintaa. Säästyneet rahat voidaan käyttää ainoana kehitysapuna.
VastaaPoistaSuomi on antanut kymmeniä vuosia ilmaista koulutusta tänne tulleille kehitysmaalaisille. Lisäksi heille maksetaan asumistuet ym. sossurahat. Eikö tällaisetkin tulonsiirrot voitaisi laskea kehitysavuksi?
Tosiasiassa ruotsin kielen opiskelu on täysin turhaa ylivoimaisesti suurimmalle osalle suomalaisista. Ruotsia puhutaan vain kapealla rannikkokaistalla, käsittäen sen 5 prosenttia väestöstä. Ja heistäkin suurin osa tulee toimeen suomen kielellä. Valtava määrä lasten ja nuorten henkisiä voimavaroja ja aikaa voitaisiin käyttää tärkeämpien asioiden kuten vaikkapa suurten maailmankielten opiskeluun.
PoistaTässähän on se "viisaiden" aina toistama hokema, että kaikki kielten opettelu on rikkaus aivan kuten Stubb sanoi, että monikulttuurisuus on rikkaus, ei minulla muuta. Eikö ne tosiaan tajua, että kyllä siihen kielten opiskeluun oma aikansa menee ja jos se on sellainen kieli (ruotsi), jota ei paljon tarvitse, jos ollenkaan, niin sitä on myös aika vastenmielistä opiskella.
PoistaKova kovaa vastaan vaan RKP:lle, jos Arvo Urposta löytyy miestä siihen. Hurrien etujärjestöllä ei ole takanaan kansan enemmistön tukea, joten tiukan paikan tullen niiden on pakko perääntyä. Aivan käsittämätöntä että tuollaisen takiaspuolueen annetaan pitää suomalaisia panttivankinaan.
VastaaPoistaEikö RKP koostu entisen miehittäjävaltion jäänteistä? Pitäisi puolue laittaa usean vaalikauden karanteeniin hallituksesta, jos nyt kääpiöpuoluuena kaataa uuden hallituksen syntymisen.
VastaaPoistaOn vähän hölmöä kiukutella RKP:lle joka kuitenkin on ainoa mahdollisuus saada Suomessa aikaan edes joten kuten järkevä hallitusohjelma.
VastaaPoistaTulevaa kehitysavun supistamista ei myöskään kannata verrata siihen, paljonko edellinen hallitus sitä kasvatti, vaan siihen paljonko sinipuna hallitus olisi sitä hallituskaudellaan edelleen paisuttanut.
Sitä paitsi inflaatio viimeistään ostovoimakorjaa kehitysavun kohtuullisemmalle tasolle.
Inflaatio ei korjaa mitään, koska kansan palkkoja ei voi juuri nostaa, kunnei ole mistä ottaa tai antaa
VastaaPoistasiis edes nimellisesti palkat nousee minimaalisesti, täten ei palkkavero eivätkä kulutusverot nouse, oli inflaatio mikä tahansa
Poista