tiistai 16. marraskuuta 2021

Merkillisiä uutisia Britanniasta

Eilen oli Iso-Britannian vuoro tarjota esimerkki siitä, mitä Valko-Venäjä yrittää tarjoilla Euroopan Unionille. Siis potentiaalisia terroristeja elintasopakolaisuuden ohessa. 

Kysehän oli taksilla liikkuneesta henkilöstä, joka oli rakentanut pommin. Hänen kannaltaan valitettavasti kuljettaja älysi matkustajansa tarkoituksen ja kaasutti pois aiotulta räjähdyspaikalta ennen räjähdystä. Pommintekijä kuitenkin kuoli ja kuljettaja loukkaantui pelastautuessaan autosta. 

Tapauksen seurauksena britit nostivat terrori-iskun uhka-arvion toiseksi korkeimmalle tasolle käyttämälläään asteikolla. Se tarkoittaa, että terrori-iskua pidetään saarivaltiossa nyt ”erittäin todennäköisenä”.

* * *

Britanniasta kuului eilen toinenkin merkillinen uutinen. Sen mukaan energiayhtiö Shell aikoo siirtää pääkonttorinsa EU-maa Hollannista Unionista äskettäin eronneeseen Britanniaan. Samalla yhtiö poistaa entiseen pääkonttorimaahan liittyvät "Royal Dutch" -sanat nimestään.

Uutinen on merkillinen siksi, että meille vakuutettiin ennen Brexit-äänestystä Britannian ja sen pääkaupungin Lontoon siirtyvän EU-eron seurauksena maailmantalouden syrjäkujille. Nähtävästi energiayhtiössä nähdään kuitenkin toisin.

Tilastojen mukaan Britannian talous romahti vuoden 2020 alkupuolella, mutta kääntyi rajuun kasvuun jo saman vuoden loppupuolella ja on jatkanut positiivisena kuluvan vuoden aikana. Kasvu on seurannut varsin tarkasti esimerkiksi EU-maa Ranskan kehitystä. Kuten myös Hollannin.

Toki COVID-19-pandemia vaikeuttaa näitä tilastotarkasteluja, mutta siitä huolimatta vaikuttaa varsin selvästi siltä, ettei EU-ero ole ollut Britannialle katastrofi muuten kuin väliaikaisena turbulenssina tavarantoimitusten reittien muuttuessa aiemmasta. Tämähän on näkynyt saarivaltiossa esimerkiksi polttoainepulana.

Siten näyttää vahvasti, ettei Britannia tule ajautumaan talouskaaokseen eronsa myötä, eikä sen paremmin menettämään vahvaa asemaansa yhtenä maailman finanssikeskuksista. Sen sijaan vakavamman uhan aikanaan maailmanlaajuisen imperiumin tulevaisuudelle saattaa aiheuttaa Skotlannin mahdollinen itsenäistyminen

Tosin sekin saattaa jäädä suutariksi, sillä parin kuukauden takaisen uutisen mukaan skotit ovat edelleen Englannin johtaman imperiumin kannalla. Britanniaan kuulumista kannattaa nimittäin 47 prosenttia hyvän viskin ja ylämaan nummien asukeista, kun taas "vain" 44 prosenttia haluaisi maalleen itsenäisyyden ja antaisi sen sitten Brysselille.  

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Islamilaisten terrori-iskujen aalto edellyttää eurooppalaisilta rehellisyyttä
Brexit-ongelmia
Paremman Euroopan, terveen talouden, itsenäisten kansakuntien ja lisääntyvän subsidiariteetin puolesta

15 kommenttia:

  1. Brittituttuni mukaan Skotlanti on Britanniassa "nettosaaja" eli brittihallinto pumppaa sinne rahaa. Ilman ko. rahaa skoteille voi käydä uupelot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja Skotit taitaa olla kuuluisia saituudestaan, eivät varmasti lähe makselee rahaa EU:lle ..

      Poista
    2. Skotlannilla on myös paljon öljytuloja, jotka tulevat laskemaan vihreän siirtymän edetessä.

      Poista
    3. Pelkäänpä pahoin, ettei Englanti jättäisi Skotlannille mahdollisessa itsenäistymisessä ensimmäistäkään öljylähdettä, eivätkä skottiparat mahtaisi asialle yhtikäs mitään.

      Poista
  2. EU markkinoitiin meille valheilla. Suomen piti päästä neuvottelemaan itseään koskevista asioista vallan ytimeen. Muuten joutuisimme vain sopeutumaan EU:n talouteen. Hintojen piti laskea. Varsinkin ruuan. Liittovaltioon joutumminen oli folihattuteoria, koska kyseessähän oli vain talousunioni.

    Hienosti on mennyt. Milla Marin kävi "neuvottelemassa" meille jatkuvan tulonsiirtomekanismin, jolla kylmä maamme tukee etelän lämpimiä maita miljardeilla hamaan loppuun asti. Samalla pyyhittiin persettä unionin säännöllä, jonka mukaan kukin maa hoitaa omat velkansa. Sama ikipimu totesi, että Suomen lait ovat vaaleilla VALITSEMATTOMIEN EU-komissaarien käskyille alisteisia. Olemme siis kyseisten mulkkujen maakunta.

    Kohta joudun siirtymään Venäjälle, koska rahat eivät riitä nykyiseen vaatimattomasn elämään Suomen maaseudulla. Haistakaa paska, koko globalistilauma. Haistakaa tekin, jotka vielä leikitte, että eläisimme demokratiassa. Fixitiä eivät edes persupoliitikot halua. Luuletteko, että edes Hakkarainen sahaisi paksun leipäpuunsa nurin? Tuomas Malinen on oikeassa: Kyseessä on vain poliittinen teatteri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeassa olet.
      Eduskunnassa puoluekurin mukaisen äänestyskäyttäytymisen sanelevat globalisti-maanpetturit nauttivat kohtalaisen hyvää, veronmaksajien selkärahahasta revittyä palkkaa Suomea tuhoavasta toiminnastaan.

      Poista
    2. Lakimies Jaana Kavonius paljastaa EU-huijaukset
      https://rapsodia.fi/lakimies-jaana-kavonius-paljastaa-eu-huijaukset/

      Poista
    3. Heitin kerran kieli poskella herjaa, että koskahan joudumme loikkaamaan itärajan yli pakoon EU-Neuvostoliittoa. Hitto, sen piti olla vitsi. Lisää aiheesta "Suomi on rikki" voit lukea blogistani. Googlaa "Historixin mietteitä".

      Poista
  3. Terroritekojen taustalla olevat sosiopsyykkiset kuviot ovat edelleenkin miltei koko poliittiselle eliitille -- ihan laidasta laitaan -- täysin epäselviä. Ei ole mikään ihme, vaikkakin kyllä osoitus ihan täydellisestä tietämättömyydestä ja ymmärtämättömyydestä, kun omat naisministerimme ilmeisen tosissaan kuvittelevat, että tunnustuksellisuuden asteelle taantuneen itsetuhoisen ajattelun voi jotenkin "korjata" tai "parantaa" syöttämällä terroristikandidaateille parempia aterioita ja yleensä parempaa elämää.

    Ja EU-totalitaristit ovat totaalisen väärässä, kun kuvittelevat, että Eurooppa "on vauras" ja voi vastaanottaa vaikka sata miljoonaa toiskulttuurista potentiaalista terroristia. Heillä ei ole mitään käsitystä siitä, miten erinomaisen ohuiden kognitiivisten lankojen varaan koko eurooppalaisen uuden ajan "tiedollinen" ajattelu on rakennettu, ja miten vähästä sen hajoaminen ja romahtaminen on kiinni.

    He puhuvat "taakanjaosta" ja muista käytännön antautumisen järjestelyistä ymmärtämättä, että se merkitsee koko sen historiallisen aikakauden loppua, jonka eväillä maailmaa muutettiin parin viime vuosisadan aikana tuhansia kertoja enemmän kuin mitä se muuttui siihenastisen ihmisen miljoonan vuoden kehityshistorian aikana.

    Jos joku sanoo, että itsehän me olemme mukamas demokraattisesti nämä ylikansalliset totalitaristiset EU-koneistomme rakentaneet, hän ei ymmärrä edustuksellisesta demokratiasta mitään.

    Mutta niin se käy. Britannian brexitin yksi olennainen mutta julkilausumaton motiivi oli sanoa "Ei!" vieraskulttuurisuuden mukanaan tuomalle sosiaaliselle häiriölle. Jos edes tämä sanottaisiin useammin ääneen, voisi jokin neulasreikä vähän järkevämmälle keskustelulle puhjeta. Toistaiseksi ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko Seppo (tai proffa) tutustunut Ranskan mahdollisen presidenttiehdokkaan, Eric Zemmourin näkemyksiin, onko mielipidettä? Tuntuu, että hän jotain olennaista näistä sinunkin puhumista aiheista sisäistänyt ja puhuu tehokkaasti ja suorasti, eikä silti mikään öyhö, vaan terävä asiakeskeinen.

      Poista
    2. Ajatushistoriassa on tuo pitkän perspektiivin kytkentä: emme ole niinkään "juutalais-kristillisen", vaan enemminkin "kreikkalais-kristillisen" perinteen tuotteita. Ja ketju kulkee Rooman valtakunnasta Italian renessanssin ja Ranskan valistustuksen kautta omaan valaistuksen aikaamme ja maailmaamme.

      Ranskassa niin kirjallisuus kuin elokuvakin ovat olleet viime vuosisadan mittaan intellektualismin edelläkävijöitä. Vaikka en tunne sikäläistä poliittista elämää muuten kuin uutisista, uskon että jos jossain, juuri siellä voisi presidentiksikin vielä nousta muita poliitikkoja intellektuellimpi vaikuttaja.

      Poista
    3. Kiitän vastauksista.
      Ei minullekaan Ranskan politiikka tuttua, rupesi vaan henkilö kiinnostamaan kun nimi muutamaan otteeseen tullut vastaan. Jokusen esiintymisen ja väittelyn YouTubesta katsoin, mietin että onko tuttu hahmo teille perehtyneemmille, myös kirjailija tämä Zemmour. mutta hyvin vähänhän Ranskaa täällä Suomessa seurataan, vaikka tosiaan on ollut ja yhä on merkittävä paikka ajattelun ja poliittisen vallan saralla. Katsotaan miten tilanne vaaleissa etenee, lähteekö kisaan tämä mies ja muutenkin.


      En tähän viestiin tämän enempiä kirjoittele, mutta ajatuksia herää näistä molemmista blogeista usein. Kiitokset siis laajemminkin avoimesta ajattelusta ja jäsennyksestä molemmille.

      Poista
  4. "Energiayhtiö Shell aikoo siirtää pääkonttorinsa EU-maa Hollannista Unionista äskettäin eronneeseen Britanniaan" Taitaa olla ensimmäinen selvä merkki siitä, että Brexit oli brittien kannalta oikea ratkaisu. Britanniahan on saari, mikä merkitsee sitä, että se on maailman kuljetusten valtatien eli meren ympäröimä. Se on myös ollut maailman ensimmäinen ja globaali valtio, jolla on toimintaa ja yhteyksiä koko maapallon alueella. EU-Eurooppa puolestaan on pieni Euraasian mantereen niemeke, joka pyrkii käpertymään itseensä ja kehittymään yhä pahemmin sisäänlämpiäväksi Impivaaraksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toden totta, aika paljon on elämää EU:n ulkopuolellakin.
      EU:n toimintakyky tärkeissä asioissa, kuten rajavalvonnassa hallitsemattoman maahanmuuton estämiseksi, on nolla. Aivan itse joutuu Puola ja Baltian maat rajaansa turvaamaan. Jos eivät olisi sitä tehneet, olisi käynnissä samanlainen ryntäys kuin 2015.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.