tiistai 24. syyskuuta 2024

Nuoriso vaatii Yleisradiolta vastuullisuutta

Kokoomuksen, perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien nuorisojärjestöt ovat laatineet kansalaisaloitteen, jossa vaaditaan että "Yleisradio osallistuu tiukempiin taloudellisiin sopeutustoimiin ja sen lakisääteiset tehtävät rajataan tarkemmin vastaamaan kansalaisten tahtoa ja yhteiskunnan tarpeita. Ylen on osoitettava vastuullisuutta verovarojen käytössä ja sopeuduttava julkisen talouden realiteetteihin kuten muidenkin julkisten toimijoiden. On myös varmistettava, ettei Yle-veroa koroteta sopeutustoimien seurauksena, vaan Yle ohjataan tarkkarajaisemmilla tehtävillä ja tiukemmalla rahoituksella keskittymään vain tärkeimpiin ydintehtäviinsä: tiedonvälitykseen, ajankohtaisohjelmiin, kansalliskulttuurin tukemiseen ja kriisiajan viestintään."

Kansalaisaloite sai heti ensimmäisenä päivänä yli 10 000 allekirjoittajaa, joten on hyvinkin mahdollista, että se saavuttaa eduskuntakäsittelyyn pääsyn vaatiman 50 000 allekirjoituksen rajan hyvinkin nopeasti. Ja johtaa sitä kautta Ylen toiminnan tarkasteluun lainsäätäjien parissa. 

Yleisradio katsoi asiaa pohdittuaan lopulta eilen iltapäivällä kello 15 aikaan tarpeelliseksi julkaista lyhyen jutun kansalaisaloitteesta. Artikkeli oli lyhyt ja lakoninen, eikä maininnut sanallakaan siitä, että aloite oli päivän mittaan kerännyt poikkeuksellisen paljon allekirjoituksia. 

Sen sijaan Ilta-Sanomat kirjoitti aiheesta pitkähkön artikkelin, jossa haastateltiin muun muassa Yleä kritisoinutta kansanedustaja Jani Mäkelää (ps), joka suositteli kansalaisaloitteen allekirjoittamista. Siinäkään ei silti mainittu nimien nopeaa kertymistä. Tätä kirjoitettaessa allekirjoittajia on 13 464.

Itse kukin voi tietenkin miettiä, mistä syystä allekirjoittajia kertyy niin nopeasti. Itse uskon syyksi sen, että Yleisradio on jo pitkään harjoittanut ohjelmapolitiikkaa, jonka sisällön tarkoituksena on ilmiselvästi laitavasemmistolaisen ajatusmaailman istuttaminen suomalaiseen yhteiskuntaan (esimerkki) - vaikka sitten pakolla, ellei muuten. Eikä se vastaa yhtiötä erillisellä verolla rahoittavan kansan suuren enemmistön näkemyksiä tai tahtoa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Merja Ylä-Anttila käyttäytyy kuin uhmaikäinen lapsi ja on siksi erotettava
Yleisradio ja feministinen dramaturgi
Onko Suomi punavihreä demokratia?



45 kommenttia:

  1. Nuoriso ja nuoriso. Käykää kysymässä nuorilta yliopistoytytöiltä, ne kannattaa 110 prosenttisesti YLE:n nykyistä feminististä lgbt-woke-linjaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri siksi heiltä ei kysytäkään vaan kysytään tavallisilta työssäkäyviltä ja opiskelevilta nuorilta.
      Huru-ukko

      Poista
    2. Siis kysytään veronmaksajien mielipidettä:

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14101

      Poista
  2. Kyllä Yle:n toiminta on mennyt viimevuosina sellaiseksi, että enään en pysty katsomaan Yle:n aamu-ohjelmaa, enkä iltauutisten jälkeen lähetettäviä ajankohtaisohjelmia. Ohjelmissa "asiantuntijoina" esiintyvät yleensä samat vihervassari + LBTG.... + Woke agendaa kannattavat ja jos joku vähänkin maltillisesti ja isänmaallisesti ajatteleva haastateltava esittää omia ajatuksiaan hänet lytätään kuorossa muiden toimesta ja Yle:n toimittaja hyvä ettei yhdy näihin tuomitsijoihin. Perusuutisia pystyy juuri ja juuri katsomaan. Nykyään Yle:n kanavilta ja Areenasta tulee katsottua vain ulkomaisia sarjoja ja historiadokumentteja. Olen kansalaisaloitteessa esitetyistä asioista samaa mieltä. Yle:n tulee keskittytä perustehtäviin, luopua agendajournalismista sekä kaikenlaisista DEI-koulutuksista ja turvallisen tilan ohjeista. Tämä jos tehdään riittää Yle:lle enintään puolet nykyisestä Yle:n budjetista.

    PionMajEvp

    PS. Kansalaisaloite allekirjoitettu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu. Ei tule käytännössä lainkaan katsottua YLE:n ajankohtaisohjemia juurikin mainitsemastasi biaista johtuen.

      Poista
    2. Ja ne uutisetkin ovat useimmiten ihan täyttä fuulaa, vähintäänkin jättävät oleellisia asioita uutisoitavasta jutusta kertomatta. Parhaan esimerkin vähimmällä vaivalla saa seuraamalla Pertti Rönkön kirjoituksia Saksan median uutisista ja vertaamalla sitä siihen mitä YLE kertoo tai jättää kertomatta. Eli jos seuraat YLE:n uutisia, saat aivan väärän ja puutteellisen kuvan jo Euroopan tapahtumista, saati sitten muusta. Jenkkilän tapahtumat ovat jo ihan oma lukunsa, sieltä saat niin värittyneen kuvan että alta pois.

      Poista
    3. Hyvänä esimerkkinä YLE:n uutisoinnin pimityksistä on se että tässä Israel/Libanon/Hizbollah jutussa YLE jättää kertomatta mitä se Hizbollah parhaillaan tekee Pohjois-Israelissa eli miksi Israel hyökkää parhaillaan Hizbollahin kimppuun. Siellä on ammuttu raketteja ja tehty muita hyökkäyksiä jo pitkään Israelin puolelle, vuoden verran suunnilleen ainakin, ja 60 000 + israelilaista on jouduttu evekuoimaan pohjoisista maakunnista. Nyt YLE:n uutisista saa sen kuvan että israelilaiset ilkeyttään tai valtakuvioiden vuoksi ovat reppanan Hizbollahin kimpussa. Sitä ei varsinaisesti sanota, mutta sanavalinnoilla ja jättämällä tuo tieto pois että mitä Hizbollah tekee, saadaan katsojalle ja lukijalle sellainen kuva asioista. Ja tyhmimmät eli suurin osa suomalaisista uskoo tämän propagandan sellaisenaan.

      Poista
    4. Tuohon vielä tarkennuksena että nyt kun Israel on iskenyt Hizbollahia vastaan niin nyt kerrotaan Hizbollahin iskeneen Israelin puolelle. Ja kutsutaan niitä kostoiskuiksi. Eli annetaan ymmärtää että Hizbollah vain kostaa Israelin epäreilut iskut omalta osaltaan. Tämä on aika hyvää propagandaa ja ihmettelen jos sitä ei jotenkin johdeta. Olisi aika epätodennäköistä saada sattumalta koko YLE:n toimittuskunta mukaan oikeilla väitteillä ja oikea-aikaisilla painotuksilla. Göebbels voi olla tyytyväinen opetuslapsistaan.

      Poista
    5. Kylläpä noihin Ylen ulkomaisiin sarjoihin on saatu wokea ympättyä viihteen varjolla. Esimerkiksi englantilaisissa sarjoissa saisi väestörakenteen perusteella olla korkeintaan joka viides näyttelijä muita kun alkuperäiskansaa, mutta rankka etnisten vähemmistöjen yliedustus näkyy joka sarjassa. Naiset ovat muuttuneet niissä miehiksi, joka on jo kauan tuntunut vastenmieliseltä pakkopullalta.

      Surkuhupaisaa on katsoa, kun hento poliisinainen tyrmää puolta isomman ja vahvemman miesvastustajan. Tosi elämä on erilaista, minkä saivat kokea pari ruotsalaista naispoliisia, joita riehuva pakoloinen heitteli molemmista käsistään kuin kuoriämpäreitä.

      Yleensäkin, kun parhaat tekijät syrjäytetään woketuksen vuoksi pois, taso laskee. Brittisarjat ovat taantuneet lapsellisiksi feministien päiväuniksi.

      Poista
    6. Juuri tuo epänormaalien perheiden, huoraamisen ja sukupuolipoikkeavuuksien jatkuva hierominen vasten ihmisten naamaa koko EU:ssa ja EU:n ja sen innokkaimpien maiden taholta on se mikä on koko ajan satanut Putinin laariin. Se on päätekijä siinä miksi Unkarissa on sellainen poliittinen johto mitä on, samoin se on saanut Puolan ja muut Itä_Euroopan maat hermostumaan, muttei sentään ihan Unkarin tasolle, vielä. Mutta kyllä ne saadaan Putinin kainaloon kun jatketaan sitä homostelun ja muun hieromista niiden kansalaisten naamaan vielä jonkin aikaa. Tuo asiaan osallistumisen torppaaminen Suomen osalta Ukrainassa oli yksi järkevimpiä tekoja mitä politiikassa on viimeaikoina tehty. Niitä kun ei ole monta.

      Poista
    7. Jos homoseksuaalisuutta pelkää on Putlerin kainalo viimeinen turvapaikka.
      Ukrainasta kun on melkoinen määrä videomateriaalia, jossa moskoviitit naatiskelevat anaaliyhdynnöistä ja fellaatiosta luullessaan, ettei kukaan näe.

      Poista
    8. Kun kokoaan suurempi Suomi alkaa jälleenrakentaa Gazaa, Suomi varmasti vaatii Hamasia tunnustamaan kaikki 50 sukupuolta. Hamas in on myös tunnustettava kaikkien seksuaalisten suuntautumisen tasa-arvoisuus. Siitä saatte Persut (ironia, Sarkasmi)

      Poista
    9. Kysehän ei ole siitä kuka pelkää ja mitä ja kuka tekee ja mitä, vaan siitä että Euroopassa ja etenkin Itä-Euroopassa on paljon konservatiivisia ihmisiä jotka eivät siedä tätä "liberaalien" heihin kohdistuvaa vainoa ja heille vastenmielisten asioiden hieromista heidän naamaansa. Heille ei ole poliittista kotia, joten nuo putinille myötämieliset ovat viimeinen keino tehdä poliittinen protesti tätä heidän loukkaamistaan vastaan, vaikka ei varsinaisesti putinia kannattaisikaan. Tässä tilanteessa liberaalien itsensä kannalta vähä-älyisin homma on jatkaa ihmisten ajamista vastustajan leiriin vain sen takia että nauttii tästä naamaan hieronnasta kuin jokin koulukiusaaja.

      Poista
  3. " laitavasemmistolaisen ajatusmaailman istuttaminen suomalaiseen yhteiskuntaan"
    Tämä väite jota usein Ylen kohdalla esitetään, ei ihan osu maaliin.Paremman kuvan saa esim. noista kolmesta ensimmäisestä kommentista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä kanssasi. Tunnen muutaman Ylen TV-puolen uutistoimittelijan, eikä kumpikaan heistä ole millään tavalla vasemmistolainen. Olen täällä aikaisemminkin haastanut näitä YLE-vastustelijoita kertomaan vaihtoehdon. Kovin on ollut hiljaista. Mieluummin maksan YLE-veron (taisi olla viimeksi n. 1100€) ja katson uutisia sieltä kuin että meillä olisi joku Foxin kaltainen räyhä- ja valemedia, jossa kaikenlaiset rokotevastaiset salaliittohihhulit ja nimimerkki Debatoija melskaavat. Tätäkö halutaan?

      Poista
    2. Ja jatkan vielä. Olen kyllä sitä mieltä että tämä DEI-touhu saisi riittää. Joku raja...

      Poista
    3. wtf, minä olen järkimies, lähes tiedemies, enkä melskaa mitään!!! vain täyttä asiaa!!!!! minä puhun!! haista saatanans itte. jooh puoleen hyvinkin voi ylen-annon budjetin pistää, mielellään neljäs osaan

      Poista
    4. Minä taas en tunne yhtään YLE:n toimittajaa, ainoastaan näen mitä he tekevät ja siinä he kyllä julistavat täyttä vihervasemmistolaista tuubaa. Epäilen että kahdella edellisellä kommentoijalla on jo täysin tämän vyörytyksen seassa hämärtynyt että mikä on vasemmistolaista ja mikä ei, koska voivat olla tuota mieltä. Se että joku kokee olevansa ei-vasemmistolainen, esim mainittu toimittaja, niin sekin voi olla sitä ettei enää ymmärretä olevansa vasemmistolaisia vaikka ajatusmaailma on kuin 70-luvun taistolaisilla. Me vähän vanhemmat ihmiset, joilla on hieman käytännön taustakokemusta asioista, näemme tällaisen vääristymän varsin hyvin. Väittihän se vasemmistoliiton laitavasemmistoon kuuluva hemmo joka uhosi tappavansa persuja, ettei ole kommunisti. Ei reppana edes käsitä ettei voi olla äärivasemmistolainen olematta kommunisti, sillä äärivasemmistolaisuus on kommunismia.

      Poista
    5. Ano klo 8.34 vastaa. Olen akateemisesti koulutettu yrittäjä, maksoin viime vuonna veroja kolmenkymmenen keskivertopalkansajan verran. En todellakaan ole vasemmistolainen. Olen tavannut äänestää kokkareita, mutta heidän hihhuliliberaalisuutensa on saanut minut lopettamaan äänestelyn. Olen kohta eläkeikää lähestyvä, joten muistan ja tiedän vasemmistolaisuudesta jotain. Moicca moi.

      Poista
    6. Jos ei näe mitä aatetta yle viljelee, niin on turha kenenkään ylistää uraansa tai jotain "tietämystään". Yle nimenomaan on asutettu nimenomaan vihervasemmistoisilla työntekijöillä, ei sinne normaalit edes pääse. Jos tuolla on jonkun tuttuja hommissa niin ihan turha koittaa heitä valkopestä, sillä ne on täysin vihervasemmistoisin varpain töissä ylellä.

      Poista
    7. Laitavasemmistolaisen kommentin tuntee siitä, että siinä väitetään, että Yle ei ole laitavasemmiston propagandamedia.

      Poista
    8. Korkein yle-vero on 163 euroa. Ei kannata mahtailla maksaneensa 1100 euroa yle-veroa- Anonyymi klo 8:34

      Poista
    9. Laitavasemmisto-sanasta, Vasemmistoliitto on käsittääkseni irtisanoutunut kommunismin ajamisesta Suomeen, sitä varten on Suomen kommunistinen puolue.
      Itse en kannata kumpaakaan, pois se minusta.
      T: ens.kommentoija.
      Ps. kannattaa muuten kuunnella mitä Jarkko Tontti on eri yhteyksissä puhunut Ylestä.

      Poista
    10. "Mieluummin maksan YLE-veron (taisi olla viimeksi n. 1100€) ja katson uutisia sieltä kuin että meillä olisi joku Foxin kaltainen räyhä- ja valemedia,"

      YLE:hän ON Foxin kaltainen räyhä ja valemedia, vihervasemmistolainen sellainen kun Fox on oikeistolainen. Minusta Foxin kaltainen oikeistolainen media tasapainottaisi mukavasti YLEn propagandaa. En ehkä kyllä seuraisi kumpaakaan, mutta olisi hauskaa seurata vihervassujen peppukipua kun saisivat samaa lääkettä kun me muut YLE:ltä.

      Poista
    11. "Vasemmistoliitto on käsittääkseni irtisanoutunut kommunismin ajamisesta Suomeen,"

      Ei, he ovat irtisanoutuneet kommunismin ajamisesta Suomeen vallankumouksen kautta. Eivät he ole irtisanoutuneet kommunismista kokonaan. No, on hieman epärealistista todellakin ajaa sitä demokraattisten prosessien kautta kuten ne nyt väittävät tekevänsä, koska se nyt ei vain onnistu. Suomesta ei löydy enemmistöä vaaleissa sille asialle. Ainoa tapa missään siirtyä kommunismiin on ollut väkivaltainen ja verinen vallankumous, vastustajat tapetaan. Ja vallankumouksen jälkeen loput epäilyttävät laitetaan keskitysleireille ja tapetaan siellä.

      Poista
    12. Ei muslimitkaan aja maailmanlaajuisen kalifaatin muodostamista, vai? Hyvällä alulla on ainakin, mutta joka puolella Eurooppaa ja Australiassakin alkaa olla mitta täynnä näitä valloittajia, vaikka esim. Australian satamiin ei kuka tahansa turvapaikanhakija ole seilannut enää pitkään aikaan. "Onneksi" Frontexilla ei ole asiaa sinne, vaan kauhoo kaikki halukkaat Afrikasta ja Lähi-idästä Etelä-Eurooopan maihin, josta EU jakaa tätä monikulttuurin rikkautta jäsenmaihin sakkojen uhalla. Ala-arvoista kiristystä!

      Poista
    13. "Yle nimenomaan on asutettu nimenomaan vihervasemmistoisilla työntekijöillä, ei sinne normaalit edes pääse."
      Tampereen punayliopiston taistolaiskommari-professori Kaarle Nordenstreng piti jäähyväisluentonsa vasta v. 2009, joten hänen kouluttamistaan kommaritoimittajista nuorimmat ovat vasta nelikymppisiä, jotkut vähän allekin. Heitä riittää työmarkkinoilla vielä Ylen tarpeisiin.

      Poista
  4. Terhomatti Hämeenkorpi24. syyskuuta 2024 klo 8.47

    Telkkua ei ole ollut enää 20 vuoteen enkä osaa edes kaivata, vaikka YLE-veroa joudun maksamaan 160 E vuodessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiljaista on. Ennen kuuntelin radiota, kaupallisia kanavia ei älämölön ja mainosten tyrkyttämisen vuoksi jaksa kuunnella. Nyt ei enää YLE.n kanaviakaan kestä kuunnella lakkaamattoman femakko-woke-agendan pakkosyötön takia.

      Poista
  5. Kansalaisaloite allekirjoitettu.

    VastaaPoista
  6. Maailman, Euroopan ja Suomen syrjityin vähemmistö ovat yliälykkäät yhteiskuntakriitikot, joille ei löydy ymmärtäjiä saati kannattajia sen enempää suuren sohvaperunaenemmistön kuin kliseisillä mielipiteillään kannatusta haalivien poliitikkojenkaan keskuudesta.

    Ihan jokaiseen Suomen eduskuntaan ei vaaleissa ole valittu ensimmäistäkään intellektuellia, mutta toki joskus on kansanedustajien tasaharmaassa kuppilakerhossa yksi tai kaksi hieman kaavoista poikkeavaa omaehtoista ajattelijaa. No, heille tyypillisesti jää hovinarrin rooli, ja narreille usein yksi kausi on tarpeeksi.

    Yhteiskuntamme on demokraattinen ja kaikessa kaikkiallisessa arvottomuudessan armottoman tasa-arvoinen. Ei täällä kukaan pysty nostamaan päätään veden pinnan yläpuolelle, siitä pitävät huolen yhtäältä politiikan pukumiehet toisaalta kulttuurielämän äänekkäät naiset. Väinö Linnalla ei tässä ajassa olisi tälle sopulilaumalle mitään sanottavaa.

    Suomalaiset ovat historiallisesti alistettua kansaa, ja alistamisen sosiopsyykkiset seuraukset ovat se äärettömän raskas lippa joka nyt painuu silmillemme. Olemme korvanneet tiedollisen terävyyden aineellisella hyvinvoinnilla, ja auta armias sitä joka tohtii muistututtaa yhteistä kansaa siitä ettemme toistaiseksi ole päässeet eroon edes pakkoruotsista. Kuinka me pystyisimme puhumaan YLE:n yhteiskunnallisesta roolista tai edes sen korpikommunismin kaltaisesta ohjelmapoliittisesta kujanjuoksusta oman aikamme hulluimpien hupi-ismien uskollisena uskonnollisena tunnustajana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eduskunnan järkevimmät ihmiset ovat perussuomalaisia, ja ylivoimaisesti fiksuin on puhemiehenä.

      Poista
    2. Tuo pakkoruotsi on täysin suunniteltu ja agendan mukainen kansallisen identiteetin heikentämisohjelman toimenpide.

      https://olliimmonen.net/blogi/suomalaisesta-kansallisidentiteetista/

      Poista
    3. YLE:n ohjelmapolitiikka on kuin suoraan historiallisen alistamisen oppikirjasta.

      "Alistaminen" ei suinkaan tarkoita militanttia orjuuttamista -- itse asiassa väkivalta alistamisen muotona ei tuota "alistujaa", vaan pikemminkin kapinallisen. Pahin alistamisen muoto on se joka liuottaa yksilöltä "tahdon" olemattomiin ja taannuttaa terveen toimijasubjektin pelkäksi kokemuksia vastaanottavaksi objektiksi -- ja tämä tapahtuu tehokkaimmin tarjoamalle yksilöille elämyksiä jotka yksilö ottaa vastaan vapaaehtoisesti ja jopa nautintoa tavoitellen. Ja -- tämä on asia jota ei ilman syvyyspsykologiaa pysty ymmärtämään -- taannuttavinta ei ole vain naurunräkätyksen säestämä viihde, vaan syvin taantuma saadaan aikaan mielenliikutusten avulla, nimenomaan vetoamalla ihmisen luontaisiin altruistisiin tuntoihin, eli tarjoamalla samaistumista uhrirooleihin.

      Ei Hitlerkään saarnannut pahuutta, vaan vetosi hirvittävällä kärsivällä paatoksella ja uhrisamaistumisella Saksan kohtaamiin vääryyksiin -- juuri kansan kokemat vääryydet ovat se "sorron yöstä" suoraan nouseva kohottava voima, jossa yksilö ottaa omankädenoikeuden ja kokee massasamaistumisen voiman.

      Ja sitähän YLE meille määrätietoisesti tarjoilee. Ikään kuin olisi todella hyvää moraalia uittaa sohvaperunoiden tajuntaan ilta illan jälkeen yhtäältä maailman kaikkien marginaalivähemmistöjen kärsimää syrjäytymistä tai kehitysmaissa jatkuvasti kasvavan väestön "ihmisoikeuksia" -- ja toisaalta muistuttamalla ilta illan jälkeen siitä että "natsit" edustavat maailman kaikkea pahuutta, me sen sijaan taistelemme heikkojen puolesta ja kaikkea maailman pahuutta vastaan.

      Poista
  7. Nyt on kyllä niin loistavasti ja naulan kantaan perusteltu aloite, että hyvillä mielin allekirjoitin, ja suosittelen muillekin.
    Jo pelkästään tolkuton tuhlailu kaikkiin pillupäiväkirjoihin ja roskamurhasarjoihin ala-arvoisten asiaohjelmien ohella on täysin sietämätöntä, puhumattakaan järjetöntä kuukausipalkkaa nauttivan Ylä-anttilan röyhkeästä kiristyksestä ja uhkauksista lopettaa suosittuja ohjelmia, jos leikataan.
    Ei muuta kuin pääjohtaja vaihtoon ja puolet suojatyöpaikkalaisista etsimään tuottavia töitä.

    VastaaPoista
  8. Hyvä, että hallitus järkeistää rahan käyttöä:

    Yle tänään

    Ministeri Ikonen: Valtio ottaa kuusi hyvinvointialuetta tarkempaan ohjaukseen

    Lappi, Keski-Suomi, Vantaa ja Kerava, Itä-Uusimaa, Kanta-Häme ja Satakunta joutuvat syyniin.
    Vantaan ja Keravan alue ei saa pyytämäänsä lisärahaa valtiolta.

    https://yle.fi/a/74-20113545

    Monikulttuurinen metropolialue ei saa lisärahaa

    Tilaisuudessa kerrottiin myös, että Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle ei olla myöntämässä lisärahaa palvelujen järjestämiseen. Tämä on ensimmäinen kerta, kun hyvinvointialue haki lisärahaa valtiolta.

    Alue perusteli pyyntöään aiemmassa tiedotteessaan sillä, että se on Suomen monikulttuurisin ja että sen alueella näkyvät metropolialueen lieveilmiöt. Sosiaalihuollon palveluihin kohdistuu suurempi tarve.

    VastaaPoista
  9. YLE n osallistuttava sopeutustoimiin ?
    Mitä ihmettä, eikö lain mukaan mahdollinen yle-veron ylijäämä pidä palauttaa maksajalle, pienentämällä yle veron 0,68% seuraavana vuonna. Soveltamisohjeessa luki että max YLE vero olisi 140 €/v, mutta toisessa paikassa163 €/v. Kumpi lienee ?
    Luin jotain juttua netissä uutispalvelulta
    eadaily.com , tuntui jotenkin oudolta.
    Tarkastin lähteen, ja sehän oli Moskovan Putin uutistoimisto. Kaikkien persujen ykkös uutistoimisto varmaankin, pesee ylen mennen tullen luotettavana lähteenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ylijäämää? virkamiesten budjetista? taidat olla hieman lapsellinen. YLE noudattaa normaalia valtionhallinnon budjetointi ja hankinta menettelyä jossa kullekin vuodelle annetuista rahoista ei taatusti jää yhtään mitään yli. Marras- joulukuussa ostetaan vaikka päreitä jotta saadaan kaikki rahat menemään.

      Ja tuo persujen syyttely putinista on jo niin menneen talven lumia kuin olla ja voi. Ainoa puolue joka on oikeasti laittanut jokaisen putinin puheita vilauttaneenkin pihalle jo aikaa sitten, toisin kuin yksikään muu puolue.

      Ja ainoa joka ei halua ärsyttää ihmisiä niin kotimaassa kuin ulkomaillakaan enää yhtään enempää Putinin politiikan kannalle noilla perhearvojen alasajolla, seksuaaliperversioiden markkinoinnilla hyvänä asiana jne. Nämä ääliöliberaalit todellisuudessa ovat aiheuttaneet koko Saksan, Ranskan ja koko Itä-Euroopan putin ongelman loukkaamalla konservatiivien arvoja oikein urakalla ja kieltäytymällä lopettamasta vaikka heidät on torjuttu jo monta kertaa parinkymmenen vuoden aikana. Hemmetin ääliöt. Mutta sitä saa mitä tilaa.

      Poista
  10. Ranskan tuore sisäministeri uumoilee kovennuksia maahanmuuttoon ja uutta vaihdetta karkoituksiin. Yhtä jalkaa Hollannin kanssa?
    Ans tattoo miten Scholtzin bluffi onnistuu vai vetääkö maton vihreiden alta.
    https://brusselssignal.eu/2024/09/frances-new-interior-minister-vows-immigration-curbs-in-rightward-shift/

    V-VF

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä Suomenkin valta- eli propagandamedia ja petturipoliitikot vaikenevat:
      "Vaiettu siirtolaiskriisi: EU:ssa on tänä vuonna miljoona turvapaikkahakemusta",
      https://www.kansalainen.fi/vaiettu-siirtolaiskriisi-eussa-on-tana-vuonna-miljoona-turvapaikkahakemusta/

      Poista
    2. Saksan viimeisissä vaaleissa vihreät jäivät äänikynnyksen alle kaikissa kolmessa osavaltiossa. Ei taida olla kohta tarvetta edes vetää mattoa niiden alta kun niitä ei kohta ole.

      Poista
  11. YLE ei ole mikään muu kuin mädättäjien INFORMAATIOASE kognitiivisessa sodankäynnissä Suomen kansaa vastaan. Vuosikymmenien ajan se on työntänyt kaikkea mahdollista sairasta saastaa suoraan kansalaisten tajuntaan. Ei mikään ihme että kansa alkaa olla ihan sekaisin!

    VastaaPoista
  12. Yle tänään

    Miljoonia vuosia vanhat vesivarat ovat loppumassa, ja seuraukset voivat olla paikoin katastrofaaliset

    Maan uumenissa fossiiliset vesivarannot ovat kertyneet tuhansien tai jopa miljoonien vuosien aikana. Ongelma on se, että ne eivät uusiudu tai uusiutuvat hyvin hitaasti.

    https://yle.fi/a/74-20108682

    Artikkelista poimittua

    Maapallon 8 miljardista ihmisestä yli puolet kärsii uusiutuvien vesivarojen puutteesta ainakin yhden kuukauden ajan vuodessa ja tämän osuuden arvioidaan nousevan.

    Monin paikoin rajalliset, uusiutuvat vesivarat ovat saaneet ihmiset käyttämään fossiilisia vesivaroja ja niiden ehtyminen syventää entisestään vesikriisiä.
    ...
    ...
    Fossiilisen veden ongelma on myös se, että se ei uusiudu tai uusiutuu hyvin hitaasti – nykyihmisten kannalta liian hitaasti.

    Tuore tutkimus kertoo, että esimerkiksi Intiassa ja Kaakkois-Kiinassa nämä vesivarat ovat vähenemässä ja uhkaavat jopa loppua vuoteen 2050 mennessä. Miljardien ihmisten ruoantuotanto on ainakin osittain riippuvainen fossiilisesta vedestä ja sen kulutus on lisääntynyt voimakkaasti viime vuosikymmeninä.

    – Jos nämä fossiiliset pohjavesivarannot loppuvat, se tarkoittaa sitä, että veden käyttöä pitää näillä alueilla pystyä tehostamaan tai sitten ruoantuotantoa siirtää muualle. Aikamoinen sopeutuminen olisi siis kyseessä, sanoo globaalien vesi- ja ruoka-asioiden professori Matti Kummu Aalto-yliopistosta.

    Yhtälöä hankaloittaa se, että maapallon väkiluku jatkaa kasvua vielä pitkään. Ruokittavia suita on entistä enemmän ja vesi uhkaa vähentyä nimenomaan niiltä alueilta, jossa siitä on pulaa jo entuudestaan.
    ----------------------------------------------

    Nyt on aika aloittaa syntyvyyden säännöstely siellä missä väkimäärä on liiallinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehei, se tarkoittaa vain sitä, että maamme vesivarannot takavarikoidaan ja annetaan eu:n käyttöön velkojen anteeksiantoa varten, ja eu sitten myy vesivarantojamme huimaan hintaan vesipulassa oleville alueille.
      Täällä ihmisiltä kielletään omalla tontilla olevan kaivon käyttö, koska vesivarannot eivät ole tontin omistajan omaisuutta.

      Poista
  13. Kävin kuittaamassa kansalaisaloitteen. Kaikki mukaan nyt.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.