perjantai 7. kesäkuuta 2024

Sosiaalinen oikeudenmukaisuuden ajatus perustuu vihaan, epätasa-arvoiseen kohteluun lain edessä ja varkauteen

Argentiinan presidentti Javier Milei antoi haastatelun amerikkalaismedialle. Se kannattaa toki lukea kokonaisuudessaan, mutta päätin kääntää tähän kuitenkin vain siihen sisältyvän vertauskuvallisen selityksen siitä, mitä sosialismi on ja miksi se saavuttaa suosiota poliitikkojen ja äänestäjien parissa. Olkaapa siis hyvät, arvoisat lukijani.

"Oletetaan, että juoksemme kilpaa. Meitä on 20, mutta kuinka moni voi voittaa? Vain yksi. 

Mitä sosialismi siis tekee? Se keskittyy jäljelle jääviin 19 juoksijaan, puhuen salajuonesta, jonka mukaan joku voitti ja alistaa muita. Se ruokkii ja vaalii kaunaa ja vihaa. On helpompi uskoa, että kyseessä oli salaliitto kuin hyväksyä, että toinen oli parempi. 

Juuri tästä on kyse kulttuuritaisteluissa. Osoittaa, että nämä moraaliset arvot ovat vastenmielisiä ja että ne johtavat hirvittäviin instituutioihin, ja että kun näitä instituutioita toteutetaan, valtiot romahtavat ja vajoavat kurjuuteen."

Näiden sanojensa jälkeen Milei otti esimerkin omasta kotimaastaan: "Argentiina omaksui vapauden ajatukset vuonna 1860 oltuaan barbaarien maa. Ja 35 vuodessa siitä tuli maailman rikkain kansakunta. 

1900-luvun alussa Argentiina omaksui sosialistiset ideat ja siitä tuli kurja maa, joka tuottaa ruokaa 400 miljoonalle ihmiselle, mutta verorasitus on 70 prosenttia kyseisellä sektorilla. Tätä roskaa sosialismi on. 

Ja miten he tekivät tämän? Istuttamalla 'sosiaalisen oikeudenmukaisuuden' ajatuksen, joka perustuu vihaan, epätasa-arvoiseen kohteluun lain edessä ja varkauteen. Ja tämä moraalisten arvojen rappeutuminen johtaa lahoamiseen. 

Meidän on siis taisteltava sekä taloudellisella, poliittisella että kulttuurisella rintamalla. Jos epäonnistut jollakin näistä osa-alueista, sosialismi hiipii sisään ja voittaa."

* * *

Arvoisat lukijani: edelle kääntämäni teksti avaa erinomaisesti sitä, mitä sosialismi on ja miksi se on suosittua. Mutta kertoo myös sen, miten siitä voidaan päästä eroon. Ja miksi se on välttämätöntä, mikäli haluamme Suomen ja Euroopan olevan hyvä paikka asua ja elää myös tulevaisuudessa. 

Ja jotta tämä ei jäisi pelkäksi sanahelinäksi, muistutan siitä, mihin Suomen historiallinen nousu 1800-luvun aikana ja jälkeen perustui. Ensin Johan Snellman johdolla ja valistuneen keisarin suostumuksella ja tuella luotiin suuriruhtinaskuntaan liberalistinen lainsäädäntö, joka salli vapaan taloudellisen toiminnan, mutta sitoi hallinnon ja lainkäytön lakiin. Ja lopulta vuonna 1879 toteutettiin elinkeinovapaus. 

Näin Suomen talous kasvoi nopeasti ja saavutti ja jopa ohitti 2000-luvun alkuvuosina entisen emämaan, kunnes lopulta tukehtui omien hallitusten - erityisesti Jäätteenmäen, Vanhasen, Kiviniemen ja Kataisen/Stubbin - sekä Euroopan Unionin johdolla rakennettuun keskusjohtoiseen ja yhä byrokraattisempaan taloudenpitoon, jossa poliittista suosiota ostettiin yhä hulppeammilla verovaroin kustannetuilla palveluilla. 

Ja kuten tiedämme, ei Suomi ole vieläkään pystynyt nousemaan siitä suosta, johon se ajettiin. Päinvastoin, vuosina 2019-2023 hallinnut Rinteen/Marinin kabinetti käänsi Sipilän hallituksen aloittamien oikeansuuntaisten toimien vaikutukset uudeksi ja entistä vaikeammaksi stagnaatioksi, jonka seurauksena suomalaisten taloudellinen toimeliaisuus ja rahavirrat ovat suurelta osin suuntautuneet Suomesta muuhun maailmaan.  

Tässä työssä kauniin ex-pääministerimme työtä auttoi samaan suuntaan puhaltanut Ursula von der Leyenin johtama brezhneviläistä byrokratiaa ilmeisenä esikuvanaan pitänyt "greenpeace-komissio". Ja siksi olisi äärimmäisen tärkeää, että myös tuleva europarlamentti ja komissio lukisivat ja ymmärtäisivät edelle kääntämäni Javier Milein ajatuksen sosialismin syistä ja vaaroista. Ja että ne palauttaisivat Euroopan Unionin kansallisvaltioiden hyvinvointia tukevaksi vapaan kaupan liitoksi sen sijaan, että se toimii brezhneviläisen stagnaation sylttytehtaana.  

39 kommenttia:

  1. Kun pääsisi aluksi siitä Ursulasta eroon, suomi EU:n jäsenenä ei voi yksin muuttaa mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyrkiikö trolli alentamaan äänestysaktiivisuutta?

      Poista
    2. Äänestys vaaleissa on kokonaan eri asia kuin henkilövalinnat tärkeisiin tehtäviin.

      Poista
  2. Axel Oxenstierna sanoi noin;"Kunpa tietäisit poikani, kuinka vähällä järjellä maailmaa hallitaan."

    VastaaPoista
  3. Eivät ne 15 Suomesta valittua meppiä aja Suomen vaan monikansallisten poliittisten ryhmien tavoitteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Putinin trollitehdas on tänään vauhdissa.

      Poista
    2. Siksi olisi suotavaa valita meppejä kansalliset edut ymmärtäviin monikansallisiin poliittisiin ryhmiin, jotka haluaisivat pitää EU:n pelkkänä kauppaliittona eivät lonkeronsa joka asiaan tunkevana liittovaltiona.

      Poista
    3. Ano. klo 8.47. Miksi liität mun edelliseen juttuun Putinin trollitehtaan? Kirjoitin miten asia on. Olen inhonnut itänaapuria Tšekkoslovakian miehityksestä asti. Tämä tunne on vain väkevöitynyt ajan myötä.

      Poista

    4. On totta, että EU:ssa joudutaan toimimaan isossa ryhmässä mutta ne tavoitteet.
      Miten perustelet, että esimerkiksi perussuomalaiset tai ruotsidemokraatit olisivat monikansallisten poliittisten tavoitteiden takana?
      Minusta nämä ajavat asioita oman maan näkökulmasta kuten monet kansallismieliset ja pyrkivät huolehtimaan kansallisesta sekä kansalaistensa edusta.
      Sinä heität yleistävän heiton jostain monikansallisesta epämääräisyydestä kuten hybriditoiminnassa yleensäkin.

      Poista
    5. Älä ruoki trollia.

      Poista
    6. Suomalaisten etu ei ole kuin huutavan ääni korvessa, varsinkin kun siellä kaiken lisäksi vihervasemmisto äänestää omia etujamme vastaan.

      EU olisi muutenkin saatava alkuperäiselle linjalleen talousunioniksi, eikä jatkamaan naurettavaa näpertelyä ökypalkoilla pullonpanttien ja korkkien kanssa, mitkä asiat sivumennen sanoen on Suomessa hoidettu jo esimerkillisesti.

      Poista
  4. Eihän sosialismi keskity, ihmiset sen sisällä keskittyvä. Eikö se ole tavallaan hyväkin systeemi, kun se paljastaa ihmisen alhaisen puolen, ja näin rohkaisee kilvoittelemaan yhteisen hyvän eteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sosialismin korulause "yhteinen hyvä" kyllä muuttuu reaalisosialismissa hetkessä yksilön minimisuoritukseksi tai suoranaiseksi lusmuiluksi, jolla saattaa minimoida oman työpanoksensa yhteiskunnan "kolhooseissa". Sen kyllä näki entisen Neuvostoliiton alueella käsittämättömänä rähjäisyytenä ja välinpitämättömyytenä kaikkea yhteistä kohtaan.
      Ihmistä motivoi vain henkilökohtainen etu, markkinataloudessa se lisää toimeliaisuutta, ja sosialismissa vähentää sitä, koska ainoa etu on siellä oman työpanoksen minimointi.

      Poista
  5. Suomessa Yle on tukevasti sosialismin juoksuhaudassa. Huolta kannetaan mm siitä, onko haastateltavien joukossa liikaa "etuoikeutettuja" ja akateemisen koulutuksen hankkineita, ja liian vähän kouluttamattomia. Kuulostaa melkein maolaiselta kulttuurivallankumoukselta, jossa tosin mentiin vähän pidemmälle eli yksin tein likvidoitiin koulutetut.
    Tuo vasemmistolainen kaunanimitys etuoikeutettu tarkoittaa oikeasti ihmistä, joka on tehnyt ahkerasti töitä, eli joko opiskellut vuosikausia tutkintoaan varten tai tehnyt pitkiä päiviä yrittäjänä menestyksensä eteen. Näitä kohtaan kasvatetaan sitten kateutta tällaisilla kaunanimityksillä veronmaksajien rahoilla yhteiskunnan yleisradiossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. IS eilen

      Ylen linjaus aiheuttaa hämmennystä työn­tekijöissä – toimittajalle huomautettiin, kun jutuissa oli ”liikaa hetero­miehiä”

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010478841.html

      Poista
    2. Minusta YLE:ssä on paremminkin liikaa naistoimittajia ja naisnäkökantaa. Naisten, sukupuoliluonnottomien ja feministien ääni tulee nykyään esille YLE:ssä täysin suhteettomasti.

      Poista
    3. Odottelen Yleltä cp-vammaisen pygmilesbon haastattelua soiden ennallistamisesta turvetuotannon jälkeen. Vai olenko missannut sen?

      Poista
  6. EU - kansallisvaltioiden liitto vai liittovaltio?

    Kannatan kansallisvaltioiden liittoa enkä ole samaa mieltä Tuppuraisen kanssa, joka väittää, että ”Oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista”. Mutta Tytti onkin sosialisti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja Tytillä on omat kannattajansa, jota en lakkaa ihmettelemästä. Selitys löytyy ehkä siitä, miten vähän suomalaiset ymmärtävät politiikasta ja sosialistit kannattavat aina niitä, jotka lupaavat lisää tukia ja ovat pienen ja köyhän ihmisen puolella. Ja höpön höpö!

      Poista
  7. Mutta eikös tämä tällainen ideologinen selittäminen ole juuri sitä mitä poliitikot varsinkin ennen vaaleja tekevät -- kuten nytkin vaalitunnelmissa meilläkin tapahtuu, kun koko puoluejohtajien kuoro huutaa television tentissä toisilleen niin että on kakofonian vaientamiseksi pakko säätää voluuminappulaa alimpaan asentoon.

    Ja ainakin eilisiltaisessa YLE:n tentissä vähän vaikuttikin siltä, että toimittaja ei paljoakaan edes pyrkinyt huutamista hillitsemään. Ehkä siis yhä selvemmin halutaankin muuttaa politiikka tietyntyyppiseksi tositeevee-viihteeksi.

    En noteerannut koko kaksituntisesta keskustelusta kuin yhden (1) sellaisen puheenvuoron, jossa oli esitetty kysymys eikä tyrkytetty oman puolueen imagon ja ideologian mukaisia valmiita vastauksia. Riikka Purra kysyi, että "ettekö ajattele miksi nämä parjatut laitaoikeiston ryhmät saavat niin suuren kannatuksen?"

    Tosiaan, kukaan noista instituutiopolitiikan pönäköistä ja punakoista edustajista ei vastannut tähän kysymykseen. Heille riittää se että "laitaoikeisto" on reaktiivinen leimasana, jota on käytettävä koska se on sopiva tapa kiroilla eli kirota poliittiset vastustajat.

    En ole huomannut, että Eurooppaa tällä vuosisadalla uhkaavasta, ihmiskunnan historian valtavimmaksi paisuvaa kansainvaellusta olisi yhdessäkään vaaliväittelyssä nimitetty sen oikealla nimellä. Eikö kerro siitä, miten toivottomassa jamassa koko poliittinern keskustelu on? Termiä "kansainvaellus" ei ole siis sanottu ääneen kertaakaan yhdessäkään vaaliväittelyssä.

    Mitä "talouteen" tulee, siinä ei edes ole mahdollista puhua todellisuutta vastaavilla käsitteillä. Vain näennäisesti vastakkaisia ideologisia kuvauksia ja selityksiä on tarjolla. Niillä ei "talouden" varsinaisia todellisia ongelmia kukaan pysty ratkaisemaan, se ei ole tiedollista, vaan tunnustuksellista ajattelua. Se pätee ihan yhtä vähän kuin ihmisen historiassa on pystytty ratkaisemaan kiistaa siitä mikä jumala ja kenen uskonto on paras.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Termiä "kansainvaellus" ei saa sanoa ääneen koska sen yhteyteen voidaan liittää fakta: väestönvaihto.

      Poista
    2. Kalergi-suunnitelma7. kesäkuuta 2024 klo 13.03

      Seuratkaapa milloin "trolli" sensuroi seuraavan:
      https://www.neuvostoliitto.eu/Suomen_tuhoamissuunnitelma.html

      Siis tarkoitin "trolli" eikä trolli!

      Poista
    3. Kalergi-suunnitelma7. kesäkuuta 2024 klo 13.17

      Vapaamuurari-kreivi Coudenhove-Kalergi ei itse ollut juutalainen.

      Poista
    4. Minkähän takia se suuri vaalikeskustelu oli vasta sitten kun ennakkoäänestys oli jo ohi? Moni olisi voinut muuttaa kantansa nähdessään ja kuullessaan sen kakofonian, jonka ns. sivistyneet ihmiset saivat aikaan.

      Poista
  8. Vahtera eilen

    Mitä tuhoa humanitaarinen maahanmuutto on tuonut Suomelle?

    Osa 2: Onko maahanmuuttajista mitään muuta kuin taakkaa ja ongelmia?

    https://www.vahtera.blog/post/mitä-tuhoa-humanitaarinen-maahanmuutto-on-tuonut-suomelle
    -------------------------
    Lukemisen arvoista, taattua asiaa.
    Selviää miksi kannattaa äänestää oikein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalergi-suunnitelma7. kesäkuuta 2024 klo 13.22

      Taas erinomainen artikkeli Vahteralta.
      Se kuuluu pakolliseen kansalaislukemistoon.

      Poista
  9. Suomen nousu: Snellman, luterilainen arvopohja, kansakoulu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomen tuho: Vihervasemmisto, intersektionaalinen feminismi, inkluusiolla kuorrutettu peruskoulu.

      Poista
    2. Nukyäänhän Suomessa on vain tyttöjen kouluja, joissa naisopettajat hääräävät ja määräävät. Pojat on noihin lgbt-aivopesulaitoksiin pakotettu.

      Naiset ovat saanneet kohtuuttomasti valtaa kasvatusalalla ja se näkyy nykynuorista, joista monet ovat ahdistuneita, seksuaaliseen suuntautumisensa joutavaan pohdiskeluun lukkiutuneita ja itseensä käpertyneitä narsisteja.

      Meidät on aivopesty kouluissa uskomaan, että naiset ovat sosiaalisesti taitavempia kuin miehet. Kattia kanssa. Alakouluissa tytöt ovat pareittain, eikä kolmanneksi pyöräksi tahdo päästä, mutta poikien leikit vaativat suuren joukon mukana oloa. Työpaikoilla tukkanuottasilla ovat naiset keskenään. Entä ketkä lähipiirissäsi mököttävät eniten?

      Miehiä tarvittaisiin opettajiksi nykyistä enemmän tuomaan oppilaille realistista käsitystä yhteiskunnasta. Feministinen maailman halaaminen on tuloksensa näyttänyt. Se ei toimi kuin yhteiskuntaa rapauttavana aatteena.

      Poista
    3. Inkluusiolla kuorrutettu peruskoulu Somen tuho? , kävin peruskoulun 9v, enkä kokenut sitä tuhoksi ..

      Poista
    4. Anonyymi 12.59; naisena annan kommentillesi kouluarvosanan 10.

      Poista
  10. Yle tänään

    Ylen tiedot: Wille Rydmanille ei syytettä epäillystä törkeästä kunnianloukkauksesta – välttyy myös muilta ex-avopuolisoon liittyviltä syytteiltä

    Helsingin Sanomien mukaan sen toimittajat eivät saa syytettä Rydman-jutusta. ”Kyseessä oli yhteiskunnallisesti merkittävän asian käsittely”, kertoo HS syyttäjän ratkaisusta.

    https://yle.fi/a/74-20092737

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Yhteiskunnallisesti merkittävä ratkaisu"? No, painetaanpa tämäkin maineen pilaamista yrittänyt syyte villaisella, koska kysymyksessä oli nykyinen PS-poliitikko ja mies sekä HS, joka nauttii kummallista koskemattomuutta tässä maassa.

      Poista
  11. Yle tänään

    Tuhannet poliisit kollegansa surumarssilla Berliinissä – ”Kaikki eivät voi tulla Eurooppaan”, muslimien edustaja sanoi

    Saksassa vietettiin hiljainen hetki kuolleen 29-vuotiaan poliisin muistoksi tasan kello 11.34. Juuri tuohon aikaan viikko sitten maahanmuuttaja puukotti hänet.

    https://yle.fi/a/74-20092525

    Artikkelista poimittua

    BERLIINI Poliisit järjestivät hiljaisen hetken ja surumarsseja eri puolilla Saksaa perjantaina.

    Viikko sitten 29-vuotias poliisi kuoli, kun terroristi puukotti häntä ja kuutta muuta Mannheimin torilla. Hyökkääjä oli tullut Saksaan kymmenen vuotta sitten 15-vuotiaana vanhempiensa mukana Afganistanista.

    Hyökkääjän varsinainen kohde oli islamismia eli ääri-islamia vastustanut poliitikko, joka piti tietoiskua Mannheimin keskustorilla.

    Tapaus on nostattanut Saksassa jälleen keskustelun maahanmuutosta. Esimerkiksi liittokansleri Olaf Scholz haluaisi karkottaa vakaviin rikoksiin syyllistyneet afganistanilaiset ja syyrialaiset maasta, vaikka heidän kotimaansa olisivatkin heille turvattomia.
    ...
    ...
    – Saksan ja koko Euroopan pitäisi suunnitella maahanmuuttopolitiikkansa paremmin nykyaikaa vastaavaksi. Tämä tarkoittaa, että kaikki eivät pääse sisään.

    -----------------------

    Sunnuntaina äänestämme EU-vaalissa valtaan ne, jotka päättävät tulevasta maahanmuuttopolitiikasta - Äänestä oikein!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tämä nurinkurista; ihmistä ei voida palauttaa kotimaahansa, jos häntä siellä uhkaa kuolemantuomio, mutta hän voi sen sijaan tappaa täällä ihmisen/ihmisiä ja silti häntä suojellaan. Hyysäys on mennyt liian pitkälle ja siitä huolimatta vihervasemmisto rääkyy joka välissä ihmisoikeuksista! Oikeutta elää saksalaisella poliisilla ei sitä vierasmaalaisen mielestä ollut ja teosta palkitaan saamalla jäädä maahan ja myöhemmin vapauduttuaan kenties toistamaan tekonsa. Melkoinen venäläinen ruletti on käynnissä kaduillamme. Ovatko poliitikot julkaiseet järkytyksensä tästä tapauksesta kuten tekivät tanskalaisen virkasisarensa tönäisystä? Näinkö se tasa-arvo ja ihmisten yhdenvertainen kohtelu käytännössä toimii?


      Poista
  12. "ei Suomi ole vieläkään pystynyt nousemaan siitä suosta, johon se ajettiin." -

    Jos nyt oletetaan että nykyisen hallituksen kiristyksillä ja veronkorotuksilla saadaan positiivisia tuloksia, mitä sen jälkeen tapahtuu? lasketaanko tuotteiden hintoja ja alennetaan alvia edes parin vuoden takaiselle tasolle? tuskin, koska ahneus ja niistä tulee uusi normi. Suomalaisia voi piiskata hintojen korotuksilla loputtomasti koska rikkaita ei kiinnosta ja köyhät ovat kelan byrokratia-himmelin armoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahenus on sellanen joke ei paljoa katso onko vasemistolainen tai oikeistolainen, oikestolaisilla poliitikoilla nyt kiiiluu kuinkapaljon saadaan veronkorotuksilla kerättyä lisää rahaa ja tungettua se jollainkonstilla omiin taskuihin ..

      Poista
    2. Rikkaat nyt vaan maksavat ne köyhien tuet. Työnteko loppuu tästä maasta kokonaan, jos rikkaiden verotus nostettaisiin vaikkapa 80:een prosenttiin. Maailman toiseksi korkein kokonaisveroaste on muutenkin yksi niistä syistä, jonka takia Suomea ei maailmalla nähdä houkuttelevana paikkana. Ne, joita tavoitellaan, menevät muualle. Toisenlaisia tulijoita kyllä on riesaksi asti.

      Poista
  13. Vuosia sitten tuolla päin ajellessa ihmettelin valtavia kerrostalojen työmaita ja sitä, että Suomessa ylipäänsä tehdään vielä uusia asuntoja, joissa ei ole saunaa. Kyllä oli päivänselvää mille porukalle niitä rakennettiin ja jälleen kerran Jussi Halla-ahon ennustus ghettojen muodostumisesta on käynyt toteen. Niin on käynyt joka puolella Eurooppaa, mutta meillä piti tämäkin osata paremmin... siis samalla politiikalla päästä erilaiseen lopputulokseen.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.