keskiviikko 26. kesäkuuta 2024

Ida Korhonen ja Aura Kinnunen tieteen vapautta vastaan

Helsingin yliopiston äärivasemmistolaiset naisopiskelijat - Ida Korhonen ja Aura Kinnunen - ovat luopuneet opiskeluoikeudestaan, koska heidän opinahjonsa ei ole suostunut lopettamaan tutkimusyhteistyötä israelilaisten yliopistojen kanssa. Ja päätti pyytää poliisia lopettamaan heidän juutalaisvaltion vastaisen mielenosoituksensa.

Kyseisillä opiskelijoilla on tietenkin oikeus opintojensa lopettamiseen - näinhän tekevät monet opiskelijat muutenkin syystä tai toisesta. Tosin ainakin toinen opintonsa keskeyttänyt oli opiskellut jo viiden vuoden ajan, eli olisi halutessaan voinut suorittaa samassa ajassa tutkintonsa loppuun. 

Nyt se jää tekemättä, ellei yliopisto päätä tehdä heidän kohdallaan poikkeusta ja sallia opintojen jatkamista joskus myöhemmin. Minusta sellainen olisi kuitenkin vähintäänkin outoa ja ehkä jopa opinto-oikeudestaan luopuneiden halventamista. 

Selvää on joka tapauksessa, että opinto-oikeudestaan fanatisminsa takia luopuneiden naisten tulevaisuus on nyt usvan peitossa. Parhaassa tapauksessa - siis itsensä kannalta - he saattavat elättää itsensä ammatti-mielenosoittajana maassamme juuri epäjärjestystä aiheuttaneen Greta Thunbergin tavoin, mihin heidän tähänastinen toimintansa on muutenkin viitannut. Tai kenties he nousevat aikanaan vihreän liikkeen äärilaidan merkittäviksi poliitikoiksi. 

Maailmaan ei kuitenkaan mahdu kovin montaa gretathunbergiä, eikä sellaiseksi pääsemisestä ole mitään takeita. Myöskään ääriajattelulla ei - onneksi - ole Suomessa ollut viime aikoina kovin suurta kannatusta, vaikka poliittisessa julkisuudessa onkin tullut tavaksi huudella äärisitä ja ääritätä. Ja tästä syystä nyt puheena olevilla nuorilla naisilla saattaa pahimmillaan olla edessään vaikea tie elettäväksi.

Toisaalta Suomi on vapaa maa, jossa jokainen on vastuussa omista tekemisistään ja saa osoittaa mieltään vastenmielisiksi katsomiansa asioita vastaan. Olkoon sellainen sitten vaikka tieteen vapaus, kuten Korhosella ja Kinnusella. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Mitä enemmän "vittua" ja "paskaa" viestinnässä on, sitä epä-älyllisemmältä se vaikuttaa
Nuorten mielenterveysongelmista
Ympäristöjärjestöille veto-oikeus?

22 kommenttia:

  1. Mutta voi hyvänen aika. Eikös siellä Yliopistossa olekaan niitä turvallisia tiloja, joihin Shakespearella tai Peppi Pitkätossulla ei ole mitään asiaa?

    Onko joku ehkä nähnyt Freudin näköisen vanhan miehen uikuilevan siellä käytävillä? Onko siellä väestö vaihtunut vai kello pysähtynyt?

    Liittykää nyt kaikki uhriajattelijat samaan kuoroon, perustakaa Absoluuttisen Totuuden puolue ja pyytäkää Tytti Tuppurainen sen johtoon. Kyllä ne asiat siitä alkavat lutviuttua.

    VastaaPoista
  2. HY:n alumnina voisin sanoa että antaa mennä vaan. Näitä (todennäkäisesti kainalokarvalapsia) ei varmasti kaivata opiskelijayhteisössä. Muistan kun omana opiskeluaikana käytiin kiivasta keskustelua apartheidista ja oltiin valmiita sulkemaan eteläafrikkalaisia pois oman alamme maailmanjärjestöstä. Pidin sitä jo silloin huuhaana.
    Minkä kiven alta näitä nousee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epäilen vahvasti, että nämä tylleröiset ovat aivan yhtä rehellisiä tuossa "opinto-oikeudesta luopumisessaan" kuin muissakin touhuissaan. Tietysti, jos he sen oikeasti toteuttavat eivätkä jätä pelkän pömpöösin mutta katteettoman julistuksen tasolle, kuten noissa porukoissa on yleensä tapana, hyöty yliopistolle on kiistaton vaikkakaan ei kovin merkittävä.

      Poista
  3. No, jos kapasiteetti ei riitä metsätieteiden lopputyön tekemiseen, voi luovuttamisen naamioida hurskaaseen syyhyn. Tuo äärivasemmistolainen " sosiaalitieteiden" opiskelija nyt ei korkealta putoa, vaikka jättäisikin hommat sikseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikähän siinä on että näiden liikaan idealismiin höyrähtäneiden lapsukaisten fenotyyppi (ulkoasu) on niin kovin homogeeninen? Tytöt näyttävät pojilta, pojat tytöiltä ja jotkut en tiedä kummalta sukupuolelta, joita on siis kaksi. Ehkä osansa on vanhemmilla. Useinhan näillä on myös jokin erikoinen etunimi. Akatemia voisikin antaa mulle rahaa tehdä tutkimus aiheesta "Etunimen vaikutus elokapinointiin ja puunhalaamiseen"

      Poista
    2. Samoihin havaintoihin olen minäkin törmännyt. Toinen änkyröitsijätyyppi ovat vasemmiston ja feministien pyylevät matamit, jotka ovat värjänneet tukkansa kuparinpunaisiksi.

      Poista
    3. Ainakin yhdessä vaiheessa sadasta yleisimmästä etunimestä KOLME oli naisen nimeä. Prinsessalle yritetään löytää uniikki nimi, eikä se koskaan voi olla naurettava. Tietysti tätä on kestänyt jo vuosikymmeniä joten "Pilvikukka af Enehjelm" voi hyvinkin olla kolmekymppinen.
      -jussi n

      Poista
    4. Nämä ovat kaikenlaisia sääilmiöitä ja viljelykasveja.

      Poista
  4. "Korhosen mielestä opiskeluoikeudesta luopuminen ei tuntunut suurelta päätökseltä verrattuna siihen, mitä palestiinalaiset tällä hetkellä käyvät läpi." Odotan jännityksellä, luopuuko Korhonen myös asunnostaan ja vaatteistaan, koska niistä luopuminen ei ole kovinkaan suuri juttu verrattuna siihen, mitä sudanilaiset tällä hetkellä käyvät läpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin sanottu! Joillain se auttaminen on niin verissä. Vaimoni halusi kerran että pysähdymme auttamaan rekkakuskia, jolla oli nuppi kallellaan ja ukko roplasi moottoria. Auto oli venäjän kilvissä. Kysin että A) osaatko korjata moottoria ja B) puhutko venäjää. Kun vastaus kumpaakin oli ei, totesin että no sitten meidän matka jatkuu. Amerikankielisessä lehdessä oli juttua että UNRWAn käteiskassasta on mennyt miljardi dollaria Hamasin johtoryhmälle. Ida ja Aura voisivat kyseenalaistaa Hamasin johdon lekottelun Qatarissa tms. turvasatamassa. En puolusta Isarelin toimia mutta Hamas on osaltaan syypää tilanteeseen. Ja uskonto erityisesti.

      Poista
    2. Ida ja Aura voisivat toisaalta siirtyä asumaan Kämpin sviittiin, koska se ei ole mitään verrattuna siihen, mitä Hamasin johtoryhmä Qatarissa kokee.

      Poista
  5. Nämä palestiinalaishuiveja pitävät naiset voisivat laittaa välillä myös muslimihuivin kiitokseksi siitä, että Helsingin yliopisto on lopettanut Japanin kielen opettamisen ja vaihtanut sen somaliaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gösta Sundqvist:"Pohjoisen taivaan alla" nyt on aika, muiden palvella, meitä vuorostaan.

      Poista
  6. Voi pyhä yksinkertaisuus!

    VastaaPoista
  7. Tieteen ja politiikan suhde on aina ollut hieman monimutkainen. Kaikki riippuu tietenkin tieteenalasta. On tieteenaloja jotka eivät herätä poliittisia intohimoja, toisaalta on sitten tieteenaloja jotka ovat näinä aikoina yliopistoissa lähestulkoon täysin vasemmistokiihoilijoiden miehittämiä.

    Pääsääntönä voidaan sanoa että ei ole olemassa ensimmäistäkään oikeaa tieteenalaa joka kaipaisi toimiakseen vasemmistokiihkoilijoita. Mitä tulee näihin jutussa mainittuihin kahteen naisopiskelijaan, niin hyvä kun lähditte, teitte tähänastisen elämänne viisaimman päätöksen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leo Tolstoi oli aikoinaan todennut: "Tiede on aina uskontoa, mutta uskonto ei ole koskaan tiedettä"
      Tämä uskomuksellisuus on juurikin sitä trendien mukaisuutta, voisiko sanoa jopa "tiede" muoteja....Jotka ilmenevät esim. mellakointina.

      Poista
  8. Ennen sanottiin, kun joku vaihtoi firmaa, että molempien firmojen taso parani. Niin tässäkin tapauksessa. Yliopiston taso parani ja mahdollisesti viherkommareiden ryhmän taso parani, jos kyseiset henkilöt aikoivat vaikuttaa sitä kautta.

    VastaaPoista
  9. Koneen säätiö tukiessaan Elokapinaa toivoo, että kansa liikkuisi vain pystysuoraan ja sähköisesti.

    SK

    VastaaPoista
  10. Jälleen paljousalennuksia raiskauksesta :(

    Yle tänään

    Hovioikeus kumosi Milan Jaffin tuomion törkeästä lapsenraiskauksesta

    Helsingin hovioikeus piti voimassa Helsingin käräjäoikeuden toisen tuomion, mutta kohtuullisti sitä muiden tuomioiden vuoksi.

    https://yle.fi/a/74-20096424

    Artikkelista poimittua

    Raiskausta koskevan syytekohdan osalta hovioikeus pysytti käräjäoikeuden tuomion.

    Hovioikeus arvioi oikeudenmukaiseksi rangaistukseksi raiskauksesta vankeutta kolme vuotta kuusi kuukautta. Tuomiota kuitenkin kohtuullistettiin, koska Jaff on jo aikaisemmin tuomittu kahteen ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Lisäksi vuonna 2020 tapahtunut raiskaus olisi tekoaikansa vuoksi voitu käsitellä näiden rikosten kanssa samassa oikeudenkäynnissä.

    Hovioikeus otti kohtuullistavana asiana huomioon aikaisemmat ehdottomat vankeusrangaistukset ja tuomitsi Jaffin yhden vuoden kahden kuukauden pituiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen.
    -------------------

    Halvalla menee tänä päivänä naisen raiskaus. Minkälaisen viestin se lähettää mahdollisille tekojöille täällä ja muualla?

    VastaaPoista
  11. Yle tänään

    13 vuoden maksimirangaistus huumeliigan johtajalle – ohjaili suuren huumemäärän maahantuontia ulkomailta

    Liiga toi Suomeen satoja kiloja huumeita viime ja toissa vuonna.

    https://yle.fi/a/74-20096472

    Artikkelista poimittua

    Käräjäoikeuden mukaan vuonna 1983 syntynyt Alex Mohamed Al Khatib järjesteli ja ohjeisti toimintaa ulkomailta käsin.
    ...
    Mies on Ruotsin ja Palestiinan kaksoiskansalainen. Hänet otettiin aiemmin kiinni Egyptissä. Käräjillä hän kiisti rikosepäilyt käräjillä jyrkästi.
    ...
    Toista samaan vyyhtiin liittyvää huumevyyhtiä on puitu Oulun käräjäoikeudessa viime talven ja kevään aikana.

    Jutussa syyttäjä vaatii jutussa rangaistusta kaikkiaan 19 henkilölle, joiden epäilleen toimineen Al Khatibin alaisuudessa ja osallistuneen huumeliigan toimintaan tavalla tai toisella.

    Käräjäoikeuden on määrä antaa asiassa ratkaisu vielä tämän viikon aikana.

    Erikoissyyttäjä Hannu Koistinen kommentoi aiemmin Ylelle, että vyyhdin taustalla on Ruotsin järjestäytynyt rikollisuus, joka on pyrkinyt saamaan jalansijaa Oulusta ja Suomen huumemarkkinoilta laajemminkin.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.