keskiviikko 18. syyskuuta 2024

Hollannin maahanmuuttopoliittiset linjaukset

Suomen hallitus on monilta osin tehnyt ja tekemässä tiukennuksia haitalliseen maahanmuuttoon. Niitä on kuitenkin vastustettu kovasti sekä poliittisessa vihervasemmistossa että halpatyövoimaa kaipaavan elinkeinoelämän piirissä. Siksi on hyvä katsoa, mitä on tapahtumassa muissa EU-maissa. 

Olen jo aiemmin kirjoittanut Saksan kiristyvästä maahanmuuttopolitiikasta ja Tanskan sekä Ruotsin linjaukset lienevät muutenkin hyvin lukijoideni tiedossa. Niiden lisäksi päätin tänään ottaa esille vielä Hollannin, jossa maahanmuuttajista on syntynyt valtavat kustannukset yhteiskunnalle ja sen seurauksena Geert Wildersin Vapauspuolue sai vuoden 2023 vaaleissa todellisen rökälevoiton ja sen myötä pääsi hallitusvastuuseen.

Nyt Alankomaiden hallitus on saanut tehdyksi uuden maahanmuuttopoliittisen ohjelman, joka sisältää merkittäviä tiukennuksia turvapaikka- ja maahanmuuttoasioihin. Lisäksi useat siihen kuuluvat toimenpiteet vaikuttavat maassa jo oleskeleviin kolmansien maiden kansalaisiin.


* * *

Ensinnäkin hollantilaiset tiukentavat vaatimuksia maansa kansalaisuuden saamiseksi. Kielitaitovaatimusta kiristetään ja kansalaisuuden voi tulevaisuudessa saada vasta kymmenen vuoden maassaolon jälkeen. Lisäksi hallitus haluaa, että uudet kansalaiset luopuisivat pääsääntöisesti alkuperäisestä kansalaisuudestaan saadessaan uuden.

Toiseksi Hollannin hallitus pyrkii vähentämään työperäistä maahanmuuttoa ottamalla käyttöön tiukkoja toimenpiteitä matalapalkkatyön rajoittamiseksi sekä huonojen työolosuhteiden torjumiseksi. Lisäksi todennäkoisesti turvapaikkaan oikeutettujen pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden sekä näiden mukana tulleiden perheenjäsenten halutaan menevän töihin odottaessaan päätöstä maahan jäämisestä.

Kolmanneksi hallitus pyrkii pitämään kansainvälisten opiskelijoiden määrän tarkituksenmukaisena sekä rajoittamaan Alankomaiden korkeakoulutuksen "englannistumista". Siksi yliopistoja ja korkeakouluja kehotetaan koordinoimaan kansainvälisten opiskelijoiden vastaanottoa sekä vahvistamaan hollannin kielen asemaa ja laajentamaan kiintiöiden käyttöä.

Neljänneksi hallitus on linjannut, että ukrainalaisten pakolaisten omavaraisuuden ja kotoutumisen tukemista jatketaan. Tähän mennessä on jo aloitettu toimeentulotuen asteittainen lakkauttaminen niille pakolaisille, joilla on riittävät tulot työllistymisestä. Lisäksi pakolaisten odotetaan osallistuvan myös majoituskustannuksiin, jos vain on mahdollista.

Edelle mainittujen neljän kohdan lisäksi hallitus on julistanut "turvapaikkakriisin". Sen perusteella voidaan ottaa tilapäisiä toimenpiteitä käyttöön turvapaikanhakijoiden määrän hallitsemiseksi ilman molempien parlamentin kamareiden välitöntä hyväksyntää.  

Myöskään oleskeluluvan saaneilla ei ole oikeutta tuoda perheenjäseniään maahan, elleivät he ovat pitäneet oleskelulupaansa yllä vähintään kahta vuotta. Lisäksi heillä tulee olla perheelle soveltuva asunto sekä "vakaa ja riittävä tulotaso". Myös aikuisten lasten perheenyhdistämistä rajoitetaan.

Toistuvia turvapaikkahakemuksia tarkastellaan aiempaa tiukemmin uusien faktojen ja olosuhteiden osalta, ja turvapaikkakriisilain käyttöönotto muuttaa myös olemassa olevia sääntöjä. Sen seurauksena sijoituslaki perutaan, uusien turvapaikkahakemusten käsittely keskeytetään, vastaanottokeskusten tasoa alennetaan ja henkilöt, joilla ei ole oikeutta jäädä, voidaan poistaa maasta pakolla.

Lisäksi poistetaan sääntö, jonka mukaan turvapaikanhakijat saavat automaattisesti pysyvän oleskeluluvan viiden vuoden jälkeen. Myös Alankomaissa yli viisi vuotta oleskelleet ihmiset voidaan passittaa kotimaahansa, jos sen katsotaan olevan turvallinen. Lisäksi rajatarkastuksia tiukennetaan valvonnan tehostamiseksi.

* * *

Tämä kaikki edellyttää, että Hollannin hallitus virallisesti pyytää - ja saa - poikkeuksen EU:n tavallisista turvapaikkasäännöistä. Nähtäväksi jää, miten Unioni reagoi siihen. Ja mitä Hollanti tekee, mikäli sen demokraattisen hallituksen linjaukset torpataan EU:ssa. 

Meillä Suomessa on syytä seurata tarkasti eurooppalaista kehitystä. Sekä samalla huolehtia siitä, ettei maastamme tule - muun Euroopan kiristäessä omaa maahanmuuttopolitiikkaansa - uudelleen muihin EU-maihin verrattuna houkuttelevaa haittamaahanmuuton kohdetta. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Hallituksen maahanmuuttopoliittinen ohjelma etenee
Maahanmuuttospesifinen väkivaltarikollisuus kasvaa humanitaarisen maahanmuuton jatkuessa
Humanitaarinen maahanmuutto on taakka ja rikollisuuden lähde

24 kommenttia:

  1. Mutta emmehän me SUOMESSA raristeja ole, kokoaan suurempi turvapaikka maa kun olemme ja Dublinin sopimukselle teemme sen mikä pitääkin. Vähän karkeet se on että voisko saada painettua pehmeemmälle paperille?

    VastaaPoista
  2. Hollannin tavoitteet koskien maahanmuuttoa, tulisi ottaa siltä kantilta, että se kuuluisa mopo asian suhteen on lähtemässä käsistä. Eli ongelmat/kustannukset, ovat pisteessä, jolloin pitää painaa jarrua. Tai laittaa totaalinen stoppi. Eihän siinä ole mitään järkeä, että Välimereen jne hukkuu vuosittain satoja. Ne houkuttavuudet pitää laittaa minimiin. Ja ihmis salakuljettajia, pitää laittaa ihan aikuisten oikeasti vastuuseen rankalla kädellä. Eurooppa ei voi olla sosiaalitoimisto, johon kaikilla on jakamattomat ihmisoikeudet tulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salakuljettajien lisäksi näkisin mielelläni myös ilmiötä edistäneet poliitikot ja "kansalaisjärjestöjen" edustajat vastuussa... lisäksi olisin hyvin mielissäni mikäli nämä haitalliset "maahanmuuttajat" palautettaisiin Suomen rajojen ulkopuolelle ja pistettäisiin pystyyn kunnon lustraatioprosessi...

      Poista
    2. Kyllä. Nämä järjestöt, mitkä saavat lahjoituksina massiivisia summia mainos kampanjoillaan, sekä saavat veronmaksajien rahoitusta. pitäisi laittaa tutkintaan. Niillä on ihan uskomattomat raha sammot mielipide vaikutuksella, sekä kohdistetulla hyökkäyksellä suomen vanhuksia kohtaan. Tee testamentti. Lahjoita nyt, koska tiedät mitä sota on jne. Itsehän laitoin stopin äidiltäni, joka oli houkuteltu lahjoittamaan suoraveloituksella 100 e kk. Lisäksi tilaamaan joitain lehtiä. No stoppi tuli.

      Poista
  3. Hollannin maahanmuuttopoliittiset linjaukset vaikuttavat varsin oikeansuuntaisilta.
    On selvää, että Suomi-hölmölässä ainakin viher- ja muut kommarit sekä varsinaiset "ihmisoikeus"-talibanit tulevat ankarasti vastustamaan sellaisia, vaikka jo melkein kaikesta joudutaan säästämään - paitsi asylum-pakolOisten elintasosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuinka oikeassa Halla-aho olikaan, kun hän jo viitisentoista vuotta sitten varoitti, että Suomi ei voi toimia maailman sosiaalitoimistona!

      Poista
    2. Tätähän se on tämä inhimillinen symboliikka: väärä mies sanoi väärästä asiasta oikein.

      Poista
  4. https://jpoli.blogspot.com/2024/09/maahanmuutto-ja-luokkasota.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä huomioita. Maahanmuuttoteollisuuden tarjoamaa lisäystä bkt:n kasvuun voi pitkälti verrata sotateollisuuden tuottamaan kasvuun, joka aidosti ei luo vaurautta KOKO kansakunnalle - paitsi niille valtioille, jotka itsekkäästi saavat muhkeita vientituloja asekaupoistaan.

      Poista
    2. Kuten "rakas" naapurimme ruåtsi kakkosrähinän aikaan. Möi saksalle rautaa ja laakereita panssareihin. Ja muuta sotamateriaalia.
      Huru-ukko

      Poista
    3. Tämä oli täyttä asiaa. Samalla periaatteella toimii koko maapallo. Joillekin se on jatkuvan kasvun ja rikastumisen tae, että maapallon väkiluku kasvaa kasvamistaan. Puuhastellaan ”ilmastotoimien” kanssa ja esitetään hyvää ihmistä, mutta kukaan ei uskalla edes kuiskaten sanoa mikä tämän pallon saastumisen oikea syy on. 80-luvulla oltiin huolissaan liikakansoituksesta. Enää siitä ei puhuta.Kun tarvitaan lisää kuluttajia takomaan rahaa isoihin taskuihin.

      Poista
  5. Brysselistä kylmä suihku hollantilaisille. Ei ehkä niin yllättäen?
    https://brusselssignal.eu/2024/09/ec-throws-cold-water-over-dutch-migration-opt-out-request/

    Muista jäsenmaita mukaan painostukseen, muuten UvdL taivu. Olafin pumppu toki vastustaa muta miten toimii Ranska? Melonillakin saattaapi olla kana kynimättä kieron Ursulan kanssa.

    V-VF

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valtioiden pitäisi nousta kapinaan Brysselin diktatuuria vastaan niissä asioissa, joissa se koettaa pakottaa valtiot harjoittamaan niitä itseään vahingoittavaa politiikkaa, kuten rajoittamaton asylum-pakolOisten vastaanotto.

      Poista
    2. Mutta tämähän on oikein tekoälyn avulla koetettu todistaa pelkäksi huuhaa-hörhöjen "salaliittoteoriaksi":
      https://kalergisuunnitelma.blogspot.com/2009/11/kreivi-kalergin-suunnitelma.html

      Poista
    3. Tämä oli nähdäkseni oletettu reaktio EU:lta. Mutta saapa nähdä, kuinka hollantilaiset ottavat sen vastaan. Ja syntyykö lopputuloksena jonkinlainen kompromissi?

      Poista
  6. Abraham Lincoln sanoi tunnetusti aikanaan, että kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa, ja joitakin ihmisiä kaiken aikaa, mutta ei kaikkia kaiken aikaa. Vähitellen alkaa karu totuus paljastua normaalijärkisille, ja tuo keskimmäinen joukko jäädä vähemmäksi Euroopassa, mutta vain tuskastuttavan hitaasti. Nyt olisi Suomella tuhannen taalan paikka korjata maahanmuuttopolitiikkaa radikaalisti tiukemmaksi perussuomalaisten johdolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mitekän se onnistuu jos demarien kannatus on uusimpien mittausten mukaan 22 prossaa ja kokkarit hengittää perässä.
      Ja näiltä ei varmasti tule ratkaisevaa muutosta haittamaahanmuuttoon.

      Poista
    2. Ja rantaruåtsalaiset laittaa hanttiin kaikessa. Kun närpes tarvii halpoja tomaatinkerääjiä. Nelkyt tuhatta vuodessa pitäis saada elättejä lisää sanoo rkp:n uusi johtaja. MIllähän meinas ne elättää? Suomalaisen veronmaksajan rahoilla, ei ruåtsalaisten.

      Poista
    3. Kyllä. Demarit jne ovat siellä edelleen kusettamassa vanhuksia. Vihreät luottavat maahanmuuttajiin.

      Poista
  7. En haluaisi kuullostaa pessimistiltä, mutta tunnelma on se, että mämmit ja pashat on jo housuissa.
    Sosiaalimenojen kasvu on tosiasia. Eläkeläisten määrä on lisääntynyt 14% viimeisen kymmenen vuoden aikana ja suunta on edelleen ylöspäin.
    Vaikka tosiasiat ovat tosiasioita, asioiden politisoituminen ohjaa meidät vain ihailemaan kuninkaan uusia vaatteita.

    VastaaPoista
  8. Saksassa SPD:n kannatus puolittunut hallituskauden aikana, AfD on samassa ajassa noussut 10->19%. Vihreillä myös jyrkkä alamäki. Pysyykö CDU palomuurin väärällä puolella vai rakentaako demokratiaa kunnioittaen hallituksen AfD:n kanssa? Olafilta Vihreille potku persiiseen ja raju muutos politiikkaan, ehkä kannatus ehtisi kääntyä. Siinä voisi olla Hollannin pelipaikka.
    V-VF

    VastaaPoista
  9. Hollannissa myös Amsterdamin, Rotterdamin ja Haagin vuokratasot ovat karkaamassa tavallisten perheenperustaneiden hollantilaisten ulottumattomiin. Johtuen osaksi pakolaisille/maahanmuuttaneille tarvittavista asunnoista. Nuoret hyvinkoulutetut ovat jo hakeutuneet Englanti- Saksa-Ranska-Kanada-Usa-Australiaan paremman elämänlaadun ja työpaikkojen perässä sekä inhimillisemmän verotuksen toivossa. Sama tilanne tulee olemaan Suomessa muutaman vuoden viiveellä, mutta tulee kuitenkin.

    VastaaPoista
  10. On se kumma kun ihmiset euroopassa ei vielä älyä, että tämä EU ei tuo niille mitään hyvää. Äänestin aikanaan EU:iin liitymisen puolesta, mutten silloin hyväuskoisena optimistina tajunnut mikä hirviö siitä kehittyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Runsaat 30 vuotta sitten itävaltalainen politiikantutkija Karl Steinhauser nimesi yhden kirjoistaan "EU - huomispäivän Super-Neuvostoliitto"!

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.