maanantai 19. syyskuuta 2022

Veronmaksajien varojen poliittista käyttöä

Sanna Marinin (sd) hallituksessa valmistellaan Suomen pääkaupunkiin eli Helsinkiin saapuville autoilijoille ruuhkamaksua. Kansanedustaja Kalle Jokisen (kok) mukaan ne "ovat paluu keskiaikaisten kaupunkien tullimuureille, jotka viestittivät, että pysykää poissa. Ne ovat negatiivinen viesti veronmaksajien toimeliaisuudelle ja liikenteelle, joka luo kasvua yhteiskuntaan."

Helsingin kauppakamarin johtavan asiantuntija puolestaan totesi, että "toteutuessaan ruuhkamaksut koskisivat ennen muuta Helsingin seudun työntekijöitä ja yrityksiä. Kyse olisi ylimääräisestä verosta, jonka tuotto hyvin todennäköisesti menisi muualle kuin Helsingin seudulle."

Asiaa valmisteleva virkamies puolestaan arveli tästä valtiotason hankkeesta, että "kunnallinen vero olisi ongelmallisempi". Siis arvoisat lukijani, huomatkaa että kyseinen hallituksen renki totesi selvällä Suomen kielellä olevansa puuhastelemassa ongelmia aiheuttavaa veroa. 

Sellaisena se toki vastaa pääkaupunkina koko Suomea palvelevan Helsingin nykyistä suuntaa. Onhan kaupungissa menossa niinkin "järkevä" tiehanke kuin Laajasalon läpi kulkevan kaksiajorataisen tien muuttaminen kaupunkibulevardiksi. 

Työssä on jo nyt käytetty runsaasti veronmaksajien varoja mm. sujuvasti toimivien moottoritiemäisten poistumisramppien ja niihin liittyvien siltojen purkamiseen, jotta niiden tilalle on voitu pystyttää ruuhkia aiheuttavia liikennevaloja. Sama on odotettavissa seuraavaksi mm. Tikkurilan, Tuusulan ja lentokentän suunnasta Helsinkiin liikennettä välittävälle Tuuulanväylälle.

Muita viime aikojen järjettömiä poliittisia päätöksiä on ollut maksaa tukea turveyrittäjille, jotta nämä lopettaisivat kotimaisen energianlähteen tuotannon. Tämä tapahtui juuri ennen kuin Venäjän hyökkäys Ukrainaan johti Euroopan laajuiseen energiapulaan. 

Ja kun koko Euroopasta - tai ainakin EU:sta - puhutaan, on tässä yhteydessä muistettava myös EU-parlamentin äänestystulos, jonka seurauksena metsätalouden sivuvirtana syntyvää puuta ei saisi käyttää energian tuotantoon. Onneksi tämä päätös astuu voimaan vasta sitten, jos se hyväksytään myös muissa EU:n päätöksentekoelimissä.

Tämän kaiken järjettömyyden ovat tietenkin mahdollistaneet äänestäjät EU-, eduskunta- ja kunnallisvaaleissa antamillaan valtakirjoilla. Nähtäväksi kuitenkin jää, kuinka pitkään suomalaiset jatkavat järjettömiä päätöksiä tekevien puolueiden äänestämistä Suomessa ja Helsingissä. Ainakaan toistaiseksi asiaan ei kuitenkaan ole näkyvissä muutosta. 

12 kommenttia:

  1. Se tuntuu poliitikoilta todellakin valtansa tunnossa hämärtyneen, että kyseessä ovat veronmaksajien varat; eivät heille taivaalta tai muualta pudonneet massit, joita sopii käyttää ihan miten päähän pälkähtää. Meillähän on tämmönenkin byroo, kuin Valtiontalouden tarkastusvirasto. Milloin se on viimeksi puuttunut verovarojen holtittomaan mälläämiseen?

    VastaaPoista
  2. Kyllä se järki sieltä vielä löytyy mutta kalliiksi se käy.
    Sitten kun rahat on loppu, loppuu hulluttelu.

    IS tänään:

    Valtiovarain­ministeriön budjetti­päällikkö huolissaan valtion­velan korko­menoista – ”Näillä näkymin nousevat useampaan miljardiin”

    Mika Niemelän mukaan Suomi on elänyt yli varojensa, ja suunta on välttämätöntä kääntää.

    https://www.is.fi/politiikka/art-2000009078084.html

    ---------------------------

    Artikkelissa on paljon asiaa. Kannattaa lukea se.

    VastaaPoista
  3. Ko meno on mahdollista niin kauan kun poliitikot ovat kuuroja enemistön,myös hiljaisiksi käskytettyjen lähiöiden asukkaiden näkemyksille ja äänestäjät ovat sokeita vasemistopoliitikkojen suoranaiselle typeryydelle ja halulle toteuttaa vain pienten vähemistöryhmien mitä älyttömimpiä vaatimuksia.

    VastaaPoista
  4. Kauanko menee ymmärtää, että tuo kaikki toiminta on täysin suunnitelmallista?
    Klasu antaa ohjeita agendansa täytäntöönpanoon, ja samariini toteuttaa.

    VastaaPoista
  5. Tullimuuri voitaisiin pystyttää ihan oikeasti Helsingin ympärille. Semmonen Berliinin muurin kaltainen betoni- ja piikkilankarakennelma. Samalla pohjolan valkea kaupunki voitaisiin muodostaa itsenäiseksi kaupunkivaltioksi. Katsotaan sitten, mihin suuntaan sen talous ja politiikka kehittyvät. Muualta Suomesta voitaisiin karkottaa laittomasti maassa olevat sinne.

    Uuden, syöpäkasvaimesta eroon päässeen Suomen pääkaupunki voitaisiin palauttaa Turkuun. Vai olisiko Pohjanmaalle parempi...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannatettava ajatus ! Uusi pääkaupunki voisi sijaita kaukana nykyisestä, vaikka Rovaniemellä... ja tuon tullimuurin muuttaminen kovaksi valtiorajaksi pitäisi sisällyttää jo lain valmisteluun...

      Poista
  6. Eipä unohdeta, että polkupyörä- ja raitiovaunusilta maksaa todennäköisesti 250 miljoonan sijasta miljardin. Eikä sitäkään, että Keskusta ei ole mukana hallituksessa, joka keimailee talousryhdin hylkäämisen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli annatko ymmärtää, että kepu pettää aina?

      Poista
    2. Nämä sillat ja "bulevardit" osoittavat miten paljon ns. kriisitietoisuutta löytyy haihattelevassa kaupungissa. Eli sitä ei löydy lainkaan paitsi naurettavan "ilmastokriisin" osalta. Ylimielisyyttä sitten sitäkin enemmän. Uskomattomia hankkeita. -jussi n

      Poista
  7. Totalitaarinen kansalaisten hallinta rahalla etenee. Seuraavaksi hallitukseksi jo ollaan perustamassa Kok-SDP-Vihr hallitusta, jossa kesk ja vas korvataan kok:lla. Mikään ei muutu. Nykyinen sosialistihallitus ei tee puhtaan sosialistista politiikkaa, esim energiakriisiä hoidetaan rahalla ja hoitajakriisiä pakkolailla. Sosialistien luulisi tekevän juuri päinvastoin. Suurpääomalle voidaan rahaa jakaa tai antaa sen viefä kansalaisten rahat, mutta kansalaisille (hoitajille) ei saa antaa rahaa lisää.

    VastaaPoista
  8. Olihan se ihanaa kuunneltavaa, kun entinen ministeri Kyllönen kehui puhujapöntössä, kuinka hän mielellään roiskii rahoja hänen mielestään hyviin kohteisiin. Mainitsikin muutaman. Unohti kuitenkin mainita turhat kohteet kuten EU-tukipaketti -4 miljardia, kehitysapu suoraan n-kuninkaiden tilille -1.3 miljardia, Uniperille Fortumin kautta varovasti -15 miljardia, jne, jne

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.