torstai 10. kesäkuuta 2021

Veronmaksajan taksvärkkipäivä - vaiettu aihe

Huomasin Maaseudun tulevaisuudesta, että eilen oli veronmaksajien taksvärkkipäivä. Enpä sellaisesta muista aiemmin kuulleenikaan, enkä nytkään huomannut aiheesta uutisoidun muissa valtamedioissamme.  

Kyse on siis päivästä, jolloin suomalaiset olisivat maksaneet tämän vuoden veronsa, mikäli siihen tarkoitukseen olisi käytetty kaikki tulot. Kuluvana vuonnahan kokonaisveroaste tulee Suomessa olemaan noin 42,8 prosenttia suhteessa kansantuotteeseen - ja vuoden pituuteen suhteutettuna tämä päivä oli siis kesäkuun yhdeksäs.

Ensinnäkin tämä kertoo aika karua kieltä siitä, kuinka rankka verotus maassamme on: työtä tehdään talvi ja kevät sekä vielä alkukesä ennen kuin verokarhu on saanut osansa. Ja vasta sen jälkeen jää rahaa, jota yrittäjä tai työntekijä voi käyttää oman harkintansa mukaan. 

Toisin sanoen Suomi on 42,8 prosenttisesti sosialistinen valtio. Eikä tämä luku ole suinkaan kiveen kirjoitettu vaan kasvaa vähitellen, sillä ensimmäistä veronmaksajan taksvärkkipäivää vietettiin toukokuussa 1981, jolloin veroaste oli "vain" 37,3 prosenttia. 

Toisin sanoen maamme on 40 vuodessa siirtynyt yli viisi prosenttiyksikköä sosialistisemmaksi. Ja näin siitä huolimatta, ettei kansa ole tänä aikana äänestänyt yksissäkään vaaleissa eduskuntaan sosialismia kannattavien puolueiden enemmistöä. Eli toteutuneille veronkiristyksille ei ole kertaakaan ollut kansan antamaa mandaattia.  

Ei siis ihme, että maamme vasemmalle kallellaan oleva valtamedia on hipihiljaa veronmaksajien taksvärkkipäivästä. Tai ettei vihervasemmistolainen hallitus ole nostanut sitä esille vastareaktion pelossa. 

Sen sijaan on ihmeteltävä suomalaisen keskustaoikeiston vaikenemista asiasta - ja vieläpä juuri kunnallisvaalien alla. Luulisihan tiedon Suomen vähittäisestä luisumisesta kohti sosialistista taloutta olevan niille jonkinlainen vaalivaltti. 

Vai onko sittenkin niin, että tuo 40 vuoden historia on perinteisille keskustaoikeistolaisille puolueille liian suuri häpeä, jotta ne kehtaisivat tuoda sitä esiin. Mutta mikä selittäisi sen, etteivät asiasta ole puhuneet edes halla-aholaiset perussuomalaiset? 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Ohisalo kaipasi lisää veroja
23 prosenttia suomalaisista kaipaa lisää veroja
Ollako sosialisti vai ei, kas siinäpä vasta kysymys!

6 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. "Kun hallintokoneisto paisuu, se muodostaa yhteiskuntaluokan. Se ei enää palvele kansaa eikä siihen pyrikään. Virkakoneisto elää omaa elämäänsä ja kansan on palveltava sitä."

    -Erno Paasilinna

    Tämä on valuvika perustuslaissa, valtiokoneiston kokoa ja tuhlailua suhteessa väestöön ei ole mitenkään rajattu.

    Kun tarpeeksi monelle äänestäjälle jaetaan rahaa, kaikki puolueet ovat mukana tässä sirkuksessa.


    t: V-tuuntunut Stadilainen

    VastaaPoista
  3. Laskin Iltalehden blogiini 2019, että keskituloisen veroaste on 73 %. Laskelmasta puuttuivat tullit ja veden hinnassa maksettavat piiloverot. Pian meille tulee liuta EU-veroja päälle.

    Eli taksvärkkipäivä on keskiarvo. Täällä on koko ajan enemmän asukkaita, jotka eivät koskaan maksa euroakaan veroja (jollaisia eivät voi olla sosiaaliturvasta ostettujen hyödykkeiden arvonlisävero).

    Eli yhä isomman joukon taksvärkkipäivää ei edes ole, mutta yhä useamman se on syys-lokakuussa.

    VastaaPoista
  4. No, onneksi verorahat menevät tärkeisiin kohteisiin, joista on suurta hyötyä suomalaisille, kuten seuraavasta lainauksesta käy ilmi.
    "Perussuomalaiset kansanedustajat, lakivaliokunnan puheenjohtaja Leena Meri sekä valiokunnan jäsenet Mari Rantanen ja Sebastian Tynkkynen esittivät hylkäämistä turvapaikanhakijoiden oikeusapua käsittelevään lakivaliokunnan mietintöön.
    Mietintö liittyy hallituksen esitykseen turvapaikanhakijoiden oikeusavun laajentamiseksi ja avustajien korvausten korottamiseksi tuntiperusteisiksi palkkioiksi."
    Siis tällaisia esittävät vähä-älyiset Marin, Ohisalo, Saarikko, Henriksson ja Andersson. Ehtivät saada vielä paljon pahaa aikaan nämä sanoin kuvaamattomat ääliöt.

    VastaaPoista
  5. Mari Rantaselta vähän lisää ilon aihetta suomalaiselle veronmaksajalle:
    "Tiesitkö, että tällä viikolla eduskunnassa on päätetty että ulkomaalaiselle myönnetään (ilman harkintaa) oleskelulupa vuodeksi ja lupa perheenyhdistämiseen jos hän esittää väitteen huonoista työehdoista ilman mitään todisteita? Tätä tukivat kaikki muut paitsi perussuomalaiset. Tiedoksesi, että malli on jälleen Ruotsista, jossa ilmiön ympärille on syntynyt "oleskelulupayrityksiä", joilla maahanmuuttajien määrää saadaan häikäilemättä lisättyä."
    Tällaista hulluutta on vaikea uskoa todeksi.

    VastaaPoista
  6. Onko professori tietoinen seuraavasta tutkimuksesta, josta linkissä keskustellaan? Ei liity blogiin, mutta tiedoksi vaan tällainen. https://judithcurry.com/2021/06/09/death-spiral-of-american-academia/

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.