lauantai 5. lokakuuta 2024

Alexander Stubb teki järkevän ja vähemmän järkevän linjauksen

Tasavallan presidentti Alexander Stubb osoitti johtavansa Suomen ulkopolitiikkaa. Tämä tapahtui koska ministeri Ville Tavio (ps) ilmoitti, ettei Suomi liity Ukrainan jälleenrakentamiseen liittyvään tasa-arvoliittoumaan, ja ministeri Elina Valtonen (kok) äänesti sellaisen YK:n yleiskokouksessa päätös­lauselman puolesta, jossa vaaditaan Israelia lopettamaan palestiinalais­alueiden laiton miehitys vuoden sisällä. 

Stubbin mukaan Suomi kyllä kohtelee Israelin Länsirannan siirtokuntia jatkossakin laittomina, mutta ei ole tunnustamassa Palestiinan valtiota näillä näkymillä. Sen sijaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeudet korostuvat hänen päätöksellään suomalaisessa ulkopolitiikassa. 

Omalta osaltani näen stubbilaisen suhtautumisen Länsirannan asemaan järkeväksi, joskaan asia ei millään tavalla kuulu meille suomalaisille. En myöskään vastusta sukupuoli- ja seksualivähemmistöjen ihmisoikeuksia, mutta en nyt kuitenkaan lähtisi päsmäröimään niille erityisasemaa juuri Ukrainassa. 

Jälkimmäinen näkemykseni perustuu kahteen asiaan. Ensinnäkin Ukrainassa on tällä hetkellä paljon akuutimpikin ongelma - venäläisten aloittama sota - jonka ratkaisemiseen Suomenkin kannattaisi keskittyä. Toiseksi, en näe LBGTQ-käyttäytymisen laillistanutta Ukrainaa mitenkään erityisen ongelmallisena yhteiskuntana sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien suhteen. 

Siksi pitäisin järkevänä - jos jälkimmäiseen asiaan halutaan vaikuttaa - suomalaispanosten sijoittamista sinne, missä normaalista sukupuolikäyttäytymisestä poikkeavia ihmisiä rangaistaan kuolemalla tai muilla tavoilla. Ensin mainittujakin nimittäin löytyy edelleen maailmasta (esimerkkitoinen ja kolmas) puhumattakaan jälkimmäisistä (esimerkki ja toinen). 

Niin tai näin. Olen kuitenkin kaiken kaikkiaan pitänyt nykyisen tasavallan presidentin aiempaa toimintaa korkeassa virassaan odotuksiani parempana. Ja toivon, että näin jatkuu myös tulevaisuudessa.

Lisäksi tiedostan sen, että presidentinvaalin toisen kierroksen vaihtoehtona oli henkilö - Pekka Haavisto - jonka nousu ulkopolitiikkamme johtoon olisi varsin suurella todennäköisyydellä ollut kansallinen katastrofi. Enkä tarkoita tällä hänen seksuaalista suuntautumistaan, vaan miehen "näyttöjä" poliittisen uransa eri vaiheissa (esimerkki, toinen ja kolmas). 

45 kommenttia:

  1. Miten oslon sopimus, alue C, eli mitkä laittomat siirtokunnat?

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Oslon_rauhanprosessi_(1993%E2%80%932000)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irraelin suunitelma elintilaa lisää etenee pikkuhuljaa, ensinnä gasalaiset ajetaan mereen ja sitte palakerrallaan libaninia ..

      Poista
    2. Tuliko lipitettyä liikaa punkkua siellä Kalliossa, vai onko kirjoitustaitosi todella noin huono? Eiköhän ne nuo tuollaiset suunnitelmat ole sen vastapuolen eli muslimien juttuja eikä israelilaisten.

      Poista
    3. Niin eihän Israelin eli pyhän kansan suunnitelmia sovi epäillä, ne on sitä parempaa ..

      Poista
    4. Sinulla hyvä trolli pitäisi olla jotain todisteita väitteillesi, mutta kun sinulla ei ole niin se harmittaa sinua suunnattomasti ja siksi kiukuttelet täällä meille 🤣

      Poista
  2. Tämä seksuaalivähemmistöjen erillinen korostaminen on samaa jatkumoa kuin esimerkiksi se, että tasa-arvo ei jotenkin riitä vaan tarvitaan feminismiä, jotta 'oikea' tasa-arvo toteutuisi.

    Tai blm- liikkeen yhteydessä jos erehdyit kirjoittamaan, että kaikkien elämällä on merkitys
    ja että kaikki ovat arvokkaita niin valtava mölinähän siitä vain seurasi.

    Taisi olla Thomas Sowell, joka ihmetteli kuinka ihmistä voidaan syyttää rasistiksi, jos hän haluaa , että kaikkia kohdeltaisiin arvokkaasti. Se ei käy koska, toiset vaan ovat erityisempiä kuin toiset.

    Stubbista sen verran, että hiukan minua aina huolestuttaa, kun hän avaa suunsa, että mitähän sieltä oikein tulee. Toistaiseksi hän on kuitenkin suoriutunut ihan asiallisesti virassaan. Toivottavasti pahimmat möläytystaipumukset pysyvät kurissa jatkossakin.

    VastaaPoista
  3. Tasa-arvokysymysten ja seksuaalisesti poikkeavien kohtelun esille ottaminen sodan kauhujen keskellä on niin uskomattoman typerää, ettei sille löydy sanoja. Missä todellisuudessa tällaista esittävät elävät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on hyvä kommentti. Samoin voidaan sanoa, että panssarivaunujen ja muiden sotilasajoneuvojen pitää toimia sähköllä, jotta ilmasto ei lämpenisi.

      Poista
    2. Samaa ajattelin kirjoittaa. Loukkaa syvästi rintamalla olevia, ja sieltä palaavia traumatisoituneita ja loukkaantuneita miehiä.
      LBGTQ voimissaan vielä.

      Poista
    3. Hyvin kirjoitit. Stubbilta puuttuu suhteellisuuden taju. Hän on poliittisesti homompi kuin Haavisto.

      Poista
    4. Eiköhän taustalla ole oikeasti rahaa pummaava monikansallinen yhdistys, ihan hyvin tuossa voisi olla joku paikallinen rauhanydistys tai peittäviennapapaitojenliitto joka vaatii tasa-arvon takia pitdempiä napapaitoja tms. ja sitten vielä erittäin härskisti kytkevät asian jälleenrakkennukseen, kuka nyt voisikaan kiistää, ettei rakentamisessa tule olla paikalla rauhanasiantuntijaa sekä napatarkkailijaa..

      Poista
    5. Tavio sanoi, että hän haluaa tässä jälleenrakennushankkeessa painottaa vammaisten ja vanhusten auttamista. Sodassa vammaisia ja invalideja tulee paljon, ja vanhukset ovat muuten heikoilla. Joten tämä jeesustelu seksuaalivähemmistöjen tukemisesta on aivan väärässä yhteydessä.
      Olisi voinut odottaa Stubbilta parempaa arvostelukykyä tässä. Vähän liian impulsiivista, pitäisi malttaa ajatella vähän pidemmälle, ennen kuin avaa suunsa.

      Poista
    6. Joku suvakki kusipää on kirjoittanut ton auttamissopimuksen ja yrittänyt ujuttaa sinne jotkut transut muina miehinä, ikäänkuin sitä sairasta menoa ei huomattaisi, vaan se menisi siinä ohella sitten läpi. Ja että on maailman luonnollisinta ujuttaa transuilu ja muu perverssiys joka paikkaan.

      Suomessa sama juttu. Ja mitä ihmeen oikeuksia noi sekopäät viel tartteis? eiks niil ole jo samat oikeudet mitä normaali-ihmisilläkin.

      Jos minä normi heterona menisin puol alastomana geekoilemaan jonnekkin kaduille ja turuille hameessa ja muutenkin hullusti pukeutuneena ja vaikka natsilippu kädessä, niin vois tulla putkareissu tai sakot jostain seksuaalisesta geekoilusta tai häiriökäyttäytymisestä.

      Poista
    7. Juuri noin Debatoija!
      Seksuaaliperversioista koetetaan väkisin tehdä uusi normaali!

      Poista
  4. Stubin toiminta vastaa hänen arvoja ja osaamista, hän on mies joka puhuu viittä kieltä sanomatta mitään. Edustaa kokoomuksen vasemmisto siiven arvoja Orpon kanssa, pelkkä nolla!
    Tämä nolla on valmis sotkemaan Ukrainan tukemisen woketukseen ja turhiin hörhöilyyn! Ei jatkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Presidentinvaalipanelissa Stubb kertoi että sukupuolia on ainakin kolme. Voisiko hän kertoa mikä on oikea määrä?

      Poista
    2. On syytä muistaa, että vaikka jonkin päässä viiraa, ei se muuta hänen sukupuoltaan. Ei myöskään mahdolliset epämuodostumiset tai kehityshäiriöt somaattisessa terveydessä.
      Tärkeintä on tietysti se, että päivän fiilingin mukaan voi viranomaisille ilmoittaa yhden sukupuolen tänään kun aurinko paistaa risukasaan niin sitten taas toisen.

      Poista
    3. No ei kai tuollaiselta voi muunlaista käytöstä odottaakaan.

      "Euroopan parlamentissa hän oli seksuaalitasa-arvoverkoston (LGBT Intergroup) varapuheenjohtaja.[196] Vuonna 2010 Stubb oli Helsinki Pride -tapahtuman suojelija."

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Alexander_Stubb

      Poista
    4. "Stub ... puhuu viittä kieltä sanomatta mitään." Tarkemmin sanottuna osaa puhua paskaa viidellä kielellä.

      Poista
    5. Juuri noin, Ano klo 20.18!

      Poista
  5. Miten sukupuoliasiat liittyy ulkopolitiikaan? No ainakin stupidon mielestä liittyvät olennaisesti. No, onhan niitä valtioiden välisiä sopimuksia tehty saunassakin, miksipä ei myös makuuhuoneessa?

    VastaaPoista
  6. Eikö tuota Yleä saa millään terveemmälle pohjalle, rohkaisi nytkin oppositiota tekemään välikysymyksen täysin turhanpäiväisestä asiasta,ja vielä epäluottamusta Taviolle mokomasta asiasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raha on hyvä ohjausväline:

      Yle kuriin nyt!

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14101

      Käyppä kannattamassa tätä. Vielä tarvitaan 2625 henkilöä lisää kannattamaan aloitetta.

      Poista
    2. Ano 9.51. Jokainen välikysymys vie hallitukselta pois aikaa, jota tarvittaisiin maan asioiden hoitamiseen. Jotenkin minusta näyttää ajoittain siltä, että oppositiossa on päätetty tietoisesti hyödyntämään tätä keinoa hallituksen toiminnan vaikeuttamiseen. Toivon mukaan olen väärässä.

      Poista
  7. Joiltakin ihmisiltä on kadonnut realismin taju.
    Mikä on oleellista tietyissä tilanteissa ja mikä ei.
    Nytkin siis jotkut murehtivat titityy väen hyvinvointia kun pitää pelastaa Ukrainan kansa ja maan tuho sillä itsenäisen venäläissivuston mukaan Kremlin tavoitteena on nyt ainoastaan Ukrainan tuhoaminen valtiona.

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010742791.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä maailmasta on kadonnut järki, jota vielä 1980-luvulla oli jonkin verran päättäjillä ja kansalaisilla. Vaikka biletyskulttuuri olikin voimissaan, asialliset hommat hoidettiin. Nyt kaikessa pitäisi ottaa huomioon eri nirppanokkanillittäjien seitinohut itsetunto.

      Länsimaailma pyörii neekereitten, rättipäiden, sukupuolisekoilijoiden ja supertyttöä leikkivien feministien ehdoilla. TV:tä ei voi minuuttiakaan katsoa, ettei joku wokeilmiö saa katumaan, että tuli mokoma sontaluukku avattua. Minnekähän sitä muuttaisi?

      Poista
    2. Koko maapallo on maineen jo paskottu noilla mielisairauksilla, missään ei ole enää järjissään olevaa maata.

      Poista
    3. Jostain syystä on saksasta muuttanut paljon porukkaa unkariin. Mikähän mahtaisi olla syynä.

      Poista
    4. Juuri noin, Ano klo 10.34

      Poista
  8. Tavio-kohu on aivan hassu, ei pitäisi tulla yllätyksenä ettei perussuomalainen politiikko halua edistää intersektionalistista feminismiä jota UN Women edustaa.

    Samainen organisaatio otti vastaan Unileveriltä 5 miljoonan dollarin lahjoituksen. Saman firman teeplantaasilla työläisnaisia raiskattiin lähes järjestelmällisesti.

    V-VF

    VastaaPoista
  9. Vaikka en tuota seteliselkärankaista Timo Soinia nyt niin paljon arvostakaan, niin hän kuitenkin sanoi vankasti Ylen jälkiviisaissa, että sukupuolia on vain kaksi. Oli kiva seurata näiden kahden muun viherkommarin (Ville Blåfield ja Emilia Uljas) ilmeitä. Nämähän varauksettomasti kannattavat sitä, että sukupuolia löytyy lukematon määrä. Hyvin myös ilmenee Ylen valinta, keitä he kutsuvat keskustelemaan asioista. Yle tietää jo etukäteen minkälainen mielipide sieltä löytyy.

    VastaaPoista
  10. Stupp on Suomelle täysi pommi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Stupp on Suomelle täysi pommi."
      Niin on!

      Poista
  11. Niinhän se käytännössä viime presidentinvaaleissa oli, että tervejärkisten kansalaisten piti valita ruton ja koleran väliltä.

    Tervejärkisillä tarkoitan niitä joilla on päässään edellytykset ymmärtää mitä "edustuksellisuuden" kognitioon perustuva eurooppalaisen uuden ajan demokratia on. Sen ymmärtäminen ei ole helppoa siksi, ettei asiaa opeteta meille missään koulussamme.

    Se on erityinen omaan kulttuurihistoriaamme kuuluva ilmiö, joka institutionalisoitui kielellis-kulttuurisissa kansallisvaltioissa valistusajan jälkeen. Sen ehdot ja edellytykset nousivat suoraan eurooppalaisen uuden ajan ajatus- ja aatehistoriasta, ja se siis ei ollut mikään aate- tai arvovalinta vaan osa tämän nimenomaisen kulttuuripiirin historiallista muutosta.

    Se, että saman aikakauden ajattelu oli luonut ihmisen historiassa koskaan ennen näkemättömät luonnontieteet, tekniikan ja alun teolliselle hyvinvoinnille -- ja että kaikki tämä edellytti sellaista tiedollista ajattelua jota ei ihmisen historiassa koskaan aiemmin ollut esiintynyt -- on vain osa demokratian edellytyksistä. Lukutaito ja kirjallisuuden romaanimuodon synty olivat ihan yhtä välttämättömiä edustuksellisen demokratian alkutekijöitä kuin valistusfilosofien yhteiskuntateoreettiset kyhäilyt.

    "Edustuksellisuuden" tajunnalliset pohjat ovat ideassa yhteiskunnallisten roolien periaatteellisesta vaihdettavuudesta. Valtajärjestelmät on oltava sellainen että se kohtelee kaikkia rooleja kaikille mahdollisina -- ja tästä syystä esimerkiksi maallisen vallan jumalalliseen magiaan palauttava teokratia ei voi elää demokratiassa rinnan maallisen vallan kanssa. Sama vallan legitimiteettiin olemuksellisesti kuuluva ominaisuus asettaa rajat sille miten paljon mitkään yksilöominaisuudet voivat olla demokraattisen vallan keskiössä.

    Edustuksellinen demokratia voi olla suvaitsevaa mutta se ei saa antaa ekstriimeille vähemmistöille yleistä saati yli enemmistön menevää valtaa. Se ei saa edes yrittää elättää keskuudessaan teokratiaa ikään kuin kokonaan eriperusteisesta valtajärjestelmästä olisi mahdollista integroida demokratian osa.

    Sama yhteisölliten roolien periaatteelliseenvaihdettavuuteen perustuva ehto koskee kaikkia demokratiassa eläviä vähemmistöjä. Ne eivät voi sanella omia ehtojaan yleisiksi normeiksi.

    Nykyisin poliitikkomme toki valitaan edustuksellisen demokratian valtio-opillisten muotorakenteiden raameissa, mutta demokratian sisällöllisiä edellytyksiä emme hallitse. Päin vastoin -- poliitikkomme voivat olla kuin retorisia loitsujaan paatostelevia keskiajan skolastikkoja, jotka yliyleistävin yleiskäsittein noituvat oman ja kannattajiensa ymmärryksen. Mitä nyt jokin "intersektionaalinen feminismi" tai "arvopohjainen realismi" muuta ovat kuin tyhjää käsitestiiknafuulaa, jonka varassa mitään aitoa dmokratiaa ei rakenneta eikä siitä vielä jäljellä olevaa osaa pystytä varjelemaan ja pelastamaan.

    VastaaPoista
  12. Seta voisi lähteä paikan päälle (ei valtion avustusrahoilla) viemään sellaista ilosanomaa ukrainalaisille miehille, että muuttamalla sukupuolensa voi välttää rintamalle joutumisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seta voisi lähettää Tavjan kertomaan tuon ilosanoman!

      Poista
  13. Mitähän tulla sukupuolivähemmistöllä oikein tarkoitetaan? Ei ole minulle vielä oikein auennut, vaikka paljon siitä puhutaankin.
    Suomessa sillä ymmärtääkseni tarkoitetaan miehiä, sillä miehiä on Suomessa vähemmän kuin naisia.

    -Luca

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan näitä vähemmistöjä: pedofiilit, raiskaajat, insestinharrastajat, exhibitionistit, eläimiinsekaantujat. Kysykää loput Stubbilta. Vastaus on sitä arvopohjaista realismia.

      Poista
    2. 'Sukupuolivähemmistö' ei tarkoita mitään. Sukupuolia on kaksi ja lisääntymisiässä kuta kuinkin tasamääräisesti. Sitten on mielenterveysongelmaisia tai jonkun trauman kärsineitä, joista on tullut homppeleita ja lesboja tai mielikuvitussukupuolisia, mutta sellainenkaan ei muuta biologista, ainoaa oikeaa, sukupuolta toiseksi.

      Eräs tunnettu mt-kuntoutuja sekoitti poikansa pään näillä mielikuvitussukupuolilla, minkä takia kuntoutujan pojasta käytetään nimitystä 'lapsi'. Antaa kuulemma anteeksi iskälleen, joka välillä "sukupuolittaa" häiskän väärin. Voi herra paratkoon näitä sekopäitä!

      Poista
    3. Tarkoitat varmaan minä lähden nyt tampereelle tyyppiä? Melkoisia sekopäitä kaikki, niin isäoletettu kuin synnytäjäkin eikä jälkikasvu sen viisaampi.

      Poista
    4. Hyviä kommentteja Ano klo 14.21, 16,05 ja 16,35!

      Poista
  14. Kun eläinmaailmassa eläimet alkaa käyttäytymään sairaasti se merkitsee että evoluutio on päättänyt lopettaa lajin. Päätelkääpä siitä ihmisen jatkoa...

    VastaaPoista
  15. Vajaamielisen Stubbin mielestä seksuaalisen tasa-arvon asiat kuuluu Suomen viralliseen ulkopolitiikkaan eli ulkoministeriölle. Minusta se kuuluu SETA:lle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kuuluu Setalle, kysyttäköön vaikka Tavjalta.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.