sunnuntai 7. heinäkuuta 2024

Professorin ja Teemu Selänteen välinen suhde

Uuden Suomen puheenvuoron keskustelupalstalla vihreä kunnanvaltuutettu kirjoitti minua tarkoittaen, että "'Professori' on kyllä ihan selänne". Näkemys oli sikäli mielenkiintoinen, etten ole ollut kovin kiinnostunut entisen jääkiekkotähden elämästä. 

Sitten huomasin Ilta-Sanomissa pienen jutun Teemu Selänteestä. Sen mukaan hän on saanut USA:n kansalaisuuden ja ollut aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Ja välitti lehden toimittajan kautta meille suomalaisille muutamia mielenkiintoisia kommentteja. 

Ensimmäisessä hän selitti näkemystään Elokapinasta: "eihän tässä ole kyse siitä, ettei hyväksytä mielenosoituksia. Eihän se pidä paikkaansa. Tässä kritisoitiin sitä, miten ne järjestetään... Minun mielestäni mielenosoitukset ovat hieno asia, mutta lain rikkominen ja ihmisten elämän hankaloittaminen ei ole hyväksyttävää."

Toisessa hän kommentoi vihervasemmiston älyllistä epärehellisyyttä: "ulinahan on kovaa välillä. Sikäli on hauskaa, että ne, jotka ulisevat, vaativat mielipiteen- ja sananvapautta, mutta yhtäkkiä eriävät mielipiteet eivät olekaan okei."

Kolmannessa hän muistutti yhteiskunnallisen keskustelun säännöistä: "jos on jotain sanottavaa asiasta, se pitää sanoa. Mutta turha tulla selittämään, että minä olen kusipää tai jotain meidän lapsistamme. Se ei ole ok."

Neljännessä hän otti kantaa kotimaansa presidentinvaaleihin: "on epämääräistä, että tuollaisessa 330 miljoonan asukkaan valtiossa ei ole muita ehdokkaita kuin kaksi vanhaa miestä... Voisi olla jo aiheellista lähteä nuorempien suuntaan ja vähän uudemmalla tyylillä."

Viidennessä hän kertoi yhteiskunnallisesta näkemyksestään: "minä olen kuitenkin sitä mieltä, ettei valtion pitäisi puuttua ihmisten elämään kuin minimaalisesti. Yksilön oma valta ja omat päätökset ovat ne tärkeimmät."

Kuudennessa hän otti kantaa siihen, kuinka mediat valitsevat puolensa: "se on vähän kuin oikeudessa kuuntelisi vain syyttäjää. Siitä ei saa oikeaa kuvaa. Kun aloitin politiikan seuraamisen, minulle sanottiin, että katso molempia kanavia, CNN:ää ja Foxia, tasapuolisesti. Heillä, jotka katsovat vain toista puolta, ei ole oikeaa kuvaa siitä, mitä tapahtuu."

Kaiken kaikkiaan IS:n juttu välitti Teemu Selänteen yhteiskunnallisista näkemyksistä sikäli terveen kuvan, että jokaisen vähänkään järkevän ihmisen on helppo yhtyä hänen tässä puheena olleisiin ajatuksiinsa. Enkä siksi pane pahakseni Uuden Suomen kommenttikentälle kirjattua luonnehdintaa itsestäni. En edes siksi, että kyseinen vihreä kuntapoliitikko myöhemmässä kommentissaan väitti, ettei "professorin ajatuksia" kannattaisi lukea. 

Sen sijaan arvelen, että juuri sen takia poikkeuksellisen moni keskustelua lukenut ihminen klikkasi sinne linkitettyä kirjoitustani - mikä taas johti siihen, että selvitin, miksi Uuden Suomen puheenvuoroista oli tullut harvinaisen paljon lukijoita kyseiselle kirjoitukselleni.

Aiempia ajatuksia saamasta aihepiiristä:
Mitä enemmän "vittua" ja "paskaa" viestinnässä on, sitä epä-älyllisemmältä se vaikuttaa
Neljätoista vuotta ajatuksia maahanmuutosta, rikollisuudesta, ilmastosta, politiikasta, historiasta, urheilusta ja tieteestä
Huippu-urheilun ja kansanliikunnan välinen yhteys

18 kommenttia:

  1. Teemu Selänne, monimiljonääri vaikka onkin, tuntuu edustavan tavallisen suomalaisen ajatusmaailmaa. Tervettä sellaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, selänne edustaa rikkaan ihmisen maailmaa, aivan kuten proffakin tuossa alustuksessaan totesi. Suomessa ei ole kuin persaukisia keskiluokkaa myöten. Sinullekin olisi jonkinlainen ongelma, jos valtio puuttuis elämääsi muutoin kuin minimaalisesti.

      Tuo on rikkaan ihmisen aivan perusteltu näkökulma. Mutta ei sinun.

      Poista
    2. En ole rikas, mutta olen tasan samaa mieltä Selänteen kanssa. Revi siitä.

      Poista
  2. Hyvän kirjoituksen olivat linkittäneet :)

    VastaaPoista
  3. Lamminpää, joka luuli tölväisseensä proffaa, on Uuden Suomen keskustelupalstan mutasarjaa. Selänne yllättävän tervehenkinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lamminpää ei osaa keskustella normaalisti asioista, vaan yleensä hänen kommenttinsa ovat henkilöön käyvää vinoilua ja solvaamista. Aivan alamittaista, mikä selittynee kombinaatiolla vihreä ja homo.

      Poista
    2. Uuden Suomen kommentointipalsta on kärsinyt melkoisen inflaation. Kun mielipiteet tyrmätään, alkaa sellainen henkilöön menevä loanheitto ja haistattelu, että vaikka se kommenttiosion säännöissä on ymmärtääkseni kielletty, sitä ei taideta mitenkään valvoa. Ala-arvoista ja tympeää ja aina samat tyypit itseään kehumassa ja riitaa haastamassa. On tainnut jokunen eksyä tännekin; mitään kunnon asiaa tai perusteluja millekään ei kuitenkaan ole.

      Poista
    3. Kyllä siellä valvotaan väärät blogit poistetaan ihan mitä tahansa ala-arvoista sontaa ja suoranaista valhetta(vaikka muka väärän tiedon levittäminen on kielletty) saa olla kunhan siinä solvataan perussuomalaisia myös venäjänpropaganda ihan neuvostoliiton ajoilta väärennetyllä historialla on sallittu kunhan se osuu israeliin..

      Poista
  4. Uusi Suomi taitaa nykyään olla vihervasemmiston Suomi? Ei ole tullut seurattua vuosiin.

    VastaaPoista
  5. Kyseessä on sellainen laumaihmisen alkeellinen vastenmielisyyden ilmaus, jossa mitään asiaa kuvaavia tai määritteleviä sanoja ei löydy, vaan vastenmielisyys ladataan ryhmän tai henkilön nimeen. Laumaihmisen ajattelulle on ominaista se, että hänelle on olemassa vain "meidän lauma" ja "vihollislauma" ja se riittää kaiken selittämiseen. Mitään perusteluja ei tarvita. Mutta sellainen nyt on niin lamminpäätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ps. Kun kyseinen vihreä väitti ettei "professorin ajatuksia" kannattaisi lukea, sen johtui varmasti siitä, että hän pelkäsi, että kun ne ovat ajatuksia eivätkä pelkkiä tunteenpurkauksia, ne voivat myös herättää ajatuksia ja ajattelemaan.

      Poista
    2. Meidän ihana entinen pääministeri ja nykyinen ikkuna maailmalla, Sanna Marin, totesi jossain Amerikan luennollaan, että jos et ole meidän puolella, olet meitä vastaan. Niin että ketkähän sitä kansan kahtiajakoa lietsoo, ainakin SDP ja viherkommarit.

      Poista
  6. Olen joskus aikaisemminkin todennut, että noita vihervasemmistolaisia pitäisi rinnastaa vakavasti muistisairaisiin ihmisiin.

    Muistisairaisiin (ja punavihreisiin)ihmisiin on joskus hyvin hankala saada keskusteluyhteyttä, ja joskus se on yksinkertaisesti mahdotonta.

    Jos ei "VESI ON MÄRKÄÄ"-tasoiset itsestäänselvyydet avaudu noille punavihreille, niin ei niihin punavihreisiin silloin kannata haaskata keskusteluaikaa enempää. Rajansa kaikella!

    VastaaPoista
  7. Tuo valehteleva kääpiö on kyllä pakkomielteinen eikä millään hyvällä tavalla mutta oikeasti pöpi, kuten nuo muutkin tuonne kirjoittavat vihreät, ilkeitä valehteleviä nilkkejä, näin hyvin pitkään tuotakin sontaa seuranneena voi sanoa, eräs mielikuvaäänestäjä oli että, "mitä vittua" kun laitoin lukemaan börjen ja kääpiön juttuja ja sitten vielä perään pistin lukemaan ohisalon twittejä, luuli että vihreät olisi vielä jotain myllykoskia :D Honkasalon valheet noihin sukupuoli juttuihin liittyen saivat myös tuon lesbon luopumaan ajatuksista edes äänesää vasemmistoa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tapio Tuomaala, Mika Lamminpää, Arto Granlund et al. ovat kommentaattoreita, joilla on sanomisen vastuuvapaus. Ja mikä tärkeintä, oikeus vastata kysymykseen asian vierestä.
      Heillä on toki myös rajoittamaton vittuiluoikeus, koska se menee US-puheenvuoron ideologian mukaisesti.

      Poista
  8. Selänne erehtyi vastustamaan v. 2015-2016 matuinvaasiota. En muista enää sanasta sanaan, mutta melko rauhallisesti jossain lehti-haastattelussa.

    Siittä asti pääsi suvakiston silmätikuksi ja epäsuosioon

    VastaaPoista
  9. Oho, professori on piipahtanut työväenyhdistyksen Ohjelmallisissa Iltamissa "Tulitikkuja lainaamassa".

    2000-luvun toisella vuosikymmenellä kaikki tiedollisesti orientoituneet ajattelevat kirjoittajat ottivat hatkat tuosta jharrastajateatterista, ja jäljelle jäivät poliittiset tosikot, jotka eivät elämäniässään opi mitään uutta. Huvinäytelmätkin ovat jo aikapäiviä lakanneet huvittamasta.

    Se on kuitenkin vähän liian pieni nurkka kenenkään käpertyä.

    VastaaPoista
  10. Yle tänään

    Kanariansaarilla osoitettiin mieltä laittomasti saapuvia siirtolaisia vastaan

    https://yle.fi/a/74-20098487

    MINKÄ VUOKSI KANARIALLE MENEVÄT OVAT SIIRTOLAISIA(?) kun Suomeen tulevat ovat medioiden mukaan aina turvapaikanhakijoita??? Siksi, että mediat valehtelevat suomalaisille.

    Artikkelista poimittua

    Useat sadat Kanariansaarten asukkaat ovat osoittaneet viikonloppuna mieltään Espanjalle kuuluvalle saariryhmälle laittomasti saapuvaa siirtolaisvirtaa vastaan.

    Noin kahden miljoonan ihmisen asuttamalle saariryhmälle on pelkästään tänä vuonna saapunut meriteitse yli 19 000 siirtolaista.

    Afrikan länsirannikon läheisyydessä sijaitsevista saarista on tullut viime aikoina yhä suositumpi kohde Eurooppaan paremman elämän perässä pyrkiville siirtolaisille, sillä Kanariansaarille johtava merialue on huomattavasti Välimeren aluetta heikommin valvottu.

    – Tilanne on täysin sietämätön. Kanariansaarilla ei ole kykyä auttaa kaikkia saapuvia ihmisiä, mielenosoituksiin osallistunut Juan Manuel Garcia kertoo uutistoimisto AFP:lle.
    -----------------------

    Jotta kenellekkään ei jää epäselväksi, tulijat eivät ole todellisuudessa myöskään siirtolaisia vaan elintasopakolaisia tai -huijareita, jotka etsivät sitä ilmaista elättäjää Euroopasta.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.