tiistai 15. joulukuuta 2020

Tänään ratkeaa kunnioittaako eduskunta rehellisyyttä vai saako Haavisto jatkaa

Kyllä on totuuden sanominen vaikeaa sisäministeri Maria Ohisalolle (vihr). Helsingin Sanomat kysyi häneltä suoraan, että voiko hän puolueen puheenjohtajana todeta, että ulkoministeri on syyllistynyt lainvastaisuuksiin, kuten perustuslakivaliokunta on todennut. 

Sen sijaan, että Ohisalo olisi todennut asian selväsanaisesti, hän käytti kiertoilmaisua todeten, että "kunnioitamme sitä, mitä perustuslakivaliokunta on todennut. Eiköhän se silloin kerro, mitä olen mieltä asiasta". Ja ilmoitti, ettei halua puhua Haavisto-jupakasta sen enempää. 

Nähtäväksi jää, kuinka tällainen kieroselkäisyys vaikuttaa hänen puolueensa kannatukseen. Suomen etu toki olisi, että se romahtaisi pysyvästi muutamaan prosenttiin.

Jussi Halla-aho (ps) puolestaan totesi sen itsestäänselvyyden, että vihreät rapauttaa perustuslakivaliokunnan uskottavuutta "puoluepolitisoimalla sen toimintaa ja kyseenalaistamalla, vähättelemällä ja vääristelemällä sen ratkaisuja". Kokoomuksen Kai Mykkänen yhtyi kritiikkiin todeten puoluettaan huolettaneen vihreiden "suhtautuminen oikeusvaltioon. Vaikuttaa siltä, että Haavisto ja vihreät pyrkivät viime viikolla välttelemään ja vähättelemään tätä perustuslakivaliokunnan mietintöä. 

Hänen mukaansa "loppumetreihin on liittynyt muitakin perustuslakivaliokunnan asemaa halventavia piirteitä." Niinpä puolue päätti yhdistää aiemman toiveeni mukaisesti voimansa Perussuomalaisten kanssa epäluottamuksen antamiseksi ministeri Haavistolle (vihr).

Verbaalisia risuja ohisalolaiset saivat myös Keskustalta, jonka piiristä todettiin, että "tällä viikolla on mennyt juridiikka ja politiikka osittain sekaisin". Seuraavaksi joudumme siten jännittämään sitä, että tarkoittavatko maalaisliittolaiset sitä mitä sanovat, ja varmistavat Haaviston pudottamisen pois korkeasta virastaan, vai pelaavatko totuttuun tapaan kaksilla korteilla ja kannattavat tämän jatkamista maamme hallituksessa. 

Joka tapauksessa äänestys Haaviston luottamuksesta pidetään eduskunnassa myöhemmin tänään. Siinä nähdään - ei enempää eikä vähempää kuin suomalaisen poliittisen apparaatin sitoutuneisuus oikeusvaltion toimintaperiaatteisiin. 

Tässä tapauksessa nuo periaatteet liittyvät virkamiehistön oikeuteen ja velvollisuuteen toimia lakien ja asetusten mukaisesti, vaikka omia agendojaan laillisuuden rajan ylittäen ajava poliittinen päätöksentekijä muuta vaatisikin. Toisin sanoen äänestyksessä on kyse siitä, että kunnioittaako eduskunta rehellisyyttä vai saako Haavisto edelleen jatkaa aivan toisenlaisista yhteiskunnista kuin demokratioista kopioitua niljakasta toimintatapaansa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Epärehellisyyden vihreä pesä
Niljakasta ja röyhkeää tanssia oikeusvaltion haudalla
Ilta-Sanomat jihadistin asialla



9 kommenttia:

  1. Eiköhän tuo puoluepukareiden koneisto ole siinä mielessä sataprosenttisen luotettava, että jos ko. asiasta olisi järjestetty vedonlyöntikohde, kukaan ei olisi lyönyt vetoa sen puolesta että herra joutuisi eroamaan virastaan.

    VastaaPoista
  2. Rikollisen suojeluun osallistunut hallitus joutaisi kaatumaan.

    VastaaPoista
  3. Eduskuntatalon voisi myyda samalle sijoittajalle, joka ostaa Stockan luurangon. Kovasti loytyy yhtalaisyyksia Nokian, Stockan ja Suomen kansanedustuslaitoksen toiminnassa. Ylimielisyys lienee yhteisin piirre.

    VastaaPoista
  4. Kiristääkö Ohisalo kepua ja muita hallituspuolueita hallituksen kaatamisella jos äänestävät Haavistolle epäluottamusta?

    VastaaPoista
  5. Luottamus tulee Haavistolle. Kepukin antaa sitä yksimielisesti. Joka paikan sählääjä kansaned. Kärnä kenties "myöhästyy" ääestyksestä.

    VastaaPoista
  6. Kaikki keskustalaiset ei ehkä tykkää, että lainrikkoja Haavisto saa luottamuksen, kun ottaa huomioon, että vihreät ajaa turvetuotannon alas ja korottaa polttonesteiden hintoja (keskustan nöyrällä avustuksella) hullussa ilmastokiimassaan. Toivottavasti näkyy kuntavaaleissa.

    VastaaPoista
  7. Viherkommunisti Ohisalolle kuten muillekin kommunisteille on tyypillistä, että epämiellyttävään suoraan kysymykseen jätetään joko kokonaan vastaamatta tai käytetään jotain epämääräistä monitulkintaista kiertoilmaisua.

    Kalergi-suunnitelma

    VastaaPoista
  8. Vihreät on suomen "viides kolonna".

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.