sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Kaataako Halla-ahon valinta hallituksen?

Europarlamentaarikko Jussi Halla-ahosta tuli eilen odotetusti Perussuomalaisten puheenjohtaja. Samalla puolueen koko puheenjohtajisto uudistui.

Perussuomalaisten johdon valinta herätti niin ikään odotetusti kommentteja. Pääministeri Juha Sipilä (kepu) painotti, ettei Perussuomalaiset ole enää sama puolue kuin hallitusta pystytettäessä ja että sen arvomaailma on erilainen kuin pääministeripuolueella.

Sipilä lupasi keskustella Halla-ahon kanssa hallituksen jatkosta maanantaina. Lähtökohdaksi hän esitti, että jatkossa pitäydytään hallitusohjelmassa, eikä sitä siis lähdetä muuttamaan.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo puolestaan kyseli: onko uudessa tilanteessa edellytyksiä jatkaa hallitusyhteistyötä? Hänen mukaansa kyse ei ole pelkästä hallitusohjelmasta, vaan yhteisistä periaatteista, kuten avoimuudesta ja kansainvälisyydestä, kielellisestä ja kulttuurisesta rikkaudesta.

Oppositiosta puolestaan tuli - edelleen odotetusti - täyslaidallinen: Ville Niinistön (vihr) mielestä Perussuomalaisten linja kohdistuu vähemmistöjen aseman heikentämiseen ja ihmisiä jakavaan politiikkaan. Li Andersson (vas) puolestaan kutsui Perussuomalaisia rasismilla ratsastavaksi puolueeksi sekä vaati uusia vaaleja. Eero Heinäluoma (sd) arveli hallituksen lähtölaskennan alkaneen.

* * *

Näyttäisi siis siltä, ettei Halla-ahon valinta saanut kiitosta yhdessäkään maamme merkittävistä puolueista. Äkkiseltään se tuntuisi tarkoittavan sitä, että Perussuomalaisten hallitustaival tosiaankin olisi päättymässä, joten tarkastelen seuraavassa tilannetta siltä kantilta.

Lähtökohtana Halla-ahon valinnalle oli mitä todennäköisimmin se, ettei nykyinen hallitus ole noudattanut Perussuomalaisten enemmistön tahtoa. Eikä pelkästään heidän, vaan kaikkien suomalaisten ja jopa eurooppalaisten. Tämä olkoon lähtökohtana myös seuraavalle tarkastelulle.

Jussi Halla-aho on ilmoittanut moneen kertaan, ettei hänellä ole vaatimuksia hallitusohjelmaan. Sen sijaan hän on ilmaissut tahtonaan sen nykyistä tarkemman noudattamisen erityisesti Perussuomalaisille tärkeissä asioissa, kuten maahanmuuttopolitiikassa. Ja ne siis on jo nyt kirjattu hallitusohjelmaan sekä kaikkien tavoitteleman työperäisen, että haitallisen humanitaarisen maahanmuuttopolitiikan osalta.

Hallituksen kaataminen tässä tilanteessa ei siten voisi perustua erimielisyyteen hallitusohjelmasta vaan johonkin muuhun. Siis Sipilän mainitsemiin arvoihin tai Orpon esille nostamiin yhteisiin periaatteisiin.

Se puolestaan tarkoittaisi paluuta 1970-luvulle, jolloin Kokoomus eli korpivaellustaan, jonka aikana sitä pidettiin vaalivoitoista huolimatta oppositiossa ns. yleisistä syistä. Erona olisi vain se, että nyt Kokoomus juottaisi Perussuomalaisille samaa lääkettä, jota punamulta juotti sille itselleen lähes puoli vuosisataa sitten.

Sipilä ja Orpo joutuvat myös miettimään sitä, mitä heidän puolueidensa kannatukselle tapahtuisi, mikäli he lähtisivät kaatamaan hallitusta asioista, joista kansan enemmistö on Halla-ahon kanssa samaa mieltä. Sekä myös sitä, mitä hallituksen kaataminen tarkoittaisi Perussuomalaisten kannatukselle mahdollisissa ennenaikaisissa vaaleissa?

Kaiken edellä kirjoitetun perusteella odotan huomista päivää suurella mielenkiinnolla. Veikkaan, että eri puolueiden poliitikot jatkavat tapahtuneen kommentointia äärimmäisen kriittisesti tänään sunnuntaina, mutta maanantaina Sipilä, Orpo ja Halla-aho esiintyvät yhdessä tilaisuudessa, jossa he toteavat päässeensä yksimielisyyteen nykyiseen hallitusohjelmaan sitoutumisesta.

Käytännössä tässä tilanteessa kaikki valttikortit ovat Halla-aholla. Siksi hallitus tulee jatkossa skarppaamaan maahanmuuttopolitiikkaansa ja oppositio räksyttämään entistä enemmän. Samalla turvataan Suomen tulevaisuus suomalaisen elämäntavan ja demokratian tyyssijana, eli kuten kerran kirjoitin: koiralle ei anneta valtaa yli kamelikaravaanin.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Ruotsalainen politiikka ajatumassa järisyttäviin muutoksiin
Suomalaisten asenteet maahanmuuttoon ovat kohdallaan
Maahanmuuttajan painajainen

28 kommenttia:

  1. Hieno analyysi! Näin sen ajattelin minäkin menevän.
    Ainoastaan jatkamalla nykykokoonpanolla hallituspuolueet turvaavat itselleen Win-Win-Win -tilanteen. Muuten jää Musta-Pekka Keskustalle tai Kokoomukselle. Poliittinen peli jatkukoon...

    VastaaPoista
  2. ”Alussa oli suo, kuokka ja Jussi.”

    "Suon kuivaaminen ja torpan rakentaminen kestävät pitkään. Jussi joutuu tekemään töitä ennen kuin suolle raivatut pellot tuottavat edes vaatimatonta tulosta. Työstä hänelle myönnetään myöhemmin maanviljelysseuran raivausmitali."

    Näin se on varmaan Jussillakin - Halla-aholla - työ tekijäänsä kiittää!

    Soinilla kun on sitä kokemusta puolueen perustamisesta, niin jos soinilaisia oikein ahistaa, ei muuta kuin RetroSMP pystyyn!

    Entäs suurisuut?

    Tämänpäivän politiikka on suurta teatteria, jossa varsinkin kokoomuslaiset luulevat olevansa suuriakin johtajia Helsingin menestyksen vuoksi.

    Orpon ja Henna Virkkusen eiliset twiitit oli pelkkää itsensä esille tuomista ja yksinkertaisuutensa esittelyä.

    Kyllä kansa tietää...

    VastaaPoista
  3. Kokoomus ja vihreät ei varmaan myöskään sovi samaan Eurooppaan slovakkien kanssa?

    "Slovakia esti Islamia saamasta virallisen uskonnon asemaa jo viime vuonna"

    http://beta.oikeamedia.com/o1-22154

    On vaalit vaan siitä hyviä, että niissä kansa ja kansojen enemmistö voivat ilmaista mielipidettään.

    VastaaPoista
  4. Hallituksen kärkihankkeet Sote ja maakuntauudistus tuskin onnistuvat Sdp:n ja Vihreiden kanssa. Varmaan kepu ja kokoomus laskevat tarkkaan eri vaihtoehtoja, jos ovat yhtään kartalla. Halla-aho voi huomenna kysyä Sipilältä, haluaako kepu yrittää maakuntauudistusta kokoomuksen tai demarien kanssa.

    VastaaPoista
  5. Into, millä puoluejohtajat alkoivat arvostella perussuomalaisten valintaa, kertoo paljon heidän aatemaailmastaan, kunnioituksen puutteesta demokratiaa kohtaan. Pettymys siitä, että edes yhden puolueen johtoon valitaan suomalaisten etuja ajava henkilö, näyttää olevan suuri. Tunteenpurkaukset arvoista, jakamattomista ihmisoikeuksista, rasismista ja avoimuudesta ovat näille puoluejohtajille pelkkää sanahelinää ilman sisältöä. Analysointikyky ja todellisuudesta vieraatuminen on jättänyt heidät leijailemaan tyhjässä idealismissa. Erittäin mielenkiintoista seurata heidän tyhjänpäiväisiä kommenttejaan, ja itsensä ylentämistä veronmaksajien rahoilla globaaleiksi hyväntekijöiksi.

    Kunhan purkavat tuntojaan, en minäkään usko, että hallitus kaatuu. Säikähdyksestä toivuttuaan heidän lienee parasta tottua siihen, että Halla-aho on tosissaan niin mielellään kuin he olisivatkin leikkineet hallitusleikkejä jonkun toisen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Into, millä puoluejohtajat alkoivat arvostella perussuomalaisten valintaa, kertoo paljon heidän aatemaailmastaan, kunnioituksen puutteesta demokratiaa kohtaan."

      Juuri niin. Näiden puolueiden johtoon on masinoitu EU-diktatuuria/Uuden Maailmanjärjestyksen tyranniaa kannattavat, kulttuurimarxismilla aivopestyt vieraan sortovallan lakeijat - kaunistelematta sanottuna maanpetturit. Heidän 'arvo'-maailmaansa kuuluu mm. monikulttuuri so. kansallisvaltioiden kuten Suomen ja kansallisuuksien kuten kantasuomalaisten tuhoaminen muukalaisinvaasion alle. Kuin tilattuna on Afrikasta tulossa mutavyöry ei-niinkään kaukaisessa tulevaisuudessa - joten Kalergi-suunnitelman mukaisesti Eurooppalaisten korvaaminen diktatuuriin helpommin alistettavalla negroidisella sekarodulla on näköpiirissä. Muslimien vapaa pääsy EU-maihin on taattu jo vuoden 1995 Barcelonan-julistuksella:

      "The Euromediterranian Process I: From Eurabia to the Union for the Mediterranean. Survey of a Taboo and the Cause of Muslim Mass Immigration",
      http://new.euro-med.dk/20170326-the-euromediterranian-process-i-from-eurabia-to-the-union-for-the-mediterranean-survey-of-a-taboo-and-the-cause-of-muslim-mass-immigration.php

      Vastapainoksi todella tarvitaan se, että Halla-aho seisoo sanojensa takana.
      Toivoa herättävä on myös Laura Huhtasaaren valinta ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi:

      ”Suomen EU ero on minulle strateginen tavoite. Suomen vapaus riippuu perussuomalaisten tarinasta. Isänmaan etu vaatii joskus tiukkoja linjauksia myös maahanmuuton suhteen. Vaatii poliittista viisautta tietää milloin olla tiukka ja milloin pehmeä. Haluan taata Suomalaisille turvallisen ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan, jossa pienetkin lapset voivat kulkea turvallisesti yksin koulutietään”

      Hyvin positiivista on myös Teuvo Hakkaraisen valinta toiseksi varapuheenjohtajaksi.

      Poista
    2. "Epäkansallista eliittiä osui leukaan - Halla-ahosta persujen uusi puheenjohtaja

      Kotimaan median pitkään jatkunut ahdistunut kampanjointi Jussi Halla-ahon puheenjohtajuutta vastaan ei tuottanut tänään tulosta Perussuomalaisten puoluekokouksessa. Päinvastoin, Halla-aho voitti puheenjohtajavaalit murskaavasti jo ensimmäisellä kierroksella. Aivan samoin kuin Brexitin ja Trumpin valinnan kohdalla, punaliberaalti toimittajat eivät ymmärrä, että heillä ei ole näissäkään vaaleissa äänestys- ja veto-oikeutta. Siksi on yllättävää, että Ylen ensimmäisissä Halla-ahon valintaa koskevissa uutisissa kuten Halla-aho iloitsee selkeästä tuloksesta, toivoo Soinin väistyvän taustalle tuloksesta kerrotaan ilman kiukuttelua eikä Halla-ahon puheita kommentoida mitenkään..."

      Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.fi/2017/06/epakansallista-eliittia-osui-leukaan.html

      Poista
    3. "Teuvo Hakkarainen ei ole kiinnostunut ministerinsalkusta – Ensimmäisenä tulee muuttaa maahanmuuttopolitiikkaa",

      http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/06/10/teuvo-hakkarainen-ei-ole-kiinnostunut-ministerinsalkusta-ensimmaisena-tulee-muuttaa-maahanmuuttopolitiikkaa/

      Poista
    4. Soinin takia erosin persuista ja nyt on jäsenhakemus laitettu. Ja vaikka oliai miten huonoja ehdokkaita jatkossa, protestiääneni menee seuraavissa vaaleissa persulle. Meitä on jo monta minun lähipiirissäni. Nyt on aika iskeä tuhoisaan kepu ja kokoomus alas keinolla millä, hyvänsä. Näiden tekopyhyyden määrä on oksettavaa!

      Poista
  6. Jos Kokoomukselle ei sovi olla samassa hallituksessa Perussuomalaisten kanssa niin eikö silloin olisi luonnollista, että Kokoomus korvataan toisella puolueella ja hallitus jatkaa?

    VastaaPoista
  7. Jussi Halla-aho valittiin puolueensa puheenjohtajaksi demokraattisella tavalla eli jäsenistön toimesta. Suuta voisi pitää vähän soukemmalla muissa puolueissa, joiden pomot esiintyvät demokratian esitaistelijoina.

    Sipilä (kesk.) ei hallitusta hajoita ainakaan uusien vaalien avulla. Jos ne tulevat, voittaja ei välttämättä ole Orpon kokoomus vaan vihreät. Tämä mahdollisuus pitäisi ehkäistä.

    VastaaPoista
  8. Uusi Suomi eilen:

    "Halla-aho heitettävä heti ulos vallan ytimestä"
    Päätoimittaja Markku Huusko

    Uusi Suomi tänään:

    "Tutkija sanoi sen suoraan: ”Hallitus kaatuu - ei eväitä edes yritykseen”
    Professori Kimmo Grönlund

    Nämä syystä, että pidettiin henkilöVAALI!

    Voi kristus mitä idiootteja maa päällään kantaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaapa lukea mitä Jukka Hankamäki aikaisemmin kirjoitti tästä punikki-professori Grönlundista:

      "Kun professori lausahtaa...",
      http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2017/04/kun-professori-lausahtaa.html

      Uusi Suomi on yksi NWO-diktatuuri-agendaa ajavien globalistien propagandatorvista ja Huusko on yksi näiden lukuisista kansallis-vihamielisistä lakeijoista.

      Poista
  9. Toisaalta ainakin tutkija Jokisipilä totesi Ylelle hallituksen mitä todennäköisimmin jatkavan.

    VastaaPoista
  10. On vain erikoinen tuo "mörköilmiö" joka tuntuu vallannneen liki koko puoluekentän :-)) Heikkohermoista sakkia! hh

    VastaaPoista
  11. Pieni valonpilkahdus johtavan suomentuhopuolueen jäseneltä:

    "Saul Schubakin kommentti kokoomuslaisille Halla-ahon valinnan johdosta
    Jessikka Aro päättää vetää Isikset kehiin!
    Aikoinaan monia mediakohuja kokoomusnuorissa herättänyt Saul Schubak onnittelee Jussi Halla-ahoa valinnasta perussuomalaisten puheenjohtajaksi..."

    http://mvlehti.net/2017/06/11/saul-schubakin-kommentti-kokoomuslaisille-halla-ahon-valinnan-johdosta/

    VastaaPoista
  12. Entäs jos pahin tapahtuu? Hallitus kaatuu.

    No sitten vaan järjestetään vaalit. Ei se sen ihmeellisempää ole.

    Kaiken maailman kirjoittelijat, rauhoittukaa vähän vai "polttaako" maakuntauudistus ja yksityistäminen niin paljon että meinaa hermo mennä?
    Onko matujengin hyysääminen vaarassa? Bisnekset kärsii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei siinä muuten mitään, mutta jos hallitus kaatuu ja uudet vaalit jäjrestetään nyt kun Perussuomalaiset eivät ole vielä ehtineet luoda nahkaansa aidosti kansallismieliseksi puolueeksi Vihreiden kannatuksen ollessa kovassa nousussa, olisi uusi hallitus todennäköisesti Antti Rinteen johtama punaviherhallitus, jossa istuisi tällaisia nimiä kuin Li Andersson, Emma Kari, Paavo Arhinmäki ym...

      Ei ainakaan minua kiehtova tulevaisuudenvisio. Persujen kannalta olisi minusta paras vaihtoehto istua vaaalikausi loppuun hallituksessa mutta uudella ilmeellä. Sipilän&Kumpp. nöyrän peesaamisen sijasta olisi persuministereiden lyötävä uuden puheenjohtajan ja ennenkaikkea äänestäjien suomalla mandaatilla nyrkkiä pöytään Suomen kansan ja valtakunnan puolesta.

      Soinilais-vennamolaiset toivottaisin nimenomaan muualle uudistuneista Persuista. Perustakoot todellakin uuden puolueen. Sen nimi voisi olla vaikkapa Soinin Muistelu-Puolue, lyh. SMP. Olisi perinteitä kerrakseen!

      Poista
  13. Hieno kirjoitus. Itse ihmettelen tätä nykyistä menoa, jossa yksi ihminen suistaa maailman radaltaan. Esimerkiksi ennen Ranskan presidentin vaaleja maalattiin kaikki pirut seinille eli mitä kauheaa Suomelle tapahtuu, jos Front National:n Marine Le Pen voittaa. Nyt moisen aiheutti Halla-aho, aiemmin Brexit ja Donald.

    VastaaPoista
  14. Politico -lehdessä somalialainen ex-muslimi Hirsi povaa Ranskaan sisällis-sotaa jos Macron ei saa pakolaisongelmaa hoidettua (sama myös Suomessa??)

    "... haven't changed Hirsi Ali’s view of Europe’s populists and the damage they can cause. In France, for example, if new President Emmanuel Macron, “doesn’t tackle problems; if the economy doesn’t grow; if he can’t control immigration; and if he won’t address the issues of Islam — I think that country could just fall into civil war,” she said over the phone from the U.S.

    Nää nähtäväksi, mutta pahimpaan on syytä varautua myös Suomessa...

    Setarkos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Artikkeli on siis

      "Ayaan Hirsi Ali: Tackle Islam or face civil war"

      ‘Political correctness is counterproductive,’ says prominent critic of Islam, a decade after quitting Dutch politics.

      Poista
    2. Voi olla että kohta konkretisoituu Ranskasa merseljeesin laulun sanat ..

      Poista
  15. Koko tarina on paradoksi; entä jos Terho olisi voittanut? Jos Terho on lähes yksi yhteen Halla-ahon kanssa, niin olisiko tälläistä jeesustelua syntynyt? Väittäisin että ei. Tässä sotivat ainoastaan henkilökemiat, eivät asiat. Halla-aho on niin vahvasti demonisoitu, ettei kukaan uskalla tehdä hänen kanssaan yhteistyötä.

    Ja miksei uskalla? Koska median ja sitä kautta somen ote on vahva. Tunnevaikuttamisella media kykenee ottamaan ihmiset puolelleen, kun kerrotaan sydäntä riistäviä tarinoita Halla-ahon tuomiosta ja siitä, kuin Li Andersson antaa hänen ymmärtää olevan rasisti. Kukaan ei noteraa pragmaattisuutta ja järkeä taustalla ja erityisesti sitä, että kuinka paljon humanitaarinen maahanmuutto meille maksaa. Se maksaa hunajaa ja kukaan ei halua puuttua siihen, koska ihmisyys.

    Järkevintä olisi vain myöntää, ettei homma voi toimia näin ja esimerkiksi Välimerellä palauttaa SOS-sanoman lähettäneet takaisin Pohjois-Afrikan rannikolle. Sitä tuskin tarvitsisi tehdä kauaa, kun yrittäjät loppuisivat, kun tietäisivät, että heidän vain palautetaan lähtöpisteeseen. Se tuntuu tietenkin ikävältä, mutta loppupeleissä loogiselta toiminnalta. Edellyttäen, että haluamme pitää yhteiskuntamme rauhallisena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja lisätään vielä, että onhan Persujen henkilövalinnat todella huonoja. Totuus on, ettei Halla-aho voi johtaa puoluetta Brysselistä, kun oikeana kätenä huseeraa Huhtasaari ja vasempana Hakkarainen. On aivan turhaa odottaa, että hallituskumppanit haluavat kumpaakaan heistä ministereiksi, koska heistä ei yksinkertaisesti ainakaan tällä hetkellä ole siihen.

      Uskon, että Persut tiputetaan maanantaina kokoonpanosta, koska persujen johtohenkilöiden kanssa on erittäin vaikeaa tehdä yhteistyötä. Ellei tuore pj sitten vedä kania hatusta, mutta taitaa hänkin odottaa, että heidät potkitaan pihalle.

      Poista
    2. Isänmaalliset Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen voivatkin sitten oppositiossa kerätä pisteitä uutta jytkyä varten, kun kansa näkee maanpetturihallituksen vievän Suomea ja kantasuomalaisia tuhoa kohti.

      Poista
  16. "Edellyttäen, että haluamme pitää yhteiskuntamme rauhallisena"

    Ja säilyttää edes rippeet ns. hyvinvointiyhteiskunnasta. Senkin ylläpito tapahtuu suureksi osaksi ulkomaanvelkaamme lisäämällä, puhumattakaan ilmeisesti jo ainakin lähes miljardin euron vuosiluokka olevista matukustannuksista.
    Kantasuomalaisia vastaan sotaa käyvät korruptoituneet poliitikkomme ja heitä tukeva valta-VALE-media vaikenee siitä, että valtionvelkamme on ylittänyt kriittisenä pidetyn 60% rajan bruttokansantuotteesta ja että se melkein kokonaan on KOROLLISTA ULKOMAANVELKAA. Valtionvelkaamme on paisutettu viime vuosina summalla, joka on luokkaa 5 miljardia euroa per vuosi. Varsinkaan suvakeilla tai edes useimmilla vastuullisiksi katsottavilla poliitikoilla ei tästä reaalimaailman kylmästä tosiasiasta näytä olevan minkäänlaista käsitystä vaan että Suomea voidaan käyttää koko maailman sosiaalitoimistona.

    Se että meillä on enää rippeet ns. hyvinvointiyhteiskunnasta liittyy siihen, mitä tutkivajournalisti Seppo Konttinen on kuvannut kirjassaan "Kansallisomaisuuden ryöstö".

    VastaaPoista
  17. Näin pääministeri Sipilä (kesk.) ja valtiovarainministeri Orpo (kok.) rakentavat politiikkaan ennustettavuutta ja vakautta: kukaan ei tiedä, mikä kokoonpano hallituksella on alkavalla viikolla.

    VastaaPoista
  18. Orpolta voisi tiedustella, että minkä ihmeen perusteella hän uskottelee suomen kansan erityisesti haluavan lisää ns. "kansainvälisyyttä, kielellistä ja kulttuurillista rikkautta" esim globalisaatiosikailun tai kehitysmaa-maahanmuuton muodossa?

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.