tiistai 13. kesäkuuta 2017

Hyvä, että Perussuomalaiset hajosi

Tämän päivän uutispommi oli se, että Jussi Halla-ahon ja hänen kannattajiensa haltuun ottama Perussuomalaiset hajosi kahteen ryhmään. Niistä suurempi joukko lähti omille teilleen ja pienempi jäi Halla-ahon johtamaan vanhaan puolueeseen. Tällä hetkellä eronneessa Uusi vaihtoehto -ryhmässä on 23 jäsentä vetäjänään Simon Elo.

Tässä asiassa parasta on se, että Suomen hallitus voi viedä aloittamansa uudistukset loppuun, eikä maa ajaudu kataislaiseen stagnaatioon. Näin säilyy maan vakaus ja orastava talouskasvu voi jatkua ilman poliittista disturbanssia tai hallitusohjelmaan muutoksia vaatineita RKP:tä tai Kristillisdemokraatteja. Tämä on kaikkien suomalaisten etu.

Toiseksi parasta tässä asiassa on se, että soinilaiset ja halla-aholaiset tulevat seuraavissa eduskuntavaaleissa mittauttamaan kannatuksensa erikseen. Näin saa vastauksensa monia jo pitkään askarruttanut kysymys vuosien 2011 ja 2015 jytkyvaalien todellisista syistä. Olivatko ne seurausta Suomen holtittomasta maahanmuuttopolitiikasta vai kenties yleinen protesti maamme eliittiä vastaan. Tiedämme vuonna 2019.

Tässä yhteydessä on huomattava, että yksi Sipilän mainitsemista perusteista halla-aholaisten pudottamiseksi hallituksesta oli EU-kriittisyys. Siksi lienee selvää, että Uusi vaihtoehto -ryhmää erottaa EU-kriittisistä halla-aholaisista vähäisemmän maahanmuuttokriittisyyden lisäksi EU-federalismi.

Kolmanneksi parasta soinilaisten lähdössä oli se, että Suomessa tehtiin historiaa. En nimittäin usko, että koskaan aiemmin on hallituspuolue hajonnut ja irtautuva ryhmä jäänyt hallitukseen. Eikä kai hallituksesta ole myöskään ennen eilistä erotettu puoluetta, joka on vaatinut hallitusohjelman noudattamista. Tuplahistoriaa, josta riittää kertomista lapsenlapsillekin!

Neljäntenä positiivisena asiana esille nousi nyt Perussuomalaisista lähteneiden osoittama usko Timo Soinin kykyyn selviytyä tilanteesta voittajana. Ei liene nimittäin epäilystä siitä, että näkemyksiltään Halla-ahoa aiemmin läheisesti peesannut Sampo Terho tai Jussi Niinistö eivät olisi laskeneet kummassa ryhmässä heidän polittinen tulevaisuutensa olisi turvatumpi. On se maisterismiehen nauttima luotto vankka!

Entä surkeat puolet? Mikäli kansainvaellus kehitysmaista räjähtää uudelleen, ei nykyhallituksesta liene sen pysäyttäjäksi. Eikä myöskään vastustamaan EU-eliitin pitkään ajamaa tulonsiirtoa hyvinvoivalta pohjoiselta Välimeren rannoille. Sen tuntee suomalainen veronmaksaja aikanaan tilipussissaan, elleivät sitten joidenkin muiden maiden hallitukset torppaa asiaa.

Lopuksi vielä kommentti seteliselkärankaispuheeseen. Veikko Vennamon aikanaan sen yhteydessä tarkoittama puoluetuki ei siirry uuden ryhmän käyttöön, joten sikäli uuteen ryhmään lähteneiden nimitteleminen ei ole oikeutettua. Toisaalta ainakin paikkansa säilyttäneet ministerit (Soini, Terho, Lindström, Mattila ja Niinistö) voidaan nähdä seteliselkärankaisina, koska näin toimien he säilyttivät valtioneuvoston jäsenelle kuuluvan korkean palkan ja mojovat edut.

On tämä jännittävää. Tuskin jaksan odottaa, mitä huomenna tapahtuu...

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Perussuomalaiset ulos, mutta kuka astuu sisään ja mitä siitä seuraa?
Kaataako Halla-ahon valinta hallituksen?
HS sondeerasi Vapaavuoren puheita

32 kommenttia:

  1. Totta. Nyt sattuu ja tapahtuu. Kuuntelin Halla-ahoa tuumaustunnilla. Halla-aho selviää tästä periaatteen miehenä. Miten käy loikkareiden? Miten käy Suomen, kun EU-federaatiota pykätään pystyyn? Olen erittäin pettynyt Soiniin. Kenelle tämä Uusi vaihtoehto on todella vaihtoehto? On hyvä, että hallitus jatkaa, mutta millaista työtä näin sekavissa tunnelmissa pystytään tekemään?

    VastaaPoista
  2. Ei ole ollenkaan varmas, että Sipilän hallitus pysyy kasassa. Orpo laskee varmaan, milloin sen kannattaa kaataa, nyt hänellä on valtit. Tietää, että Sipilä on hänen taskussaan, samoun Soinin porukka.

    Politiikka on rikki. Tämä ei tosiaankaan jää tähän. Nahkurin orsilla tavataan.

    VastaaPoista
  3. En vain voi ymmärtää mitä Soini tällä kuvittelee voittavansa? Nyt hän profiloituu selkärangattomana hännystelijänä, joka möi itsensä ministeri-audin takia.

    Ei siitä ole kuin viikko, kun Soini kommentoi puolueesta lähtijöiden olevan pettureita. Hän on hokenut koko uransa "Missä EU, siellä ongelma", mutta sitten lähteekin puolueesta koska se on liian EU-vastainen. Showta koko juttu?

    Ainoaksi johtopäätökseksi jää että Soinille on varattu kovapalkkainen kiitosvirka, kuten Kataiselle, ja hän tekee kaikkensa sen saadakseen – vaikka sitten repii puolueen kahtia ja vie mukanaan lauman hyväuskoisia hölmöjä.

    No, lopputuloksena PS menettää jonkin verran peräkylien herravihaisia äänestäjiä, mutta saa huomattavasti nukkuvia ja nyt eri puolueisiin nyt hajaantuneita maahanmuuttokriittisiä äänestäjiä.

    Veikkaanpa että vuonna 2019 Perussuomalaiset on pääministeripuolue 23%:n kannatuksella, mutta joutuu luopumaan tittelistä, koska muut puolueet eivät suostu heidän kanssaan samaan hallitukseen.

    -T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soinin tulevaisuus on tosiaan hyvin mielenkiintoinen nyt nähdyn jälkeen.

      Poista
    2. Onhan tuo jo jonkin aikaa näyttänyt selvältä, että Soini vetäytyy politiikasta tämän vaalikauden jälkeen siirtyäkseen mukavaan eläkevirkaan. Hän ei varmasti osannut odottaa sen tapahtuvan tällä tavalla.

      Perussuomalaisten tilanne tästä eteenpäin on totaalisen lohduton: päästäkseen hallitukseen sen on saatava reilusti toistasataa kansanedustajaa voidakseen muodostaa hallituksen yksinään. Sehän ei ole mitenkään realistista.

      On kyseenalaista, kauanko kansallismieliset suomalaiset jaksavat antaa äänensä puolueelle, jonka äänestäminen on "äänen meneminen hukkaan". Oppositiossa kun vaikutusmahdollisuudet ovat mitä ovat.

      Suomessa ollaan lopultakin siirrytty ruotsalaisten ilmeiseksi iloksi sikäläiseen demokratiaan, jossa on kaksi blokkia: Sverigedemokraterna ja kaikki muut, jotka tekevät kaikkensa estääkseen ensinmainittua saamasta läpi yhtään ajamaansa asiaa.

      Poista
    3. Ei Suomi ole Ruotsi. Toki Kokoomuksella oli korpivaelluksensa, mutta pääsääntöisesti Suomessa ei ole loputtomasti syrjitty ketään.

      Sitä paitsi esimerkiksi Tanskan esimerkki osoittaa, että syrjittykin puolue voi vaikuttaa politiikkaan pelkällä olemassaolollaan. Jos kannatus kasvaa, ei se voi olla näkymättä suomalaisessakaan politiikassa.

      Mutta ei oppositio tietenkään ole optimaalinen tilanne. Eikä Paerussuomalaisilla ole asiaa hallitukseen ennen kuin kannatus on jytky-vaalien luokkaa.

      Poista
    4. Ehkäpä tämä oli Soinin tapa tunnustaa tappionsa?

      Poista
  4. Kyllä vituttaisi jos olisin jotain noita Soinin pettureita joskus äänestänyt.Kuvottavia ja täysin selkärangattomia.Huhhuh - onneksi siis en.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terhoa olen mennyt äänestämään eduskuntavaalissa. Kyllä nolottaa :(

      Onneksi äänestin kunnallisvaaleissa Halla-ahoa, en Terhoa! Olisi tupla-nolottanut...

      Poista
  5. Ja Soinilla voi olla jokin suunnitelma, mutta Elo, Terho, Elomaa, jne...

    Mitä ihmettä he kuvittelevat saavuttavansa? Kasvottomana ja karismattomana jäsenenä vastarannankiiskipuolueessa, joka ei ole aivan niin vastarannankiiski kuin se toinen vastarannankiiskipuolue?

    Onnea vain tulevaisuuden uraa ajatellen...

    -T

    VastaaPoista
  6. Henk.koht. luulen, että nämä "soinilaiset" ovat tehneet ratkaisunsa a) tunnepohjalta, enemmän kuin äkkiä uskoisi ja b) loppujoukko selkäytimessä hallitsevan turvallisuushakuisuuden johdattamana.

    Eivät he ole ajatelleet tulevaisuutta jossa todennäköisesti oppositiopoliitikoilla on kasvuedellytyksiä. "Soinilaisten" suosio lepää sen varassa, että Euroopassa ja Suomessa menisi erityisen hyvin. Kuka uskoo siihen? Kuten ruotsidemokraattien historia osoittaa nyt kaikki riippuu sitkeydestä, kyvystä parin vuoden odottamiseen. hh

    VastaaPoista
  7. Herää muuten kysymys, että mikä tällä uudella ryhmällä on seuraavissa eduskuntavaaleissa vaaliteemana, kun Perussuomalaisten teemoja ei oikein voi enää uskottavasti käyttää?

    Taitaa tulla pitkiä päiviä ja öitä sitä pohdittaessa, että saataisiin uskottavuus takaisin. Siihen ei taida kahden vuoden päivät eivätkä yöt riittää.

    Lisäksi monen loikkarin poliittinen ura oli sitten siinä. Kuntavaaleissakin jo tämä nähtiin ja historiassa on nähty myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kuitenkin muistaa, että lehdistö tulee mitä todennäköisimmin ottamaan suojiinsa soinilaiset. Ja inhokiksi Perussuomalaiset. Sen vaikutus jää sitten nähtäväksi, mutta en lähtisi kuitenkaan aliarvioimaan mediavallan voimaa.

      Poista
    2. Varmaan näin alussa mutta hallitus lienee pian kiitollinen kritiikin kohde. Lisäksi yleensä on ajateltu, että huomio kuin huomio on parempi kuin hiljaisuus jota Halla-ahon on nyt ennen muuta vältettävä. hh

      Poista
  8. Tuhka tuumii että "Soinilaiset" näkivät että heidän piti pelastaa puolueensa vallankaappauksen jälkeen. Se on normaalia, politiikkaan tehdään myös tunteella, sillä saadaan ääniä. Näemme seuraavissa eduskuntavaaleissa mitä äänestäjät tuumaavat.

    Maahanmuutto kritiikki ei ole kadonnut Suomesta mutta muut puoluuet kalastavat myös sieltä myös jossain määrin. Sillä saa äänestäjiä ja myös pettyneet saattavat liittyä nukkuviin. Vain aika kertoo.

    Mutta mahtava siirto "Soinilaisilta" tätä varmasti moni ei nähnyt tulevan. Tuhka oli ainakin yllättynyt, mitähän huomenna tapahtuu.

    VastaaPoista
  9. Soinilaisten osaltahan hallituksessa olo on siinä mielessä merkityksetöntä, että he eivät vaikuta mihinkään vaan ovat äänettömiä yhtiö"miehiä".

    Sipilä ja Orpo vie, Soini vikisee!

    Näin ollen myös hallitusohjelman kirjaukset menettävät merkityksensä mikä ei suomalaisten kannalta välttämättä ole hyvä asia.

    VastaaPoista
  10. Enemmistö loikkareista jätti eduskuntaryhmän suuren tunnekuohun vallassa. Esimerkiksi Hanna Mäntylä ei osannut alkuunkaan selittää loikkaansa.

    Taisi Uudenmaan vaalipiiristä olla neljä loikkaria kuudesta. Jos saan lottovoiton, eduskuntavaaliehdokkuus persuissa kiinnostaisi. Meriittinäni vuosikymmenten ura demareissa, jopa puoluevaltuustossa asti. ;-)

    VastaaPoista
  11. Näin viedään viimeinenkin itsemääräämisoikeus ja tähän niitä pettureita tarvitaan.
    Saattaapi olla ettei Brexit ollutkaan viimeinen tapaus?

    "Unkari, Puola ja Tšekki voivat joutua oikeuteen turvapaikanhakijoiden siirtojen vastustamisesta"

    https://yle.fi/uutiset/3-9667772

    VastaaPoista
  12. "...ministerit (Soini, Terho, Lindström, Mattila ja Niinistö)"

    Niitä voi sanoa seteliselkärankaisten lisäksi audiperseiksi. ;)

    Ai niin:
    Juha Sipilä ja Petteri Orpo panivat Timo Soinin vinkisemään.... :D

    Pun indeed intended. :D

    VastaaPoista
  13. Soini on tehnyt erään Suomen poliittisen historian häikäisevimmistä suorituksista. Tämänpäiväistä varmemmalla tavalla Soinia ei olisi voinut häväistä, ja kun aloite oli vielä hänen itsensä, se tekee asiasta vieläkin uskomattomamman. Ihan kuin hän olisi halunnut antaa itsestään maksimaalisen halveksittavan jälkimaineen.

    Mielenkiintoista on nähdä kesäkuun gallupluvut. Voisi kuvitella, että Halla-ahon Perussuomalaiset saisi paljonkin sympatiaa aiemmin nukkuvilta, mutta toisaalta SMP:n kohtalo vuonna 1975 oli aivan päinvastainen. Sanoisin, että aluksi kannatuksen kehitys on täysi kysymysmerkki, mutta sen jälkeen suunta on ylöspäin, ehkä nopeastikin. Soinin SKYP:lle veikkaan 0,2 prosentin kannatusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimikilpailuun on ehdotettu mukaan myös seuraavia:

      "Perustakoot todellakin uuden puolueen. Sen nimi voisi olla vaikkapa Soinin Muistelu-Puolue, lyh. SMP. Olisi perinteitä kerrakseen!"
      sekä RetroSMP.
      Toisaalta täytyy myös muistaa merkki"miehet" Soini, Sampo ja Simon eli SSS.

      Poista
    2. Gallupeja odotan minäkin. Niiden kertomaa en lähde arvailemaan.

      Poista
  14. Hauskasti purkautui Soinin vuosikausia potema loikkareiden pelko. Pelko kasvoi niin suureksi, ettei hätäpäissään keksinyt muuta ulospääsyä, kuin loikata itse.
    Minulle tämä passasi kyllä paremmin, kuin hyvin. Olen jo vuosikausia toivonut, että nuiva siipi erkaantuu omaksi alt-right puolueekseen ja jättää tämän sutkauksia viljelevän "kansanukko ja -akka"-osaston taakseen. Se että se kävi näin päin oli vähän yllättävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se henkinen järkkyminen jo nähtävissä kuntavaalituloksen julkistuksen jälkeen.

      Poista
  15. Enpä voi paljoa muuta kuin olla samaa mieltä seuraavasta:
    "MV-lehden lukijan sähköposti petturi Jari Lindströmille
    "Tällainen sähköposti tuli lähetettyä Jari Lindströmille. Hävettää tunnustaa, mutta todella äänestin tätä Timo Soinin veroista takinkääntäjää sekä petturia", kirjoittaa lukija.
    Erehdyin äänestämään sinua ja voin vain todeta tehneeni pahan virheen. Olet säälimättä kurittanut suomalaisia työttömiä ja samaan aikaan olet istunut hallituksessa, joka lisäsi maahanmuuton kuluihin 800 miljoonaa euroa reilussa vuodessa...."
    http://mvlehti.net/2017/06/13/mv-lehden-lukijan-sahkoposti-petturi-jari-lindstromille/

    VastaaPoista
  16. Näkymätön käsi vetelee kulisseissa tämänkin hallitusnäytelmän lankoja. Turun Sanomat paljasti jo 3.6.2017 käsikirjoituksen ihan tarkalleen. Koko sirkus oli siis jo hyvissä ajoin suunniteltu. Se ei vaan selvinnyt, kuka oli käsikirjoittaja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sivuhuomautuksena vain, että näkymätön käsi vetelee kulisseissa lankoja myös varsinkin koko läntisen maailman mittakaavassa, josta ainakin läntinen valta-VALE-media, koulut ja yliopistot vaikenenevat. Tietoa on saatavilla sekä internetissä että monissa kirjoissa.

      Poista
  17. Demarien hajotessa vuosikymmeniä sitten, loikkareita nimitettiin "simonisteiksi" Aarre Simosen mukaan. Nytkin loikkareita voi nimittää simonisteiksi (Simon Elo).

    VastaaPoista
  18. NYT tajuan mitä tapahtui! Minua on vaivannut se että Soinin toiminta vaikuttaa loogiselta, mutta hänen mukaansa lähti myös paljon ihmisiä joiden käytös näyttää hyvin irrationaaliselta.

    Esimerkkinä A-Studiossa ollut Elo, joka totesi lähteneensä koska luki Ilta-Sanomista millainen salaliitto Halla-aholaisilla on ollut. Tämä aiheutti minussa järjetöntä myötähäpeää.

    Toisena esimerkkinä samaisessa lähetyksessä ollut Elomaa, joka totesi lähteneensä koska joku teki 100% tosissaan jossain natsitervehdyksen jota kukaan ei nähnyt. Ja puolueen taustalla on tapahtunut jotain ja silleen.

    Molemmat sanoivat myös että ajatus erosta tuli vasta vaalien jälkeen, kun "aloimme soittelemaan toisillemme".

    Ero tuli myös ilman että asiasta oltaisiin keskusteltu millään tavalla muiden kuin eroajien kesken. Äärimmäisen hätäinen veto siis, joka vie erolta kaiken sen uskottavuuden mitä sille yritetään asettaa. Se oli puhdas irrationaalinen paniikkiliike.

    MUTTA ei aivan. Soinin tiedettiin suunnitelleen sitä jo ennen vaaleja. Syynä tälle oli epäilemättä Halla-ahon toteamus, ettei Soini saa jatkaa ministerinä komentoketjun epäselvyyden takia, jos Halla-aho voittaa.

    Soini ei tähän suostunut. Hänelle ollaan todennäköisesti luvattu rahakas palkintovirka, jos suostuu olemaan omia asioitaan ajamattoman apupuolueen ohjastaja. Eli Soini lupasi olla ajamatta hallitusohjelmaan kirjattuja maahanmuuttoon liittyviä asioita vastineena ministerivirasta ja sen jälkeisestä palkintovirasta – mahdollisesti Britannian suurlähettiläänä, tai muuna vastaavana.

    Mutta miksi muut lähtivät? Soini ei olisi voinut olla kolmas puolue yksinään, koska hän on vain yksi kansanedustaja. Niinpä hän kehitti suunnitelman. Kun Terho hävisi, hän alkoi soittelemaan puoluetovereilleen "huolesta" joka hänellä oli tästä "vallankaappauksesta" ja "natsien voitosta". Todellisuudessa hän oli huolissaan vain ministerivirastaan ja tulossa olevasta palkkiovirastaan.

    Soini on luotettu mies Perussuomalaisten joukossa, ja hyvä puhumaan ja vakuuttamaan ihmisiä. Hänen onnistui supliikkimiehenä vakuuttamaan Elo, Elomaa, Terho ja muut siitä että puolue on nyt pahuuden voimien käsissä, ja että näiden parhaiden etujen mukaista olisi nyt perustaa uusi, ihan samanlainen mutta natseista vapaa puolue.

    Vastarannankiiskipuolue, joka on maltillisempi vastarannankiiskipuolue kuin se toinen vastarannankiiskipuolue.

    Ja ero tehtiin nopeasti, jotta eroajat eivät olisi ehtineet harkita tekoaan, eikä kukaan Halla-aholainen olisi voinut takoa heihin järkeä. Todennäköisesti Soini oli todennut että asia on pidettävä salassa dramaattisuuden tms. takia viimeiseen asti, vaikka todellisuudessa syy oli että eroajat olisi ollut helppo vakuuttaa eroamisen typeryydestä.

    Ei täydellisen charismattomilla Elolla, Elomaalla tai Terholla ole omia kannattajia. He pääsivät asemaansa vain koska ovat Suomen ainoan maahanmuuttokriittisen puolueen listoilla, sen vähiten toheloimpien jäsenten joukossa.

    Lähipäivinä eroajat alkavat tajuamaan mitä tekivät ja kuka oli se manipulaattori kaiken takana. Varsinkin Elon kaltaisten nuorten lupausten poliittinen ura on nyt ohi. Monet lähtijöistä tulevat vielä pyytämään pääsyä takaisin Perussuomalaisiin.

    VastaaPoista
  19. Ylewatch-blogisti otsikoi koskien persujen loikkariryhmää "Häpeällinen mutta kenties välttämätön näytelmä"

    Artikkelin lopussa todetaan:

    "Fakta on että yli 60 prosenttia suomalaisista ei ottaisi lisää maahanmuuttajia. Toisaalla sisäministeriön Vaasan yliopistolla teettämä tuore mielipidetutkimus kertoo, että

    Vastaajista 76 prosenttia oli ”eri mieltä” tai ”vahvasti eri mieltä” väitteestä, että kielteisen päätöksen saaneella turvapaikanhakijalla on oikeus jäädä oleskelemaan Suomeen. Sen sijaan 78 prosenttia [vastustajia vain 6%] vastaajista oli samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että viranomaisten tulee palauttaa ne kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat, jotka eivät poistu maasta vapaaehtoisesti.
    Muukalaisinvaasion kärjistyessä ja terrorismin rantautuessa myös tänne nuo luvut kasvavat tuosta vielä reippaasti. Koska porvaripuolueet, soinilaispetturit ja mädätystä kiihdyttävät punavihreät eivät tee haittamaahanmuutolle mitään, alkavat kansalaiset etsiä ensin ratkaisua sellaisesta eduskuntapuolueesta, joka on valmis puolustamaan kansan olemassaoloa ja sen turvallisuutta. Mikäli tilanteeseen ei edellenkäään saada muutosta alkaa liikehdintä kaduilla.

    Suomalaisvihamieliset samppanjasosialistit voivat nyt poksautella pullojaan, mutta monikulttuurin nahoissaan tunteva kansan enemmistö ei tule jatkossakaan antautuamaan petturieliitin teuraslampaiksi. Osat voivat vaihtua ja silloin kansanviholliset voivat miettiä mitä tulikaan tehtyä ja sanottua."
    http://ylewatch.blogspot.fi/2017/06/hapeallinen-mutta-kenties-valttamaton.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin 100 prosenttia ottaisi lisää maahanmuuttajia, joilla on positiivinen vaikutus maahamme, mutta vain noin kolmannes sellaisia, joiden vaikutus on negatiivinen.

      Poista
    2. Maahanmuuton kannatus voisi vielä huomattavasti pienentyä, jos petturipoliitikot suostuisivat julkaisemaan TODELLISET maahanmuuttajien aiheuttamat kustannukset mm. per vuosi ja suomalainen.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.