Suomessa tehtiin eilen uusi poliittinen virkanimitys. Helsingin kaupungin kaavoituksesta vastaavan apulaiskaupunginjohtajan virkaan nimettiin Venäjän kirjallisuutta opiskellut lauluntekijä ja runoilija sekä vihreä poliitikko Anne Sinnemäki.
Sinnemäellä ei siis ole lainkaan tehtävään liittyvää koulutusta tai tykokemusta, mutta hän on poliittisesti ansioitunut. Erityisen tärkeää eilisen nimityksen kannalta olikin virkaan liittyvän osaamisen sijasta kuuluminen Helsingin toiseksi suurimpaan puolueeseen.
Uuden apulaiskaupunginjohtajan mukaan: "olen monelle valtuutetulle tuttu kasvo ja minulla on hyvä yhteistyömaine. Myös ministerikokemus ja yhteydet sinne olivat varmasti eduksi".
Omaa osaamistaan hän luonnehti myös aiemmin: "olen kymmenen vuotta toiminut Helsingin kaupunginvaltuustossa, käynyt vaalikamppailuita ja ollut linjaamassa Helsingin kaupunkisuunnittelua ja kiinteistötointa koskevia asioita. Ei se mulle aivan vieras maailma ole."
Kirjoitan tästä nimityksestä siksi, että kritisoin Helsingin apulaiskaupunginjohtajan palkkausta. Vuoden takaisten tietojen perusteella se on noin 13 000 euroa eli sivukuluineen yli 16 000 euroa kuukaudessa. Päälle tulevat vielä yleiskustannukset.
Tämä kustannus siis maksetaan laman keskellä kuntalaisilta kerätyistä verovaroista poliittiseen virkaan, jonka hoitamiseen ei tarvita erityistä osaamista? Ja joka ei ole poliittinen luottamustehtävä.
Miten tämä sopii paljon puhuttuihin tavoitteesiin julkisen sektorin toiminnan tehostamisesta?
Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Eläkeiän nostostako ratkaisu nuorisotyöttömyyteen?
Puolueiden välillä on eroja: yksiä äänestetään tunteen ja toisia asioiden perusteella
Kristillisten Jouko Jääskeläinen haluaa mällätä toisten rahoilla
16000 eurolla per kk saisi aika monta suomenkielen opettajaa, joille olisi käyttöä esim itä-Helsingissä ...
VastaaPoista-Beowolf-
Kyllä. Ja vielä enemmän vanhusten hoitajia, joilla eilisen uutistarjonnan mukaan olisi myös käyttöä..
VastaaPoistaTässä oli sitten vihreitten vastaus julkisen sektorin toiminnan tehostamiseen ja kustannusten karsimiseen: lisää rakenteellista korruptiota hoitaa ongelman kuin ongelman. Heh.
VastaaPoistaToivokaamme, että helsingin äänestäjät muistavat tämän seuraavissa eduskunta-, kunta- ja eurovaaleissa.
PoistaMutta rehellisesti sanottuna en usko hetekäkään, että muutkaan Helsingin mahtipuolueet olisivat valmiita luopumaan poiittisista virkanimityksistä. Sinnemäen korruptionimitys on kuitenkin poikkeuksellisen törkeä, koska hänellä ei ole mitään todellista osaamista tulevan virkansa alalta.
Koko viran voi lopettaa jos sinnetänneminnemäki sen pystyy hoitamaan,Se on turha.
VastaaPoistaKirjoittamasi ajatus oli jossain vaiheessa mukana kirjoituksessani, mutta jätin sen lopullisesta versiosta pois. Toisin sanoen näen viran tarpeellisuuden täsmälleen samoin.
PoistaTämä on kyllä kaikkien poliittisten virkanimitysten äiti. Voiko poliittisen moraalin puolesta puhuneiden vihreiden kaksinaismoraalia enää selkeämmin todeksi näyttää. Tehtävään nimitettiin apparatchick, jolla ei ole sen enempää siinä tarvittavaa koulutusta kuin kokemustakaan. Sama kuin suuren konsernin johtajaksi temmattaisiin mies (täpauksessa nainen) kadulta. Vihreillähän olisi ollut tehtävään pätevä Soininvaara, mutta politbyroo valitsi toisin. On syytä epäillä, että siinä sivussa kokoomusta kusetettiin. Lupasivat jonkun lehmänkaupan tuloksena paikan vihreille siinä uskossa, että puolue etsisi keskuudestaan ammatti-ihmisen. Suureksi hämmästyksekseen saivatkin Sinnemäen ja kakistelevat nyt kiusaantuneina.
VastaaPoistaPari Annin CV:tä.
VastaaPoistahttp://annisinnemaki.net/henkilotiedot/ ja toinen hetkenä kun Annista tuli Työministeri:
http://www.palkkatyolainen.fi/pt2009/pt2009-07/p090902-ty1.html#Anni Sinnemäki.
Palkkatyöläinen-tekstissä oli lausuma "Työministeri ei lupaa ihmeitä mutta sanoo tekevänsä parhaansa."... että onnea vaan Helsinkiin.
Tarkoittaako tämä nimitys, että Suomi kehittyy?
VastaaPoistaEnnen puhuttiin "hyvä veli"-järjestelmästä.
Onko nykyinen "hyvä sisko"-järjestelmä?
Hyvä kysymys.
PoistaEi haettu tässäkään pätevää, vaan sopivaa. Ja tuskinpa mikään tällä hetkellä eduskunnassa istuva puolue edes todenteolla haluaisi näistä ns. poliittisista virkanimityksistä luopuakaan. Nyt vaan oli sitten vihreitten vuoro. Toisaalta, tällaisia tapauksia vasten puhuminen jostakin julkisen sektorin menojen supistamisesta aiheuttaa entistäkin irvokkaamman vaikutelman, mikäli rahaa nyt kuitenkin tuntuu aina ja joka tapauksessa löytyvän vaikkapa tällaisten kallispalkkaisten suojatyöpaikkojen ylläpitämiseen. Tilanne on siis vähän kuin puliukoilla, ollaan vaikka pari päivää nälissään, mutta pullon hinta löytyy aina tarvittaessa. Tai se kuuluisa hölmöläisten peitonjatkaminen...
VastaaPoistaKesken jääneet opinnot ovat meriitinä melkein yhtä hieno, kuin se, että Anni keskimääräistä huonompana pöytälaatikkorunoilijana on saanut tehdä sanoituksia plagiaattiyhtye Ultra Bralle. Cv:stä unohtui kuitenkin maininta, että Anni on saanut potkut Ultra Brasta huonojen laulutaitojensa vuoksi.
VastaaPoistaMitäköhän duunia työvoimaviranomaiset tarjoaisivat tällaiselle impivaaralaiselle moniosaajalle?
Joo, kyllä kaikkien aikojen törkyisin poliittinen virkanimitys taisi olla oikeutieteen yliopppilas Eva Biaudetin nimitys vähemmistövaltuutetuksi ohi tohtoriksi väitelleen maahanmuuttajan. Eikä kai tekniikan ylioppilas Pekka Vennamon nimitys Postin pääjohtajaksikaan ihan kaikkien pätevyysvaatimusten mukaan mennyt.
Poistahttp://www.kunnet.fi/nettihenkreika/nettihr200/obduktio.htm Anni aloittaa samassa palkkaluokassa kuin lääninoikeuslääkäri. Se on epäilemättä vaativa duuni, ja pitää olla aiheesta suoritettuna erikoistumiskoulutus plus varmaankin työuran näyttöjä siihen päälle.
VastaaPoista