Iltalehti avasi pääkirjoituksessaan SDP:n talouspoliittisia linjauksia. Tässä lyhyt tiivistelmä ja niistä seuraava kommentti.
SDP ajaa kiinteistöverojen nostoa ja niiden laajentamista, perintö- ja lahjaveron kiristämistä sekä pienyrityksille tärkeän yrittäjävähennyksen poistamista. Ei siis ihme, että puolueen kannatus on romahtanut yrittäjien parissa.
Tavallaan loogisesti SDP on vastaavasti lupaillut hövelisti rahaa jaettavaksi kaikenlaisille tarvitsijoille jo aikaa sitten. Tosin puolue ei ole kommentoinut, millä tavalla kiristyvä verotus - ja erityisesti yritysverotus - mahtavat vaikuttaa jaettavissa olevan kakun kokoon, eli maamme talouskasvuun.
Ei siis ihme, että yrittäjien kannatuksesta kiinnostuneen Kokoomuksen puheenjohtaja on toppuutellut vahvasti tulevaa hallitusyhteistyötä demareiden kanssa. Nähtäväksi tosin jää, onko sillä mitään merkitystä tulevissa hallitusneuvotteluissa. Eli mikä on äänestäjän "kuluttajansuoja" hänen antaessaan äänensä talouskasvun puolesta sosialismia vastaan.
Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
SDP näytti rehellisesti karvansa
Onko Antti Rinne tyhmä vai peluri?
Antti Rinne: sanahelinää ja jakopolitiikkaa
Kokoomuskin jakaa avokätisesti tänne avosylin vastaanottmilleen kymmenille tuhansille nuorille kehitysmaaalaisille miehittäjille ilmaista täysihoitoa ja sairaanhoitoa - vaan ei kymmenille tuhansille kantasuomalaisille leipäjonolaisille, joista varmastikin ylivoimainen enemmistö olisi töissä, jos niitä olisi tarjolla (eikä vain mahdollisesti kehitysmaalaisella palkkatasolla).
VastaaPoistaTämä on liiankin totta.
PoistaVarmaan se on ikuisuuskysymys miten vähäosaisista pidetään huolta ja pidetäänkö mitenkään...
VastaaPoistaMyös valtion tulojen hankinnasta tai menoista voidaan olla montaa mieltä.
Jos nykyinen hallitus olisi edes yrittänyt hoitaa yritystukijärjestelmää järkeväksi,
olisi se antanut liikkumatilaa talouden hoitoon.
Maataloustuista ei varmaan saa sanoa mitään muuta kuin sen ettei pyhään lehmään kosketa. Muistakaakin se!
Myös Sipilän ja Orpon hankkimien matujen elättäminen olisi voitu välttää jos tahtoa olisi ollut ja
nekin rahat olisi voitu ohjata työllisyyttä edistäviin toimiin. Valintoja siis tehdään siellä sun täällä.
Kuka muu vaikuttavista tahoista kuin SDP Suomessa huolehtisi kansalaisten eriarvoistumisesta?
Vasemmistoliitto on siihen liian pieni tällä hetkellä vaikka pitävätkin asiaa esillä.
Sipilä tai Orpo joukkoineen ei tästä asiasta välitä joten se on taas SDP:n "vika" että ottivat asian esiin.
Mitä tulee kansalaisten kuluttajansuojaan äänestystilanteessa niin sanoisinko jotain
koulutusleikkauksiin liittyvistä lupauksista, jotka Sipilä & Co. tekivät ja pettivät tai
siitä miten nykyinen hallitus koottiin "arvopohja" keskustelun tuloksena...
Sinisten kannatusluvut osoittavat ettei heidän, Sipilän ja Orpon tempulla ole kansan tukea että se siitä kuluttajansuojasta.
Muistaako joku vielä Kataisen äänten ostaminen sari sairaanhoitajalta? Tässä virkistystä:
"Kokoomus lähti vaaleihin "työväenpuolueena" ja kehitteli mainostoimiston kanssa oman "mainosbarbiensa".
Mikäs on sen liikuttavampaa kuin sisar hento valkoinen.
Syntyi Sari Sairaanhoitaja, jonka palkkakuopan puolue lupasi peittää sadan euron seteleillä.
"500 euroa kuukaudessa olisi sopiva korotus", tuumi puoluesihteeri Taru Tujunen ja puoluejohtaja Jyrki Katainen nyökkäili.
Kokoomus nousi kevään 2007 vaalituloksen myötä hallitukseen."
Entä onko vuosisadan lehmänkauppa yhteiskunnan kannalta hyvä vai huono asia?
Sulle sote, mulle maakunta? Mutta entä mistäs hommataan ne miljardit kulujen kattamiseen?
Siitä ei päästä edes lausumaan kun vuorostaa Kaikkonen on ryhtynyt Ei-mieheksi.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/248882-raju-sote-riita-repesi-eduskunnassa-hallituksen-harski-sulle-mulle-politiikka-runnoo
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/248949-koko-oppositio-raivostui-hallitukselle-hallituksen-vastaus-propagandaa
Parasta vähäosaisten huolenpitoa on heidän ottamisensa mukaan yhteiskunnan rakentamiseen - kukin kykynsä mukaan. Sari Sairaanhoitajan tapaus oli surullinen esimerkki niin poliitikkojen kuin äänestäjienkin kyvyttömyydestä ymmärtää talouden realistisia reunaehtoja.
PoistaMinusta pitäisi pysytellä Suomen kansallista uskottavuutta ravistelevassa Laurakatastrofissa. Yliopistot järkkyvät, professorit ovat jyrkänteella..., ja nyt:
VastaaPoistahttp://beta.oikeamedia.com/o1-67600
En olis uskonu. Nyt ei puhuta graduista vaan... Olen shokissa!
Huh huh. Enpä muuta sano: kannattaa lukea Paunion linkittämä Suomen Kuvalehden kirjoitus.
PoistaOlipa hienoa kun Hevoshaan koulu lakkautettiin. Vantaan kaupunki säästää seinistä, ei henkilökunnasta. Seinistä säästämiselläkin taitaa vaan olla hintansa.
VastaaPoistahttps://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/662157-sairaalahoitoon-kiusaamisen-takia-joutuneen-pojan-aiti-toivoo-koululle-apua-kayko#cxrecs_s
Millaisiin tarkoituksiin niin Vantaan kaupunki kuin koko Suomikin niitä mm. kouluilta riistettyjä rahoja kaataa/tai ainakin haluaisi kaataa?
PoistaPientä vihjettä voi saada Ylewatch-blogistin artikkelista http://ylewatch.blogspot.fi/2018/05/ylen-punaiset-vapputunnelmat.html
Sen mukaan:
"Presidentti Tarja Halosen poliittisena lemmikkinä ja fanaattisena [toistaiseksi haudatun] Guggenheim-museohankkeen kannattajana tunnetusta Ritva Viljasesta tuli tänään Yle Radio 1:ssä kolme varttia kestänyt haastatteluohjelma. Naisia huipulla -sarjan jaksoon haastateltu Viljanen toimii tätä nykyä Vantaan kaupunginjohtajana, mikä ei ole yllätys, sillä kaikki viisi edellistä johtajaa olivat myös demareita.
Kansallismielisille Viljanen on tullut tutuksi poliittisesti korrektin sensuurin kannattajana ja suomalaisvihamielisen monikulttuurisuuden edistäjänä. Viljasen toimet virkamiesuralla ovat olleet niin raskauttavia, että monet pitävät häntä suoranaisena kansanvihollisena. Ohjemassa kävi selväksi, että juuri Viljaseen personoituu poliittisen virkamieskunnan vaalikausien yli jatkuva näkymätön valta, jota voi pitää suomalaisena versiona amerikkalaisesta Syvästä valtiosta (Deep state).
Ohjelmassa paljastui sekin, että juuri Viljanen oli toinen juristeista, joka pääsi määrittelemään vuosituhannen vaihteessa tehdyn perustuslakiuudistuksen sisällön. Demarijuristit kuten Ritva Viljanen toivat uuteen perustuslakiin universaalikommunistisen yhdenvertaisuustulkinnan, joka takaa ilman Suomen kansalaisuutta maassa oleville samat oikeudet ja tulonsiirrot kuin maan kansalaisille. Tätä jos mitä voi pitää jo valtiopetoksena."
Meillä on uskomattoman härski ja törkeä hallitus:
VastaaPoista”Raju sote-riita repesi eduskunnassa: ”Hallituksen härski sulle-mulle-politiikka runnoo alleen demokratian perusperiaatteet””,
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/248882-raju-sote-riita-repesi-eduskunnassa-hallituksen-harski-sulle-mulle-politiikka-runnoo
Jossain muussa maassa kansa lähtisi jo barrikadeille ja vaatisi tuollaisten kansanpettureiden pudottamista vallankahvasta.
Hallituksen hallitsemiselle ainoa edellytys on eduskunnan luottamus. Mikäli se sallii sulle-mulle -ratkaisut, niitä tapahtuu. Ja on tapahtunut aina.
PoistaEduskunta puolestaan on vastuussa äänestäjille, jotka vaaliuurnilla ratkaisevat onko hallituksen politiikka ollut oikeaa... tai ainakin kansaa miellyttävää.
Juuri nyt ei näytä siltä, vaan vuoden 2019 eduskuntavaaleissa on tulossa murskatappio hallitukselle. Toivottavasti kansa saa sen jälkeen sitä mitä haluaa ja on äänestystulokseensa seurauksiin tyytyväinen vielä vuoden 2023 vaaleissakin.
Itse olen terveydenhoidon järjestelyssä "sosialisti" ja haluaisin sen tulevan hoidetuksi julkisen sektorin toimesta. Syynä on se, että Suomessa on maailmanlaajuisesti vertailtuna halpa, mutta korkeatasoinen terveydenhuolto. Kaksi muutosta kuitenkin haluaisin.
Ensinnäkin kela-korvaukset pois yksityisestä perusterveydenhoidosta ja siihen käytetyt varat julkiseen perusterveydenhoitoon. Näin jälkimmäisestä saataisiin nykyistä toimivampi, eikä veronmaksajalla ole ensimmäisen suhteen velvollisuuksia.
Toiseksi julkisten terveyspalveluiden rajaaminen tavalla tai toisella siten, ettei ajan myötä eli lääketieteen mahdollisuuksien lisääntyessä valuttaisi mahdottomiin terveydenhuollon kustannuksiin. Yksityinen sektori täydentäköön maksua vastaan sen ulkopuolelle jäävät palvelut.
Kepun maakuntahallinto puolestaan on turha. Sille ei nähdäkseni ole olemassa kuin valtapoliittiset perusteet.
Poista