torstai 29. maaliskuuta 2018

Synkän tulevaisuuden edessä

Helsingin Sanomat julkaisi tänään jutun, jossa egyptiläinen kansalaisaktivisti ja bloggari Wael Abbas valitti kotimaansa sotilasjohdon olevan demokratian kannalta huono. Ei ole syytä epäillä hänen näkemystään, sillä Niilin laaksossa ei haluta ottaa riskiä siitä, että islamistishenkinen kansa nostaisi uudelleen valtaan Muslimiveljeskunnan - ei edes demokraattisten vaalien kautta.

Tässä tilanteessa onkin ihan pakko kysyä mikä olisi Abbasin vaihtoehto? Pohjoismainen demokratia, arabikeväinen sekasorto vai islamistihallinto? Mutta miksi ensimmäinen vaihtoehto ei ole uskottava ja kaksi muuta herättää kauhun väristyksiä?

Samassa jutussa toinen egyptiläinen kommentaattori Said Sadek totesi, että "Egyptiläiset eivät kaipaa siviilijohtajaa tai modernia ihmisoikeustaistelijaa presidentiksi. Kansa haluaa vahvan johtajan, joka luo vakautta ja turvallisuutta.

Jos tarkastellaan alueen politiikkaa, niin viimeisten seitsemän vuoden aikana useat valtiot on tuhottu demokratian ja ihmisoikeuksien nimissä. Kun egyptiläiset huomasivat, mitä Libyassa, Syyriassa ja Irakissa tapahtuu demokratian ja ihmisoikeuksien nimissä, he ymmärsivät, millaista peliä tämä on.”

Tämä on hyvin ymmärrettävää, sillä Mubarakin kaaduttua vallan otti Muslimiveljeskunta, joka aloitti Egyptin islamilaistamisen välittömästi valtaan päästyään. Ja tuli siitä syystä nopeasti syrjäytetyksi. 

Tosiasia on, että Egyptissä on kovin erilainen kulttuuri kuin meillä täällä Pohjantähden alla. Toisaalta on yhtä lailla selvää, ettei Egypti nouse eikä kulttuuri sivisty, ennen kuin maan väestön räjähdysmäinen kasvu saadaan pysäytetyksi.

Valitettavasti tuohon perusongelmaan ei tule tarttumaan sen enempää Egyptin nykyinen hallinto kuin islamistitkaan. Siten Niilin laakso tulee pysymään ongelmayhteiskuntana, jonka vain rautainen sotilashallinto pystyy estämään muuttumasta uudelleen islamilaisten kiihkouskoisten temmellyskentäksi.

Siten Egyptin tulevaisuus on koko nähtävissä olevan tulevaisuuden synkän musta. Asia ei ole yhdentekevä meille eurooppalaisillekaan, sillä maassa asuu juuri nyt noin 87 miljoonaa ihmistä ja se kasvaa vuosittain 1,84 prosentilla - eli suunnilleen 1,6 miljoonalla ihmisellä. Eli kolmessa ja puolessa vuodessa Suomen koko väkiluvun verran.

Niilin laakson joutuessa sekasortoon riittää tuosta joukosta valtavan paljon tulijoita myös Eurooppaan. Eivätkä he olisi pelkästään rauhaa rakastavia demokraatteja, vaan joukossa olisi aivan varmasti myös henkilöitä, jotka haluaisivat julistaa Allahin suuruutta Arabian kielellä ja terrori-iskujen voimalla.

Niilin laakson asukkaat ovat siis varsin synkän tulevaisuuden edessä. Tosin he saavat syyttää siitä ainoastaan itseään.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Nyky-egyptiläiset ovat muinaisten egyptiläisten ja mustien afrikkalaisten hybridejä
Kuinka vallankäyttö, islam, terrori ja maahanmuutto ohjaavat tulevaisuuttamme?
Huomioita Egyptin vallankaappauksesta

5 kommenttia:

  1. Professori kirjoitti:
    "Niilin laakson joutuessa sekasortoon riittää tuosta joukosta valtavan paljon tulijoita myös Eurooppaan."

    Sitä odotellessa kannattaa tutustua alla mainittuun artikkeliin:

    Maltillista poliittista islamia ei enää ole olemassa

    Artikkelista poimittua:

    "Islam on poliittinen, taloudellinen, kulttuurinen, hengellinen ja sotilaallinen uskonto."

    "Kaikki poliittisen islamin kannattajat uskovat, että täytyy noudata sharia-lakia ja että perustuslaki täytyy muuttaa islamin sääntöjen mukaiseksi."

    "Poliittisen islamin edustajilla on demokratiafobia, muuten he pystyisivät elämään demokraattisessa sekulaarissa yhteiskunnassa eivätkä vaatisi valtioihinsa huonoksi todettua hallitusmuotoa."

    https://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2016/12/26/maltillista-poliittista-islamia-ei-enaa-ole-olemassa/

    VastaaPoista
  2. Euroopan unioni perustettiin, jotta se pystyisi kilpailemaan maailman muiden suurten talouksien kanssa. Samoin ajateltiin, että yhtenäinen Eurooppa kykenee toimimaan kansojensa parhaaksi myös puolustuksellisesti.

    Nyt kuitenkin nimenomaan EU on tae sille, että nuorten miesten miljoona-armeijat Afrikasta ja Lähi-Idästä saavat vyöryä vapaasti Eurooppaan. Niitä EU-maita, jotka eivät tätä hyväksy, pidetään hylkiöinä ja rangaistuksia valmistellaan. EU on siis itsessään Troijan hevonen, jonka sisältä purkautuu omaa kulttuuriaan vihaavia vätyksiä. EU:n johdossa on rautakansleri Merkel, joka vuoroin toteaa, että monikulttuuri on epäonnistunut ja että hän on aiheuttanut Sakasan jakautumisen, vuoroin hän taas toteaa, että mitään virhettä hän ei ole tehnyt, eikä siis kadu mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös se ole rautagansetri merkel siellä sakujen johdossa? Pahempi kuin aatu aikoinaan, jos asiaa katsoo euroopan kansalaisten näkökulmasta. Vaan se on totta, että aina kommunisti on aina kommunisti. Siitä hyvä esimerkki on juurikin tämä rautagangsteri merkel. t. Huru-ukko

      Poista
    2. Huru-ukolle. Kyllä kommunistikin voi "parantua". Tosin riskinä on siirtyminen yhdestä äärilaidasta toiseen. Esimerkkinä muuan "Nalle" Wahlroos.

      Poista
  3. EU-logiikkaa:
    1) eurooppalainen SOS-arvopohja on ihmisoikeuksien kunnioittaminen
    2) ykköskohdan perusteella Eurooppaan sallitaan tulla miljoonia ihmisiä, jotka eivät edes teoriassa tunnusta eurooppalaisia ihmisoikeuksia, vaan halveksivat sekä niitä että vääräuskoisia eurooppalaisia
    3) tulijoiden kulttuuria tuetaan ja kannustetaan ylläpitämään sitä. Korostetaan, että eurooppalaisten tulee sopeutua tulijoihin

    Lopputulema on liian vaikea SOS-hallituksille, mutta ilmiselvä tyhmille maallikoillekin: eurooppalaiset arvot hävitetään ja korvataan sharialla.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.