lauantai 31. joulukuuta 2016

Löyhästi toisiinsa liittyviä uutisia - Halla-aho ehdokkaaksi Perussuomalaisten johtoon

Aamun lehdessä oli joukko toisiinsa löyhästi liittyviä uutisia. Yhdessä niistä pohdittiin viime uudenvuoden tapahtumien merkitystä eurooppalaiseen politiikkaan. Avainsana oli Köln.

Jutun lopuksi toimittaja kertoi oman mielipiteensä ongelmasta. "Jos lähtee äärioikeiston kanssa kilpaan siitä, kellä on kovin linja, voi vain hävitä. Siksi silmät kannattaisi hetkeksi sulkea ja miettiä, miten kuvata asiat totuudenmukaisesti. Turvapaikkapolitiikalla todella on yhteys Euroopan turvallisuuteen, mutta tarjolla ei ole helppoja ratkaisuja."

Mutta kyllä asialle on helppo ratkaisu. Ainakin meidän eurooppalaisten kannalta. Lopetetaan vain subjektiivinen oikeus turvapaikanhakuun ja siirretään hädänalaisten auttamiseen käytettävissä olevan resurssit hätää kärsivien kotiseudulle. Yksinkertaista ja hädänalaistenkin kannalta tehokasta - ainakin jos verrataan muutamien onnekkaiden elättämiseen Euroopassa.

* * *

Toisessa jutussa kerrottiin 14-vuotiaan suomalaistytön törkeästä raiskauksesta Raumalla. Tekijä oli vuonna 1983 syntynyt turvapaikanhakija nimeltään Yasser Jawad Tuma Bahadri ja tapahtumapaikka vastaanottokeskus. Saman tytön ahdistelusta tuomittiin myös toinen - vuonna 1972 syntynyt - irakilainen, mutta hänen nimeään ei kerrottu.

Tapaus herättää ensinnäkin kysymyksen siitä, mitä 14-vuotias suomalaistyttö teki vastaanottokeskuksessa. Ei siksi, että tyttöä pitäisi syyllistää, vaan koko suomalaisen yhteiskunnan pitäisi tutkiskella toimintaansa, mikäli tyttö oli julkisuuden tai lähipiirinsä kautta saanut todellisuuden kanssa ristiriidassa olevan käsityksen turvapaikanhakijoihin liittyvistä seksuaalirikosriskeistä.

Toiseksi tapaus herättää kysymyksen siitä, miksi me sallimme turvapaikanhakijoiden elää avoimessa vuorovaikutuksessa muun yhteiskunnan kanssa. Heistä ei usein tiedetä juuri mitään - ei edes nimeä, saati henkilöhistoriaa. Ja heidän joukossaan tiedetään olevan vakaviin rikoksiin syyllistyneitä ja siksi vaarallisia ihmisiä.

Sellaisilla ihmisillä ei tulisi olla mitään vuorovaikutusta 14-vuotiaiden tyttöjen kanssa - ei vastaanottokeskuksissa sen enempää kuin niiden ulkopuolellakaan.

* * *

Kolmas juttu kertoi, että turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset Irakiin maksaisivat miljoonia euroja. Siinäkin siis hyvä syy lopettaa spontaani turvapaikanhakemisoikeus.

Jutussa oli yksi erityisen mielenkiintoinen virke. Sen mukaan "palautusjärjestelyn kustannuksia pitää punnita Suomeen mahdollisesti jäävien paperittomien irakilaisten kustannuksia vasten." Kysymys oli oikea, mutta siihen jätettiin kuitenkin vastaamatta.

Omalta osaltani olen kysymykseen jo vastannut esimerkiksi täällä. Suomeen jäävän irakilaisen välitön kustannus suomalaisille on keskimäärin yli 700 000 euroa, mutta sen päälle tulevat esimerkiksi edellä mainitun 14-vuotiaan tytön kärsimyksistä aiheutuneet kustannukset. Siten kustannusten kokonaissumma noussee yli miljoonan euron per henki. Se on hyvin linjassa norjalaisten maahan jääneistä somaleista jo vuosia sitten tekemän selvityksen kanssa.

Vastatakseni Helsingin Sanomien kysymykseen totean, että irakilaisten pakkopalautukset ovat kannattavia, vaikka niiden kustannus nousisi mainittuun 700 000 euroon per henki. Mutta tietenkin vain sillä edellytyksellä, ettei palautuksiin liitetä etuja, jotka houkuttelisivat lisäväkeä maahamme.

* * *

Neljäs asiaan liittyvä juttu koski Perussuomalaisten puheenjohtajavaalia. Maahanmuuttokriittisyyden johtohahmona pidetty Jussi Halla-aho on ilmoittanut mitä todennäköisimmin pyrkivänsä Perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Ilmoituksen taustalla on tämänkin blogin keskusteluosioissa ajoittain vilahtanut Soini-kritiikki. Halla-ahon mukaan "äänestäjille tärkeät asiat eivät korostu perussuomalaisten politiikassa ja ulostuloissa riittävästi."

On hyvä, että myös Perussuomalaisissa toteutuu normaali puoluedemokratia. Sehän on siinä suhteessa ollut kummajainen Timo Soinin istuttua puolueen johdossa jo vuosikymmeniä. Toki hyvällä menestyksellä.

Halla-ahon ilmoitus tarkoittaa sitä, että Perussuomalaisessa puolueessa tulee mitatuksi ns. maahanmuuttokriittisen siiven suosio. Jos se osoittautuu vanhavennamolaisuutta ja soinilaisuutta suuremmaksi, siirtyy Halla-aho Soinin tilalle. Jos ei, on vaarana puolueen hajoaminen.

Jälkimmäisestä olisi mitä todennäköisimmin seurauksena suomalaisen humanitaarisen maahanmuuttopolitiikan liberalisoituminen ja maamme astuminen kohti ruotsalaisia käytäntöjä. Siitä tarjosi aamun lehdessä pelottavan esimerkin entinen RKP:n presidenttiehdokas Elisabeth Rehn, joka ei näytä oppineen mitään Kölnin, Rauman tai Otanmäen tapauksista, vaan moittii Suomen tiukentunutta linjaa turvapaikkapolitiikassa.

Rehnin omin sanoin: "Kaiken kaikkiaan asenteet ovat koventuneet Suomessa. Se ei ole meille kunniaksi... koventunut asenneilmasto näkyy suhtautumisessa... erityisesti turvapaikanhakijoihin. Määräyksiä on tiukennettu niin, että jopa ihmisoikeudet ovat joutuneet osittain loukatuiksi... onneksi tavallisten ihmisten keskuudessa auttamishaluja ja rakkautta on yhä paljon. Tavalliset ihmiset osoittavat, että kun on itse käytännön kohtaamisissa suvaitsevainen, saa myös suvaitsevaisuutta ja rakkautta yllin kyllin takaisin.”

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

8 kommenttia:

  1. Jospa Elisabeth Rehn hiukan valistaisi itseään ja vaikka haastattelisi em. 14-vuotiasta tyttöä ja muita saman kokeneita tai ahdistelun kohteeksi joutuneita, saattaisi tieto ja ymmärrys asioiden todellisesta laidasta lisääntyä. Toki tieto lisää tuskaa.

    Mitä tulijoiden palautukset todellakin maksaisivat? Onko siitä luotettavaa tietoa vai jostain hatusta tempastu arvio? Arvioita on hyvä heitellä kun faktaa asiasta ei ole.

    Kun Suomi vaan ymmärtää pitää vetovoimatekijät niukkoina, alkaa paluu kiinnostaa. Heidän jäämisensä tänne tuottaisi pitemmällä aikajaksolla samanlaisen raketti-sodan mitä parhaillaan käydään Ruotsissa ja mille yhteiskunta ei näytä voivan mitään.

    En toivo samanlaista Suomeen joten palautukset käyntiin pikaisesti!

    VastaaPoista
  2. Kummastuttaa tuo ilmaisu 'koventunut asenneilmapiiri' minkä seurauksena suomalaistyttöjen toivottaisiin säästyvän raiskauksilta ja tuen tehokkuuden lisääntyvän keskittämällä humanitaarinen apu kriisimaiden lähelle. Moraalisäteilyä harrastavat eivät piittaa aidosti omista kansalaisista eivätkä todellisessa hädässä olevista ulkomaalaisistakakaan. Paperittomien kohdalla laitkaan eivät ole este. Thomas Sowell (viisas mies, joka harmi kyllä jäi vihdoin eläkkeelle 86-vuotiaana) kirjoitti 'Maahanmuuttolait ovat ainuita lakeja, joista keskustellaan termein, kuinka auttaa ihmisiä, jotka rikkovat niitä'.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsin selvältä tosiaan näyttää, ettei etuoikeutettu eliitti, johon Elisabeth Rehnin voitaneen katsoa kuuluvan, todellakaan vähääkään välitä moraalisäteilynsä seurauksista niin omassa maassaan kuin muuallakaan. Se ei ole sinänsä uutta, kuten ei Elisabeth Rehnin presidenttiehdokkuuskaan. Nähdäkseni kaikki edellämainitut asiat liittyvät nyt toisiinsa.

      Rehn käy presidentinvaalikampanjaansa teemanaan mm. lähi-itämaalaisten nuorten miesten rajoittamaton maahantulvinta muka humanitaarisena politiikkana. Jokainen ääni Rehnille on siis ääni nykymenon jatkumisen ja - Ruotsin esimerkkiä seuraten - pahenmisen puolesta.

      Jos suomalaiset haluavat todellakin äänestää tämän kaiken puolesta, ei kai enää voi paljon muuta todeta kuin että on tullut vuoromme poistua historian jätetunkioon fryygialaisten, kimmerialaisten ja sensellaisten joukkoon? Koska Rehn sanoo ihan suoraan siihen pyrkivänsä.

      Poista
  3. Professori, kiitos näistä blogeista. Olet henkireikäni, toivottavasti jatkat kirjoittamista. Kun olosuhteet omalta osaltani hieman helpottavat ehdin itsekin osallistua omalla pienellä panoksellani mielipidevaikuttamiseen, siihen saakka jaan kirjoituksiasi jos se katsotaan suotavaksi. Menestystä uudelle vuodelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvää uutta vuotta myös kaikille lukijoilleni.

      Poista
    2. Niin. Näitä kirjoituksia saa tosiaan levittää edelleen luettavaksi, koska luettavaksihan ne on kirjoitettu. Mieluiten kuitenkin lähde mainiten.

      Poista
  4. Kun Soini aloitti puheenjohtajana, niin SDP:n pj oli Lipponen, Kokoomuksen Niinistö ja Kepun Aho. Sittemmin demareilla on ollut kolme puheenjohtajaa, Kokoomuksella neljä ja Kepulla viisi.

    Soini on ollut puolueensa puheenjohtajana yhtä kauan kuin esikuvansa Veikko Vennamo. Luopuminen on varmasti vaikeaa. Kuitenkin sekin päivä vielä koittaa. Kukaan ei ole korvaamaton, ei ollut Kekkonenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Mutta toisaalta hautausmaat ovat pullollaan korvaamattomia ihmisiä. Ottamatta tässä eksplisiittisesti kantaa Soiniin.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.