torstai 12. marraskuuta 2015

Maahanmuuttajien määrät ovat vain promilleja

Kollega Outi Korhonen Turun yliopistosta on todennut, ettei meillä ole huolta, sillä pakolaisten määrät ovat promilleja meidän väkiluvustamme. Tässä hän on oikeassa, ainakin jos käytetään oikeaa aikayksikköä.

Siis jos meille tulee 40 000 turvapaikanpyytäjää vuodessa se tekee noin seitsemän promillea väkiluvustamme. Siis vajaan prosentin. Ja sadassa vuodessa se tekee 70 prosenttia jos syntymiä tai kuolemia ei lasketa ja tulijavirta jatkuu entisellään.

Jos heistä kolmannes saa turvapaikan, se tarkoittaa reilua 20 prosenttia väestöstä. Siis jos perheitä ei yhdistetä lainkaan eikä kukaan synny eikä kuole.

On ollut myös "hauska" huomata, että islam on nykyisin Suomen toiseksi suurin uskontokunta. Muslimeja on 70-75 000.

Aiemmin opimme Ruotsista, että noin 110 000 muslimia näyttäisi olevan riittävä määrä muuttamaan pohjoismaisen yhteiskunnan peruuttamattomasti. Saa siis nähdä päteekö opetus Suomessa.

Sen sijaan olen kollegan kanssa eri mieltä siitä, onko meillä huolta vai ei. Jo nyt ulkomaalaisten rikollisten määrä Suomessa on kasvanut, vaikka muu rikollisuus onkin laskussa. Samoin valtiontalouden tila on heikko - vuosittainen vajaa prosentti väkiluvusta verovaroin loppuelämänsä elätettäviä olisi kyllä minun mielestäni aika kova taloudellinen päätös.

Siitä olen kuitenkin professorin kanssa samaa mieltä, ettei sopimuksia tule rikkoa. Jos ne ovat järjettömiä, voidaan niitä joko pyrkiä muuttamaan tai sitten yksinkertaisesti irtisanoutua niistä. Mutta suora rikkominen ei siis ole oikeusvaltiopolitiikkaa.

Sen sijaan voimme edelleen hyvin vähentää Suomen houkuttelevuutta elintasoshoppareiden tulokohteena. Teltta- ja parakkimajoitus ovat hyviä keinoja. Samoin käteisen rahan sijaan ruuan jakaminen - vaikka rahankipeät muslimit siitä ajoittain valittaisivatkin. Ja tietenkin perheenyhdistämisen ehtojen tiukentaminen.

Onneksi Ruotsi ryhtyy lopultakin rekisteröimään kaikki sinne saapuneet. Suomen on tietenkin tehtävä samoin - mutta niinhän se jo Torniossa tekeekin. Suomi siis on noudattanut lähes ainoanan Euroopan maana tekemiään sopimuksia.

Miksiköhän kollega Turun yliopistosta ei ota kantaa siihen? Tai siis muiden maiden hävyttömään sopimusten rikkomiseen - eihän sellainen sovi EU-maille, joiden ainakin minä olen luullut yrittävän olla oikeusvaltioita.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Yle ja viharikos

11 kommenttia:

  1. Ruotsihan ottaa nyt rajatarkastukset käyttöön etelärajallaan kymmenen päivän ajaksi. Yllättävästi kaikki puolueet kannattavat ratkaisua Centerpartietia lukuunottamatta. Sen johdossa pelätään turvapaikanhakijoiden määrän kasvua, kun tulijat "joutuvat hakemaan turvapaikkaa Ruotsista eivätkä voi vain jatkaa Norjaan tai Suomeen". Harvinainen lipsahdus tekopyhien kotimaasta.

    VastaaPoista
  2. Merkillistä huolettomuutta. Eletään kuin heinäsirkat kesäniityllä. Tulijoiden sopeuttamistarve jo kertoo heidän tapojensa, kykyjensä ja uskomuksiensa soveltumattomuudesta vastaanottajamaihin. Samalla ummistetaan silmät tosiasialta, ettei niin sanotuissa kehittyneissä maissa tarvita lisää työvoimaa, koska digitalisaatio ja automaatio ahmii työpaikkoja kiihtyvällä tahdilla. Automaattiyhteiskunta ei tarvitse väestönkasvua, vaan tavoittelee pienempää populaatiota, mikä ilmenee kantaväestön syntyvyydenlaskuna ja perheenperustamisen kannusteiden hiipumisena.

    Jos ongelmat eivät täysin räjähdä vielä kaikkien kuplien sisälle, se ei tarkoita, että tulevaisuus olisi mitenkään auvoisa edes Eirassa. Luulisi akateemista oppia saaneiden ihmisten kykenevän katsomaan yli puolen vuoden tai vuodenkin periodin. Olen ilmeisesti ainakin Korhosen tapauksessa raskaasti erehtynyt.

    VastaaPoista
  3. Ja toki hetimiten saatiin päivystävän (demla?)juristiprofessorin tyrmäys Halla-ahon ehdotukseen. Sen sijaan sitä tämä juristi ei arvostele, että Norjan hallitus on suunnitellut sulkevansa pohjoisen rajan kaikilta asyylia vonkaavilta, Ranska seuloo Italiasta ja Saksasta tulijat jne
    http://yle.fi/uutiset/professori_tyrmaa_kansanedustajan_lausunnon_oikeudellisesti_taysin_vastuuton/8448990
    No, mitäpä muutakaan voi odottaa näiltä suojatyöpaikkaeläteiltä, joille vientitulot ja talousasiat ovat yhdentekevä juttu, kunhan "jurismia" noudatetaan.
    -Beowolf-

    VastaaPoista
  4. Joka ei huolta tunne, elää ilmeisesti siinä punavihreässä kuplassa. EU ja poliitikot ovat osoittautuneet avuttomiksi hoidellessaan siirtolaistulvaa. EU odottaa 3 miljoonan tulevan parin vuoden sisällä. Perheenyhdistämisiä ei ole laskettu tähän mukaan. Laskutaidonta väkeä yliopistoissa, jollei tätä pidä kuin promilleongelmana, eikä näe tässä vaarallista kulttuurielementtiä. Sopimukset ovat solmittu pidettäviksi, mutta ne voidaan myös purkaa. Tanskassa ollaan jo varsin laajasti sitä mieltä, että aika on kypsä ratkaista pakolaissopimusten kohtalo. Turvapaikanhakijatilanne on täysin kestämätön eurooppalaiselle yhteiskunnalle. Eurooppalaisista valtioista tulee vahvasti jakaantuneita ja konfliktiherkkiä. Kolme puoluetta: Tanskan kansanpuolue, Liberal Alliance ja Konservatiivinen kansanpuolue vaatii kansainvälistä keskustelua pakolaissopimuksen purkamisesta. Aika on kulkenut sen ohi. Puolueet haluavat myös puuttua Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tulkintoihin pakolaisasioissa. Rajavalvonta, mielellään rajoille myös transitalueet tulisi ottaa käyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Euroopan on ajan myötä muutettava joko sopimuksiaan tai niiden tulkintoja. Tai sitten edessä on kaaoksen tie tai ainakin hyppy tuntemattomaan.

      Poista
  5. Suurin virhe vertailussa tehdään, kun jätetään huomiotta tulijoiden asema ikä/sukupuoli-kartalla.

    Voimasuhteiden vertailussa oikeampi perusta on nuorten miesten lukumäärä.
    Silloin ei puhuta miljoonista vaan sadoista tuhansista!
    Siis ei ole kysymys vuotuisista vajaista prosenteista vaan useammista prosenteista, jotka kertautuvat vuosittain.

    Aikaskaala, jossa suhteet nykymenolla kääntyvät on moninverroin lyhempi kuin yllä tarkasteltu.

    Jos nykyinen hallitus jatkaa maailmanmenoa ihmettelevällä linjallaan kuvitellen, että kasvava velkarahan syytäminen sekä haukutun kantaväestön kuristaminen ja lakkaamaton "rasismista" mäkättäminen riittää, on seuraavan hallituksen asema jo kriittisessä pisteessä ja sitä seuraavan toivoton.

    VastaaPoista
  6. Euroopankeskeinen toimija tässä kansainvaellusasiassa on ollut tietysti Saksa. Asian juridista puolta siellä on käsitellyt mielnkiintoisella tavalla aikaisempi puolustusministeri ja Staatsrechtler Rupert Scholz Der Tagesspiegel-lehdessä 15.10 2015.

    Artikkelin löytää googlella:
    Rupert Scholz über Flüchtlingspolitik

    Siinä sivumennen tulee vahvistetuksi kansanomaisen "hätä ei lue lakia" juridinen pohja ja itsesuojelun etusija kohtuuttomuuden edessä.
    hh

    VastaaPoista
  7. Olen varmaan aikaisemminkin sanonut: ongelma ei varsinaisesti ole tulijoiden määrä niin etteikö tänne mahtuisi. Promillejahan voi aina laskea. Ongelma syntyy kun tulijat kasutuvat pk-seudulle. Taitaa jo yli 20 prosenttia olla väestöstä muualta tulleita. Siinä sitä on numeroniinalle laskemista, että montako promillea se on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ongelman perimmäinen syy on siinä, ettei nykyisellä Suomella ole tarvetta nykyisiin tulijoihin, jotka sen takia jäävät integroitumatta.

      Poista
  8. Tuosta Outi Korhosen kirjoitelmasta tuli taas mieleen Allen Paulosin 80-luvulla kirjoittama opus Numerotaidottomuus. Kun ihminen ei ymmärrä numeroiden suuruusluokkien eroa, ei osaa tehdä numeroista järkeviä päätelmiä tai tulkitsee tilastoja väärin, hän on numerotaidoton. Numerotaidottomuus on lukutaidottomuuteen verrattava yleissivistyksen puute, jolla voi olla suuri vaikutus jokapäiväiseen elämään. Se altistaa huuhaalle. Yksi numerotaidottomuuden lähde on ideologinen sokeus. Tällaista numerotaidottomuuden muotoa poteva suorastaan pelkää numeroita, sillä ne vaatisivat häntä kyseenalaistamaan omaa uskoaan ja oman uskonsa kyseenalaistaminen on aina epämukavaa.

    Tässä tapauksessa Korhosen ajatelmat ovat erinomainen esimerkki siitä, kuinka numeroita ja suuruusluokkia ei ole ymmärretty eikä haluttukaan ymmärtää. Syyskuussa Suomeen tuli 11 000 turvapaikanhakijaa. Lokakuussa oli pieni notkahdus, ja tulijamäärä runsaat 7 000. Nyt määrät ovat taas nousseet tasoon 300 - 400 henkeä päivässä. Keskiarvot merkitsevät yli 100 000 tulijaa/vuosi. Nyt ongelmaksi väitetyistä suurista ikäluokista suurin oli suuruudeltaan 107 000. Vuonna 2010 Suomessa syntyi 60 000 lasta. Tulijoiden määrä on siis nykyisiin ikäluokkiin verrattuna suunnilleen kaksinkertainen. Tulijoiden lähtömaista tulleiden työllisyysaste on pysynyt sitkeästi jossakin 20 % tasossa. Kun huomioidaan Suomen nykyinen työllisyystilanne sekä tulijoiden kielitaito ja koulutustaso, ei ole odotettavissa, että tulijoiden työllisyys yltäisi moneen vuoteen edes tähän tasoon. Korhonen tuntuu kuitenkin olevan sitä mieltä, että tämä ei ole sellainen suuren luokan tapaus, jossa sopimuksia ei tarvitsisi kirjaimellisesti noudattaa. Ei, vaikka useat, ehkä jopa useimmat sopijapuolet ovat päättäneet olla niitä noudattamatta.

    Mitä enemmän näitä asiantuntijoiden lausuntoja lukee, sitä vakuuttuneemmaksi tulee siitä, että joukossa on luvattoman suuri joukko kapea-alaisia akateemisia näpertelijöitä, joista osaa lisäksi vaivaa vakava ideologiaperusteinen itsekriittisyyden puute.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Numerotaidottomuus on tosiaankin valitettavan yleistä. Ja myös vaarallista.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.