lauantai 22. maaliskuuta 2014

Monikulttuurinen kansallisraati ja muut maahanmuuttajien kotoutumista ehkäisevät ratkaisut

Lappeenrannassa on päätetty perustaa maahanmuuttajille oma kansallisraati. Raadin tehtävänä on pohtia sitä, miten Lappeenrantaan muuttaneet maahanmuuttajat kokevat asumisen kaupungissa ja kuinka he haluaisivat osallistua Lappeenrannan arkeen sekä madaltaa maahanmuuttajien osallistumiskynnystä ja kannustaa heitä ottamaan osaa yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja osallistumiseen.

Mikkelissä puolestaan maahanmuuttajat ovat saaneet oman asiakaspalvelijan kertomaan yhteiskunnan heille tarjoamista palveluista. Äänekoskelle sen sijaan on avattu maahanmuuttajia varten neuvontapiste. Ja kaikkihan muistamme syrjimättömät uimavuorot maahanmuuttajanaisille. 

Näistä maahanmuuttajien omista palveluista voidaan päätellä kaksi asiaa. 1) Maahanmuuttoon liittyy merkittäviä ongelmia, jotka 2) halutaan ratkaista eristyistoimenpiteillä.

Tässä yhteydessä minua ihmetyttää se, miksi suomalaisessa maahanmuuttopolitiikassa ei oteta mallia siitä amerikkalaispolitiikasta, jonka avulla somalit ovat kotoutuneet hyvin Fort Morganin kaupunkiin. Siellä onnistuminen on perustunut siihen, ettei maahanmuuttajia varten luoda uusia rakenteita, joissa on etuliite "pakolais-sitä" tai "maahanmuuttaja-tätä", vaan asiat hoidettaan samalla tavoin kuin kantaväestölläkin". 

Eli maahanmuuttajien kotouttamisongelmalle on jo olemassa käytännössä hyväksi osoitettu ratkaisu. Mutta miksi sitä ei sovelleta Suomessa? Siksikö, ettei sellaisen ratkaisun varaan voi kukaan rakentaa verorahoilla pyörivää maahanmuuttobisnestä?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

6 kommenttia:

  1. Minua ihmetyttää tuo avoin rasismi, jolla "suvaitsevaisto" kohtelee kehitysmaista saapuneita siirtolaisia. Kun sosialismissa kaikkialla muualla on tarkoitus poistaa ihmisten väliset erot - jopa sukupuolet - niin muslimimaahanmuuttajille järjestetään erilaisia turvaverkkoja, koska nämä eivät selviä omillaan länsimaisessa yhteiskunnassa.

    VastaaPoista
  2. Minä olen maahanmuuttajan sukulainen. Isoisoisäni muutti Kanadaan reilu sata vuotta sitten. Hän meni metsätöihin Brittiläiseen Kolumbiaan. Ei ollut mitään kotouttamista, vaan töihin vaan. Miten hän osasi juuri sinne, Kanada on valtava maa?
    Isoisä selitti, että siellä oli kotikylän miehiä työnjohtajina ja tiesivät kysyä työmiehiä kotikylästä. Oli helppo houkutella, palkat olivat nelinkertaisia. Isoisoisä oli siellä muutaman vuoden, lopulta työnjohtajana, palasi tänne ja rakensi komean talon, joka on yhä pystyssä kotikylässä.

    Mitä tästä opimme? Maahanmuutto onnistuu, jos maahanmuuttajalla on sellaisia taitoja, joille on kysyntää. Mitään kotouttamista ei tarvita.

    VastaaPoista
  3. Viime vuonna Tanskassa oli kunnallisvaalit, missä Tanskan kansanpuolue menestyi, ja sai mm. Kööpenhaminan kulttuuri- ja vapaa-ajanasioiden pormestarin paikan. Carl Christian Ebbesen on alkanut purkaa maahanmuuttajien erityiskohtelua kirjastoissa, näyttelytiloissa, uimahalleissa jne. Hän haluaa ajaa tanskalaista arvopolitiikkaa, mihin kuuluu mm. sukupuolten tasa-arvo. Islamilaisia arvoja ajavilta projekteilta on otettu rahat pois, ja puututtu nuoriso-ohjaajiin, jotka kunnan palkkaamina ovat toimineet projekteissa, missä nuoria muslimimiehiä on ohjattu rikoksettomaan elämään, mikäli näiden ohjaajien oma rikollistausta tai islamismi on paljastunut. Kriminalisoituneittein nuorten roolimalliksi ei sovi islamisti.

    Ghettoutuminen, omien maanmiesten joukossa eläminen ja erityiskohtelu ei edistä kotoutumista. Maahanmuuttajat vaativat ja saavat erityiskohtelua ja erityistukea, ja luovat rinnakkaisyhteiskuntia, joilla ylläpidetään erilaisia julkista tukea nauttivia tukitoimia, työllistetään myös kantaväestöä, vähemmistöasioihin tunteen palolla omistautuneita ihmisiä.

    Runoilija Yahya Hassan on saanut kokea muslimiveljiensä vihan, kun on uskaltanut paljastaa sosiaalitukien väärinkäytön ja jatkuvan huijaamisen. Hassan on kritisoinut maahanmuuttajia alaluokkana, missä ei edes ymmäretä, että hän arvostelee heitä heidän itsensä parhaaksi ja toimii yhteiskuntakriitikkona. Hassan kysyy, miksi niin monet muslimit ovat ottaneet hänen kritiikkinsä henkilökohtaisena. Häntä uhataan ja hänen kimppuunsa on käyty. Nyt kysytään, että miksi vuosikausia Tanskassa asuneet muslimit eivät ole oppineet edes alkeita siitä, miten yhteiskunnallista keskustelua vapaassa maassa käydään, tai miten olla käyttäytymättä väkivaltaisesti.

    VastaaPoista
  4. En kannata tasa-arvoa, kannatan yhdenvertaisuutta.

    Yhdenvertaisuus tarkoittaa sitä että kaikki lähtevät kisaan samalta viivalta yhtä aikaa ja kun lähtölaukaus on kajahtanut, tulos on jokaisesta juoksijasta itsestään kiinni.

    Tasa-arvo tarkoittaa sitä että kaikkien on tultava maaliin yhtä aikaa.

    Länsimaisessa kulttuurissa on monia kummallisuuksia jotka liittyvät siihen millainen on "hyvä ihminen" arvoiltaan ja ajattelultaan. Kirkasotsaisesti tunteella kaiken hyvän puolella pahaa ja taantumusta vastaan miettimättä sekuntiakaan mitä tässä oikein onkaan puuhaamassa.

    Vapaus, veljeys ja tasa-arvo?
    Tasa-arvo ei toteudu ilman vapauden rajoittamista, jollekin pitää antaa oikeus etuilla jonossa. Kenelle tämä etuajo-oikeus annetaan on poliittinen päätös jolla loukataan kiilattujen oikeuksia.

    Tie helvettiin on edelleen kivetty hyvillä aikomuksilla ja helvetin portit on päällystetty hyvillä ideoilla. Eivät inkvisiittoritkaan ihmisiä kiduttaessaan pahaa tarkoittaneet, hehän halusivat vain pelastaa vääräuskoisten sielut kadotukselta.

    Nykyään meillä ei enää ole inkvisiitioita. Meillä on jesuiittamaisia tiedostajia ja suvaitsevia jotka hoitavat samaa missiota.

    VastaaPoista
  5. Luin aluksi "maahanmuuttajien kansalliskaarti". Nykymenon tuntien ei sellaisenkaan perustaminen olisi liian kaukaa haettua, koska kyllä joku ennen pitkää keksii, että afrikkalaiset maahanmuuttajat tarvitsevat omat kodinturvajoukot suojeluksekseen.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.