maanantai 24. maaliskuuta 2014

Huivituomion seuraus

Iltalehden mukaan kaksi miestä sai sakot irtisanottuaan naisen, koska tämä saapui töihin huivi päässä. Helsingin käräjäoikeuden mukaan kyseessä oli työsyrjintä.

Ehkäpä käräjäoikeuden tuomarin tarkoitus oli hyvä ja laki hänen puolellaan, mutta valitettavasti oikeusjutun voittaneen huivipään ansiosta työnantajat tulevat entistä tarkemmin kiiinnittämään huomiota siihen, etteivät palkkaa maahanmuuttajia. Näin siksi, että mikäli maahanmuuttajien tavat eivät sovellu yritysten toimintamalliin, he asettuvat työnantajansa tahdon yläpuolelle ja, kuten nyt nähtiin, saattavat jopa hankkia tälle oikeuden tuomion.

Näin ollen työnantajan kannalta on yksinkertaisinta vain olla palkkaamatta sellaisia henkilöitä, joihin liittyy kulttuurisia riskejä. Eli huivituomion seurauksena oikeus tuli vaikeuttaneeksi maahanmuuttajien muutenkin vaikeaa työllistymistä ja näin kasvattaneeksi merkittävästi heidän syrjäytymisriskiään.

Jos ja kun tuomio perustui voimassaolevaan lakiin, tulisi eduskunnan pikaisesti korjaamaan laki sellaiseksi, ettei se lisäisi maahanmuuttajien syrjäytymisriskiä. Mikäli tarkoitukseni perusteet ovat jollekin lainsäätäjälle epäselvät, kannattaa hänen lukea bloggarikollegani Jaska Brownin äskettäinen kirjoitus "Lyhyellä tähtäimellä".

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Monikulttuurinen kansallisraati ja muut maahanmuuttajien kotoutumista ehkäisevät ratkaisut
Halla-aho-sitaatteja Husulle ja muille kiinnostuneille
Jälkeenjääneet maahanmuuttajalapset



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.