perjantai 20. syyskuuta 2024

Yle myötäili mafiamaista valtaa Pohjois-Suomessa käyttäviä ympäristöjärjestöjä

Kuluneella viikolla Yleisradio kertoi, että "Rovaniemeläinen energiayhtiö Napapiirin Energia ja Vesi Oy (Neve Oy) on ostanut puuta kiistellystä Värriön yhteismetsästä Sallassa". Näin on tehty siksi, että kyseessä on yksityinen talousmetsä, josta isot metsäyhtiöt ovat kieltäytyneet ostamasta puuta Greenpeacen ja muiden ympäristöorganisaatioiden vientimaissa harjoittaman propagandan pelossa.

Metsää ei syystä tai toisesta ole suojeltu myöskään reilun suomalaisen käytännön mukaisesti eli maksamalla omistajalle täysi korvaus sosialisoidusta omaisuudesta. Voidaan tietenkin kysyä, että miksei näin ole tehty. Ovatko metsän luontoarvot siihen nähden liian vähäiset vai onko samanlaisia luontotyyppejä jo suojeltu riittävästi?

Jälkimmäiseen selitykseen viittaa vahvasti se, että esimerkiksi Sallaa hiukan pohjoisemmassa, mutta luonnoltaan Värriön alueen kaltaisessa Inarissa on suojeltu peräti 72,2 prosenttia kunnan pinta-alasta. Lisäksi itse Värriössäkin sijaitsee jo nyt Venäjään rajautuva Värriön luonnonpuisto.

Jos ja kun tilanne on tämä, on Ylen uutisessa puheena ollut yhteismetsä omistajineen ikään kuin puun ja kuoren välissä. Sillä on pääomaa kiinni metsäomaisuudessa, jota sen enempää valtio kuin suuret metsäfirmatkaan ei suostu vaihtamaan rahaksi. Jäljelle on jäänyt puiden myynti energiaksi. 

Tämäkin on todennäköisesti tapahtunut kalliin tukkipuun hinnan sijasta halvalla. Onhan kuutiohinnan ero tukilla ja energiapuulla yli kaksinkertainen metsänomistajan tappioksi  - linkissä mainittu kuitupuun hinta on nykyisin kutakuinkin sama kuin energiapuun. 

Ylessä nyt yksisilmäisesti - luontojärjestöjen agendaa mukaillen - kirjoitettu juttu saattaakin johtaa siihen, että myös Neve Oy lopettaa puun ostamisen Värriön yhteismetsästä, jolloin sen vaihtoehdot käyvät entistäkin vähäisemmiksi. Pahimmassa tapauksessa saattaa käydä jopa niin, että heidän omaisuutensa menettäisi kotitarvepuu- ja virkistyskäyttöä lukuun ottamatta kokonaan arvonsa. 

* * *

Tapaus ei ole Suomessa ensimmäinen laatuaan, sillä Inarin yhteismetsä ajettiin pari vuotta sitten samanlaiseen tilanteeseen. Ratkaisu löytyi kaivosyhtiöstä, joka osti silloin Värriön yhteismetsän tapaan kaupalliseen paitsioon joutuneen metsän - josta yritykset eivät uskaltaneet ostaa puuta, ja jota valtio ei nähnyt tarpeelliseksi suojella - viherpestäkseen toisaalla tapahtuvaa ympäristöä rasittavaa toimintaansa. 

Nähtäväksi siis jää, syntyykö myös Värriöön samankaltainen älyllisesti epärehellinen, ympäristönsuojelun kannalta kyseenalainen ja oikeusvaltioperiaatteen vastainen ratkaisu. Siis ratkaisu, jossa ei de facto tunnusteta sitä, että "jokaisella on yhdenvertainen oikeussuoja lain edessä". 

Oikeussuojan puuttuminen tarkoittaa Värriön metsänomistajien tapauksessa sitä, että heidän omaisuutensa taloudellinen arvo on hävitetty ympäristöjärjestöjen tehokkaalla propagandalla ja teollisuuden painostamisella tilanteessa, jossa omaisuuden luontoarvot - mitä ilmeisemmin - eivät oikeuta suojelua valtion rahoilla. Eikä omistajille siten jää tosiasiallista mahdollisuutta käyttää omaisuuttaan lain sallimissa rajoissa. 

Tämän asian ymmärtää, kun katsoo Luonnonvarakeskuksen tuottamia tietoja, joiden mukaan Lapin metsistä oli vuonna 2019 suojeltu jo lähes kolmannes kun taas eteläisen Suomen maakunnissa metsistä on suojeltu vain 3,3 - 7,7 prosenttia. Siten metsiensuojelun tarve on Etelä-Suomessa monin verroin suurempi kuin pohjoisessa - ja tarkoitukseen käytettävissä olevat varat on järkevää käyttää pohjoisen ihmisten omistusten sosialisoinnin sijaan etelän vauraissa maakunnissa. 

Tästä syystä olisin mielelläni nähnyt verovaroin toimivan Yleisradion uutisoivan aiheesta nyt nähdyn jutun sijaan sellaisella analyysillä, jossa olisi käsitelty asiaa rehellisesti eli huomioiden edelle kirjoittamani näkökohdat. Ja nyt nähdyn ympäristöjärjestöjen myötäilyn sijaan kyseenalaistettu se mafiamainen valta, joka niillä on nykyisin pohjoisessa Suomessa. Ja jota ne näyttävät käyttävän täysin paikallisten ihmisten elämisen mahdollisuuksien tuhoutumisesta piittaamatta.


28 kommenttia:

  1. Eikös siellä Ylen toimittajien ohjeituksessa olekin että tärkeämpää kuin uutisten kertominen ja taustoittaminen, on maailman muuttaminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tärkeämpää toimittajille on monimuotoisuus kuin osaaminen. Pitää olla monenvärisiä, -sukupuolisia, -näköisiä ja -kehoisia mutta ammattitaidolla ei ole niin väliä.

      Poista
  2. Entinen hyvä YLE on mennyt metsään kaikilla osa-alueilla. Saa lakkauttaa turhana ja jopa haitallisena.

    VastaaPoista
  3. Ylenannon kertomuksissa ei koskaan anneta ikävien faktojen haitata hyvää tarinaa!
    Levitetäänhän niitä turvallisessa tilassa jossa toimittajat eivät kysele "asiantuntijoilta" ikäviä kysymyksiä.
    Huru-ukko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöhöttyneen veromedian Asian tuntijat (tuntevat veromedian Asian) ovat valmiiksi samaa mieltä toimittajaoletetun kanssa. Sen takia kysymykset eivät tunnu ikäviltä. Lisäksi vältytään alentavilta nolaamisilta, jos toimittajaoletettu olisikin haastatellun vastausten perusteella selvästi väärillä jäljillä.

      Poista
    2. YLE on turvallinen tila toimittajien aatetovereille. Muille se ei sitä kyllä ole, mutta hei, nehän on natsei!

      Poista
  4. Koska tämä Suomi on viime vuosikymmeninä "kehittynyt" pelkäksi kansainvälisten suuryritysten ja isojen roistovaltioiden pelkäksi raaka-ainevarastoksi, niin on hyvä että täällä edes joku suojelee sitä vähäistä mikä on vielä jäljellä eli metsiä. Eihän tässä täysin ryöstetyssä kansallisvaltiossa metsien lisäksi ole jäljellä enää muuta omaisuutta kuin eduskuntatalo ja kansallislaulu. Jokohan seuraava hallitus laittaa nekin myyntiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisko reilua, että jokainen, kuten Greenpeace ja Elokapina, saa suojella omaa metsäänsä aivan niin paljon kuin haluaa, mutta muiden metsiin ei ole asiaa.
      Näille nykykommunisteille pitäisi löytyä joku roti, mutta kun heillä on selkärangaton ja tasapuolisen journalismin hukannut Yle tiedottajanaan, tilanne on täysin kommunistien käsissä.

      Poista
    2. Zoofilia lailliseksi, kaikki voi suojella omaa koiraa mitään oikeutta rajoittaa oman koiran käyttöoikeutta vaikka olisi vanha.

      Poista
    3. Ota lääkkeet.

      Poista
  5. Kauanko menee, ennen kuin vähempilahjaiset huomaavat tuon "suojelun" olevan osa agendaa?
    Tajutaanko se vasta sitten, kun "suojelu"-alueilla kielletään ihmisten liikkuminen?

    "Tavoitteena on tyhjätä maaseutu ihmisistä suunniteltujen
    luonnonsuojelualueiden tieltä."

    "Luonnonsuojelualueilla eläminen tullaan tekemään
    laittomaksi."

    https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/paavovirtaniemi/77350-agenda-21-tie-orjuuteenko/

    VastaaPoista
  6. Yle on osa globalistikommareiden mafiaa, joten puolueetonta uutisointia on siltä turhaa odotella.

    VastaaPoista
  7. Proffessori vetää taas kokoomuksen narratiivia, kuten on vetänyt aina metsäyhtiöt edellä ja maansisäistä devalvaatiota vaatien jos ei oltaisi eurossa olisi proffan devalvointi puheet kovia, nythän ne on vaan palkkojen alentamisvaatimuksia kaikilta paitsi itseltään, sitten kevyesti arvostellaan kokoomusta ja just niistä asiosta jotka tasan tarkkaan tietää ettei mene läpi... joo ole lukenut ihan alusta asti. Mutta käy aika yksi yhteen kokoomuksen agendan kanssa, voihan sitä joo arvostella....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletpa outo. Tottahitossa blogin pitäjällä on oikeus esittää mielipiteensä.

      Poista
    2. Tyypillinen kommunistin pläjäys. Jos emme saa toimintaa tehostamalla pidettyä kilpailukykyämme yllä ELI MYYTYÄ tavaraa ulkomaille, niin siinä on tasan kaksi vaihtoehtoa jäljellä, joko se ulkoinen devalvaatio tai sitten se sisäinen devalvaatio eli palkkojen laskeminen. Jos mitään ei tehdä, meiltä ei osta kukaan kun myydään liian kallista, ja sitten tulee kommunistille ammattiyhdistysjäärällekin talvella kylmä. Ehkä se kylmä pitäisi näiden tyhmimpien kokea vielä kerran jotta pysyisi naama kiinni tollojen kommenttien osalta.

      Poista
    3. Siinä kommentoija alittaa taas kerran alimmalla olevan riman ala kautta, kommunisti voi herran jestas, oletko sinäkin joku kandi ja vielä sellaisella papukaija alalla? Mutta toki sinulla on oikeus olla tyhmä en ole sitä sinulta viemässä, mutta olen täsmälleen sitä mieltä, että tyhmiltä ei ole velvollisuus viedä niiden rahoja kenenkään..

      Poista
    4. P.S. Et ymmärtänyt yhtään lukemaasi ja tämä on todellinen ongelma, härskeimmät tietenkin käyttää sellaista hyväksi..

      Poista
  8. Metsät ovat maapallon keuhkot eli tärkeitä meille kaikille. Miksi jollekin pitäisi maksaa siitä, ettei hän saa kaataa metsää?


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai se on oikeudenmukaista,koska kaikki me hengitämme.
      Hehän voisivat tuotteistaa sen , myisivät ihmisille hengitysilmaa ja samalla hoitaisivat hiilidioksidiongelmaa.

      Poista
    2. JuhaniK. Maksaa pitää siitä syystä, että metsänomistaja omistaa Suomessa metsänsä, perustuslaki takaa omaisuuden suojan ja omistaja on investoinut metsänsä kasvuun aikaa ja rahaa.

      Näiden kolmen asian seurauksena metsät kasvavat Suomessa nykyisin joka vuosi kaksinkertaisesti sen, mitä ne tekivät vielä 1960-luvun alussa. Niinpä niiden puuston yhteistilavuus on nykyisin niin ikään lähes kaksinkertainen verrattuna 1960-luvulle. Tämä lisäkasvu ei ole syntynyt tyhjästä eikä ilmaiseksi.

      Faktaa löydät täältä: https://luonnonvaratieto.luke.fi/numerotieto/raportit?panel=vmi-aikasarjat

      Poista
  9. Käykö Yle näin sotaa paperimediaa eli kilpailijaa vastaan?

    VastaaPoista
  10. Jos itselläni sattuisi olemaan vastaavanlaista metsää, josta teollisuus ei uskaltaisi sitä ostaa eikä se toisaalta olisi luontoarvoltaan niin monimuotoinen, että valtiokaan ei ottaisi sitä suojeluun, eli jäisin professorin mainitsemaan pattitilanteeseen, niin todennäköisesti kaataisin piruuttani metsän itse ja jättäisin kaadetut puut sinne lahoamaan.

    -Luca

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taasen myisin päästöoikeuksia tolkuttomaan hintaan koko metsäalalta.
      Ja kun puut kaadetaan, niin nehän on todisteena sidotusta hiilidioksidista, josta perisin maksua, ja taas lähtisi uusi metsä kasvamaan ja tuottamaan päästömaksuja.
      Eihän valtiolla pitäisi olla mitään oikeutta hyödyntää yksityismetsien hiilensidontaa omiin ilmastohömpötyksiinsä.

      Poista
  11. Valitettavasti Suomessa on mafiaa muuallakin

    IL eilen

    Järkyttävä rikos Prisman parkkihallissa: Teinityttö raiskattiin

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0e09dbef-43cb-4209-935c-90b9e85da7cf

    Artikkelista poimittua

    Mies otti tytöt kyytiin ja ajoi heidät laitoksen viereisen päiväkodin parkkipaikalle. Pysäköidyssä autossa mies alkoi suudella ja kosketella tyttöjä. Hän pakotti entuudestaan tuntemansa tytön suuseksiin.

    24-vuotias mies ei päästänyt tyttöjä ulos autosta, vaan ajoi läheisen Prisman parkkihalliin. Siellä mies raiskasi kyytiä pyytäneen tytön ystävän. Vielä tämän jälkeen hän ajoi autollaan parin kilometrin päähän syrjäisemmälle hiekkaparkkipaikalle ja raiskasi tytön uudelleen.
    ...
    Oikeus tuomitsi Mohamad Jomaa Al Hamadishin kolmesta lapsenraiskauksesta ja kahdesta seksuaalisesta kajoamisesta lapseen. Yhteinen vankeusrangaistus teoista oli 4 vuotta, 2 kuukautta ja 20 päivää.

    Lisäksi Al Hamadish tuomittiin korvaamaan uhreille yhteensä 14 500 euroa rikosten aiheuttamasta kärsimyksestä ja kivusta.
    -----------------------------

    IS eilen

    Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Itä­keskuksen metro­asemalla

    Nuorisojoukko uhkasi poikaa puukolla.

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html

    Artikkelista poimittua

    Neljän hengen nuorisojoukko ryösti 14-vuotiaalta pojalta merkkikengät suoraan jalasta Itäkeskuksen metroasemalla Helsingissä torstaina illalla.

    Neljän noin 15–18-vuotiaan nuoren miehen joukkio kerääntyi 14-vuotiaan pojan ympärille ja pakotti puukolla uhaten pojan riisumaan merkkikenkänsä jalasta.

    – Pojalle sanottiin, että hänen pitää riisua merkkikengät ja antaa pois tai häntä puukotetaan. Poikani oli järkytyksestä peloissaan riisunut kengät, pojan isä viestitti Ilta-Sanomille.
    ------------------------------------

    HS tänään

    Kymmenkunta nuorta iski miehen kimppuun Maunulan kirjastossa ja vei laukun

    Rikosepäilyt Nuoret epäillyt ovat poliisin mukaan yhä karkutiellä. Heitä epäillään ryöstöstä.

    https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010701851.html

    * Nuoret veivät uhrilta laukun lyömällä ja potkimalla, mutta eivät käyttäneet asetta.

    * Poliisi arvioi epäiltyjen olevan alaikäisiä valvontakameran tallenteen perusteella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huono valvontalamera kun ei kertonut muuta kuin alaikäisyyden, edes sukupuolta.
      V-VF

      Poista
  12. Arvokasta puutavaraa , ei kai vaan polteta energiaksi?

    VastaaPoista
  13. Oujee, noin 1/5 mepeistä kannattaa Venezuelan diktatuuria, ihanan haloslaista.
    https://brusselssignal.eu/2024/09/european-parliament-finds-right-wing-majority-on-venezuela-vote-as-cordon-sanitaire-cracks/

    Positiivista on EPP:n herääminen.

    V-VF

    VastaaPoista
  14. Metsäasioihin liittyen, Itävallan vihreä ministeri ratkaisi ennallistamispäätöksen. Huomenna on vaalit Itävallassa, Wienin 'kokoomuksen' johtohahmo ehdottelee kimppaa 'persujen' kanssa. Repeääkö palomuuri?
    https://exxpress.at/oevp-sachslehner-spricht-sich-offen-fuer-schwarz-blau-aus/
    V-VF

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.