perjantai 29. marraskuuta 2019

Kyvytön hallitus ei nauti kansan luottamusta

Kirjoitin heinäkuussa siitä kuinka suomalainen politiikka on mennyt rikki Antti Rinteen (sd) hallituksen nimittämisen myötä. Tuolloin 35 prosenttia suomalaista arvioi hallituksen kyvyn hoitaa Suomen asioita erittäin tai melko hyviksi. Noin neljännes epäili hallituksen kyvykkyyttä.

Nyt on saatu uuden mielipidetiedustelun tulos siitä kuinka kansa suhtautuu hallitukseen. Se on kylmää luettavaa Antti Rinteelle ja muille maamme vallanpitäjille.

Kyselyn mukaan noin kolmannes suomalaisista pitää Rinteen hallituksen politiikkaa onnistuneena ja yli puolet epäonnistuneena. Tulos on hyvin linjassa hallituspuolueiden kannatuksen syöksykierteen kanssa.

Syynä on tietenkin se, että hallituksen vasemmalle kallellaan oleva maailmanhalaus- ja jakopoliittinen linjaus ei saanut kannatusta edes viime vaaleissa, vaan nykyinen valtioneuvosto saatiin kasaan ainoastaan Keskustan ryhdyttyä vihervasemmiston aisankannattajaksi. Nähtäväksi jää, kuinka kansa reagoi, mikäli maan talouskin halvaantuu - asia, josta on paljon puhuttu (esimerkki), mutta joka ei ole vielä tapahtunut.

Joka tapauksessa on selvää, ettei suhtautuminen hallitukseen parane ihan heti, sillä SDP:n sekoilu Posti- ja Baltzar-asioissa on tuskin lisännyt kansan siihen kohdistamaa luottamusta. Lisäksi hallituksen kannalta vaarana on se, että kehitysmaalaisten kansainvaellus lähtee Turkin avustamana jälleen liikkeelle. Tällöin hallituksen on joko omaksuttava perussuomalainen maahanmuuttopolitiikka tai otettava vastaan entistäkin rajumpi luottamuksen pudotus.

Samalla kun ihmisten tyytyväisyys hallitukseen on pohjamudissa, on suomalainen poliittinen kenttä uudistumassa. Siihen on syynä ennen kaikkea hallituksen maailmanhalauspolitiikka, mutta myös useat muut syyt, joita Iltalehti luetteloi omassa jutussaan.

Noista syistä on syytä nostaa esille yksi, josta en ole aiemmin huomannut puhuttavan julkisuudessa. Perussuomalaisten työmiehen Matti Putkosen mukaan "Suomessa on fiksuja nuoria, jotka pohtivat, onko heillä tulevaisuutta ja työtä. He pohtivat, miten maailma voidaan pelastaa, ja kysyvät miksei Suomi tee mitään sen estämiseksi, että Kiinan ja Puolan annetaan saastuttaa."

Tämän seurauksena Perussuomalaisista on Putkosen mukaan kasvanut nuorten parissa maamme suurin puolue, jolla on reilusti yli 20 prosentin kannatus. Samanaikaisesti kaikkien äänestysikäisten suhtautuminen Perussuomalaisiin on muuttunut yhä myönteisemmäksi: nousua on yli 20 prosenttiyksikköä verrattuna huhtikuuhun 2018 ja ero myönteisimmän arvion saavaan Vihreisiin on supistunut kahdeksaan prosenttiyksikköön.

Oma veikkaukseni tästä kaikesta on se, että maan hallitus muuttuu toimintakyvyttömäksi ja poliittinen retoriikka entistä kovemmaksi. Valitettavasti en kuitenkaan usko hallituksen luopuvan vallasta, koska se ei ole viime aikoina ollut tapana, eivätkä vaihtoehdot ole nykyisille hallituspuolueille mieleisiä - toivon kuitenkin olevani tässä asiassa väärässä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Politiikan perusteet järisevät
Suomalainen politiikka on rikki
Hallitus aloitti odotetusti korruptiolla

10 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista...

    Yle 28.11.2019

    "Pääministeri Rinne kyselytunnilla: Posti ei noudattanut omistajaohjausministerin kieltoa työntekijöiden siirrossa – "Paatero totesi, ettei tämä käy"

    https://yle.fi/uutiset/3-11092174


    Yle 29.11.2019

    "Yle seuraa: Postin hallitukselta tiukka vastaus Rinteelle: Pakettilajittelijoiden siirrolla oli omistajaohjauksen tuki, Paatero sai tiedon hyvissä ajoin"

    https://yle.fi/uutiset/3-11093572

    VastaaPoista
  2. Tässä on käynyt pikemminkin niin että kansa ei nauti hallituksen luottamusta. Jukuripäinen kansa syö vääränlaista ruokaa, käyttää vääriä liikennevälineitä jne. jne. Kansa täytyy laittaa kuriin tiukoilla määräyksillä, ja tietysti demarien erityisosaamisella eli verottamisella. Onneksi täällä ovat sentään jotkut hereillä, kuten kannatuskäyrät näyttävät.

    VastaaPoista
  3. "Tällöin hallituksen on joko omaksuttava perussuomalainen maahanmuuttopolitiikka"

    Perussuomalaisesta maahanmuuttopolitiikasta saimme maistiaisia viime vaalikaudella kun Perussuomalaiset olivat hallituksessa.

    Tuolloin puolue oli avaamassa rajat kymmenilletuhansille turisteille.

    Eiköhän teot kerro enemmän kuin sanat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi 29. marraskuuta 2019 klo 14.07 kirjoitti:
      "Perussuomalaisesta maahanmuuttopolitiikasta saimme maistiaisia viime vaalikaudella kun Perussuomalaiset olivat hallituksessa.

      Tuolloin puolue oli avaamassa rajat kymmenilletuhansille turisteille.
      Eiköhän teot kerro enemmän kuin sanat."

      Väärin.
      Se oli Timo-Sini Soinin egonjatke-hillotolppa joka näin teki.

      Poista
    2. Soinin koplaan kuului lisäksi muutama muu maanpetturi, jotka halusivat avata portit maahamme tunkeutuville miehittäjille Ruotsin mallin mukaisesti:

      "Hel ISIS-armé redan i Sverige med stöd av Säpo, nya indicier från 2016,
      http://whitetv.se/en/no-free-medium-in-sweden/1584-hel-isis-arme-redan-i-sverige-med-stoed-av-saepo-nya-indicier-fran-2016.html

      "Bilbränderna förmodligen övning av ISIS-armén i Sverige",
      http://whitetv.se/en/mind-control-mk-ultra/2160-bilbraenderna-foermodligen-oevning-av-isis-armen-i-sverige.html

      Kalergi-suunnitelma

      Poista
    3. Minusta on ollut varsin mielenkiintoista, että Sipilän hallituksen Siniseksi Tulevaisuudeksi muotoutuneen soinilaisen porukkan tekemisiä pannaan kerta toisensa jälkeen nykyisten halla-aholaisten Perussuomalaisten piikkiin. Ikään kuin piikkiinpanijat eivät tietäisi totuutta.

      Poista
    4. Ehkä se johtuu siitä, että Perussuomalaisten eduskuntaryhmä hyväksyi linjaukset.

      Hyväksymässä oli aivan muu porukka kuin tulevat Siniset.

      Poista
    5. Luettelepa tuon "muun porukan" nimet.

      Poista
  4. "Kyvytön hallitus ei nauti kansan luottamusta"
    Tässä päivän mittaan on alkanut tulla hyvinkin selväksi, että hallitus ei nauti enää edes itsensä luottamusta.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.