sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Toimittaja Pekka Mykkänen koki yllätyksen

Helsingin Sanomien toimittaja Pekka Mykkänen kirjoitti aamun lehdessä Ranskan vaaleista. Jutun alkupuolelle hän oli näppäillyt seuraavia asioita.

"Viime heinäkuun 26. päivä auton­korjaaja Julien Chenen räpsi työ­kavereidensa kanssa kännykkä­kuvia Renault’n huolto­korjaamon ikkunasta. Näköetäisyydellä poliisin erikoisjoukot ampuivat kaksi 19-vuotiasta terroristia Saint-Étienne-du-Rouvrayssa sijaitsevan kirkon edustalle."

"Autonkorjaaja Julien Chenen, 30, on itsekin puoliksi algerialainen, ja hänen kaltaisiaan miehiä katsellaan terrori-iskujen jälkeen julkisissa kulkuneuvoissa epäluuloisen tarkkaavaisesti. Hänen luulisi olevan viimeinen, joka ­äänestää Marine Le Peniä, mutta Ranskassa saa yllättyä.

Cheneniä suututtaa se, että Ranskalla tuntuu olevan pohjaton kassa maahanmuuttajien auttamiseksi, mutta omista kansalaisista ei huolehdita. Siitä Le Pen puhuu oikeilla sanoilla.

´Saatan äänestää Le Peniä, se on hyvinkin mahdollista.´"

Huomioni edelle lainaamassani kiinnittyi siihen, että Mykkänen oli yllättynyt siitä kun muslimin näköinen työtä tekevä Ranskan kansalainen harkitsee maahanmuuttajiin liittyvään turvattomuuteen ratkaisua lupaavan ehdokkaan äänestämistä. Itse olen puolestani ollut hyvin hämmästynyt siitä, ettei suomalainen media ylipäänsä näytä ymmärtävän sitä, että juuri maahanmuuttajan näköiset ihmiset ovat ylivoimaisesti suurimpia kärsijöitä toisten samannäköisten huonosta käytöksestä.

Ranskassa maahanmuuttajaongelma tarkoittaa koko asteikkoa tulijoiden elatuksesta näiden segregoitumisesta omille asuinalueilleen ja ohi kulkeville naisille huutelusta aina ihmisten tappamiseen terroritarkoituksella. Niiden seurauksena kaikkiin muslimeilta näyttäviin kohdistuu enemmän tai vähemmän vastareaktioita valtaväestöltä riippumatta heidän omasta käyttäytymisestään. Ja mikäli suomalaisia tilastoja on uskominen - erityisesti heihin kohdistuu myös maahanmuuttajien aiheuttamaa väkivaltaa.

Looginen johtopäätös tästä kaikesta on se, että juuri yhteiskuntaan hyvin sopeutuneilla ulkomaalaistaustaisilla ihmisillä luulisi olevan suurin motivaatio saada maahanmuuttoon liittyvät lieveilmiöt kuriin. Siksi minä en ole lainkaan yllättynyt jutussa kerrotun kolmikymppisen näkemyksistä.

Sen sijaan olen hämmästynyt siitä, ettei toimittaja Mykkänen näytä ymmärtävän tätä. Tai ettei myöskään maahanmuuttajien uuteen kotimaahansa kotoutumaan pyrkivä osa ole oivaltanut asiaa.

Syyksi maahanmuuttajien oivaltamattomuuteen veikkaan heidän kulttuurinsa epätervettä yhteisöllisyyttä, joka sekä häiritsee sopeutumista länsimaihin, että estää heitä näkemästä omaa yksilöllistä etuaan. Lisäksi heidän näkemystään sotkee todennäköisesti myös suomalaisen maahanmuuttoklusterin pyrkimys pitää yllä omaa ansaintalogiikkaansa korostamalla tulijoiden oikeuksia ja kulttuuria.

En myöskään usko, ettei toimittaja Mykkänen kykenisi lainkaan loogiseen ajatteluun. Sen sijaan uskon, että hänen työnantajansa toimitukseen on syntynyt suuri kupla, joka rajoittaa kaikkien siellä työskentelevien ajattelua. Tai ainakin sitä, mitä he päästävät näppäimistöltään julkisuuteen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Maahanmuutto seurannaisilmiöineen hallitsee suomalaisten pelkoja
Synnyttikö USA:n alhainen äänestysaktiivisuus törky-Trumpin?
Yle uutisoi vajavaisesti maahanmuuttajanuorten peloista

9 kommenttia:

  1. Nykyajan valtamedioista toisinaan todetaan,
    että ne eivät kerro kaikkea tai valkopesevät asioita. Tällöin jää tyhjiö jonka joku muu täyttää.
    Olisiko Mykkäsen ja kumppaneiden syytä aloittaa rehellinen tiedonvälitys ja asiallinen journalismi niin ei oltaisi allamainittujen ongelmien kanssa kasvotusten.

    "Totti Karpela on Euroopan uhka-analyytikkoyhdistyksen puheenjohtaja.
    Hän sanoo, että ääriliikkeiden tehokas markkinointi on tehnyt nuorten radikalisoitumisesta jo pelottavan nopeaa."

    Karpela heittää lopuksi vielä pienen toiveen median suuntaan.

    – Median ei kannata puhua yksittäisistä susista, koska se antaa tietyn glamourin ja saattaa vetää nuoria puoleensa.
    Puhutaan suoraan terroristeista tai rikollisista, Karpela napauttaa.

    http://yle.fi/uutiset/3-9575041

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulin myös Totti Karpelan puheenvuoron, ja huolestuttavinta minusta siinä oli, että radikalisoituminen voi tapahtua erittäin nopeasti, ja siihen ei tarvita syvää uskonnollista vakaumusta, riittää tietynlainen kasvuympäristö ja sen arvot.

      Poista
    2. Uutisointia kannattaisi muutenkin miettiä uudelleen. Ainakin tekijöitä kannattaisi kuvata yksiselitteisesti jonkinlaisiksi reppanoiksi - mitä he tietenkin myös ovat. Sankarimyyttiä pitäisi varoa.

      Poista
    3. Tätä olen ihmetellyt, miksi rikollisjärjestöön (isis=daesh, ym.) liittyviä ja sieltä palaavia kutsutaan taistelijoiksi, vierastaistelijoiksi? Rikollinen on rikollinen, eikä mikään taistelija.

      Poista
    4. Samasta syystä kuin aikoinaan turkistarhoja vandalisoineita ja sittemmin mm. itsenäisyyspäivämme juhlallisuuksien yhteydessä yhteiskuntarauhaa häiriköiviä anarkisteja kutsutaan kansalaisaktivisteiksi?

      Poista
    5. Jos tekee rikoksia, joista seuraa rangaistus, niin siinä maassa, jossa ne rikokset tehdään, pitää ne myös tuomita. Se, että toisessa maassa on kovemmat tuomiot, ei ole meidän ongelma ja meidän ei pidä puuttua siihen, vaan antaa maiden hoitaa omat asiansa. Mikä ihme maailmaa vaivaa, kun kaikki maat ovat yhtäkkiä jotain yhteisomaisuutta ja me tiedämme aina parhaiten miten missäkin maassa pitäisi toimia. Vasemmistonanarkisti, jos tekee rikoksia on RIKOLLINEN eikä mikään kansalaisaktivisti! On van tyhmä ihminen, joka ei osaa tuoda kantaansa esille ilman rikosta tai älämölömielenosoituksia, tosin osahan niistä onkin rikoksia kannattavia, kuten tuo kauhea asema-aukion matuleiri, joka alkaa muistuttaa Malmön kerjäläisleiriä: http://rahmispossu.net/2015/11/03/malmon-eu-siirtolaisleiri-saatiin-vihdoinkin-tyhjaksi/

      Poista
  2. Valtamedian suhtautuminen Le Peniin muistuttaa kovin presidentti Trumpiin ennen sikäläisiä vaaleja kohdistunutta asennetta. No onhan se nyt vallan kamalaa eikä sovi lainkaan, että joku ehdokas asettaa oman maansa ja sen kansalaisten edut tärkeämmiksi kuin Brysselin syöttiläät tai ties mitkä kamelikuskit.

    VastaaPoista
  3. Niin, ja mitähän se kertoo kun eräs pakolaisnainen kertoo fb-sivullaan, että perhe on lähdössä lomalle Afghanistaniin.

    VastaaPoista
  4. Luulin että on rasismia arvostella ihmisiä heidän rotunsa, ihonvärinsä tai syntyperänsä pohjalta. Vai eikö tämä koskekaan HS:n toimittajia?

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!