tag:blogger.com,1999:blog-5236890689476372123.post3653133060121393..comments2024-03-29T12:18:26.293+02:00Comments on Professorin ajatuksia: Tippi ja tarjoilijan palkkaProfessorihttp://www.blogger.com/profile/05511402507184655039noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-5236890689476372123.post-67001846317925275002017-08-04T08:51:56.519+03:002017-08-04T08:51:56.519+03:00Kommentit siitä, kuinka tippiä on niin hankala las...Kommentit siitä, kuinka tippiä on niin hankala laskea voi jättää huomioimatta. Jos/kun tippaus olisi yleistä, se vakiotipin määrän laskeminen kävisi luonnostaan. Kyse ei ole kovinkaan monimutkaisesta laskutoimituksesta. Voi toki olla, että olen matemaattisesti erityisen lahjakas, kun parin viikon usa reissulla huomaa, että kuudesosan laskeminen summasta menee luonnostaan. Vaan kaipa Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5236890689476372123.post-23383293428964699412017-08-02T19:57:35.972+03:002017-08-02T19:57:35.972+03:00Ja taustalla kenties ajatus palkkojen polkemisesta...Ja taustalla kenties ajatus palkkojen polkemisesta, muuntamiseksi Amerikan malliin?<br /><br />En ole koskaan Suomessa tippiä antanut, enkä anna. Niin paljon ruoka ja palvelu maksaa varsinkin ns. paremmassa=kalliimmassa ravintolassa, etten ole kokenut autuasta hetkeä tähän päivään asti, että jo maksamani hinnan lisäksi maksaisin lisää.<br /><br />Halvemmissa paikoissa kohtelu on lähes Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5236890689476372123.post-26142947378556093842017-08-02T19:18:00.276+03:002017-08-02T19:18:00.276+03:00Itse vierastan tätä tippi-ajattelua varsinkin tääl...Itse vierastan tätä tippi-ajattelua varsinkin täällä Suomessa. Jenkeissä käydessäni asia oli OK ja sen oppi nopeasti, mutta täällä tuntuu täysin absurdilta, että maksaisin kalliin ravintolaruuan päälle vielä tippiä. Tuntuu todella hölmöltä.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5236890689476372123.post-9747107239437867832017-08-02T12:11:46.930+03:002017-08-02T12:11:46.930+03:00Suomessa on yleistynyt käytäntö, jossa tarjoilija ...Suomessa on yleistynyt käytäntö, jossa tarjoilija tulee kesken ruokailun ja kysyy makeilevalla äänellä: maistuuko? Se ärsyttää minua, koska ainahan ruoka joltain maistuu. Tekijä on aina kokki eikä tarjoilija.<br /><br />Muistelen, että tarjoiluprosentti nousi joskus 70-luvun alussa 12 prosentin hujakoille.Anonymousnoreply@blogger.com