lauantai 14. marraskuuta 2020

Onko Perussuomalaisten tulevaisuus maahanmuuttajien ja naisten käsissä?

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps) ryhtyi Helsingin pormestariehdokkaaksi. Nykyisen valtuuston kokoonpanon valossa hänellä ei ole siinä menestymisen mahdollisuuksia, mutta pormestarinpaikan säilymisestä puolueen hallussa haaveilevassa Kokoomuksessa tuskin ollaan aivan niin rauhallisin mielin kuin puolueesta kantautuneiden viestien valossa voisi kuvitella. 

Onhan Halla-aho näkyvä poliitikko ja Helsingin ja koko valtakunnan ääniharava edellisissä eduskuntavaaleissa. Siten hänellä on lähtökohtaisesti laaja kannatus, joka saattaa johtaa dominoilmiöön, jossa äänestäjät kertyvät voittajan ympärille. Näin Perussuomalaiset saattaisivat moninkertaistaa edellisten kuntavaalien kannatuksensa ensi keväänä.

* * *

Yksi pitkälti käyttämätön tai ainakin julkisuudessa näkymätön potentiaalisten perussuomalaisten ryhmä ovat maallistuneet ja yhteiskuntaamme integroituneet maahanmuuttajat. Tästä vihjaisi ansioitunut islamistien paljastaja Anter Yasa twitter-tilillään. 

Hänen viestinsä sisältö oli seuraava. "Hei, @Halla_aho, protip: Vastusta islamia ja integraatiohaluttomia maahanmuttajia, sekä puhu integroituneiden maahanmuuttajien, varsinkin yrittäjien ja omilla jaloillaan seisovien oikeuksien puolesta. Viet kaikki vasemmiston äänet. Heillä jää vain sossun asiakkaat ja islamistit."

Yasan jatkoviestissä tuli vielä perusteluja. "Tällä hetkellä Suomen integroituneet maahanmuuttajat ovat ilman poliittista kotia. Ei kukaan halua äänestää vasemmistoa enää. Vain islamistit äänestävät vasemmistoa ja demareita. Eikä Kokoomus ole houkutteleva. Persuilla on suuri potentiaali. Hyödyntäkää."

Yasan ehdotus on erittäin mielenkiintoinen. Mikäli hänen näkemyksensä maallistuneiden muslimien tympääntymisestä sosialisteihin pitää paikkansa, olisi tässä halla-aholaisille käyttämätön ja luultavasti kasvava potentiaalinen äänestäjäkunta. 

Ymmärtääkseni sen saaminen puolueen taakse ei käytännössä vaatisi poliittisen linjan muutosta vaan ainoastaan viestin terävöittämistä - erottelevathan puolueen maahanmuuttolinjaukset jo nyt työperäiset ja elintasopakolaiset toisistaan. Ja asiallisesti ottaen maallistunut ja rehellistä työtä tekevä tai yritystä pyörittävä yhteiskuntaan integroitunut humanitaarisin perustein oleskeluluvan saanut maahanmuuttaja vastaa työperäistä maahanmuuttajaa.

* * *

Lopuksi ajattelin hiukan spekuloida. Jos käy niin, että Halla-aho tulee valituksi pormestariksi jäisi puolue ilman puheenjohtajaa. Kuka siis silloin nousisi sen peräsimeen?

Viime aikojen poliittisen näkyvyyden perusteella näen vain kolme mahdollisuutta: Laura Huhtasaari, Riikka Purra ja ehkä vielä Leena Meri. Toisin sanoen kaikki puolueen johtajan pestiin vahvimmin tarjolla olevat ehdokkaat ovat naisia - miehet tulevat kaukaa perästä. 

Jos puolueen johtoon siis nousisi nainen, olisi se eräänlainen vallankumous, joka todennäköisesti muuttaisi puolueen julkikuvaa erittäin paljon. Oman veikkaukseni mukaan tämä johtaisi Perussuomalaisten kannatuksen nousuun naisten parissa, mutta miesäänestäjien reaktiota on vaikea ennakoida. Ehkäpä ainakin osa heistä siirtyisi joko nukkuvien tai jonkin muun yhtä turhan puolueen kannattajaksi.

Itse kannattaisin tuollaisessa tilanteessa joko Purraa tai Meriä, koska Huhtasaarella on historiaa ja näkemyksiä, jotka varmuudella karkottavat kaltaisiani korkeasti koulutettuja ihmisiä puolueen kannattajakunnasta. Lisäksi näiden seikkojen hyödyntäminen puheenjohtajaa ja puoluetta vastaan olisi siksi helppoa, että maamme lehdistö tarttuisi niihin takuuvarmasti.  

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Parodiat valaisivat masentavaa todellisuutta
Väkivaltaa Myyrmannissa?
Laura Huhtasaari ja vakaumuksen vapaus


19 kommenttia:

  1. Jos Halla-aho saisi integroituneet maahanmuuttajat puolelleen, saattaisi Ohisalon huuli väpättää ja mieli muuttua integroitumisesta. Voisipa kääntyä jopa maahanmuuttoa vastaan, ettei sieltä vaan tulisi mahdollisia tulevia persuja.

    VastaaPoista
  2. Antero on viisas ja rohkea mies. Kurdit ym. vääntävät edullisia pizzoja. Joku kerran ihmetteli, miksei somalit perusta etnisiä ruokapaikkoja. Toinen vastasi, että somalit syö toisten eväitä. Pohjalainen-lehdessä oli hiljattain juttusarja Vaasan maahanmuuttajaryhmistä. Kaikilla muilla ryhmillä pöytä notkui kansallisia herkkuja, joita ylpeänä esittelivät, paitsi somaleilla. Heillä oli pöydässä muutama pasteija. Sen näköisiä, että saattoivat olla Lidlin paistopisteestä.

    VastaaPoista
  3. Meri tai Purra ovat hyviä vaihtoehtoja, viileän analyyttisiä realisteja ja rauhallisia esiintyjiä. Huhtasaaressa kiusaa tuo kreationismi ja se, että hän kiihtyy haastatteluissa hetkessä nollasta sataan, jolloin tietty fanaattisuusvaikutelma puskee pintaan, vaikka ajaakin tietysti aivan oikeita ajatuksia

    VastaaPoista
  4. Anter Yasan maallistamisohjelma tulee vaikuttamaan sosiaalisesti sitovan ja tunnustuksellisesti ajattelevan vaeltajien valtaenemmistön sisällä samalla tavalla loukkantumisherkkyyttä, oikeaoppisuutta ja kunniakulttuuria vahvistavasti kuin kaikki maahanmuutto- ja sosiaaliviranomaisten tekemä "kotouttaminen" jo nyt tekee. Eli jokaiseen "sopeutuneeseen" nähden sosiaalisesti sitova kulttuuri kehittää sisällään kaksin verroin vahvemman normipaineen, joilla se pitää omia yksilöitään ruodussa.

    Nämä ovat niitä sosiologisia perusmekanismeja, jotka jostain syystä ovat nykyiselle yksilölähtöiselle ja sokealle individualismille jääneet täysin ymmärryksen ulkopuolelle. Että siis mitä enemmän Eurooppa sietää ja suvaitsee, sitä vahvemmat vihan projektiot sosiaalisesti sitovat kulttuurit sisällään kehittävät.

    Kotouttamisen loppusaldo on aina miinusmerkkinen. Eivätkä lopulliset vaikutukset jää vain siihen että kansainvaeltajia vastaanottavat maat kasvattavat keskuuteensa täysin yhteiskunnasta eristyneen ja omat reviirinsä ylläpitävät "yhteiskunnat yhteiskunnassa", vaan valtaväestön valta-ajattelussa tapahtuu myös laajamittainen kognitiivinen romahdus, josta jo nyt on olemassa meilläkin vahvat merkit ja oireet näkyvillä. Kun yleisen ajattelun valkeat tabuaukot kasvavat, tiedollisellakaan asiahallinnalla ei enää ole menetytymisen mahdollisuuksia.

    VastaaPoista
  5. Halla-aho lienee moraalisestikin kelvollinen, koska vaatimuksena ei liene oikeaoppinen katuminen menneisyyden sattumuksien johdosta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kansalaistottelemattomuuden kokemusasiantuntijana minua on aina ihmetyttänyt tapa, jolla Halla-ahon saamaa tuomiota on käsitelty kuin kyseessä olisi ollut se teko josta käsitteellisesti epäselvien lakipykälien mukaan on mahdollista syyttää ja antaa tuomio.

      Kyseessähän oli nimenomaan ja oikeastaan pelkästään lain tulkintarajojen koetteleminen. Joka siis on katsottava kansalaistottelemattomuudeksi, jolle on jopa ihan asialliset perusteet.

      Ja Korkein oikeus kunnostautui tuomiolauselmalla, jossa se mm. antoi ymmärtää tietävänsä mikä on tai ei ole omiaan "edistämään uskontojen välistä keskustelua" -- miikä on kyllä sellaista suorastaan Nobel-palkinnon arvoista tietoa, jota itse on usko kenenkään näihin kysymyksiin syvemmin perehtyneen tiedonfilosofin tai sosiologin tohtivan itsestään vielä väittää.

      Mutta mehän elämämme Absurdistaniassa, jonka hallintojärjestelmä on totalitarismi ja jossa nollatoleranssin koskee epäselvyyksisien esille nostamista -- täällä kunnioitetaan ajattelun valkoisia tabuaukkoja suurella hartaudella.

      Poista
    2. Jäitä hattuun. Helsingin valtuustossa on 85 valtuutettua. Suurimmat ryhmät ovat Kokoomus 24 ja Vihreät 21 paikkaa.
      Perussuomalaisilla on 5 paikkaa.

      Pormestari tulee suurimmasta ryhmästä.
      Kuka kuvittelee, että Perussuomalaiset nousee ykköseksi?

      Poista
    3. Halla-ahon tarkoitus on tosiaankin salattu erinomaisella pieteetillä mediassa. Samoin on jätetty analysoimatta korkeimman oikeuden ratkaisun yleinen merkitys. Näin jopa akateemisten oikeustieteilijöiden parissa, vaikka voisi kuvitella sen viitekehyksineen olevan jopa kohtuullisen suuren tutkimuksen arvoinen.

      Poista
  6. Vapaavuoren (kok) luopuminen pormestaripaikan tavoittelusta johtunee siitä, että pelkäsi jäävänsä valitsematta, kun kokoomus on alamaissa.

    Halla-aho tulee olemaan myös kuntavaaleissa Helsingin ääniharava, mutta persujen paikkojen kaksin-kolminkertaistuminen ei riitä.

    Onko Sarvamaasta (kok) kuntapolitiikassa mihinkään. Ulkonäkö olisi porvarillinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sarvamaa ei ole luotettava, hän muistaakseni perusteli takinkääntöään jossain asiassa sanomalla, että "vaalipuheet ovat vaalipuheita". Ei jatkoon.

      Poista
  7. Pormestarikaan ei saa peruttua elvytyspakettia.

    VastaaPoista
  8. Integroituneiden maahanmuuttajien intressi on perussuomalaisten ajama politiikka. Se antaa ikäänkuin uuden polun päästä pois ahdistavista kulttuureista. Varsinkin naisille.

    VastaaPoista
  9. Ei ole olemassa tonttu-ukkoa nimeltään maltillinen islam.
    Esittäkää yksikin esimerkki niin käyn sukeltamassa teille savoa puhuvan jokihelmisimpukan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole maltillista islamia, mutta maallistuneita, käytännössä uskosta luopuneita muslimeja on. He ovat vain eri syistä virallisesti muslimeja, mutta eivät välitä oikeastaan uskonnollisuudesta, eivät elä islamin oppien mukaan, eivätkä välttämättä edes usko jumalaan. Näiden väittäisin pääosin olevan niitä integroituneita, länsimaistuneita.

      Poista
  10. Proffa mainitsee kolme hyvää naisehdokasta Jussin tilalle. Kaikella kunnioituksella niistä kolmesta ainostaan Rikka Purra tulee/voi tulla kyseeseen.
    Huru-ukko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainoastaan Purra on riittävän uskottava. Muista ei ole tuohon hommaan.

      Poista
  11. Lulu Ranne olisi myös hyvä ehdokas.

    VastaaPoista
  12. Ville Tavio on fiksu kaveri myös.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!